Cebu Gezilecek Yerler: En Güzel 13 Nokta
Cebu gezilecek yerler nerelerdir ? Cebu Filipinler’de nerelere gidilir ? Filipinler turumda Filipinler gezilecek yerler listemdeki en macera dolu geçen şehri Cebu Adası oldu. Üç gün boyunca Cebu gezilecek yerlerin tamamında maceradan maceraya atıldım. Bu yüzden Cebu gezi notlarım oldukça renkli…
İlk gün sadece Cebu city Filipinler‘i kısa bir turladıktan sonra ikinci ve üçüncü günümde kanyon turundan balina köpekbalıklarıyla yüzmeye, şelalelerden gün batımı için çıktığım tepelere kadar birçok etkinlikle birlikte yorucu bir üç gün geçirdim.
Filipinler linkinden tüm Filipinler yazılarımıza göz atabilirsiniz.
Tabii yorulduğum her dakikaya fazlasıyla değdi. Şimdi, Cebu gezilecek noktalarını detaylı bir şekilde anlatmaya başlayalım.
Cebu Gezilecek Yerler Cebu Şehir Merkezi Rotaları:
- 1. Fort San Pedro
- 2. Magellan’s Cross
- 3. Basilica Minore Del Santo Nino
- 4. Cebu Metropolitan Cathedral
- 5. Heritage of Cebu Monument
- 6. Yap-Sandiego Ancestral House
Cebu Gezilecek Yerler Şehir Merkezi Dışı Rotalar:
- 7. Canyoneering Adventure Badian
- 8. Kawasan Falls
- 9. Whale Shark Watching
- 10. Tumalog Falls
- 11. Osmena Peak
- 12. Simala Parish Church
- 13. Simala-Lindogon Marian Monks
Cebu Adası’nda yaşamış olduğum macera dolu Cebu gezilecek yerleri harita üzerinde gösterdiğim şekilde detaylı olarak tek tek anlatacağım.
Bu yazı sonunda Cebu Adası’na gitmek için sabırsız olabilirsiniz, benden söylemesi. O zaman gelin sizi de macerama ortak edeyim.
Yurtdışında nasıl ucuza uçak bileti bulduğumu, hangi uçak bileti arama motorlarını kullandığımı “En İyi Uçak Bileti Arama Motorları” yazımda tek tek anlattım. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
1. Fort San Pedro (San Pedro Kalesi)
Filipinler Cebu Adası’na Bohol Adası’ndan feribot ile geçtim. İlk gün amacım, Cebu City‘yi biraz turladıktan ve güneyde iki saatlik otobüs yolculuğu yaptıktan sonra ulaşacağım hostele geçmekti.
Cebu Adası’na ayak basar basmaz ise ilk işim San Pedro Kalesi‘ni ziyaret etmek oldu. Öncelikle kale diyince aklınıza öyle Avrupa’daki gibi yüksek yerlerde bulunan kaleler gelmesin.
Şehrin içinde ve deniz kenarında bulunan bir kale burası…
San Pedro Kalesi’ne girişte 30 Filipin Pesosu verdikten sonra kendinizi kalenin içinde buluyorsunuz.
1565 yılında Filipinler’in Fatih’i olarak bilinen Miguel Lopez de Legazpi tarafından inşa edilen bu kale, zamanında ordu garnizonu, cezaevi kampı ve hayvanat bahçesi olarak hizmet vermiş.
Mutlaka Okuyun : Filipinler Gezi Rehberi
İçerisinde geçmişten gelen bazı resim tasvirlerini bulabileceğiniz bu kalenin iç dizaynı da gayet güzel tasarlanmış.
2. Magellan’s Cross (Macellan Haçı)
San Pedro Kalesi’nden sonra rotamı 5 dakikalık yürüyüş mesafesindeki Macellan Haçı’na çevirdim. Haç, meydanın ortasında bulunuyor ve oval bir yapı şekline sahip…
Minore Del Santo Nino Bazilikası’nın hemen girişinde bulunan bu yer, Filipinler’in tarihi açısından büyüm önem taşıyor.
Macellan Haçı’nın tarihine baktığımızda; 1521 yılında Filipinler’e gelen ilk Avrupalı denizci kaşif Ferdinand Macellan‘ın Cebu şehrine ekibiyle beraber çıktığını görüyoruz.
Macellan, sonrasında Cebu Adası’nda yerel bir şefle tanışıp arkadaş olmuş. Burada yapılan görüşmeler sonucunda yerel şef, eşi ve yanlarındaki yüzlerce yerel savaşçı, Hristiyanlığı kabul etmiş.
Yukarıdaki olaylar sonucunda ise Macellan, Roma katolik inancının yaygınlaştırılmasına ilişkin bu önemli olayı simgelemek üzere Cebu şehrinin merkezine, yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi bir haç inşa ettirmiş.
3. Basilica Minore Del Santo Nino (Minore Del Santo Nino Bazilikası)
Cebu Adası şehir merkezindeki Filipinler turuma, Macellan Haç’ından sonra hemen yanında bulunan bazilika ile devam ettim.
Cebu Filipinler’in en kutsal kilisesi olarak kabul edilen bu bazilika, Filipinler’in en eski kilisesi olarak tarihteki yerini alıyor.
1565 yılında inşa edilen kilise üç kez yanıp tutuşsa da şu andaki formuna 1737 yılında kavuşmuş. 2003 yılındaki depremde de kilisenin çanı çökmüş ve yeniden inşa edilmiş.
Bu kiliseyi ziyaret ettiğimde avlusunda o kadar çok mumla karşılaştım ki adeta şenlik ateşi gibiydi.
Yukarıdaki görseldeki gibi sürekli yanan mumlar, sonsuz sayıdaki haccın ve ibadet edenlerin çok ilgisini çekiyormuş.
Kilisede ayrıca şapel tarafında bulunan Bebek İsa’nın flaman görüntüsünün mucizevi olduğuna inanılıyor ve ibadet edenler için saygıyla karşılanıyor.
Ayrıca bu bazilika, Cebu’nun en büyük festivali olan Sinulog Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor.
21 Ocak 2018’de yapılacak olan Sinulog Festivali hakkındaki bilgilere, sitesinden detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
4. Cebu Metropolitan Cathedral (Cebu Metropol Katedrali)
Santo Nino Bazilikası’nı gezdikten sonra beş dakika mesafede bulunan Cebu Metropol Katedrali’ne ulaştım.
Katedrali dışarıdan ilk gördüğümde, hem bahçesinin hem de kendisinin etkileyici görüntüsüne hayran oldum.
1595 yılında Cebu Başpiskoposluğu olarak inşa edilen bu katedral, geçmişte depremler, İkinci Dünya Savaşı ve tayfunlar sırasında çok fazla tahribata uğramış.
Kiliseyi gezerken bu tahribatlar, yakından daha da çarpıcı bir şekilde hissediliyor.
5. Heritage of Cebu Monument (Cebu Anıtı Mirası)
Cebu Metropolitan Katedrali’ni gördükten sonra yine beş dakikalık kısa bir mesafede bulunan, kamuya açık alanda olan ve sanat eseri gibi duran Cebu Anıtı Mirası’nı gördüm. Anıt, üzerindeki tasvirlerden dolayı Cebu’nun kurtuluşunun bir simgesi gibi…
Cebu Anıtı Mirası, Cebu Adası’nın tarihi boyunca önemli ve sembolik olayları tasvir eden heykellerin bir gösterimi olarak 2000 yılında inşa edilmiş.
Bu anıtı incelediğiniz zaman, İspanyolların Filipinler üzerindeki sömürgeci yönetiminin tasvirlerinin detaylı bir şekilde irdelendiğini görebilirsiniz.
Detaylı Cebu Yazılarım için mutlaka okuyun : Cebu Adası
6. Yap-Sandiego Ancestral House (Yap-Sandiego Atalarının Evi)
Cebu Adası’ndaki şehir turumun son noktası olan, Yap-Sandiego Ataları’nın Evi olarak bilinen, aşağıdaki görselde gördüğünüz ilginç eve uğradım.
Cebu Anıtı Mirası’nın hemen yanında bulunan, dış ve iç görünümü ilginç olarak dizayn edilen bu yapıyı, 50 Filipin Pesosu ödeyerek gezebiliyorsunuz.
Ülkenin en eski ahşap evlerinden biri olan bu yapı, 17. yüzyılda Çinli bir tüccar tarafından inşa edilmiş.
Bu yapının inşasında Bohol Adası’ndaki Baclayon Kilisesi’nde olduğu gibi yumurta aklarıyla yapıştırılan mercan taşlar kullanılmış.
Üç-dört asır öncesi Filipin tarihinden kalan hazineler ve heykellerden oluşan bu yapıyı, haftanın her günü 09:00-18:00 saatleri arasında gezme fırsatı bulabilirsiniz.
7. Canyoneering Adventure Badian (Badian Kanyon Turu)
Cebu Adası’nda ilk gün şehir turunu tamamladıktan sonra Boljoon Bölgesi’nde konakladığım hostele geçtim.
Şu linkten Cebu’daki konaklama önerilerimi görebilirsiniz.
Cebu Filipinler’deki ikinci günümün güzel sabahında, hostelden otobüsle önce Bato otobüs istasyonuna gittim.
Oradan da Kanyon turunun ve Kawasan Şelalelerinin olduğu Badian Bölgesine ulaştım.
Badian Bölgesinde otobüsten iner inmez birçok kişi etrafımızı sardı. Tamamının amacı, kanyon turu için müşteri almak tabii.
Hemen bu yoğunluğun arasından sıyrılıp yol üzerine sağlı sollu dizilmiş kanyon turu için bulunan birkaç tur şirketiyle görüştüm.
Dört saat süren efsane kanyon turu için ödememiz gereken 1500 Filipin Pesosu ücretini, ben pazarlıkla 1300 Filipin Pesosu’na düşürdüm.
Badian Bölgesinde tur şirketleri ile pazarlık yaparken size yarı kanyon turu teklif edip (2 saat süren) 1000 Filipin Pesosu isteyebilirler.
Bu durumu kesinlikle kabul etmeyin, hem bu maceranın yarısında bırakmak zorunda kalırsınız hem de turun sonunda yukarıdan Kawasan Şelalesi manzarasını görememiş olursunuz.
Badian kanyon turu için tur şirketi ile anlaştıktan sonra gerekli ekipmanları (emniyet yeleği, kask, ayakkabı vb.) giymiş, yanımızda olan eşyaları kitleyerek tur şirketine bırakmıştık.
Kanyon turu için yanımıza sadece belli bir miktar para ve su geçirmez şeffaf kılıfa koyduğumuz telefonlarımızı aldık. Artık rehberimizle beraber tura hazırdık.
Dışarıda bekleyen motor, bizi kanyon turunun başlayacağı yere kadar götürmüştü. Tur girişinde isimlerimizi kayıt ettirmiş artık dört saatlik mükemmel tura rehberimiz ile hazırdık.
Kanyon macerası için en önemli şey, Gopro sualtı kameranızın olması. Eğer yoksa kaldığınız otelden, hostelden ya da tur şirketinden kiralama imkanınız olacaktır.
Ayrıca telefonunuz için su geçirmez şeffaf kılıfınız yoksa onu da kanyon girişinde temin edebilmeniz mümkün.
Tur rehberi ile yarım saatlik orman yürüyüşü sonrası Badian Kanyonu’na vardık. Dört saatlik kanyon turu boyunca neredeyse 10 km gibi bir alanda yürüyüp efsane yerler keşfettik.
Gizli cennet misali bu yerde, tur boyunca yüksekliği 5-15 metre civarında değişen yerlerden atlamanın keyfi de bir başkaydı.
Cebu gezilecek yerlerin olmazsa olmazlarında olan Badian kanyon turuna kesinlikle yarım gününüzü ayırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Hatta bu turu yapmadan Cebu’yu gezmiş olmazsınız. O kadar önemli ve güzel bir tur.
Gün sonunda bitap düşseniz de unutulmayacak anlar biriktirmiş olacaksınız. Buna değmez mi!
8. Kawasan Falls (Kawasan Şelalesi)
Badian kanyon turunu tamamladığımız zaman kanyonun son kısmı olan o meşhur Kawasan Şelalesi’ne ulaşmış oluyorsunuz. Hani o sıkça sosyal medyada gördüğünüz şelaleye…
Kawasan Şelalesi’ni gördüğüm an, gerçekten ne kadar büyüleyici bir yer olduğunu anladım.
Şelalenin yüksekliği, akan suyun maviliği ve sıcaklığı ile harika bir deneyim kazanmak istiyorsanız, Kawasan Şelalesi sizi çağırıyor.
Kanyon turu sonrasında Kawasan Şelalesi için bol bol fotoğraf çekmekten kendinizi alamıyorsunuz.
Şelaleden atlamanın yasak olduğunu belirtmekle birlikte şelalenin aktığı yerde yüzebilir, bambu ağaçlarından yapılmış sallarda vakit geçirebilirsiniz.
Kawasan Şelalesi’nin etrafında dört saatlik yorucu kanyon turu sonrası güzel bir yemek keyfi çekmeniz için de birkaç restoran mevcut.
Burada şelale manzarasına karşı yemeğinizi yiyip, biranızı yudumlayabilirsiniz.
Cebu gezilecek yerlerin en önemlilerinden biri olan Kawasan Şelalesi’nde vakit geçirdikten sonra, 15-20 dakikalık yürüyüş ile soluğu kanyon turu için anlaşmış olduğumuz acentadan aldık. (Normalde şelaleye giriş 45 peso.)
Buradan eşyalarımızı aldıktan sonra 2 saatlik otobüs yolculuğu sonrası kendimizi kaldığımız hostele attık ve günün sonunda yorgunluğumuzu azaltmak için güzel bir hamak keyfi ile günü taçlandırdık.
Bu arada, Deniz kaldığı otelden motor kiralayarak bu turun yapıldığı bölgeye gelmişti. Geçtiği dağlardan ve köylerden övgü dolu sözlerle bahsetmişti. Dilerseniz, siz de motor kiralayıp, motorunuz ile bu bölgeye ulaşabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla sislerin hüküm sürdüğü tepelerden geçerek motor sürmek oldukça keyifliymiş.
9. Whale Shark Watching (Balina Köpekbalıklarıyla Yüzme)
Cebu Filipinler turumun 3. günü, sabahın erken saatlerinde, saat 5 gibi uyandım. Kaldığım hostelden yarım saat süren otobüs seferi ile Boljoon Bölgesi’nden Oslob Bölgesi’ne vardım.
Oslob’a bu kadar erken gelmemdeki amaç, dünyanın en büyük balina köpekbalıklarıyla yüzme şansına erişmekti.
Her gün sabah 5 ile 12 saatleri arasında yüzme şansına sahip olabileceğiniz bu devasa balıklar için ne kadar erken giderseniz o kadar az kalabalık insan topluluğuyla karşılaşırsınız.
Cebu Oslob’a indikten sonra yaptığımız ilk iş, bölgede balina turu yapmak için bir acenta ile anlaşmak oldu.
Toplam yarım saat süren balina köpekbalıklarıyla yüzme deneyimi için herşey dahil toplam 1200 Filipin Pesosu ödedik.
Cebu gezilecek yerlerin en önemlilerinden biri olan balina turu için acentadan yelek ve şnorkeli temin ediyorsunuz.
Sonrasında bir rehber eşliğinde yüzme öncesi talimatların verildiği brifing merkezine gidiyorsunuz.
Burada kısa bir brifing sonrası deniz kenarına geçip toplamda 3-5 kişiden oluşan kayıkların sizi alması için beklemeye koyuluyorsunuz.
Biz sabahın erken saatlerinde gittiğimiz için 5-10 dakikalık bir bekleyiş sonrası kayıklara binmiştik.
Yarım saat sürecek olan ama ömür boyu hafızalarımıza kazınacak balina turu için hazırdık.
Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım balina turunda su altı kameram Gopro ile birçok video çekimi ve fotoğraf yakalama şansı buldum.
Balina köpekbalıkları turunda o devasa balıkların yanınızdan geçip gitmesi bir nebze de olsa korku dolu dakikaların yaşanmasına yol açtı.
Fakat o anların keyfini çıkarmak, hayatım boyunca çok kolay yaşamayacağım bir tecrübe olarak yerini aldı bile.
Balina turunda eşyalarınızı gönül rahatlığıyla acentaya teslim edip tur sonunda alabilirsiniz. Ayrıca tur sonrası, acentanın orada bulunan duşlarından da faydalanabilirsiniz.
Eğer yanınızda havlu yoksa cüzi bir fiyata acentadan kiralayabiliyorsunuz.
Bu arada, buraya kadar kadar gelmişken, dilerseniz hemen bu sahilin karşısında yer alan Simillion Adası‘na da gidebilirsiniz.
Ben gitmemiştim ama Deniz 500 peso ödeyerek gitmişti. Bileti, hemen Oslob’daki sahilde yer alan acentalardan satın alabiliyorsunuz.
Ada küçücük aslında. İçerisinde de lüks bir gampling tarzında işletme var. Kumdan oluşan uzun bir sahili ve onlarca turistin güneşlendiği plajı var. Buraya kadar gelmişken, dilerseniz öğleden sonra Simillion Adası’nı da listenize dahil edebilirsiniz.
10. Tumalog Falls (Tumalog Şelalesi)
Cebu Filipinler’deki üçüncü günümde sabahın erken saatlerinde balina turunu tamamladım. Sıra Oslob Bölgesi’nde gezilecek yerlerden biri olan Tumalog Şelalesi’ne gelmişti.
Tumalog Şelalesi’ne gitmek için yol üzerinde bulunan motor taksilerle pazarlık yapmaya başladım. Pazarlık sonucunda gidiş ve dönüş toplamda 150 Filipin Pesosu’na anlaştım.
Oslob balina turu bölgesinden 10 dakika gibi kısa bir sürede motor taksi ile şelaleye ulaştım.
Motor taksi ile şelale girişine kadar gittikten sona yokuşlu bir yolda 10 dakika yürüyerek yukarıdaki görseldeki gibi muazzam bir manzaraya sahip oluyorsunuz. (Giriş 30 peso)
Şelalenin boyu o kadar yüksek ki şelale kadraja bile sığmadı.
45 metre yüksekliğe sahip Tumalog Şelalesi’nin aktığı yerde suya da girmeniz mümkün. Burada artık şelalenin içinde ve dışında mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz. İtiraf edeyim gördüğüm en güzel şelalerden birisi oldu burası.
Tumalog Şelalesi’nde vakit geçirdikten sonra sizi dönüş için bekleyen motor taksiye tekrar 10-15 dakikalık yürüyüş ile ulaşabilirsiniz.
11. Osmena Peak (Osmena Zirvesi)
Tumalog Şelalesi’ni ziyaret ettikten sonra kaldığım hostele döndüm ve biraz da olsa dinlenme fırsatı buldum.
Cebu Filipinler turumun üçüncü gününde son olarak Cebu Adası’nda en güzel gün batımının izlendiği yer olan Osmena Peak‘e gitmeye karar verdim.
Sonrasında yarım saatlik otobüs yolculuğu ile Dalaguete Bölgesi’ne ulaştım. Dilerseniz motor kiralayarak da ulaşabilirsiniz. Özellikle bu bölgedeki köyler olağanüstü.
Dalaguete merkezde bulunan motor taksilerle (habal habal) Osmena Zirvesi’ne gitmek için pazarlık yapmaya başladım ve gidiş-dönüş toplamda 400 Filipin Pesosu’na anlaştım.
Motor taksi ile Osmena Zirvesi’ne yaklaştıkça muazzam manzaralar ortaya çıkıyordu. Dalaguete’den 25 dakika süren bir yolculuk sonucunda Osmena Zirvesi yürüyüşüne başlayacağım bölgeye geldim.
Burada girişte 30 Filipin Pesosu, yerel bir rehber ile yürüyüş yapmak için de 150 Filipin Pesosu verdim.
Cebu Adası’nın en yüksek bölgesi olan Osmena tepesine rehber ile 20 dakikalık bol oksijenli bir yürüyüş ile vardık.
Yol boyunca fotoğraf çekilebilecek güzel noktalar, yürüyüş sürenizi uzatabilir.
Artık Osmena tepesine çıkmış ve gördüğüm manzaralar ile resmen kendimden geçmiştim. Bir anda burası bana üç gün öncesinde ziyaret ettiğim Bohol Adası’ndaki Çikolata Tepeleri’ni andırmıştı.
1000 metre yükseklikte bulunan Osmena Zirvesi’nde ilk kez Filipinler’de serin bir havayla karşılaştım. Özellikle hava kapalı olursa mutlaka yanınızda uzun kollu kıyafetler bulundurun.
Burada bol bol fotoğraf çektikten sonra herkes gibi gün batımını beklemeye koyuldum.
Efsane bir gün batımına şahit olduğum Osmena Zirvesi’ni Cebu gezilecek noktalardan biri olarak kesinlikle listenizin en üstlerinde bulundurun.
Toplamda 800 Filipin Pesosu gibi bir ücret ödesem de bu macera, her bir pesoya değmişti doğrusu.
12. Simala Parish Church (Simala Parish Kilisesi)
Cebu City‘deki son ve dördüncü günümde, konakladığım hostelden ayrıldıktan sonra Cebu şehir merkezine doğru gittim.
Giderken yol üstünde gezilecek birkaç önemli kilise olduğunu farkettim. Simala Bölgesi’nde otobüsten indim ve bu iki kilise için hemen beni götürmek isteyen birçok motor taksi etrafımı sardı.
40 dakikalık yol için gidiş-dönüş toplamda 80 Filipin Pesosu’na anlaştım. Sonrasında ilk olarak Simala şehrine beş dakikalık mesafede bulunan Simala Parish Kilisesi’ne uğradım.
Bazı yorumlara güvenerek geldiğim kilisenin dökük ve girişinin yasak olması üzerine hemen rotamı diğer kiliseye çevirdim. Sözün özü, bu kiliseyi pas geçmenizi öneririm.
13. Simala-Lindogon Marian Monks
Simala Parish Kilisesi’ndeki hayal kırıklığı ile tekrar motor taksiye binerek 20 dakika içinde soluğu Simala’daki diğer kilisede aldım.
Motor taksiden indikten sonra bu defa o kadar yoğun bir trafik ve insan yoğunluğu ile karşılaşmadım.
Girişi ücretsiz olan kiliseye o kadar çok insan giriş çıkışı vardı ki altı üstü bir kilise demekten kendimi alamadım o anda.
Kilisenin avlusuna giriş yaptıktan sonra fikrim değişti tabii. Aşağıdaki görseldeki kiliseyi gördüğüm zaman muhteşem bir yapının beni beklediğini anladım.
Sanki eski zamanlarda yapılmış gibi görünen bu kilise, 1998 yılında inşa edilmiş. Yarım saatte tamamını gezebildiğiniz kilisenin içerisi de dışarısı kadar etkileyici bir yapı sunuyor.
Kilisede Meryem Ana‘nın yüz tasvirinin olduğu yerde devasa bir kalabalık oluşuyor. Sanırım Filipinler’den en en en çok beğenilen kilise burası olsa gerek.
Diğer Filipinler Gezi Yazılarım şu şekilde:
- Filipinler Gezi Rehberi
- Filipinler’de Gezilecek Yerler
- Filipinler’e Gitmek İçin 10 Neden
- Filipinler Bohol Adası Gezi Rehberi
- Filipinler Bohol Gezilecek Yerler: En Güzel 10 Nokta
- Manila Filipinler Gezilecek Yerler
- El Nido Gezi Rehberi
- Puerto Princesa Filipinler Gezi Rehberi
- Coron Busuanga Adası
- Boracay
Cebu Adası’nda geçirdiğim toplam dört günde, Cebu gezilecek yerlerin her birinde mükemmel anılar biriktirdim. Devasa şelalelerin ve kanyonların olduğu Filipinler gezilecek yerlerdeki Cebu Adası’nın doğası beni benden aldı. Balina köpekbalıklarıyla yüzmek, muhteşem gün doğumu ve gün batımına şahit olmak, Cebu gezi notlarımın unutulmazları arasında yer aldı. Cebu City Filipinler‘de gezilecek noktaların en önemlilerini gezsem de belki bir dört gün daha gezecek yer var desem, Cebu Adası’nın büyüleyici halini gözler önüne sermiş olurum sanırım. Sizlere de şiddetle bu güzel adayı keşfetmenizi öneriyorum. Yeter ki hayal edin. Düşün peşine…
çok güzel muhtesem yerlermiş bir gün banada nasip olur inş
Cebu Filipinler güzeldir. Herkese nasip olur inşallah
Sahra Su Holiday Village & Spa – All Inclusive herşey dahil hotels sayfasinda bu oteli önerir misiniz ??
27~31 ocak arası çoğudayım 28 29 ocak 2 gün için canyoneering+Kawasan+Oslob Shark+Sumulion turlarını yapmak istiyorum mümkün mudur?Internette fahis fiyatlar dolanıyor 30 ocakta gunubirlik bohol düşünüyorum.Red planet hotel de konaklayacağım.Turlari nereden almaliyim tavsiye edeceginiz link ya da adres var mi? Yukardida saydigim aktiviteler için 11000 peso istendi.
Kesinlikle tur almayın internetten çok pahalı. Gittiğiniz zaman South Bus Terminalden otobüse binerek canyoneering, kawasan, oslob ve sumilon a gidebilirsiniz. Fakat gün içinde çok erken yola çıkmanız gerekiyor. Oslob shark’a sabah ilk saatlerde yaparsanız daha az kalabalık olur. Örneğin ben sabah saat 5.30 gibi Oslob’daydım. Yukarıdaki bahsettiğiniz aktiviteler iki gününüzü alır ve 5000-6000 peso civarında tutar herşey dahil.
Ben de iki haftaya oralardayim, yazi oldukca detayli ve guzel olmus elinize saglik.
Teşekkürler. Umarım faydası dokunacaktır. Şimdiden mükemmel bir Filipinler tatili dilerim.
Temmuz ayı icesinde Filipinler de olacağım..Cebu aklımda yoktu aslında ama bu paylaşımınızdan sonra mutlaka düşüneceğim cebu’yu..güzel bir anlatim olmuş..teşekkürler
Merhaba bende bu ara filipinler programımı hazırlamaya çalışıyorum ama zaman konusunda sıkıştım. Bazı bilgilerine ihtiyacım olacak.Cevap yazarsan çok sevinirim. sabah 7 de boholden feribot ile cebu’ya( 9:00) cebudan badiana geçip kanyon turu ve kawasan şelalelerini gezmek istiyorum. cebu – badian arası otobüs saatlerini ve badian kanyon turu saatlerini bulamadım. Akşam osloba otobüs bulabilir miyim?
Merhabalar, Otobüs terminalinde her saat Badian’a giden bir otobüs bulmanız mümkün. Ayrıca Kanyon turunda belli bir tur saati yok gittiğinizde zaten orada birsürü kişi size turu satmaya çalışıyor ve anlaştıktan sonra bir rehber ile tura başlıyorsunuz. Akşam da oslob’a rahatlıkla otobüs bulabilirsiniz.
Merhaba filipinlerle ilgili araştırma yaparken kanalı keşfettim ve abone oldum. Bende bu ara filipinler programımı hazırlamaya çalışıyorum ama zaman konusunda sıkıştım. Bazı bilgilerine ihtiyacım olacak.Cevap yazarsan çok sevinirim. sabah 7 de boholden feribot ile cebu’ya( 9:00) cebudan badiana geçip kanyon turu ve kawasan şelalelerini gezmek istiyorum. cebu – badian arası otobüs saatlerini ve badian kanyon turu saatlerini bulamadım. Akşam osloba otobüs bulabilir miyim?