Abant Gölü Gezisi Yapacaklara 12 Öneri
Abant Gölü etrafına yayılmış sonbahar ağaçları arasında sadece oturup piknik yapılmıyormuş meğer. Bazıları Bolu Abant için, “Yapılacak hiç bir şey yok” diyor ama kesinlikle öyle değil. Bolu Abant Gölü’nün çevresi 7 kilometre olsa da hem Abant gezilecek yerlerinde hem de yaylalarında yapılacak çok şey var. Zaten bu yüzden Abant turuna çıkmak için onca güzel nedeni bir araya toplamak istedim. Çünkü benim Bolu Yedigöller ‘den sonra yaptığım Abant gezisi harika geçti. Hemen size de anlatmak istiyorum. Aşağıda tüm deneyimlerimi satır satır anlattım.
Bolu Abant Turu Yapmak İçin 12 Güzel Neden
Aylardan Ekim. Yaprakların sonbahar aylarını sanata dönüştürdüğü en güzel aylardan. Yedigöller ‘de harika 2 gün geçirdikten sonra dönüş yolumu Abant Gölü Tabiat Parkı ile güzelleştiriyorum.
Yapraklar tam kızıla bürünmese de tüm renklerin çoşkusunu bir arada görmek huzur veriyor. Hafta içi gittiğim için de her yer oldukça sakin. Piknik yerlerinde neredeyse kimse yok. Tam kafa dinlemelik yani.
Tabii piknik alanlarında kafa dinlemenin yanı sıra aşağıda anlatacağım Seyir Tepesi’nin muazzam manzarasından yürüyüş yollarına, yamaç paraşütünden bisiklet turuna kadar her şey var burada.
Yukarıda söylediğim gibi gölün etrafı sadece 7 kilometre olsa da Abant, güzel bir gün geçirmek için harika bir seçenek. Hem ulaşımı Yedigöller ‘e göre çok daha kolay.
Hatta Abant Nerede & Nasıl Gidilir diye ayrıca bir yazı hazırladım sizin için. Bolu Abant gezisinden önce mutlaka okuyun.
Abant Gölü nerede yazısına göz gezdirdikten sonra da aşağıya tek tek sıraladığım tüm harika nedenlere bir bakın. Mutlaka ilginizi çeken birkaç seçenek olacaktır.
Abant Gölü Tabiat Parkı Giriş Ücretleri
Tüm güzel nedenlere başlamadan önce Abant giriş ücretlerinden ve Abant’daki bazı yapabileceğiniz faaliyetlerden bahsedeyim diyorum:
Abant Gölü Tabiat Parkı Giriş Ücret Tarifesi
- Şahıs: 5 TL
- Motorlu Bisiklet: 10 TL
- Otomobil: 15 TL
- Minibüs: 45 TL
- Midibüs: 75 TL
- Otobüs: 120 TL
Bolu Abant Gölü Faaliyetleri
- Hemen girişteki Tabiat Parkı Tanıtım Merkezi’ni gezebilirsiniz. (İçeriye mini bir müze yapmışlar)
- Tanıtım merkezinden parkla ilgili bilgi ve broşür de alabilirsiniz.
- Merkezin hemen karşısında köy pazar yeri var. Tabii hafta içi pek hareketli değil ama oradan organik ürünler alabilirsiniz.
- Aşağıda anlatacağım alanda kamp kurabilirsiniz.
- Yine aşağıda anlatacağım sportif olta balıkçılığı ve yamaç paraşütü yapmayı deneyebilirsiniz.
- Park içerisinde ya da sırtlardan geçen patikalarda doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.
- Daha aşağıda yapabileceğiniz çok şey saydım. Hepsine bir bakın derim :
1. Bolu Abant Kahvaltısı Yaparak Güne Merhaba Deyin
Eveet, tabii ki ilk seçeneğimiz, güzel bir kahvaltı. Her ne kadar ben kahvaltı öğününe bir türlü alışamayan biri olsam da havası ve doğası böylesine güzel bir yerde insan keyifli bir kahvaltıya ‘hayır’ diyemiyor.
Ve özellikle hafta içi her yer çok daha sakin olduğu için kızıl ağaçlarla çevrili gölün etrafında kahvaltı yapmak gerçekten çok keyifli oluyor.
“Peki bu güzel kahvaltıyı nerede yapabilirim?” dersen, senin için aşağıya gölün etrafındaki cafe/restoranları hemen sıralıyorum :
Abant Göl Restoran
Göle giriş kısmının bir diğer yakasında olan Göl Restoran, benim keyif yaptığım yer oluyor arkadaşlar. Hem kahvaltı hem de yemek için tercih ediliyor.
Kahvaltısının mükemmel olduğunu söyleyemem ama zaten olay, manzara ve sohbet eşliğinde huzurla kahvaltı yapmak. Biliyorsunuz ki böyle manzaralı mekanlarda bir şeyler yiyip içmek normalinden bir tık daha pahalı olabiliyor.
Burada da aynen fiyatlar o şekilde. Şöyle ki; 1 kişilik serpme kahvaltı 40 TL (ama 2 kişi de yiyebilirsiniz), omlet çeşitleri 15-20 TL arasında değişiyor, sucuk ve köfte ekmek 15 TL, çay 4 TL, makarnalar 15-20 TL, ana yemekler de 35-45 TL arasında değişiyor.
Gölün etrafında 2 tane daha restoran var. Tek günüm olduğu için oralara gidemedim ama her ikisi de hoş görünüyordu. Fiyatlar da Abant Göl Restoran ile hemen hemen aynı. (Çamlık bir tık daha pahalı) İsimleri şöyle :
- Abant Çamlık Restoran
- Göl Cafe Bar & Restoran
Tabii bu göl çevresindeki mekanlar haricinde Abant Yolu üzerinde uğrayabileceğiniz çok fazla seçenek var. Zaten tabiat parkına giriş yapmadan önce sırasıyla hepsini görüyorsunuz.
Bolu Abant Gölü çevresindeki tüm otelleri listelediğim şu linki inceleyin derim.
Ben dönüşte o mekanlardan birinde yemek yedim. Onu da aşağıda anlatacağım, hiç merak etmeyin. Ama önce piknik alanlarından söz edelim diyorum :
2. Abant Gezinizde Fıstık Gibi Piknik Alanlarının Tadını Çıkarın
En başta, “Hafta içi gittiğim için piknik alanları çok sakindi” demiştim ya hani, işte o söylediğimin bir kez daha altını çizmek istiyorum.
Çünkü yeni yapılan geliştirmelerle gerçekten piknik alanları çok güzel olmuş. Ve insan sakinlik içinde güzel bir piknik yapmak istiyor. O da tabii hafta içi daha bir mümkün.
Gölün çevresine yayılmış 4 farklı piknik alanında da harika kamelyalar, mangal yakma şömineleri, çocuk oyun alanı, çeşmeler ve tuvalet bulunuyor. Yani ihtiyacınız olan her şey düşünülmüş.
Bize düşen tek şey, mükemmel doğanın keyfini çıkardıktan sonra, piknik alanlarını temiz bırakmak. Hepsi bu kadar.
Ayrıca, buraları araba kiralayarak gezmeyi düşünüyorsanız ;
53.000’den fazla noktada tam 900 şirket arasından karşılaştırma yaparak size en iyi fiyatları sunan rentalcars.com sitesini mutlaka inceleyin.
Hemen aşağıya linki ekliyorum, merak etmeyin. Hatta çoğu zaman ücretsiz olarak aracınızı iptal edebiliyorsunuz. Bir göz atın derim.
Bulunduğunuz şehirden araç kiralamak için: Şu linke tıklayın.
3. Gölün Etrafında Doğayla İç İçe Yürüyüş Yapın
Herhalde Bolu Abant, yürüyüş yapılacak en güzel yerlerden. Neden mi? Çünkü gölün insana kattığı o durgunluk, sonbaharı en güzel yansıtan ağaçlar, etrafta dolaşan kuşların cıvıltıları, yürüyüşe huzur katan en güzel detaylar.
Aşağıya eklediğim fotoğrafta gördüğünüz gibi tahtadan yapılmış güzel bir yürüyüş parkuru mevcut. Tabii onun dışına çıkarak normal yoldan da yürüyebilirsiniz.
Hatta Mudurnu Yolu’nda Seyir Tepsi’ne çıkmadan 2 tane yürüyüş Parkuru tabelası var. Mesafeleri ve zorluk dereceleri de şu şekilde :
- Abant Tepe Yürüyüş Parkuru: 11 kilometre, zorluğu 4/6
- Abant – Feriz Yaylası – Akçaalan Yürüyüş Parkuru: 18 kilometre, zorluğu 4/6
Bu yürüyüş yollarında aralara dinlenme noktaları yapmışlar. Tuvalet, mescit, piknik masaları ve çeşme gibi her şey var.
Ve Likya Yolu ‘ndaki gibi sizi yönlendiren işaretler de mevcut. Detaylı bilgiyi Tabiatın Kalbi Bolu sitesinden alabilirsiniz.
Tabii Abant Gölü’ne günübirlik geldiyseniz ve vaktiniz kısıtlıysa, gölün belli bir noktasında yürümek de yeterli oluyor. Zaten yürüyüş dışında daha önereceğim çok neden var :
4. Abant Gölü Kamp Kurmak İçin Ali Amca’nın Yanına Gidin
Abant, Yedigöller kamp alanları kadar zengin değil. Bu yüzden nereye çadırımı kursam diye düşünmeye gerek kalmıyor.
Çünkü Abant’ta tek bir kamp alanı mevcut. Gölün çevresinde kamp kurmaya izin yok. Böyle bir durumda apar topar kaldırılıyorsunuz.
Ben günübirlik gittiğim için Abant kamp alanında kalamadım. Ama bir dahaki sefere kesinlikle orada kamp kurma planım var.
Bunun en güzel nedeni de kamp alanı ile ilgilenen Ali Amca’nın içten tavırları…
Kamp alanına bilgi almak için girdiğimde daha sorularımı sormadan tüm samimiyetiyle her şeyi anlatmaya başladı kendisi. Görmeniz gerek, öyle bir tatlı ki sıkılmadan tane tane tüm detayları anlattı.
Zaten yukarıya da onun fotoğrafını ekledim. Buraya ilk geldiğinde tam yürüyemiyormuş. Abant havasının kendisini iyileştirdiğini söylüyor. “Çıkın gelin, burası tüm hastalara şifa” diyor amcam.
Kamp kurma düşünceniz varsa, Ali Amca’dan aldığım bilgiler doğrultusunda Abant kamp fiyatlarını ve tüm imkanlarını hemen aşağıya yazıyorum :
Bolu Abant Kamp Alanı Çadır ve Karavan Fiyatları :
- Günlük çadır kurma fiyatı: 30 TL (3 kişiye kadar)
- 3 kişiyi geçerse günlük çadır kurma fiyatı: 60 TL
- Kendi karavanın olursa günlük: 40 TL
- Kamp alanına ait günlük mini karavan kiralama: 100 TL
Bolu Abant Kamp Alanı İmkanları :
- Kamp alanının içerisinde elektrik, duş ve tuvalet imkanı bulunuyor.
- Akşamları varillerin içinde sabaha kadar ateş yakılabiliyor.
- Kamp alanının etrafı çitle çevrili olduğu için, gayet güvenli. Yani yabani hayvan giremez.
- Bir de mescit ve çay içme alanı yapılıyormuş. Ali Amca yaza (2019) yetişeceğini söylüyor, bilginiz olsun.
Bolu Abant Gölü çevresindeki tüm otelleri listelediğim şu linki de inceleyin derim.
5. Abant Gölü Tabiat Parkı’nı Seyir Tepelerinden İzleyin
Her zaman doğal güzelliklerimizi bütünüyle görmeyi sevmişimdir. Abant Gölü’nde de dağları aşıp aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz manzarayı seyrettim, gerçekten çok güzeldi.
Belli bir noktaya kadar araçla gidilip tepeye çıkılıyor. Biraz yorucu oluyor ama kesinlikle değdiğine emin olabilirsiniz. Özellikle Ekim – Kasım aylarında Abant Gölü’nü kuşbakışı izlemek, büyüleyici oluyor.
Aracınız varsa şu manzara seyir noktalarına çıkabiliyorsunuz :
- Mudurnu Yolu
- Ballıca Tepe
- Sarıyer Yayla Yolu
Ben Abant Palace Hotel’in sağından Mudurnu Yolu’na saparak yamaç paraşütü tabelasının olduğu kısma kadar araçla geldim. Orada çay evi gibi bir yer de var.
Hemen karşısındaki patikadan 5-10 dakika yukarıya doğru çıktığınızda muhteşem Abant Gölü manzarasıyla karşılaşıyorsunuz.
Zaten manzarayı gördüğünüzde sadece oturup sessizce izliyorsunuz. Bu gerçekten insana bambaşka bir huzur veriyor.
Bir de böyle bir manzaranın üzerinde uçmak var tabii. O da Abant’a gelmek için bir diğer güzel neden :
6. Bolu Abant’ta Yamaç Paraşütü Heyecanını Yaşayın
Abant’ta ne yapılır sorusunun en güzel cevaplarından birine geldik şimdi. ‘En güzel cevap’ diyorum, çünkü Abant, harika yaylaları sayesinde yamaç paraşütüne çok uygun bir yer.
Özellikle yaz ve bahar aylarında büyük şehirlerden sırf yamaç paraşütü yapmak için turlar düzenleniyormuş.
Abant dağları bu heyecanlı spor için çok elverişli olduğundan birçok nokta pist olarak kullanılıyor. Bu alanların en güzeli ise Örencik Yaylası…
Bu yayla Abant Gölü’nün yakınında bulunuyor. Geniş, düz, yemyeşil bir alan. Yaylada 30 ve 180 metre olmak üzere 2 farklı uçuş tepesi bulunuyor.
Kalkış noktasına kadar araç ile çıkabiliyorsunuz. Daha önce hiç yamaç paraşütü yapmadıysanız, kesinlikle ilk denemenizi Abant’ta yapın derim. Çünkü eğitim uçuşları için çok uygun bir bölge burası.
Hem Fethiye ‘deki yamaç paraşütü fiyatlarına oranla daha uygun. Video çekimleriyle birlikte fiyatı 180-240 arasında değişiyor. Bir düşünün derim.
7. Göl Manzaralı Harika Abant Otellerinde Konaklayın
Geldik en çok merak edilen, sorulan ve aranan konuya. Büyük Abant Oteli’nden tutun, çevredeki Abant masal evlerine, bungalovlara, Abant dağ evlerine, pansiyonlara ve Abant göl evlerine kadar tüm Abant konaklama alternatifleri sosyal medyada ayrı ayrı merak konusu olmuş durumda.
Ben de tüm bu soruları tek tek cevaplayayım dedim. Abant’ta nerede kalınır diye soruyorsan :
Göl çevresinde birkaç büyük otel bulunuyor. Bunun dışında daha uygun fiyatlı butik ya da pansiyonlar, Abant Yolu üzerinde ya da göle yakın mesafelerde bulunuyor.
Merak etmeyin, ben tüm bu alternatifleri tek tek araştırıp aşağıya ekledim.
Tüm otelleri isimlerinin üzerine tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Abant Gölü Etrafındaki Oteller
Şimdi önereceğim oteller, konum olarak direk göl etrafına yayılmış durumda. Ve bu sebeple de fiyatlar biraz yüksek. Ama aşağıda daha uygun otel önerilerinde de bulunacağım, merak etmeyin. Abant nerede kalınır diyorsan :
- Büyük Abant Oteli : Burası Abant otelleri listesinin en başında yer alıyor. Anlayacağınız tabiat parkının en çok tercih edilen oteli, Büyük Abant. Bunun en büyük sebebi, tabii ki konumu ve muhteşem manzaralara sahip odalarının bulunması. Ve en fazla ücretsiz aktiviteye ev sahipliği yapması. Konaklamak isterseniz, 2 kişilik 1 gece fiyatı, 495 TL.
- Taksim International Abant Palace : Burası da Abant’ın büyük otellerinden. Odaları göl ve orman manzaralı olarak ikiye ayrılıyor. Yemeklerinin çok iyi olduğunu söylüyorlar. Bowling, voleybol, basketbol, dağ bisikleti gibi olanakları mevcut. Ama en güzeli, Abant Gölü’nün eşsiz manzarasını izleyebilmek… Konaklamak isterseniz, 2 kişilik 1 gece fiyatı, 500 ile 1,800 TL arasında değişiyor.
- Abant Köşk Oteli : Abant Köşk Oteli, diğer saydığım otellere göre biraz daha küçük. Toplam 12 odası var. Ama tüm odalar panoramik olarak göl manzarasını görebiliyor ve iç dekorasyonu sıcak renklerle dekore edilmiş. Konaklamak isterseniz, 2 kişilik 1 gece fiyatı, 510 TL. (şuan kampanya olduğu için fiyat indirimli)
- Abant Göl Evleri : Burası, orman içinde bulunan, göle 150 metre mesafede bir yer. Odalarda 50 TL karşılığında şömine yakma hizmeti bulunuyor. Standartları normal bir otel düşünüyorsanız, Abant Göl Evleri’nde konaklayabilirsiniz. 2 kişilik 1 gece fiyatı, 300 – 400 TL arasında değişiyor.
Abant Yolu Üzerindeki Oteller
Şimdi fiyatları daha uygun olan otellere geçebiliriz. Aşağıda önereceğim oteller, Abant Yolu üzerinde bulunuyor. Yani göle 8-20 kilometre mesafede.
Yine otelleri isimlerinin üzerine tıklayarak inceleyebilirsiniz.
- Abant Bahçeli Köşk : Abant Yolu üzerinde bulunan köşk, doğanın içine gizlenmiş küçük bir yer. Toplam 12 odası var. Köy kahvaltısı ve hamak keyfi yapmak çok güzel oluyormuş burada. Konaklamak isterseniz, 2 kişilik 1 gece fiyatı, 240-480 TL arasında değişiyor.
- Abant Kartal Yuvası Otel : Bu otel, Abant Gölü’ne 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Çam ağaçlarıyla kaplı doğanın tenha bir bölgesine konumlandırılmış. Otelde dağ ve orman manzarasını izleyebileceğiniz teraslar bulunuyor. Bazı odaları şömineli. Konaklamak isterseniz, 2 kişilik 1 gece fiyatı, 200-300 TL arasında değişiyor.
- Abant Manzara Otel : Abant Yolu üzerinde bulunan Manzara Otel, çam ağaçlarının içine konumlandırılmış. Toplam 16 odası bulunuyor. Konaklamak isterseniz, 2 kişilik 1 gece fiyatı, 230-350 TL arasında değişiyor.
- Abant Barış Pansiyon : Burası da yine Abant Yolu üzerinde bulunuyor, salaş bir pansiyon. Toplam 8 odası var. Konaklamak isterseniz, 2 kişilik 1 gece fiyatı, 150-200 TL arasında değişiyor.
Bolu Abant Gölü çevresindeki tüm otelleri şu linkten ayrıca inceleyebilirsiniz.
8. Abant Gezilecek Yerleri Bisiklet ile Turlayın
Hemen Abant Gölü Tabiat Parkı girişinde, tanıtım merkezinin (mini müze) yanında bisiklet kiralayabileceğiniz bir yer bulunuyor.
Oradan dileğiniz bisikleti kiralayıp göl çevresinde gezintiye çıkabilirsiniz. Yolları düzenledikleri için keyifle dolaşabiliyorsunuz, merak etmeyin.
Bisiklet dışında fayton gezisi de var ama, LÜTFEN! Faytonla geziyi tercih etmeyin arkadaşlar. Nedenini hepimiz biliyoruz.
Bisiklet iyidir. Göl etrafında dolaşmak isterseniz, ya yürüyüş ya da bisiklet en güzeli.
Bisikletle tura çıkmak isterseniz fiyatları hemen aşağıya yazıyorum :
- Tek Kişilik Bisiklet: 15 TL (1 saat)
- Çift Kişilik Bisiklet: 21 TL (1 saat)
Tabii bu bisikletler ile sadece göl etrafında dolaşabiliyorsunuz. Yayla taraflarına çıkmak isterseniz, kendi bisikletinizi getirin derim.
9. Sonbahar Renklerini Barındıran Muazzam Fotoğraflar Çekin
Evet! Yedigöller Abant turuna çıkıp da bol bol sonbahar fotoğrafı çekmemek ayıp olurdu herhalde. Çünkü insan renklerin büyüsüne kesinlikle kayıtsız kalamıyor.
Özellikle aşağıya eklediğim fotoğrafı çok seviyorum. Bana şiir gibi geliyor. Böyle bir yoldan geçmek, hatta araçtan inip biraz yürümek, sonrasında hafızaya tamamen kazımak için fotoğraflamak, çok huzur verici.
Ben ekim ayı ortalarında gitmeme rağmen ağaçlar böyleydi. Kasım ayında çok daha güzel olduğuna eminim. Umarım siz de en kısa zamanda plan yapıp böyle güzel anılar biriktirirsiniz.
Bolu Abant Gölü çevresindeki tüm otelleri listelediğim şu linki inceleyin derim.
10. Sportif Olta Balıkçılığı ile Keyiflenin
Balıkçı aileden gelen bir blogger olarak bu güzel aktiviteyi atlamak olmazdı herhalde. Ben ekim ortilarında gittiğim için olta balıkçılığı sezonunu kaçırdım ama balık tutma meraklılarına tüm ayrıntıları tek tek araştırdım. Şöyle ki :
- Abant’ta alabalık olta balıkçılığı yapılıyormuş. (Benekli alabalık, İtalyan alabalığı)
- Tabii ki bazı dönemler av yasağı oluyor.
- Abant’ta olta balıkçılığının açıldığı sezon, 1 Mart ile 1 Ekim arası.
- Balık tutmak için hiç bir izne gerek yok, tamamen ücretsiz.
Bu arada Bolu’da birçok göl bulunduğu için Abant’a yakın diğer göllerden de hangi balıkları tutabilirmişsiniz hemen aşağıya yazayım diyorum:
- Yedigöller: İtalyan alabalığı
- Gölcük: Alabalık, sazan balığı
- Gölköy Barajı: Alabalık ve sarı sazan balığı
- Yeniçağa Gölü: Sazan balığı
- Karadere Bölgesi orman içi derelerinde: Mercan balığı
- Aladağ Bölgesi’ndeki derelerde: Mercan balığı
11. Bolu Abant Gölü Dönüşünde Güzel Yemekler Yiyin
Gün boyu Abant’ın güzel doğasında turladıktan sonra insan tabii acıkıyor. Biz en azından ekipçe çok acıkmıştık. Ve Abant Yolu üzerindeki et mangal mekanlarından birine oturduk.
Şansımıza tam restorana girmeden yağmur başladığı için doğa içinde oturup mangal keyfi yapamadık ama kesinlikle yağmur damlalarının arasında yemek yemek çok güzeldi.
Ben daha fazla uzatmadan hemen Abant Yolu üzerindeki bazı mekanlardan bahsedeyim diyorum :
- Abant Şömine Et Mangal : Burası benim yağmur eşliğinde mangal keyfi yaptığım yer. Gerçi ağaçların arasındaki o güzel bahçede oturmayı çok istemiştim ama yağmurdan dolayı kısmet olmadı. Ama restoranın iç mekanı çok güzel dekore edildiği için içeride de oturmak çok keyifliydi. Fiyatlar ortalamanın bir tık üzerinde diyebilirim. Şöyle ki; kuzu eti külbastı kilo 100 TL, kuzu çizik kilo 110 TL, köfte – sucuk porsiyon 25 TL, kahvaltı da kişi başı 40 TL. Bu arada lezzet ortalama, bilginiz olsun.
- Abant Park Restaurant & Köy Kahvaltı & Mangal : Derenin hemen yanına kurulmuş masaları ve doğal ortamıyla huzur içinde yemek yiyebileceğiniz bir yer burası. Aynı zamanda köy kahvaltısı da var. Fiyatlar normal. Şöyle ki; köy kahvaltısı 35 TL, köfte kilo 60 TL, pirzola kilo 120 TL, tereyağlı alabalık 25 TL ve meşhur kiremitte mantarlı kaşarlı alabalık da 30 TL.
Abant Gölü’ne gelmeden daha böyle çok restoran var. Bu iki mekan dışında gözünüze kestirip denemek istediğiniz yerde de oturabilirsiniz.
Bunun dışında direk Abant Gölü etrafında bulunan kafe ve restoranları da tercih edebilirsiniz. İlk madde de bu durumdan bahsetmiştim hatta. Direk göl kenarında keyif yapmak isterseniz hemen o mekanları da aşağıya sıralayım diyorum :
- Abant Göl Restaurant : Yukarıda da bahsetmiştim buradan. Direk göl manzaralı bir yer. Hem kahvaltı hem de restoran bölümü var. Fiyatlar biraz normalin üstünde. Şöyle ki; 1 kişilik serpme kahvaltı 40 TL (ama 2 kişi de yiyebilirsiniz), omlet çeşitleri 15-20 TL, sucuk ve köfte ekmek 15 TL, çay 4 TL, makarnalar 15-20 TL, ana yemekler de 35-45 TL arasında değişiyor.
- Göl Cafe Bar & Restaurant : Burası Büyük Abant Oteli’ne bağlı bir restoran. İçeride şöminesi, dışarıda da muhteşem göl manzarası bulunuyor. Cuma – cumartesi günleri saat 21:30’dan sonra canlı müzik oluyormuş. Fiyatlar yine ortalamanın biraz üzerinde.
- Çamlık Restaurant : Burası yukarıda bahsettiğim kamp alanının az ilerisinde bulunuyor. Ormana gömülmüş güzel bir alanı var. Yine burada da fiyatlar ortalamanın üzerinde. Şöyle ki; etin kilosu 140 TL, köy kahvaltısı da kişi başı 40 TL.
Abant’ı dolaşıp yemeğimizi de yediysek, Abant Gölü’ne yakın olan çok güzel bir yere daha uğrayalım diyorum :
BONUS : Yedigöller Turuna Çıkın
Biz ilk Yedigöller’e uğrayıp sonra Abant’a geçmiştik ama bunun tam tersini yapanlar da oluyor. Bu yüzden yazımı bitirmeden bu detayı da eklemek istedim.
Yedigöller Abant arasındaki mesafeyi soracak olursanız, yol 1 saat 40 dakika civarında sürüyor.
Hem Abant hem de Yedigöller birbirinden güzel, öncelikle bunu belirteyim. Ama Abant’ı gezmek çok daha kolay. Yedigöller de 1 günde gezilebiliyor tabi ama yolları biraz daha virajlı ve dağlık.
Ben zaten Yedigöller Milli Parkı hakkındaki tüm merak edilenleri daha önceden tek tek yazmıştım. Şu linke tıklayarak tüm Yedigöller yazılarımı okuyabilirsiniz.
Abant’a Gitmeden Önce Mutlaka Şu Yazılarımı da Okuyun Derim:
- Abant Nerede & Nasıl Gidilir
- Yedigöller Gezisi Hakkında 8 Önemli Bilgi
- Yedigöller Nerede & Nasıl Gidilir
- Yedigöller Kamp Konaklama Otel
Abant Gölü yeni düzenlemeler yapılması sebebiyle çok daha gidilesi bir yer olmuş. Bence Abant yazılarımı okuduktan ve buradaki nedenlerden birkaçını gözünüze kestirdikten sonra şehirden biraz uzaklaşıp Bolu Abant Gölü’nün harika doğasında deşarj olun derim. Ben test ettim, günübirlik gidince bile insana gerçekten çok iyi geliyor. Tabii bir dahaki sefere Abant kamp alanında ya da Abant otellerinden birinde kalmayı planlıyorum. Umarım siz de en yakın zamanda güzel bir Abant turuna çıkabilirsiniz. Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan beni takip edip, sorularınızı sormayı unutmayın. Her zaman diyorum: Hayal edin, düşün peşine…
merhaba, günlük karavan olayı halen geçerlimidir acaba nasıl öğrenebiliriz, yardımcı olurmusunuz….
10. 2. 2019, pazar günü Ankara’dan Abant Gölüne özel arabamızla gezmeye gittik. Güzel havada güzel bir yürüyüşten sonra karnımızı doyurmak için park yerinden çıktık, Bolu yönündeki Abant Alabalık restorana girdik. Daha park ederken hemen yanımıza gelip bizi içeri davet ettiler. 1 Kilo kuzu ızgara sipariş verdik, ama içinde hiç et yoktu, yağ da değildi. Hiç çiğnenemeyen sert bir şeydi. Ve bizden tam ücret talep edildi. Güzel başlayan gezimiz sinir bozukluğu ile sonuçlandı. Yol boyunca neden insanların dürüst olmadığını konuştuk. Herhalde bir gelen nasıl olsa bir daha gelmez diye düşünüyorlar. Yolu oralara düşenlerin dikkat etmeleri için bu olayı yazmak istedim.
Bolu abant gölü gezilecek yerler yazınız gerçekten muhteşem. Gezmiş kadar oldum ama en yakın zamanda gidip gezmek istiyorum. Pandemi hafifler hafiflemez ilk gezeceğim yer olacak. Teşekkür ederim.
Mükemmelmiş ya. Türkiyemin güzellikleri. Buraya sevgilimle geleceğim bakalım plan yapmaya başladık… Ellerinize sağlık.
uzun zamandır gitmeyi planladığım yerler arasında gerçekten çok detaylı yazı olmuş teşekkür ederim.