En Güzel Kaş Plajları – Mutlaka Görmelisiniz
Kaş plajları konusunda aklıma gelen her bir plajı pat pat diye sırası ile, ballandıra ballandıra anlatacağım. Sadece Türkiye’nin değil; dünyanın da hayran olduğu Antalya Kaş plajları, gördüğüm onlarca ülke arasında hala benim favori plajlarım arasındadır. Mavinin her tonunu görebildiğimiz bu cennet beldemizde, anlatacak o kadar huzur dolu gezi önerileri var ki. O yüzden hem Kaş Plajları hem de Kaş gezilecek yerler noktalarını sırası ile anlatalım bakalım. Düşman çatlatan Kaş gezimiz başlıyor.
Bu arada, Kaş gezi planları yapmadan önce, sırası ile aşağıdaki yazılarımı okumadan plan yapmamanızı öneririm :
- Fethiye gezilecek yerler
- Antalya Olimpos
- Kaş Nerede Nasıl Gidilir Haritası
- Antalya Kaş Tatiline Çıkmak İçin 14 Neden
Ayrıca, aşağıdaki videomu izlerseniz, Kaş’da gezdiğim tüm noktaları video olarak da görebilirsiniz.
En Güzel Kaş Plajları
Kaş’ta, 30’dan fazla plaj var diyorlar. Bir çoğu tahmin edeceğiniz üzre işletmeler tarafından yönetiliyor. Bu plajlara ücretini ödeyerek, ya da bir şeyler yiyip-içme karşılığında giriş yapabiliyorsunuz.

En Güzel Kaş Plajları Harita Konumları
Ama bazıları ise, otellerin işlettiği ve herkesin giriş yapamadığı plajlar olarak hizmet veriyor. Aşağıdaki Kaş plajları listemin tamamında, hem giriş ücretlerini, hem de plajların özelliklerini görebilirsiniz.
Fiyatlar güncel değildir. Malum enflasyon…
Aynı zamanda, bazı plajlar Kaş’ın merkezinde iken, bazılarına da araç ile gitmeniz gerektiğini de belirttim.
Bu arada araç kiralamak isterseniz şu linke tıklayıp inceleyebilirsiniz. Birçok araç kiralama şirketini tek bir sitede görüp, fiyat karşılaştırması yapabiliyorsunuz.
1. Kaputaş Plajı
Kaputaş Plajı, Dünya’nın en iyi 10 plajı arasında yer alıyor. Doğrusu benim de en en en beğendiğim plajlardan birisi ama özellikle son yıllarda çok meşhur olduğu için, yaz mevsiminde iğne atsanız yere düşmeyen bir kalabalığı misafir ettiği için o dönemde gitmenizi önermiyorum.
Plaj, Kaş ile Kalkan arasında yer alıyor. Kaş’a 20 kilometre, Kalkan’a da 8-10 km uzaklıkta.
Aslında vadinin deniz kenarındaki başlangıç noktasında yer alıyor bu plaj. Yaklaşık 190 basamak merdiven indikten sonra, sahile inebiliyorsunuz.

Kaş Kaputaş Plajı : En Güzel Kaş Plajlarından
Sahile inince içinde belediyeye ait bir kafe, duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanları bulunuyor. Kaş’a geliyorsanız, Kaputaş Plajı’nı göremeden asla dönmeyin ama dediğim gibi bence en güzel zaman mayıs veya eylül/ekim ayları.
Bu arada, sahildeki işletmede fiyatlarda gayet uygun. Mesela kola ve hamburger 18 TL. Böylesine güzel bir yer için, diğer sahil beldelerindeki fiyatlarla kıyaslayınca, bana gayet uygun geldi.
Kaş’a Uçak Bileti Almadan Önce : En İyi Uçak Bileti Arama Motorları yazımı inceleyin
2. Hidayetin Koyu
Yukarıdaki videoyu izlediniz mi izlemediniz mi bilmiyorum ama o videoda göreceğiniz üzre, buranın mavisi bambaşkadır.
Kaş’daki efsane bir doğa harikası burası. Aslında hem plaj, hem de arka tarafında pansiyonları bulunuyor. Yani imkanınız olursa, konaklayabiliyorsunuz.
Denizinin çarşaf gibi ve rüzgarsız olduğu koyda şezlong 35 TL, şemsiyeye de 10 TL ödüyorsunuz.

Kaş Plajlarından Hidayetin Koyu
Arka tarafta da 1.000’den 1.200 TL’ye kadar çıkan otelleri de var. Kaş’taki en güzel plajlardan birisinde hem hizmet, hem doğa hem de huzuru bulabiliyorsunuz. Benim çok sevdiğim plajların başında geliyor burası.
Kaş’da uygun fiyata konaklamak için şu linke göz atın derim. Ücretsiz iptal edebileceğiniz birçok seçenek mevcut.
3. Küçük Çakıl Plajı
Kaş merkeze yakın tercih edilebilecek en güzel plajlardan biri bence burası. Adından da anlaşılacağı üzere plajı gerçekten küçük. Ayrıca kaynak suyu karıştığı için suyu da biraz soğuk. Kavurucu yaz sıcakları için en iyi tercih.
Bu arada girişte sağda Derya, solda da Çınarlar Plajı’na girebiliyorsunuz. İki işletme de güzel. Normalde şezlong ücretli ama bir şeyler içersen, ücret ödemiyorsun.

Gördüğünüz gibi Kaş Küçük Çakıl Plajı’nın minik bir kumsalı var
Özellikle yaz mevsiminde öyle kalabalık oluyor ki, bazen hem şezlongdan hem de şemsiyeden ücret alabiliyorlar.
Bu arada bu plaj Kaş merkezde dedim ya. Yürüyerek ulaşabiliyorsunuz. Oteliniz merkeze yakınsa, yürüme mesafesinde bu plaja her gün uğrayabilirsiniz.
Gerçi işletmelerin çoğu kayalıkların üzerine kurulu. Yani öyle upuzun plajlar beklemeyin ama denizi büyüleyicidir.
4. Büyük Çakıl Plajı
Yukarıdaki Küçük Çakıl’ın, Büyük Çakıl versiyonu burası. Renkli çakıl taşlarından oluşan masmavi deniziyle Kaş’ın en iyi plajları arasında bulunuyor. Küçük Çakıl’dan arabayla 1 km. mesafede, yürürseniz de 15-20 dakikada ulaşıyorsunuz.
Bu plaj daha büyük olduğu için, aynı sahilde 6 tane farklı farklı işletme var. Hepsi de salaş, kasıntı yerler değil. Mesela ben Yakamoz restorana oturup harika bir gözleme yemiştim. İşletmecisi abim de on numara adamdı.

İşte Büyük Çakıl Plajı Yakamoz’da içtiğim enfes ‘Mangolata’
Bu arada işletmelerde bir şeyler yiyip içerseniz şezlong ve şemsiye ücretsiz. Burası da Küçük Çakıl gibi kaynak suyuyla besleniyor, bu yüzden suyu biraz soğuk olabilir.
Gözlemenin tadı gerçekten iyiydi, fiyatı da 20 TL’ydi. İşletme sahibi o kadar canayakın ki kendi yaptığı Mangolata’yı “Başka yerde bulamazsın” diyerekten ikram etti. Lezzetine bayıldım. Yeni yaptığı için fiyatı daha belirlememiş ama giderseniz mutlaka deneyin.
5. İnceboğaz
Çukurbağ Yarımadası’nda 2 tane favori plaj var. 1 tanesi yukarıda bahsettiğim Hidayet’in Koyu; diğer ise İnceboğaz. Hatta fotoğrafı da aşağıda ekledim. Böyle güzel bir yer.

Kaş Plajları arasında en güzellerinden İnce Boğaz
Fotoğrafta da gördüğünüz üzre, adanın en ince noktalarından birisinde böylesine güzel bir plajı olduğu için İnceboğaz demişler.
Plaj kısmı yine çakıl taşlı; denizi yine masmavi. Hem şezlong hemde şemsiyeleri ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz ama yine, yukarıda dediğim gibi yoğun dönemlerde ücret talep edebilirler.
6. Limanağzı
Şimdi efendim, geçen yıl Likya Yolu yürüyüşü yapmak için, Kaş merkezden Limanağzı’na kadar eski tarihi yoldan yürüdüm. Öyle güzel manzaralar gördüm ki, ağzım kulaklarımda bu rotada gezdim. En son ise, bu Limanağzı dedikleri yere ulaştım.
Burası, genelde Kaş Merkez’den kalkan tekneler ile turistlerin en çok kafa dinlemeyi sevdikleri yerlerden birisi. Koyun içerisinde kurulu olan bu bölgede, hem plaj hemde tesisler var.

Kaş’taki Liman Ağzı : En güzel Likya Yolu duraklarından
Dilerseniz yemek yiyip, bir şeyler içip dinlenebilirsiniz. En favori mekan ise Nuri’s Beach.
Hatta bildiğim kadarıyla o mekanın bungalovları da var. Eğer dilerseniz, bungalovlarda konaklayabiliyorsunuz. Tabi yer varsa. Bu arada bu tesislerde de fiyatlar üç aşağı beş yukarı, az önce bahsettiğim diğer Kaş Plajları‘nda olduğu kadar. Yani ne çok pahalı ne çok ucuz.
7. Akçagerme Plajı
Kalkan’dan Kaş’a ulaşmadan önce, hemen şehrin girişinde bulunan Akçagerme Plajı, Kaş’a 3 km uzaklıkta.
Burası, diğer plajlara nazaran daha bizden bir yer bence. Zaten halk plajı. Denizi güzel. Plaj diğer plajlara göre daha geniş.
Bu arada Akçagerme Plajı’nı daha çok aileler tercih ediyor. Çünkü denizi biraz daha sığ. Fiyat olarak da, şezlong ve şemsiye fiyatları 5-10 TL; içecekler de 5 TL civarında.
Ücretsiz iptal etme hakkına sahip olduğunuz birçok otel ve pansiyonu şu siteden inceleyebilirsiniz.
8. Mocamp
Burası aslında bir kamp alanı ama ben sahilini ve restoranını çok sevdiğim için ayrıca değinmek istedim.
Özellikle akşam üstü gün batımı zamanında harika bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Kaş Çukurbağ Yarımadası’ndan izlediğim o muazzam gün batımı : En Güzel Kaş Plajları
Şezlong ve şemsiye için ücret istemiyorlar ama restoranından bir şeyler yiyip-içmenizi bekliyorlar.
Hizmeti güzel. Mekan oldukça sakin. Hatta orta bütçeli bir yerde konaklamak için de 10 numara bir yer. Şu linkten mutlaka göz atın derim.
9. Patara Plajı
Birçok Türk filminin çöl sahnesine konu olan Patara Plajı; incecik kumları, Caretta Carettaların üreme alanı ve Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olmasıyla ünlü.
Ama gelin görün ki halka açık bir alan olmasından ötürü yeterince iyi korunamıyor. Son gittiğimde içim acıdı. Neden mi ?
Böyle özel bir yere çöp bırakmayın yahu! Biz kendi ülkemizi korumazsak daha başka kim kıymetini bilecek ki ? Bakmaya kıyamadığımız yerleri böyle kolay harcamayalım arkadaşlar, kıymet bilelim…
Böyle de sosyal mesajımı vermiş olayım ve konuya devam edeyim. 12 kilometre uzunluğundaki bir plajdan bahsediyorum. Ama sadece, plajın başlangıç noktasında işletme ve duş imkanı bulabiliyorsunuz. Özellikle kumlu bir plaj arıyorsanız Patara Plajı ilk sırada olsun.
Hem plaja hem de antik kente giriş ücreti olarak 15 TL ödemek gerekiyor ama Müze Kartı olanlara ücretsiz diye hatırlıyorum. Bu arada Patara Plajı’na kadar gelmişken, mutlaka bölgedeki antik kenti de gezin derim. Binlerce yıllık tarihi kalıntılar hala ayakta kalmayı başarmışlar.
Ayrıca Kalkan’da, Xantos Antik Kenti ve de Letoon Antik Kenti mutlaka görülmesi gereken en güzel tarihi yerlerden.
Kaş’da uygun fiyata konaklamak için şu linke tıklayıp inceleme yapabilirsiniz.
Kaş Gezilecek Yerler
Şimdi efendim Kaş Plajları’nı anlattık da, Kaş’ta plaj dışında gezilecek, görülecek başka bir şey yok mu diye soranlar olmuştur. Olmaz mı. Var tabii!
Kaş’ın merkezinde bulunan çarşıları; tarihi tiyatroyu; bir tekne turu ile veya aracınız ile gidebileceğiniz Kekova taraflarını; gün batımını izlemek için Yeniköy Yolu’na çıkıp tarifsiz güzeliklere şahit olabileceğiniz harika şeyleri de anlatmadan olmaz tabi.
Hatta scuba diving yani tüplü dalıştan bahsetmedim bile. Zaten bunların hepsine ve daha fazlasına Antalya Kaş Tatiline Çıkmak İçin 14 Efsane Neden yazımdan ulaşabilirsiniz.
Mutlaka bu yazılarımı da okuyun :
- Antalya Kaş Tatiline Çıkmak İçin 14 Efsane Neden
- Türkiye Yaz Tatili Yerleri
- Fethiye Gezilecek Yerler
- Antalya Olimpos Tatili Yapmak İçin 10 Neden
- Hafta Sonu Gezilecek Yerler
Antalya Kaş plajlarını anlat anlat bitmez. Daha Demre ve Finike arasında kalan birçok küçük plaj var. Onlara değinemedim bile. O yüzden Kaş Gezi Planı yapmadan önce, KAŞ’ta Yapılacaklar yazımı okuyun. O yazımda da rotaları anlattım. Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan beni takip etmeyi unutmayın. Hayal edin düşün peşine…
Merhaba, yazınızı severek okudum ve bu rotada tatil yapacaklar için oldukça faydalı.. Ancak merak ettiğim birşey var, Kalkan’ı neden Kaş olarak görmüyorsunuz. Kaş ilçesine bağlı ve görülmesi gereken çok güzel yerlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Mesela listenize Kalamar koyu da eklenebilir. Kalkan’ı yazılarınızda hiç görmüyorum 🙄
Naçizane fikrim ve sizinle paylaşmak istedim.