Kapadokya Gezi Rehberi
Kapadokya Gezisi. Doğa ananın bizlere bahşettiği en güzel coğrafyalardan birisi olan Kapadokya bölgesine 5. kez gidiyorum. Henüz Ürdün’den geleli 1 ay olmasına rağmen, yine içimdeki o yola düşme aşkı. Anlamsız merak. Sebepsiz heyecan. Seviyorum ben bu duyguyu. Japonya’ya giderken de aynı, Kapadokya‘ya giderken de. İnsan seyahat ederken neyi öğreniyor biliyor musunuz ? Gittiğin yerin çok bir önemi yok aslında. O uçağa binmeden önce biletinizi alıp, kaptanın “Kabin ekibi. Uçuş için yerlerinize.” dediği an var ya.
1-Kapadokya’ya Başlangıç
Hani o uçağın sıfır hızda pistte bekleyip, kanatlarının altındaki ışıkların çaktığı o an. Aniden çalışan motorların, birden sizi geriye doğru atarcasına hızlanışı ile beraber, pencere kenarından süratle geçen ışıkları görüp, hafiften uçağın yükselişe geçtiği anda hissettikleriniz var ya.
Uyarı: Aşağıda belirttiğim fiyatlar değişmiş olabilir. Malum enflasyon…
İşte ben bunu seviyorum. Gidecek olduğum yere 5. kez gidiyor olsam bile. Seviyorum bu hissi. Kalbim hızlıca atıyor. Başımı yavaşça cama yaslayıp, yüzüm gülüyor. Ruhum dinleniyor.Bir sonraki durağımız masal diyarı: KAPADOKYA.
Kapadokya Gezi Notlarını okumadan önce, sizler için hazırladığım ve yukarıda eklediğim Kapadokya klibimi izlemenizi tavsiye ederim. Bakın bakalım bu güzel coğrafyamız nasıl bir yermiş. Peri bacalarının içerisinede kurulan oteller nasıl görünüyoruş. İyi seyirler. Sonsuz hayaller dilerim.
2-Kapadokya’ya Hakkında
Kapadokya nerede ? Nevşehir’in bir bölgesi olan Kapadokya, 60 milyon yıllık bir coğrafya aslında. Aslında burası bir şehir değil. Coğrafi alanın ismi özünde.
Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’dan püsküren lav ve küller ile oluşan, yumuşacık zeminin zamanla yağmur ve rüzgar ile aşınması ile meşhur peri bacaları ve rengarenk vadilerin oluşturduğu ayılıp, bayıldığım bir coğrafya.
“Beyaz Atlar Ülkesi” olarak bilinen güzide bölge, dünyada eşi benzeri olmayan, rengarenk balonların gözlerinizin önüne büyüleyici manzalar sunduğu bir yer. Bölge Nevşehir il sınırları içerisinde yer almakla beraber, Niğde, Aksaray, Kayseri ve Yozgat gibi şehirlere de komşu.
Bölgenin tarihi de çok ama çok eski. Teee Romalılar dönemine dayanıyor. Romalılardan kaçan diğer Hristiyanlar, bu bölgeye 3-4. yy.’da yerleşmişler.
Mutlaka göz atın : Kapadokya nerede Kapadokya harita
Güvercin gübrelerinin bereketinden yararlanarak, tarım alanları yaratmışlar, barınmalarını ise kayaları oyarak halletmişler. Din adamları da bölgede bolca kilise inşa edilmesinde görev almışlar.
Neredeyse bütün coğrafyada göreceğiniz bu güzellikleri en azından bilerek gidin istedim. Sonuçta binlerce yıllık bir coğrafyanın havasını soluyacak, binlerce yıl önce yaşayan toplumun dokunduğu taşlara dokunacaksınız. Eminim, bu harika bölge beni büyülediği gibi sizleri de büyüleyecektir.
3-Kapadokya Gezi ve Seyahat Rehberi
Kapadokya hakkında saatlerce konuşabilirim. Öve öve, anlata anlata bitiremem buranın güzelliklerini. İster Kapadokya turlarına katılan, ister bireysel turlar ile gidin. Hiç önemli değil. Ama mutlaka bu nefes kesici bölgeyi görün. Peki neden ?
Dedik ya: Milyonlarca yıllık yumuşacık toprak, rüzgar ve yağmur ile aşındı. Küçücük şapkaların özenle taşların üzerine yerleştirildiği, turuncu, kırmızı ve daha nice rengin toprağı süslediği bir yer burası. Nasıl anlatsam ! Vallahi bilmiyorum. Nereden başlasam, ne desem de sizleri buraya gitmeye ikna etsem bilemiyorum. Gerçekten çok zorlanıyorum yazarken.
Çünkü, içimden abartmak, uzun uzun övmek geliyor. “Yahu Deniz. O kadar ülke görmüşsün. Ne yani. Kapadokya mı seni bu kadar zorluyor ?” diyorsunuzdur.
Aşağıdaki videomu mutlaka bir izleyin. Hatta kanala da abone olmayı unutmayın.
Vallahi öyle. O yüzden dilim sürçer, yanlış bir şeyler söylersem affınızı sığınıyorum. Yazarken bile heyecanlanıyorum doğrusu. O yüzden, öncelikle aşağıda sizler için hazırladığım videoyu bir izleyin derim. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Ayrıca, biraz özet olarak giriş yapmak gerekirse, Kapadokya’da gezilecek yerler veya bölgeler ana hatları ile şu şekilde olacak :
- Uçhisar
- Göreme
- Çavuşin
- Avanos
- Ürgüp.
Kapadokya’da görülecek tüm güzellikler hemen hemen bu bölgelerde olacak. Ben zaten hepsini sırası ile aşağıda anlatıyor olacağım. Hatta tek tek haritalardaki konumlarını dahi ekliyor olacağım
4-Kapadokya’ya Ulaşım
Kapadokya’ya nasıl gidilir ? sorunuzun cevabını vermek için, sizlere ayrı bir yazı yazdım. Hem Kapadokya’da nasıl gezeceğinizi hem de nasıl gideceğinizi anlattığım Kapadokya’ya nasıl gidilir yazıma bakabilirsiniz.
Nasıl ucuza uçak bileti bulduğumu, hangi arama motorlarını kullandığımı “En İyi Uçak Bileti Arama Motorları” yazımda tek tek anlattım. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
5-Kapadokya’da Konaklama
Kapadokya’da nerede konaklanır ? Konaklama ücretleri pahalı mıdır ? Bölgede konakladığım oteli de, gitmediğim 3 bölgeyi de Kapadokya’da otelleri yazımda anlattım.
Otellerin ve bölgelerin linklerine kadar detayları o yazımda verdim. Oradan, bütçenize uygun olanını seçersiniz. Hemen hemen her bütçeye uygun otel bulabilirsiniz. Hatta detaylı olarak Kapadokya Otelleri listesine de bakabilirsiniz.
6-Kapadokya’da Ne Yapılır ? Alışveriş ve Gece Hayatı Nasıldır ?
Kapadokya’da yapılacak aktiviteler nelerdir ? Neler yapılmaz ki. Bunu biraz detaylıca anlatacağım. Neden mi ? Çünkü Kapadokya eğlence anlamında, sosyal faaliyetler anlamında sizi zenginlikleri ile büyüleyecek.
Gerek atlar ile vadi turları, gerek balon ve atv turlarını tek tek anlatmak lazım ki, gitmeden önce zihninizde tüm alternatifler şekillensin istiyorum. O yüzden sizi Kapadokya’da yapılacak aktiviteler yazıma davet ediyorum.
Kapadokya’da gece hayatı
Kapadokya’da gece hayatı nasıldır ? Ne aradığınıza göre değişir. O yüzden farklı bölgelerden ilerleyelim. Eğer meşhur Türk Gecelerini görelim derseniz : Avanos’da bulunan Evranos restorana gidebilirsiniz.
Türk kültürünü tanıtmak amaçlı halk oyunları, müzik gösterileri ve semazen gösterileri düzenleniyor. Yemek ücreti dahil 100 TL ödeniyor. Bu 100 TL’nin içinde mezeler, yemek (Tandır ve pilav), alkollü ve alkolsüz içecekler dahil. Ayrıca Uçhisar’da bulunan Yaşarbaba‘da da Türk gecelerine gidebilirsiniz.
Geceleri canlı müzik dinlemek isterseniz, adresiniz Göreme’de bulunan One way kafe olabilir.
Yok biz kopmak istiyoruz, şöyle kurtlarımızı dökelim diyorsanız, Ürgüp’te bulunan Prokopi Plus gece kulübüne gidebilirsiniz.
Kapadokya’da alışveriş
Kapadokya’da ne alınır ? Ne alınmaz ki ! Şaraplar, envai çeşit hediyelik eşyalar, topraktan yapılan bardaklar, tabaklar. Uzar gider bu liste. Özellikle Uçhisar’da buluna Özler art center (Diğer adı Özler Onyx)’de bulunan harika taşlara bir bakın derim. Benim çok beğendiğim Onex taşından yapılan takılar enfesti. Ayrıca dünyada nadir bulunan sultanit diğer adı ile sultan taşından yapılan eserler de çok ama çok güzeldi.
Zaten size saydığım bu bütün mağazalara mutlaka bir uğrayın derim. Bir şeyler almasanız da, taşların yapılışını ve bölgenin zenginliğine dair bilgilendirici sunumları mutlaka izleyin. Bir de, yukarıda adından bahsettiğim Güray Müze de, mutlaka ama mutlaka listenizde olsun. Benim çok beğendiğim bir yer oldu kendileri.
7-Kapadokya’da Hangi Yemekler Yenir
Kapadokya’da ne yenir ? Kapadokya bölgesine has yemekler nelerdir ? Anadolu’nun zengin mutfaklarını bilmeyen yoktur.
Dünyanın dört bir yanından turist akınına uğrayan coğrafyamızın en güzel yerinde ne yenir sorunuzun cevabını, Kapadokya’da ne yenir yazımda verdim. Keyifli okumalar. Şimdiden afiyet olsun.
8-Kapadokya’da Gezilecek Yerler
Kapadokya’da gezilecek ve görülecek yerler öylesine çoktur ki, bunun için ayrı bir yazı yazarak, sizlere hem Kapadokya bölgesindeki hem de civardaki rotalarımı anlatarak, bir nevi rehber gibi yardımcı olmaya çalıştım.
Kapadokya’da gezilecek yerler yazımda satır satır hepsini okuyabilirsiniz. Beğeneceğinize ve yardımcı olacağına adım gibi eminim.
9-Kapadokya’da Kaç Gün Kalmalı ?
Kapadokya’yı gezmek için kaç gün yeter ? Söyleyeyim: En az 1 hafta kalmak lazım aslında. “Yok Deniz. Öyle çok uzatma. Tadında bırakalım.” derseniz, 3 gün idealdir.
2 günlük bir haftasonu kaçamağı da yeter ama yüzeysel görmek için yeterli olur. Seçim sizin. Ben yukarıda onca aktivite ve gezilecek yerleri anlattım. Ee boşuna 5 kez gelmedik bu canım şehre.
10-Kapadokya’da Yapılmadan Dönülmemesi Gerekenler Neler ?
Kapadokya’da yapılacak onca şey varken, belki yeterli vaktiniz olmaz diye kendimce önemli gördüğüm şeyleri sıralamak istedim. Şimdi sayacağım aktiviteleri yapmadan ve görülecek yerleri görmeden dönmemenizi öneririm.
- Balon turu ile, rüya gibi gündoğumu anında izlemeden
- En az 1 kez at turu veya ATV turu yapmadan
- Göreme ve Uçhisar bölgesini gezmeden
- Bölgenin kendime özgü kebabı olan testi kebabını yemeden
- Balonla uçmasanız bile, gündoğumunda ve günbatımında balonların yükselişini izlemeden
- Vadileri dolaşıp, gündoğumu-günbatımı anında fotoğraflamadan (Özellikle Kızılvadi.)
- Uçhisar kalesinin hemen arka kısmında bulunan Çiko’nun yerinde, çayınızı yudumlayarak cevizli bölgesinin seyir keyfini yaşamadan
- Uçhisar kalesinden, bu güzel coğrafyayı izlemeden
- Göreme ve Ürgüp sokaklarında alışveriş yapmadan
- Avanos’da bulunan Kızılırmak’ta boylu boyunca yürümeden
Dönmeyin derim. Bu liste uzar gider aslında. Çok uzatmak istemiyorum. Yazarken, bir yandan da kendimi 6. kez gidişime hazırlıyorum. Sanırım yine gideceğim.
11-Kapadokya’ya Ne Zaman Gitmeli ?
Kapadokya’ya gitmek için en uygun dönem ne zaman ? Her zaman aslında. Bir çok fotoğrafta da görmüşsünüzdür. Bölge kışın karlar altında bembeyaz güzelliği ile süslenmiş bir şehir gibidir.
Yazın ise, güneş batarken yansıyan kıpkırmızı ışıkların gölgesinin altında dinlenen rüya gibi bir yerdir. O yüzden her mevsim güzeldir ama en ideal dönem Nisan-Mayıs ve Ekim-Kasım olarak biliniyor.
12-Kapadokya Seyahatim Kaça Mal Olur ?
Kapadokya ne kadar pahalı ? Turistik bir bölge. Anadolu şehirlerini göz önüne alınca ucuz değil. Ama tabi ki bir İstanbul veya İzmir’e kıyasla oldukça ucuz. Mesela bazı yerlerde çay 2 TL. Hadi bilemediniz 3 TL olsun. Biliyorum. Bu çayı içtiğiniz yere göre değişir ama bu, benim gözlemlediğim ortalama fiyat. Ama genel hatları ile :
Kapadokya’da ulaşım masrafları : Uçak biletleri genelde 200 TL civarında. Otobüsler ise, gideceğiniz yere göre değişmekle beraber gidiş geliş 150 TL. Bölgede ulaşım için ise, taksi ile ulaşım sağlarsanız pahalıya mal olur. Yerel dolmuş ve otobüsler var ama çok nadir. O yüzden mutlaka araba kiralayıp, öyle gezin derim.
Kapadokya’da konaklama masrafları : Oteller genelde gecelik olarak 2 kişi 100-200 TL. Kaldığınız otel kalitesine göre değişir ama ortalaması bu. Hostel ise, dediğim gibi 10-20 TL’ye bile yataklar var.
Kapadokya’da yeme-içme masrafları : Testi kebabı ve Türk geceleri pahalı. Ama normal bir restoranda ortalama bir yemek yiyecek olursanız, 10-15 TL’ye yemek işinizi halledebilirsiniz. Hadi bilemediniz 20 TL olsun.
Kapadokya’da müzeler, ören yerlerine giriş : Genellikle girişler 20 TL civarında ama müze kartınız varsa bedava. O yüzden mutlaka müze kartı çıkartın derim.
Bölgede ucuz ve ekonomik gezmenin en önemli yollarından birisi bu müze kart. Ayrıca sıra beklemeden hızlıca turnikelerden geçebilirsiniz. Ama sanırım haftasonları bir çok yer her daim kalabalık. O yüzden, fırsatınız olursa mutlaka haftaiçi gidin derim.
Kapadokya’daki aktivite maaliyetleri : En pahalı kısım. Balon turundan bahsetmiyorum bile. E at turu ve ATV turunu zaten yukarıda anlattım. Ama sanırım ortalama 50-70 TL’niz gider ve buna balon turu dahil değil.
“Kapadokya’yı gezerken ucuza nasıl mal ederim ?” diye soranlar olacaktır. Cevabım : Müze kartı çıkartın. Çok ciddi avantajı olur. Ayrıca, haftasonu değil, hafta içi bu bölgeyi ziyaret edin. Hem otel hem de ulaşım masraflarınız en az % 30 daha ucuz olacaktır. Özellikle ulaşım konusunda ekonomik gezmek isterseniz, araç kiralayın.
İnanın bana, bunu yaparsanız hem çok kolay gezersiniz, hem de rahatça dilediğiniz bölgede sağa çeker, enfes manzaraların keyfini sürersiniz. ŞU SİTEDEN tüm araçları ve kiralama şirketlerini inceleyipi plan yapabilirsiniz.
İsmail Kardeşim olmasaydı, sanırım bu kadar güzel gezemezdik. Kendisine her şey için teşekkürler.
13-Kapadokya’ya Kadar Gelmişken Başka Nereye Gidilir ?
Kayseri’ye sadece 1 saat uzaklıkta. Kış mevsiminde giderseniz, Erciyes dağında kayak keyfi yapabilirsiniz. Ayrıca meşhur Kayseri mantısı, Kayseri pastırma ve sucuğunu da yemeden dönmeyin derim. Özellikle Elmacıoğlu restoran enfestir.
Ayrıca Aksaray’da bulunan Ihlara vadisinde de doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Çok uzak sayılmaz. Vaktiniz olursa aracınıza atlayıp, kolayca gidebilirsiniz.
14-Kapadokya Hakkında Uyarılarım
- Yaz aylarında çok sıcak olabilir. Önleminizi alın.
- Heryeri görmeye çalışmayın. Bitmek, tükenmek bilmeyen bir zenginliği var.
- Balon turu, atv ve at turu için önceden plan yapın. Hatta rezervasyon yaptırın. Özellikle yoğun sezonda hayalleriniz hüsranla bitebilir.
- Araba ile gezecekseniz, önceden rotanızı planlayın. Zaten ben tüm konumları yukarıdaki haritada işaretledim. Size rehber olur.
- Mutlaka müze kartınız olsun. Boşuna müze girişleri için dünyanın parasını vermeyin.
- Bölgede trekking yapacak bir çok vadi var. Küçük bir çantanız olsun. İçerisine bolca su ve yiyecek koyun derim. Kilometrelerece uzayıp giden vadilerde market olmayacak.
- Halkı efsane sıcak kanlıdır. Tam bir Anadolu insanı. Muhabbet edin. Dükkanlardan bir şey almasanız bile, oturup sizinle muhabbet ederler. Çay ısmarlarlar. Maksat muhabbet olsun derler ya hani. Anadolu öyle bir yerdir.
- Kapadokya’yı, güzel bir rehberle gezmenizi öneririm. Ben, sosyal medyada beni takip eden Rehber Fatih abi ile, 7. kez gidişimde gezdim. Daha önceki 6 gelişimde öğrenmediğim bilgileri, sayesinde öğrendim. Telefonu : 532-501-93-46. Bence 1 kez, Kapadokya’yı güzelce yerinde anlamak için, yerel bir rehberle gezmenizi öneririm.
Kapadokya Gezisi Hakkında, Aşağıdaki Detaylı Yazılarımı da Okumanızı Tavsiye Ederim
1. Kapadokya otelleri
2. Kapadokya’da yapılacak aktiviteler
3. Kapadokya’da ne yenir
4. Kapadokya’ya nasıl gidilir
5. Kapadokya’da gezilecek yerler
6. Kapadokya balon turu
Bu harika bölgeye dair benim anlatacaklarım bitti. Bundan sonrası size kalmış. Umarım yazdığım onca sayfa yazı işinize yarar ve kolayca tüm bölgeyi gezersiniz. Türkiye’de hafta sonu gezilecek yerler konusunda sıkça soru aldığım ve bir çoğuna “Kapadokya” cevabını verdiğim düşünülünce, daha ne anlatayım bilemiyorum doğrusu. Gündoğumunda, rengarenk balonların gökyüzünde süzülüşünü izlerken aklınıza bir anda olsa gelmem dileğiyle.
Ben kapadokya’da yaşıyorum öyle bi anlatmışsınızki bilmesem gidip gezerdim. Belki ilk gördüğünüzden sizi etkilemişitir. görsellik güzeldir fakat yemekleri o kadar lezzetli değil aşırı pahalıya kalitesiz yiyebileceğiniz yer, testi kebap iyi yapanı var kötü yapanı var ona isim veremem geldiğinizde yerel halktan tavsiye alın. Yemeğe oturmadan önce fiyatları öğrenin göz boyamalı restorandan çok kıytırık köhne yerde olan bi pideci bana göre daha lezzetli:) kayseride elmacıoğlu restorandan bahsetmişsin orda ne gördün de tavsiye ettin bilemedim ama kesinlikle tavsiye etmem iğrençtir ve pahalı kapıda karşılayan garson ilgi alaka çok iyi ama lezzete önem veren biriyseniz elmacıoğlundan uzak durun..
Çok teşekkürler. Kapadokya güzeldir
Ayrıca Hacıbektaş ilçesinide gezmenizi tavsiye ederim bizans, osmanlı havasında bir hacıbektaş veli müzesi burada bir tarih kültürü vardır o yüzden gelmeden araştırma yapılıp felsefesini okunmasını tavsiye ederim gezerken bir çok şeyi anlamanızı sağlar
Kapadokya’da gezilecek ve görülecek o kadar çok yer var. Zaman olsa 1 ay Kapadokya bölgesini ve civar yerleri gezsek keşke
araç kiralamadan kapadokyayı gezmem mümkün mü sizce o kadar çok araç kiralamak gerektiğini yazdınız ki şuan emin değilim gitmek konusunda ehliyetim yok ta
Göreme’yi falan araçsız da gezebilirsiniz. Kapadokya’da gezilecek yerler birbirine yakın olsa da, yürüyerek ulaşılamaz. Toplu taşıma da çok yaygın değil. Ama araç kiralamadan da, belli başlı bölgeleri tabiki gezebilirsiniz.
Kapadokya rüya gibi bir yer. Atmosferi ve hissettirdiği duygular bambaşka. Bir kere sonbaharda gittim ama mutlaka bikaç kez daha ziyaret etmek istediğim yerler arasında.
Gayet güzel derleme olmuş. Yazı duygularımı ve fikirlerimi tam anlamıyla destekliyor. ?
Kapadokya gezilecek yerleri, doğası, yemekleri ile harika bir şehrimiz. Kapadokya candır
merhabalar öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. balon turuna katılmak için bir turla mı katılmak daha mantıklı yoksa bireysel gezmek mi?
Bireysel olarak da, Kapadokya’yı gezebilir, balon turlarına katılabilirsiniz pek tabiki.
Merhaba öncelikle ellerinize sağlık çok güzel hazırlamışsınız, ben sizi kaynak alarak bir harita hazırladım sizlerlede paylaşmak istedim. Gezilerim için haritada topluca görmek planlama yapmamı kolaylaştırıyor. Bende mayıs ayında kapadokyaya gitmek için yer ayırttırdım bunun için öncesinde gezi planı oluşturuyorum.
Kapadokya gezisi yapacak arkadaşlara bu güzel yardımınız için çok teşekkür ederim
Merhaba, öğrenciyim sadece balon turu bana kaç Türk lirasına patlar merak ediyorum ?
Yaklaşık 300 TL’ye mal oluyor. Ben yarından sonra bunu da deneyimleyip, Kapadokya gezi rehberi yazımda anlatacağım.
Kapadokyaya gitmiş kadar oldum hatta Kapadokya’ya gitmeme gerek kalmadı. Geçen sene Kapadokya’ya yol tarifi diye aratıyordum teşekkürler sayenizde gitmeme gerek kalmadı.
Kapadokya gezi rehberi yazılarımı yazarken çok severek yazdım. Sevdiğinize de beğendim. Kapadokya harikadır
Meraba ben günü birlik düşünüyorum ama orda kaybolmaktan korkuyorum nasıl yapabilirim nerde inip nasıl nereye gideceğimi hiç bilmiyorum sonra gidip geri dönüşü nasıl yapacağımıda bilmiyorum nasıl olucak?
merhaba ,mayıs ayında bende kapadokya da olacağım ve rota mı sizden esinlenerek belirliyorum 🙂 o yuzden şimdiden teşekkürler:) bir de araç konusuna bende takıldım.ehliyetim var ancak şehir dışında hiç kullanmadım o taraflarıda bilmiyorum. kayserıden gececeğiz ne yapmalıyız ? araç kiralayın dıyorsanız önerdiğinz bi yer var mı havaalnından halledebiliyo muyuz acaba ?
Bence Kayseri’den herhangi bir araç kiralama şirketinden araç kiralayın derim avis vs. Daha rahat gezesiniz.
Kapadokya….efsane yer….Türkiye’de 70 e yakın il ve ilçelerini detaylı gezmeme rağmen aşık olduğum ,vazgeçemediğim , her fırsatta kaçıp oraya gittiğim ve her gittiğimde de yeni yerler keşfettiğim keşfetmekle kalmayıp o anı yaşadığım yer….Keşke o topraklarda doğup büyüseydim dediğim yer…Her daim aklımda orada yaşama planları yaptığım yer….Daha ne söyleyeyim ki? Herkesin görmesi , keşfetmesi gereken yer…Çok basit bir gezi haritasına sahip olmasına rağmen Deniz beyin dediği gibi araç ile gitmek veya orada araç kiralamak ilk şartınız olmalı bence…Ondan sonra sırtınız yere gelmez ve istediğiniz yeri istediğiniz vakitte keşfedebilirsiniz gün içerisinde. Hızlı olarak gezerim yüzeysel bakar geçerim derseniz aynı günde bile bitirebilirsiniz. Ancak tavsiyem ortalama 3 gündür. 3 günde ortalama şekilde gezilebilinir. Ben İskenderun’lu olduğum için yemek kültürü damak tadı bana çok hitap etmemekle birlikte yemek konusu biraz pahalıdır.. Ancak en son gittiğimde Ürgüp’te bir pideci keşfettim ve pide fiyatları ortalama 10 TL gibi bir rakamdı ve Konyanın etli ekmeği kadar lezzetli idi. Ancak Göreme de ise testi kebabı deneyeyim dedim ve bitiremedim ortalama 30 TL gibi bir rakamdı o ise. Demem o ki keşfetmekten korkulmayacak bir yer…Balon fiyatları gereksiz pahalı ortalama 300 TL bugüne dek ben hiç binmedim sebebi ise yükseklik korkum 🙂 Atv turu yapabilirsiniz 1 saati ortalama 70 TL civarı at binmek aynı şekilde .. En son gittiğimde Göreme de atv turunda kampanya yapmıştı bir firma 1 saatine 30 TL yazmıştı şok olmuştum 🙂 Uçhisar kalesi, sunset point (aşıklar tepesi göreme) ,Zelve Açıkhava müzesi ,Temenni tepesi (Ürgüp), Temenni tepesinin yanındaki 7 katlı ve hala kullanılan mağara ev, Güvercinlik vadisi , Ihlara vadisi kesinlikle ve kesinlikle görülmesi gereken yerdir zannımca…Gezecek arkadaşlara şimdiden iyi gezmeler….Sorusu olan mail adresimden yazabilir .harunnbaglann@gmail.com
Teşekkürler Harun bey bilgilendirme için
Güzel bilgileriniz için çok teşekkürler Deniz Bey ve arkadaşlar.. kafama takıldı bu müze kart aile için bir tane yeterli mi, yoksa her birey için ayrı olması mı lazım?
Her birey 1 müze kart alabilir
Merhabalar, bu müze karti nereden cikartiliyor acaba.. yurt disindan gelmeyi düsünüyoruz… simdiden cevabiniz icin tskler.. Ayrica bu karti cikarmanin ücreti var midir ve ne kadardir…
Bir çok müze giriş yerinden başvurabilirsiniz. Kapadokya’da çok kolay halledersiniz. Ücretleri 40 TL civarında
iyi günler 3 veya 4 güne kapadokya ya gitmeyi düşünüyorum zaten askerliği mide kayseride kaptım yanlız kafama birşey takıldı benim 2 yasında bir kızım var allah c.c. bağışlarsa bu aktiviteleri cocukla yapmak doğrumu sizce yürüyüşler vs. zorluk çekermiyiz…
Merhaba. Vadi yürüyüşleri ve gezintiler Kapadokya’da çocuk için biraz zor olabilir diye düşünüyorum
Merhabalar,
Kapadokya’dan selamlar. Yazınızı Kapadokya da yaşayan bir rehber olarak çok beğendim. çok güzel olmuş gerçekten. Keşke biraz daha zamanınız olsaydı ve karşılaşabilseydik. Bir rehber olarak daha bir çok bilinmeyen yerlerini birlikte gelecek sefere beraberce keşfetmeyi çok isterim.
Bir dahaki sefere misafirim olun
Fatih Çakacı
05325019346 iletişim numaram
Yazılarınızı takipteyim. Kapadokya’ ya daha önce gitmiştim, fakat yazınızdaki kadar detaylı bir tur yapamamıştım. İzlerinizi takip etmeye karar verdim. Elinizi sağlık, ilham verici olmuş.
Çok teşekkürler. Gezmek kadar, yazmayı da seviyorum. Kapadokya Gezi Rehberi yazım da, en çok keyif aldıklarımdan oldu
Kapadokya hakkında çok güzel orjinal bilgiler vermişsiniz başarılanızın devamını dilerim.
Gerçekten gezilmesi ve görülmesi gereken tarihi ve coğrafik bir yer. Hele ki gittiğiniz otel de aynı havayı yaşatıyorsa size tatilin hakkını veriyorsunuz. Tüm tur ve aktivitelerinden sonra dinlenmek te önemli. Şahset tur şirketim Honorable Travel ve otel olarak Holiday Cave’i seçtiğim için çok memnun kaldım. Eğer bir gün yolunuz düşerse kapadokya bölgesine kesinlikle gezmenizi öneririm.
betimleme ödevim için başka insanların gezilerine bakıyorum keşke bende gidebilsem böyle yerlere memleketim olan köyden başka yere gitmedim