Bebekle Seyahat : Çocukla Dünya Nasıl Gezilir ?
Bir çoğumuz, yurt dışı hayalleri kurarken “Biz de gitmek istiyoruz ama. Biliyorsun. Bebekle seyahat hayal şu an !” serzenişi ile çocukla yurtdışı seyahat hayallerinden vazgeçiyor. Hayallerinizden vazgeçmeyin, sizler de bebekle de yurt dışına gidilip, görmek istediğiniz o güzel yerleri görün diye, bebekle yurt dışına giderken neler yapmanız gerektiğini, hangi önlemleri ve işlemleri takip etmeniz gerektiğini hatta bebek pasaportundan tutun da, bebekle uçak yolculuğuna kadar tüm deneyimlerimi sırası ile bu yazımda anlatacağım.
1. Bebekle Yurtdışı Seyahati Mümkün Mü ?
Evet olur. Hem de bal gibi olur. Ne demişler ‘’ Bir işe nasıl başlarsanız öyle gider’. Onun da bir birey olduğunu, o küçük insanın ruhuna neler katarsak ilerisi için bir o kadar sağlam temel atmış olacağımızı unutmayalım.
Boşuna dememişler, “Çok gezen mi bilir çok okuyan mı ?” diye. Ayrıca bebek 2 yaşına gelinceye kadar uçaklar onlara bedava, ki aşağıda zaten bebekle uçak yolculuğuna dair her şeyi de anlatacağım.

İsveç, Stockholm : Bebekle seyahat önerileri
O yüzden, özellikle bu dönemde gezebildiğiniz kadar gezmelisiniz… Hem çocuk daha tam ayaklanmadığından gezmek daha kolay, hem de bilet parası ödemediğiniz için maliyet daha düşük. Sonrasında ise işler biraz zorlaşmasına rağmen, bebek büyüdükçe sizinle gezmekten keyif almaya başlıyor ve bebekle seyahat daha zevkli hale geliyor.
2. Bebeğe pasaport nasıl çıkarılır?
Bebek pasaportu çıkarmak için gerekenler tıpkı bizlerin pasaport sürecinde yaptıkları gibi. Yani bebek diye daha az zahmetli olmuyor. Emniyette pasaport kısmından randevu alıp, bebekle beraber gitmeniz gerekiyor. Randevuyu internet üzerinden başvuru formu doldurup alabilirsiniz. Gerekli belgeler ise nüfus cüzdanı, pasaport harcının yattığına dair makbuz, iki adet biyometrik fotoğraf.
Pasaport nedir ve vize nasıl alınır yazısından detayları görebilirsiniz.

Bebek pasaportu : Bebekle seyahat önerileri
Bu fotoğrafı direkt fotoğrafçıda çektirebileceğiniz gibi, bebeğiniz poz vermiyor ya da huysuzlanıyorsa evde beyaz bir kumaş üzerine yüzü sabit size bakacak şekilde yatırıp, fotoğraf çekip, bunu fotoğrafçıda biyometrik hale getirebilirsiniz.
Bizim bebek sağolsun sorunsuz pozunu verdi, fotoğrafçı bile şaşırdı. Pasaport başvurusunda: bebek için anne, baba ve bir de muvafakat belgesi veriliyor. Diğer evraklarla beraber başvuru yapılıyor. Vereceğiniz adrese pasaport geliyor. Bu pasaport en fazla 5 yıl geçerli olabiliyor. 18 yaşına kadar çocuklarda uygulama böyle.
3. Peki 0-2 yaş bebek için seyahat öncesi nasıl bir hazırlık gerekiyor ?
Eskiden tek bavulla gittiğimiz seyahatler, bebekten sonra iki bavul, artı bebek çantası şeklinde artan bagaj hacmiyle devam ediyor. Bebekle ya da çocukla seyahat ederken listenizi çok önceden hazır edip yurtdışında bulamayacağınız malzemeleri (İlaç gibi) öncelikle hazırlamanız gerekiyor.
Gideceğiniz yerde başınıza herşey gelebilir düşüncesiyle;
- Bebeğin üst baş yedekleri
- İlaçları
- Sevdiği birkaç parça oyuncağı
- Bebek arabası ve rüzgarlığı
- Kışsa uzun süre bebek arabasında kalacağı için, en kalınından tulumu gibi hayati malzemeler listenin en başında olmalı.
Madrid seyahatimizde kızımız ateşlendi ve hasta oldu. Tüm gece ıslak bezlerle, ateş düşürücülerle uğraştık durduk. Eğer ateş düşürücü ilacını yanımıza almasaydık ne yapardık bilmiyorum !!! Çünkü yurtdışında eczaneden reçetesiz ilaç alınmıyor. Yani her durumu düşünüp, bir iki hafta öncesinden liste hazırlamaya başlamak gerekiyor. Adım adım listede neler var dersek:
- Bebeğin kullandığı rutin ilaçlar (demir ilacı gibi) ve ihtiyaç olabilecek durumda kullanacağı ilaçlar ( ağrı kesici, ateş düşürücü şurup)
- Dışarda gezeceği için bebeğe uygun yüksek faktörlü güneş kremi.
- Bol bol yedeklenmiş giysi. Aynı gün içinde komple üç defa üst değiştirdiğimizi bilirim.
- Mevsim kışsa, üst üste giydirebileceğimiz, kapalı mekana girince çıkarabileceğimiz ince ama sıcak tutan kıyafetler. Dış mekan için kar tulumu, battaniye, puset için rüzgardan ve yağmurdan koruyacak rüzgarlık.
- Ek gıdaya geçmişse kavanoz mama, kuru meyve; daha büyükse atıştırmalık kraker türü şeyler.
- Emzik, biberon ve yedekleri ve pişik kremleri.
- Ayrıca 0-2 yaş döneminde bebeğin pek çok aşısı olduğu için seyahati ayarlarken aşı takvimini de hesaba katmak gerekiyor. Seyahat, aşıdan hemen sonrasına da gelmeyecek şekilde olmalı. Bebek, bazı aşılar sonrasında ateş ve huzursuzluk yapabiliyor.
4. Bebekle uçak yolculuğu nasıl oluyor?
Çocukla uçak seyahati, bebeklik döneminde gayet sorunsuz oluyor. Özellikle emen bebekler için iniş kalkış anında kulaklardaki basıncı önlemek adına bebeği emzirmek lazım.
Yürüme safhasına geçmemiş bebeklerin uyku süresi de uzun olduğundan, uçak yolculuğunda sıkıntı olmuyor. Ayaklanmışsa yerinde oturmak istemiyor. Aralarda kaldırıp uçağı turlamak şart! Kucakta saatlerce oturacak diye hayal kurmayın. Baştan söyleyeyim !!!

Hollanda Amsterdam : Bebekle seyahat önerileri
Boyama kitabı, boya kalemleri, ilgisini çekecek bir dergi, sevdiği çizgi filmi yüklediğiniz bir tablet sizi epey idare edecektir. Buna rağmen huzursuzluk yapıp nedeni belirsiz ağlama krizine girebilir.(Başıma geldi)
Burada da, bildiğiniz tüm duaları okuyup “Ya sabır ! ” deyip susmasını bekleyeceksiniz. Çünkü uçak yolculukları, iç kulakta basınç yarattığı için bebek ve küçük çocuklarda huzursuzluk ve ağlama krizleri görülmesi çok normal.
Uçak tren bileti siteleri yazılarımızdan, ucuza uçak bileti bileti bulabilirsiniz.
Bazı zamanlarda 3’lü koltuklarda boşluk olunca eşimle oraya geçiyoruz ve bebek uyuyarak yolu bitiriyor. Veya ilk sırada bulunan aparata hostesler yardımıyla yatak bağlanıyor ve bebek burada da uyuyabiliyor ( Bu yatak 11 kiloya kadar kullanılabiliyor).
Yani uyku kısmı bizde hiç sorun olmadı. Zaten uçakta ki bebek, yolcuya göre mama / oyuncak/ dergi gibi şeyler yükleniyor ve bunlar bebeği oyalayan şeyler. Kızımız uçaklara çok alıştı, nerede uçak görse ( Daha konuşamadığından) eliyle uçak gibi yaparak “Uvvv.” diye taklit yapıyor. Darısı başınıza.
5. Bebekle yurtdışında gidilecek yerler nereler ?
Biz bebek sahibi olmadan önce Uzakdoğu, Amerika ve Avrupa‘nın çeşitli ülkelerine seyahat ettik. İki kişi gezmek demek elini kolunu sallayarak dilediğin an dilediğin yere gitmek demek.
Ancak bebekten sonra tercihimiz Avrupa ülkelerine seyahat etmek yönünde oldu. Çünkü Avrupa ülkelerine uçuş süresi kısa, metro ağı geniş, bebek arabası ile gezmek çok rahat.
Gitmeden önce yaya gezmenin rahat olduğu şehirleri tercih ettik. Bir yaşında ilk seyahatine Almanya/Münih ile başlayan kızımız 2016 yılı içinde tam 6 yurtdışı seyahati ile minik bir gezgin oldu diyebiliriz.
Münih’e yılbaşı kutlamaları için bebekle gitmek başta biraz çılgınlık gibi gözüküyor. Bunu kabul ediyorum. Çünkü Aralık ayının son günleri hava eksilerde iken, 12 aylık bebekle Almanya’nın soğuğunda seyahat etmek kolay olmasa da, zor da değil aslında.
Sadece bebeği sıcak tutmak için sıkı bir hazırlık safhası gerekiyor. Bebekle bir diğer rotamız olan Amsterdam, genelde bekar erkeklerin gözdesi gibi görünsede inanın bebekle gezmek için biçilmiş kaftan. Neden mi?
Şehir küçük, hemen her yer yürüme mesafesinde, bebek arabasını her yere rahatça sokabiliyorsunuz, yakın yerlere ulaşım kolay. Harika bir hayvanat bahçesi var, yarım gün gezip hem bebeği hem kendinizi gayet güzel eğlendiriyorsunuz.
Berlin şehri yine çocukla gezmek için çok uygun bir şehir. Gidilecek pek çok alternatif var. İlk aklıma gelenler : Sea Life Akvaryum ve Madam Tussaud Balmumu Heykel Müzesi.

Prag, Hamleys : Bebekle seyahat önerileri
Bu ikisi de çocukların, hatta bebeklerin gayet ilgisini çeken eğlenceli yerler. Akla ilk gelen yerlerden olmasa da Portekiz/Lizbon bizim için çocukla gezme açısından çok rahat ettiğimiz bir şehir oldu. Ulaşım çok rahattı. Kasım ayında bile hava gayet ılıktı. Üşümeden sadece montla, akşamlara kadar gezdik.
Prag yazılarımız için, Çek Cumhuriyeti linkine tıklayınız.
Prag ise, yine yaz döneminde gittiğimiz için, bebekle sokakta rahatça dolaşıp vakit geçirdiğimiz bir şehir oldu. Prag’ da bulunan Hamleys adlı oyuncakçı kızımızın favori mekanı oldu. Saatlerce vakit geçirdik ve onunla beraber biz de çok eğlendik.
6. Bebekle gezmenin maliyeti nedir ?
İki yaşına kadar uçak bileti ücreti ödenmiyor bebek için. Otelde de para alınmıyor. Dolayısıyla iki yaşına kadar maddi anlamda ekstra birşeyi yok bebekle seyahatin.

Çekoslovakya, Karlovy Vary : Bebekle seyahat önerileri
Sonrasında aynen kendinize aldığınız gibi bilet parası ödeyip, koltuğunu satın alacaksınız. Dolayısıyla masraf artacak. Ama yine de o çocuk o seyahate gidecek, başka yolu yok !!!
7. Seyahatlerde bebek ve çocuk nasıl oyalanır ?
Bebek iyi günündeyse arabasına sorunsuz oturup, size eşlik edip, mamasını yiyip, uykusu gelince uyuyor. Ama yürümeye başladıktan sonra arabada oturmaktan rahatsız olup devamlı ayağa kalkmak istiyor.
Bir yaşından sonra başlayan bu durum büyüdükçe artarak ilerliyor. Arabasında oturması için oyalanacağı şeyleri mutlaka yanınızda bulundurmak gerekiyor. Krakerler, atıştırmalıklar, meyve gibi. Bir iki ufak kitap da işe yarıyor. Kısa süreli olsada…

Çekoslovakya, Prag : Bebekle seyahat önerileri
Biz yurtdışı seyahatlerimizde hayvanat bahçesine mutlaka gidiyoruz. Ayrıca doğa tarihi müzeleri de çocukların çok ilgisini çekiyor. Bebektir anlamaz diye düşünmeyin. İnanın öyle iyi anlıyorlar ki.
Küçük olmasına rağmen kızımız bu tip müzelerde hayvanları, bitkileri tanıyor; “Bak kuş. Bak kelebek. Bak dinozor.” derken harika vakit geçiriyor. Gün boyu sokakta olunca aralarda çocuk bahçesi, oyuncakçı gibi yerlere girip çocuğu eğlendirip, o arabasında uykuya dalarken tekrar kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Hollanda, Amsterdam : Bebekle seyahat önerileri
Bu arada, gitmeden önce mutlaka o şehirde çocukla gidilecek yerlerin ayrı bir listesini yapmak gerek. Çünkü o da bir birey ve onu hesaba katmadan plan yapmak mümkün değil. Bugüne kadar seyahatlerin ilk günü dışında sıkıntı yaşamadık. O da ilk gün uçuş ve yol yorgunluğundan kaynaklanıyor, hava değişimi ve ortam değişimden dolayı ekstra huysuzluk oluyor, Allahtan ertesi güne geçiyor.
8. Bebekle gezerken nelere dikkat etmek gerekir?
- Yurtdışında bebekle gezerken üşüme/terleme durumuna karşı bebeği sık sık kontrol etmekte fayda var. Özellikle kışın hareketsiz arabasında yatan bebeği çok iyi muhafaza etmek gerekiyor. Daha sıcak havalarda güneş koruyucusu ve güneşliği özellikle kullanılmalı. Çünkü ciltleri çok hassas ve uzun süre güneş altında kalmamaları gerekir.
- Bebekle gezerken dışarda geçirdiğimiz süreyi bebeğe uygun yerlerde vereceğimiz molalarla beraber yürütmeliyiz. Mutlaka günlük programa bebeğin/çocuğun ilgisini çekecek bir şeyler eklemeliyiz.

Hollanda, Volendam : Bebekle seyahat önerileri
- Uyku düzenini elimizden geldiğince korumaya çalışmak, sonrasında bizim lehimize olacaktır. Gündüz gezerken ona da vakit ayırıp eğer yürüyorsa ona uygun yerlerde aktivitelerle hem eğlenmesini hem de yorulmasını sağlamak, uykuya rahat dalmasına yardımcı olacaktır.
- Bebeği bir eşya gibi ordan oraya taşımaktan ziyade onunla beraber gezdiğimizi anlarsak işler daha kolaylaşır.
Uçak bileti konusunda ise, mutlaka En iyi uçak ve tren bileti siteleri yazıma bakın. Nasıl uçak bileti masraflarınızı ucuza mal edeceğinizi tek tek yazdım.
9. Yurtdışında bu bebek ne yiyecek ne içecek?
Bize en çok sorulan sorulardan biri de bu. Özellikle bazı anneler seyahate gidememe sebebi olarak bebeğe yurtdışında yedirecek birşey bulamama korkusu olduğunu söylüyorlar. Tabii ki buna hiçbir şekilde katılmıyorum. Emen bebek için zaten her an her dakika yemek hazır. Bebek emiyorsa bir dakika düşünmeyin bile. Peki bebek emmiyorsa ?
Yok emmiyor ek gıdaya geçmişse o zaman da kavanoz mamaları var. Türkiye’de olandan çok daha fazla çeşitli kavanoz mama, yurtdışında mevcut. Bugüne kadar gittiğimiz ülkelerde; balık, çorba, köfte, pilav, tavuk gibi pek çok alternatifi bize ve bebeğe uygun şekilde bulduk.

Çekoslovakya, Prag : Bebekle seyahat önerileri
Böyle böyle iki yaşına getirdik, bundan sonrasında zaten artık bizim yediğimiz herşeyi yiyebilir duruma geldiği için yemek işi çok daha kolay olur diye düşünüyorum. Ancak yine de oralara giderken hayat kurtarıcı çubuk kraker, kuru meyve gibi atıştırmalıkları yanıma fazla fazla alıyorum.
Konaklama konusunda Booking.com, Hotelscombined.com ve Hostel konusunda ise Hostelworld.com linklerini kullanınız.
10. Bebekle/çocukla seyahat çok yorucu olmuyor mu?
Oluyor. Bunun başka bir açıklaması yok. Eskisine göre iki kat efor, iki kat yorgunluk ancak gün sonunda ailece beraber olmaktan dolayı iki kat mutluluk.

Hollanda, Volendam : Bebekle seyahat önerileri
Seyahatlerimizde çocuktan önce de sabah otelden çıkıp akşama kadar gezdiğimiz için zaten yorgunluk kaçınılmaz oluyordu. Bebekten sonra tabi bu yorgunluk iki katına çıkıyor.
Otel bulma konusunda En iyi otel bulma arama motorları yazıma bakınız.
Neden ? Çünkü bebek arabası, bebek çantası, onu doyurması, oyalaması, uyutması, sıkılınca pusetten indirip peşinde koşması var. Bunlar zaten bebek sahibi olmadan önce düşünülmesi gereken şeyler.
Benzer Yazılar da İlginizi Çekebilir (Yazının üzerine tıklayınız.)
- Balayına gidilecek ülkeler
- Sevgili ile gidilecek ülkeler
- Vize istemeyen ülkeler
- Dünyanın en ucuz ülkeleri
Sonuçta, hayatınızın bir daha asla eskisi gibi olmayacağını bilerek çocuk yapıyorsunuz. E haliyle seyahatleriniz de eskisi gibi olmayacak. Nasıl evdeki düzen değiştiyse, seyahatte de farklı bir düzen kuruyorsunuz bebekle. Ancak eşimle ikimiz asla onsuz seyahat etmek istemiyoruz, bu konuda hemfikiriz. Tüm zorluğuna rağmen çocukla gezmek çok zevkli. Şimdi iki yaşında çocukla Uzak Doğu nasıl olur onu düşünüyoruz. Darısı başınıza.
7 aylik bebekle uzak Doğuya gittik. Singapur ve Malezya sıkıntısız, temiz yerler. Ama 2 yastan sonra her yere gidilir bence. Sizde o ışık var zaten, başarırsınız eminim. Emeğinize sağlık.
Umarım herkes çocukla ya da çocuksuz dilediği heryere gider. Sizi de örnek alır Melike Hanım 🙂
Merhaba yazımı beğenmenize çok sevindim 🙂 Şimdi uzakdoğu hayalimiz var. Singapur istiyoruz bu yorum tam üstüne geldi 🙂
Singapur en kolay gezebileceğiniz yerlerden, biz 2 yaşındaki oğlumla gittik çok eğlendik. Ardından da Phuket e geçtik orada yemek biraz sıkıntı olduysa da hayatımızın en güzel tatilleri arasına girdi. 10. ülkesi oldu Arman’ın.
Okumak isterseniz beklerim;
http://www.yollardahayatvar.com
Şimdiye kadar gördüpüm en yararlı yazılardan biri. Bu durum benim için daha baya uzak olsa da ilgimi çekti ve bakış açımı değilştirdi. Sizi tebrik ediyorum!
Çocukla gezecek hatta bebekle gezecek ailelere yardımımız dokunsun istedik. Çok teşekkürler
Ne kadar mutlu oldum bu yoruma anlatamam. Seyahat yazılarımı daha bir şevkle yazmamı sağlıyor bu güzel yorumlar, sevgiler 🙂
Çocukla gezmek isteyip sürekli erteleyenler için cesaret verici ve aydınlatıcı bir yazı olmuş. Bu ekibin daha çok gezeceği belli, devamını bekliyoruz 🙂
Çocukle gezmek, bebekle yollara düşmek sanıldığı kadar zor değildir. Yardımcı olalım istedik. Selamlar
Çok teşekkür ederim ne mutlu bize 🙂
Merhaba, 19 aylik kızımız var. Yurtdışı gezisi planlıyoruz. Çocuk içinde vize alınıyor mu?
Teşekkürler
Çocukla seyahat etmek istiyorsanız, aslında yazıda anlattığımız gibi, bebekler için de pasaport ve vize almanız gerekmektedir.
Merhaba ben turkmenistan uyruklu turkiyede cocugum oldu bir aylik kendim bide esim ukrayinada okuyoruz bebegimin pasaportu yok onu yanimda guturebilirmiym?
Tesekkur ederim
Eşim 1 aylık bir iş seyahati için Çin e gidiyor, ve kızımız 28 aylık ama ben de ona katılıp katılmama konusunda çok tereddüt ediyorum. Özellikle yemek konusunda nasıl ve nelere ulaşabilirim acaba diye, sizin fikirleriniz nedir? Teşekkürler
İnanın aç ölmezsiniz. Et, tavuk, balık gibi gıdaları rahatça bulabilirsiniz. Bebekle gezecekseniz, gitmeden önce zaten tüm detaylar yazımızda mevcut
Yazıyı ben yazmışım gibi geldi 🙂 Elinize sağlık.
Bebekle seyahat edecek çocuklu ailelere de yardımımız dokunsun istedik 🙂
Merhabalar otobüsle Avrupa turu yapmayı düşünüyoruz 2 yaşında bebeğimizle 15 günlük sizce nasıl olur
Çocukla seyahat etmek çok zor değil. Özellikle Avrupa’da. Bence sorun olmaz
Ezgi hanım merhaba..geçen sene yorum yazmissiniz.. tura katildiysaniz eger tecrubelerinizi ve onerulerinizi paylasir misiniz..bizde iki yaşında oğlumuzla bu temmuz ayında bir haftalık balkan turu için başvuru yaptık..bu arada oğlum aşırı hareketli bir çocuk..beni en çok düşündüren bu
Merhaba yılbaşında (o tarihlerde 3 yaşını dolduracak) kızımız ve 10 yaşında oğlumuzla Polonya’ya gitmeyi düşünüyoruz.Benim aklıma takılan acaba kızım için yanımıza bebek arabası ya da puset almalı mıyız?
Yılbaşında Polonya çok ama çok soğuk olabilir
en azından baston puset tarzı birsey alırsanız rahat edebilirsiniz.
Merhaba Ebru hanim,
Biz bu Aralik sonunda New York’a gitmeyi planliyoruz cekirdek aile 🙂 Cocugum 2 yasini 20 Ocak’ta dolduruyor, bedava yas araliginda olmasinin faydasini gormek hem de New York’u christmas’ta tadabilbek iyi olacaktir bizim icin. Benim tek endisem o mevsimde kar/yagmur/buz gibi bebek arabasini kaldirimda itmek, kullanmak zor olur mu sorum var? Saniyorum ki Turkiye’deki gibi olmaz, mutlaka her kaldirimi en ince ayrintisina kadar temizlerler ama yine de sormak istedim size. Hem yas, hem de sehir, hem de mevsim olarak nasil degerlendirirsiniz bu planimizi?
Biraz soğuk olur doğrusu. Aslında biraz da şans. Bazen güneş de açabilir bazen günlerce kar da yağabilir.
Merhaba ,Bebeğim Newyork ta doğdu sizin bebeğinizle aralarında 1 ay var.Bizimki çılgınlık mı bilmiyorum ama 7 günlüktü biz Newyork ta gezmeye başladık.Bence hiç endişe etmeyin kaldırımlar,insanların bebekli insanlara olan saygısı,temiz havası vs.çok keyif alıcaksınız tatilinizden.2 senedir yılbaşına kar yağmıyor ve hava çok güzel oluyor.Karlı bir yılbaşı için gidiyorsanız üzgünüm 🙂 Birde unutmadan benim üşüyen biri olarak bile soğuk havalarda spor ayakkabılarıma hiç kar bulaşmadan gezim kaldırımlar o kadar yani 🙂
Merhaba amerika ya bebegim icin vize almak istiyorum prosedur nedir
Yazının tamamını okudum, teşekkür ederim. Benim bebeğim gideceğim dönem 10 aylık olacak, uçağa sıvı şurup alınır mı ki? Yani hap kullanabilse veririm de. Bebek arabası oradan kiralansa keşke ? daha önce hep tek gittim, bu kez çok korkuyorum. Bir de turla gitmek mantıklı mı bebek varken? Bi ağlasa, bütün tur bana bakacak gibi hissediyorum, insanların o bakışları var yaa, sustur şunu kadın!
Reçeteli ilaçları kabul edebiliyorlar diye biliyorum ama gideceğiniz uçak şirketine bir danışın önceden. Bence tursuz gitmeye devam edebilirsiniz. Bu şekilde gezen onlarca anne var
Merhaba,uçağa Bebeğin maması ve ilacı dediğinizde hiç kimse birşey demiyor.Hatta biberonda Bebeğin suyunu bile geçirdim.İngiltere ve ABD gidişlerde sıkıntı çıkarmadılar bize.Bence hiç endişe etmeyin bebekler bazen bizden daha hızlı uyum sağlıyor ortama keyfini çıkarın.Bizde bebekle 2 ayrı ülkeye tursuz gittik ama turlarda zor olucağını düşünmüyorum belki yorucu olabilir. Ama birileri bizim yerimize otel,gezilecek yerler vs. düşünüp hazıra konmak keyifli olur herhalde ben en çok onları araştırırken yoruluyorum vallahi 🙂
Selamlar. Biz kızımız 5.5aylimken amsterdama gitmeye karar verdik mayıs sonu oluyor. Gezilecek ve yapilacak şeyler tavsiye edebilirmisiniz. Anakucagi ile rahat haraket edebilirmiyiz. Yoksa baston pusete mi gecsek giderken. Bir de cafeler bebekle almıyor demissiniz peki nerede yiyip içeceğiz, alkol olan yerleredemi almıyorlar.
Biz oğlum 3,5 aylıkken Romaya gitmiştik. Kendisi bebekliğinden beri puset sevmediği için bütün Romayı kanguruyla ve yürüyerek gezdik, eşimle ben dönüşümlü taşıdık. Ama çok keyifliydi. Gerçi bebek arabası her açıdan daha rahat olabilir (alt değiştirme, uyku…vs.) Hem de siz sürekli bir ağırlıkla yürümemiş olursunuz.
Merhaba
19 ağustosta 2 yaşında olacak oğlum,eşim ve ben prag viyana budapeşte turu düşünüyorum.Gidilecek yerleri araştırmak, orada nereden binicem inicem düşünmek bana zor geliyor.Ama turda da ağlar durmazsa ne yaparım bilemiyorum.Strese girdim.Tur fikri sizce nasıl?
Bence küçük şehirler. O yüzden zor olmaz merak etmeyin. Hatta yazılarını da yazdık. Şu linklere tıklayarak okuyabilirsiniz : Avusturya ; Çek Cumhuriyeti
Merhablar oncelikle yaziniz cok guzel. Bende bebekle seyahetten normalde korkmayan aksine destekleyen biriyim. Cin e gitmedi dusunuyoruz 15aylik kizimla fakat o kadar yol gitmemen en azindan meshur 3sehri gezelim istiyoruz tabi hal Boyle olunca Ana ucuslar haric 2-3 gun bir iki kez 2saatlik sehirler arasi ucus yapmamiz gerekiyor tek ucus olsa sorun yapmayacagim ama ara ucuslardan gozum korktu sizin boyle bir seyahatiniz oldu mu acaba?
Bende 13aylık olacak bebepimlr Romaya gideceğim ama brni en cok ne yemek yedireceğim düşündürüyor.henuz cok katı gıda yemiyor yani ezmem gerekiyor yemeklerini dısarıda ona ne yedirebilirim ki 😒 yanıma alsam ne alabilirim 4 günlük. Of daha gitmeden stresi sardı beni.bana da akıl verir misiniz?
Aslında yazıda yazmıştı Ebru Hanım. Hazır yiyecekler götürebilirsiniz Türkiye’den İtalya’ya. Orada bir restoranda rahatça yedirebilirsiniz
Mehlika hanım,
Bende 20 aylık kızımla Orta Avrupa turuna katıldım ve aynı sorular bende de vardı. Ancak kavanoz mama ile toz mamalar (yanınıza küçük termosla sıcak su alıp karıştırabilirsiniz) işinizi kolaylaştırabilir. Gerçi benim kızımla aralarında 7 ay var ki az değil. Bu şekilde idare edebilirsiniz.
İyi Gezmeler
Meraba yazinizi gulumseyerek okuduk ve bize de cesaret verdi italyaya gezmek istiyoruz bizim de 4 aylik bebegimizi var pasaportu var ama ucak biletinin bedava oldugunu bilmiyorduk bu konuda emin misimiz havalaninda sıkıntı yasamayalim sonra ? Simdiden teşekkürler…
Mrb lar bizde bu sene eylül ayında 2 aylık kızımızla araçla balkanlar düşünüyoruz sizce sorun olur mu teşekkürler şimdiden
Ebru hanım merhaba..bizim seyahatimiz sizinkinden biraz daha farklı olarak bireysel bir seyahat olmayacak..22 aylık bir oğlumuz var..doğduğundan beri hiperaktifligin zirvesinde yaşıyor 😊 ve biz -hangi akla hizmet bilmiyorum- temmuz ayında 6 gece 7 günlük bir balkan turu için kaydınızı yaptirdik.. yazınız birçok konuda fikir verdi teşekkürler.. merak ettiğim sizin tur anlamında bi tecrübenizin olup olmadığı.. varsa eğer paylaşırsanız çok mutlu olurum..
avrupa da akrabalarım var almanya ve hollanda da onlara giderek oradan trenle çevre ülkelere gidip gelmek mi yoksa turlar ile avruyapayı gezmek mi daha mantıklı ve ekonemik olur?
Bebek icin nasil ucak bileti bedava??? Bebek icin 2 yasina koltuk vermiyolar ama sabit ücreti var.havayoluna gore fiyat degisiyo ama ucretsiz degil.Bugün iç hat icin bile oduyosun.istersen X bir havayolunun sitesine gir ödeme kismina gel bebek ucretini gorursun.
Merhabalar
Yazınız çok faydalı olmuş çok teşekkürler.
Benim bir sorum olacak.
Yurtdışına giderken nasıl bebek arabası götürüyorsunuz?
Bizim travel sistem ve iki parça.
Daha kolay taşınabilir bir şey almalı mıyım diye düşünüyorum.
baston dan şaşmayın tavsiyem. bence hafif ve acılıs kapanış ıcın en mantıklısı. otobuslere binersiniz taksiye biner inerken gezi yerleri için idealdir.
Merhaba, kasım sonu beş günlük italya turu düşünüyoruz. Araba kiralayarak roma-floransa-venedik şeklinde. Kızımız üç yaşında. Hava yağmurlu olacak gibi görünüyor ondan tereddüt ettik gitmeme eğilimindeyiz ama pişman olmak istemiyorum. Ne dersiniz cesaret etsek mi?
biz eşimle gecen sene gittik. nise kadar yol aldık milanodan donduk. ve oglum 2 yaşında idi. ortalama 1400-1600 km yol yaptık. hic bir skntı cıkmadı şükür tavsiyem. gidin.
merhaba, öncelikle yazınız gerçekden tam olmuş. bizde eşimle gezmeyi ve yeni hayatlar yerler yaşamlar görmeyi seven bi ciftiz. bazı konularda diğer yazılarınızdanda çok yardım aldık. başta teşk. ederiz.
bizde bebeğimizle bir çok ülkeye gittik. hatta bebek arabasıyla venediği bile gezdik. 🙂 o merdivenleri sayısız indik çıktık. avrupaya ingiltreye bir çok yere bebeğimizle gittik. zaten oda bavulları gorunce artık mutlu oluyor. bence tüm okuyan arkadaşlara tavsiyem. gidin abi korkmayın. hazırlığınızı konservelerinizi alın gidin. pişman olmassınız….
Bebekle seyahat edeceklere verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkürler.
Merhabalar bir sorum olucak bizim çocugumuz 5 yaşında otel seçimlerinde onu da girince 3 kişilik odalar gösteriliyor ve fiyat ona göre artıyor ki bizim çocugumuz otellerde bizimle uyuyor yani 2 kişilik oda yeterli. 2 kişilk alsak oteli gittiğimizdr çocuk için problem cıkarırlar mı amsterdama gitmeyi planlıyoruz
Gulsah hanim merhabalar, biz de viyana prag budapeste düşünüyoruz 2yasindaki oglumuzla ama turla mi tursuz mu karar veremedik siz nasil yaptınız 😊😊