Yurtdışı Konaklama Siteleri +10

Ucuza konaklama konusunda ilk sorumuz : Otel mi, hostel mi, ev kiralama mı yoksa couchsurfing mi ? İşin en zor kısmından birisi budur özünde. Her bir planı yaparsın da, şuna bir türlü karar veremezsin ! “10 dolar daha mı versek şöyle güzel manzarası olsa hani. Yok ya 20 dolar daha verelim şu da olsun…” diye diye o 10 dolarlık limit bir türlü bitmez.

İnan bana seyahat ederken karar vermen gereken en zor şeylerden birisi “Nerede uygun ve ucuza konaklama yapmalı ?” sorusunun cevabını bulacağın seçenekler olacak. Çünkü dünyada 200.000’den fazla konaklanacak tesis var. Seçmesi bir hayli zor olacak. Ama sorun yok. Şimdi hemen hepsini tek tek beraber öğreneceğiz. Hadi başlayalım mı ?

Ucuza Konaklama Siteleri ve Önerileri

Seyahate çıkmadan önce, insanın zihninde “Ne kadarlık bütçemiz var ?” gibi sorular vardır. Sana tek tavsiye edebileceğim şey: Yeter ki git. Bütçen ne olursa olsun git. İster Hilton’da kal, ister sahilde. Ama git.

Gitmeden önce de, aşağıda liste halinde anlattığım websitelere tek tek göz at. Neyse. Lafı çok uzatmayalım ve başlayalım.

vizesiz_filipinler

El Nido-Filipinler : Filipinler de Vizesiz

Aşağıdaki tüm konaklama siteleri benim şahsi deneyimlerime göre listelenmiştir. Merak ettiğiniz sitelerin linklerine tıklayıp, incelemeyi unutmayınız.

Özellikle Booking.com favorilerimden. Fiyatları karşılaştırın. Ve üye olmayı sakın unutmayın.

1. www.booking.com

Benim için 1 numara. Çünkü kullanımı çok kolay, siteleri harika kullanışlı ve üye olup, konaklama yaptıkça, neredeyse % 20’ye varan indirimler sunuyor.

Ayrıca,+160 dan fazla ülkede yüzbinlerce otel ve diğer seçenekleri ile, bütçene göre istediğin oteli bulabilme şansın var.

sanfrancisco_abd

San Francisco-ABD

Özellikle vize başvurusu yaparken bu siteden iade edilebilen rezervasyonlar yapabilirsin.

Böylece vizeni aldıktan sonra rezervasyonları 1 lira dahi ödemeden iptal edebilirsin. Benim için 1. sırada olan bir site. Göz atman için www.booking.com linkini de ekliyorum.

2. www.hotelscombined.com

Daha önce, bu kadar başarılı olduğunu bir kaç arkadaşım söylemişti ama kullanana kadar inanmadım.

HotelsCombined kessinlikle çok ekonomik fiyatlar çıkarıyor. Site yüzbinlerce oteli tek bir çatı altında topluyor.

Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri

Hatta tüm rakipleri ile kıyaslama yapma olanağı bile sunuyor. Mutlaka listenizde olsun. Hotelscombined.com linkinden bakabilirsiniz. Bir kaç oteli kıyaslayın. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

3. www.hostelworld.com veya www.hostelbookers.com

Ucuza konaklama konusunda bilinmesi gereken en önemli nokta : Hostel nedir ? Aslında sayfalarca yazarım da, bir süre sonra sıkıyor adamı.

Seni sıkmasın diye özetleyeyim : Kısacası bildiğin yatakhanesi olan oteller. Özellikle sırtçantası ile gezmeyi, farklı ülkelerden insanlarla tanışmayı, e birde ucuz olmasını istiyorsan bence tam senlik.

hostel_nedir

Hostel

Bu hostellar ya dorm yani ranzaların olduğu odalardan ya da private yani sana özel odalardan oluşur.

Dormlarda 10 kişi ile de kalabilirsin, 4 kişi ile de. Haliyle kişi sayısı arttıkça fiyatta uygun olur. Zaten satır satır hepsini Hostel nedir ? yazımda anlattım.

kapsul

Kapsül Oteller : Hostel mantığında aslında

İşte bu hostellarda yatak veya oda almak için kullanacağınız en güzel site ise Hostelworld. Dünyanın en kapsamlı hostel bulma sitesi desem yeridir.

Hostelworld sitesine mutlaka www.hostelworld.com adresinden bakın derim.

Harika kullanışlı ve yardımcı sitedir. Hostel’da kalacağım dediğim her zaman, ne aradıysam bulduğum tek adres.

4. www.agoda.com

Özellikle Asya’da yer alan ülkelerde çok ama çok işe yarıyor.  Asya seyahatlerinde mutlaka göz gezdir. Aslında, artık Türkiye’deki otellerde de çok güzel fiyatlar veriyorlar.

jaipur_hindistan

Nahargarh Fort

Her zaman söylediğim gibi : Asla tek bir siteye bağımlı olmayın.

Hepsinin anlaşmaları ve limitleri farklı olabilir. Tek tek tüm siteleri inceleyin derim. Son olarak, Agoda.com adresinden de, incelemeniz için ekliyorum.

5. www.tripadvisor.com

Milyonlarca turisti aynı çatı altında toplayan muhteşem bir site.

Sadece yurtdışı otel rezervasyonu ile kalınmayıp, uçak, restoran, ulaşım, etkinlikler, şehirler v.s hakkında da çok geniş çaplı bilgilere ulaşabilirsin. Ayrıca dünyanın en büyük gezi formu.

hindistan_trenleri_seyahat

Hindistan Trenleri

Sadece ne istediğini yaz. Milyonlarca gezginin formlarda yazdıklarına ve istediğin bilgilere çok kolay bir şekilde ulaşabilirsin.

Benim de en çok yararlandığım sitelerden. Genellikle Türk gezi bloglarının eksik kaldığı noktalarda, hayat kurtaran bilgilere bu site üzerinden ulaşabiliyorum.

6. www.airbnb.com

Daha önce hiç duydun mu ? Sistem çok basit. Gidecek olduğun şehirde, ev kiralama yöntemi. Özellikle 3-4 kişi gezmeye düşünen, gruplar halinde gezmeyi sevenlerdensen bu site tam senlik.

Hem sana ait bir evin oluyor hem de ucuza konaklama işini halledebiliyorsun. Yapman gereken tek şey, önce üye olman ve sonrasında gideceğin yeri filtrelemen.

pekin_çin

Pekin-Çin

Ancak bu seçtiğin yer için rezervasyon yaptırırken ekstra ödemen gereken ücret olabiliyor. ,

O ücrette komisyon adı altında kesiliyor. Ama kalabalık gideceksen, yine de oldukça avantajlı bir yöntem. Airbnb.com.tr adresinden göz atabilirsin.

7. www.expedia.com

Dünyanın en güzel seyahat sitelerinden birisi. Sadece otel değil, uçak, tren, araç kiralama, gemi turlarına kadar aklınıza gelebilecek tüm paketlerin hepsi tek bir sitede bulunuyor.

Özellikle ABD’de gezerken inanılmaz kampanyalar yakalanabiliyor. Ayrıca, bir çok kez Expedia ve diğer siteleri kıyaslamış birisi olarak ; en az % 15 daha ekonomik fiyatlar çıkarıyor. Expedia.com linkinden göz atabilirsin.

8. www.couchsurfing.com

Couchsurfing nedir ? Aslında Misafir olarak başkasının evinde kalma yada misafir etme yöntemi.

En büyük farkı ise ne para talep edersin nede para ödersin. Eğer gezerken bu siteyi kullanacaksan sistem şöyle işler; önce üye olursun.Gideceğin şehri filtreler ve evi müsait olan kişilere istekte bulunursun.

Eğer kabul ederlerse, şehrin neresinde  buluşacağınıza karar verirsiniz ve direk sizi  misafir edecek olan kişi ile buluşup kişinin evine gidersin.

kahire_mısır

Kahire-Mısır Couchsurfing Arkadaşlarımız İle

Ama talepte bulunmadan önce mutlaka kalacağın kişi hakkında daha önceden yapılan yorumları oku.

Eğer kullanabilirsen, en büyük masraftan kurtularak bedavaya konaklama işini halledersin.

Couchsurfing.com adresinden siteyi inceleyebilirsin. Hatta ben bizzat İran’ı, neredeyse tamamen bu sistemle gezdim. İran gezisi linkine tıklayarak tüm yazılarımı oku derim.

9. www.workaway.info

Biryerlere gitmek istiyorsun. Ama konaklamaya 1 lira dahi harcamak gibi bir niyetin yoksa, gideceğin ülkede belirli saatler çalışıp, genelde yemek ve konaklamanın seni misafir eden kişi tarafından karşılandığı sisteme verilen isim.

Bunu yapan bir çok gezginle karşılaştım ancak kendim hiç denemedim. Özellikle uzun soluklu seyahatlerde mutlaka denenmeli derim. Workaway info adresinden inceleyebilirsin.

Vizesiz_ulkeler

Pattaya-Tayland : Vizesiz Ülkelerden Tayland

Eğer benimle yeni tanışmışsanız, lütfen öncelikle Nasıl Gezilir sekmesi altındaki yazılarımı okuyunuz. Bildiğim ne varsa hepsini orada anlattım bile.

Yani özetle durum bu. Eğer hala tam anlamıyla eksiklikler var diyorsan, bir de “Ekonomik Konaklamanın Yolları” yazıma göz at derim.

Bu yöntemleri ve websiteleri kullanarak, inan bana 1 tek kuruş dahi ödemeden dünyayı gezebilirsin.

Bunu yapan binlerce gezgin ile tanıştım ve daha henüz 20’li yaşlarda olmalarına rağmen, dünyanın dört bir yanını geziyorlardı.

Sonra oturdum düşündüm. Bizim çocuklarımız, senin, benim çocuklarım neden dünyayı gezmiyor, neden dünyadan bir haber ?

Kyoto_japonya

Kyoto-Japonya

Sebebi belli dostum. Korkuyoruz. Ama elin oğlu bizim gibi korkak değil işte. Küçücük çocuklarını dünya adamı yapıyorlar ve nereye isterlerse gitmelerine izin veriyorlar.

Eminim, sen de deliler gibi sürekli gezip, görüp, keşfetmenin hayalini kuruyorsundur ve sürekli erteleyip duruyorsundur. Erteleme. İşte sana ucuza konaklama websiteleri. Araştır. Planla.

Aşağıdaki yazılarımı okumadan gezi planları yapma :

Otel için

  • Booking.com
  • Hostel için Hostelworld.com başvuracağın dostların olsun. Ama en önemlisi de hayal et… Düş peşine…
menü başlığı resimi

instagram logo resimiyoutube logo resimi

14 Yorum

  1. Celal Duran
  2. Halis
    • Deniz Pehlivan
  3. Emin Kurnaz Adana
    • Nigar
  4. Tamer
    • Deniz Pehlivan
  5. Yaser
  6. Elllif
  7. davut
  8. davut
  9. Elif
    • Deniz Pehlivan

Cevapla

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.