Abant Nerede : Nasıl Gidilir – Yol Tarifi – Harita Hakkında HER ŞEY
Abant nerede ve Abant’a nasıl gidilir konuları Yedigöller ‘e ulaşımdan çok daha kolay, öncelikle bunu belirteyim. Çünkü direk Bolu Abant Gölü ‘ne gelen toplu taşıma araçları mevcut. Ve yolları çok düzgün. Rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Hem büyük şehirlere de yakın. Yani günübirlik hemen arabaya atlayıp akşam dönebileceğiniz bir mesafede. Ayrıca Abant ‘ta yapılacak çok şey var. Bu yazıda Abant harita ve Abant yol tarifi gibi meseleleri çözdükten sonra Abant gezi planlarını yapmaya başlayaksınız.
Ama önce mutlaka ama mutlaka aşağıdaki Abant yazımı okuyun :
Bu iki yazıyı okuduktan sonra Abant’a ne için gideceğinize, nasıl gideceğinize ve Abant Gölü’nde vaktinizi nasıl geçireceğinize karar vermiş olacaksınız.
Ama şu öneride bulunayım : Mümkünse yola hafta içi çıkın. Çünkü Abant Gölü hafta içi çok daha sakin oluyor.
1. Abant Nerede & Abant Harita
Özellikle bahar aylarında büründüğü onca güzel renk ile beni benden alan Abant, Batı Karadeniz’in gözdesi olmuş durumda.
Hem konumu hem de rahatlıkla gidilebilmesi ile çok tercih edilen bir destinasyon. Hatta bazen hafta sonları piknik alanlarında yer bulunamayabiliyor. Bunun dışında :
Abant Gölü nerededir ve Abant Gölü hangi ilimizdedir diye merak ediyorsan, hemen Bolu ilimize bağlı Mudurnu ilçesinin Kuzeydoğusu’nda yer aldığını belirtelim.
Hatta haritada da işaretlediğim gibi ;
- Bolu’nun güneybatısında,
- Düzce’nin güneydoğusunda,
- Zonguldak ilinin güneybatısında,
- Sakarya’nın da güneydoğusunda yer aldığını bilgilerin arasına ekleyelim.
Konumu böylesine güzel olan Abant Gölü ve çevresi, bitki ve fauna açısından çok zengin.
Hatta büyük bir açık hava alanına sahip olduğundan belli bir bölümü “Tabiat Parkı” olarak koruma altına alınmış durumda.
Birbirinden güzel ağaçlar arasında yürümeyi, doğa içerisinde bisikletle turlamayı, geniş alanlarda piknik yapmayı, temiz bir havada kamp kurmayı, hatta yaylalar üzerinde paraşütle uçmayı istiyorsanız (ki daha çok şey var) Abant, muhteşem bir seçim diyebilirim.
Ben zaten Abant Gölü’ne Gitmek İçin 12 EFSANE Neden içerisinde bunların hepsini anlattım. Mutlaka okuyun.
“Deniz, iyi güzel de Abant’ın ulaşımı nasıl” diyorsan, hemen aşağıda onu da anlatalım :
2. Abant’a Nasıl Gidilir & Abant Yol Tarifi
Şimdi efendim, öncelikle “Abant’a toplu taşıma ile gidiliyor” diye güzel bir bilgi ile başlayalım. Çünkü Yedigöller’e toplu taşıma olmadığı için gidemeyenler oluyordu.
Abant Gölü’nde öyle bir sıkıntı yok. Ulaşım kesinlikle çok daha kolay, yollar düz. Sadece Mudurnu Yolu gibi rotalarda dolaşacağınız zaman biraz dağlık ve virajlı yollara giriyorsunuz, o kadar.
O taraflara çıkmayıp sadece gölün etrafında dolaşırsanız, yolun çok rahat olduğunu söylemeliyim. Zaten bisiklet ile gölü turlama imkanından bu anlaşılıyor.
Ama “Ulaşım alternatifi olarak en çok hangisi tercih ediliyor” diye sorarsanız, kesinlikle özel araç derim.
Hatta çoğu kişi benim gibi araç kiralayarak önce Yedigöller, sonra da Abant turu yapıyor.
Tabii özel araç dışında da alternatifler var. Hepsini aşağıda tek tek sıralayacağım, merak etmeyin. Ama önce araç kiralama seçeneğinden başlayalım :
Abant Araç Kiralama
Yukarıda da söylediğim gibi Abant’a araç kiralayarak gelmek, en iyisi. Çünkü buradan sonra Yedigöller ve Abant gezilecek yerlere daha rahat ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Vakit kaybı olmuyor.
Hele ki hafta sonu kaçamağı yapmışsanız, kesinlikle araç kiralamanızı öneririm. Çünkü Bolu Abant, 1 günde geziliyor. Diğer günü de Yedigöller’e ayırırsınız, harika bir tur olacağını söyleyebilirim.
Ben bu şekilde yaptığım için rahatlıkla öneride bulunabiliyorum. Kiraladığınız araçla Yedigöller’den sonra Abant Gölü’ne uğramak, keyifli oluyor. Kısa zamanda birçok anı biriktiriyorsunuz.
Bunun için de size çok güzel bir önerim var. O da 53.000’den fazla noktada tam 900 şirket arasından karşılaştırma yaparak size en iyi fiyatları sunan rentalcars.com sitesi. Hemen aşağıya linki ekliyorum, merak etmeyin. Hatta çoğu zaman ücretsiz olarak aracınızı iptal edebiliyorsunuz. Bir göz atın derim.
Bulunduğunuz şehirden araç kiralamak için: Şu linke tıklayın.
Şimdi, araç kiralama fikri kafanıza yattıysa, yakın illerden Abant Gölü’ne mesafe ne kadarmış, hemen ona bakalım :
- İstanbul’dan Abant’a: Yaklaşık 3,5 saat (Avrupa Yakası’ndan)
- Ankara’dan Abant’a: Yaklaşık 2 saat 15 dakika
- Bursa’dan Abant’a: Yaklaşık 3 saat 15 dakika
- Eskişehir’den Abant’a: Yaklaşık 3 saat
- Zonguldak’tan Abant’a: Yaklaşık 2,5 saat
- Düzce’den Abant’a: Yaklaşık 1 saat
- Bolu’dan Abant’a: Yaklaşık yarım saat
Ben İstanbul’dan araç kiralayarak önce konaklamalı Yedigöller gezisi yaptım. Sonra da dönüşte Abant Gölü Tabiat Parkı’yla yolumu daha da güzelleştirdim. Gerçekten çok keyifli oldu.
Bir de ekimin ortasında gidince, hem yeşil hem sarı hem de kızıl yaprakları bir arada görme fırsatım oldu. Resmen görsel bir şölendi. Kış girmeden siz de bir Abant turu ayarlayın derim.
Bolu Abant Gölü çevresindeki tüm otelleri listelediğim şu linki de incelemeyi unutmayın. Her bütçeye uygun oteller var.
“Araç kiralayamıyorsak nasıl gideceğiz peki?” diye soruyorsunuz muhtemelen. Hemen aşağıda bu konuya açıklık getirelim diyorum :
Abant Toplu Taşıma Ulaşımı
Araç ile gelemeyenler için böyle bir alternatifin düşünülmesi güzel olmuş gerçekten. Özellikle Bolu ilimize yakın oturanlar bu konuda daha şanslılar.
Çünkü araçlar haritada gördüğünüz gibi Bolu merkez İtfaiye Durağı’ndan kalkıyor. Sadece 22 numara Abant Gölü’ne kadar gidiyor. 1 kişilik biniş ücreti ise 5,5 TL.
Bu 2 alternatif dışında araç kiralama kadar tercih edilen bir seçenek daha var. Hemen onu da anlatayım diyorum :
Abant Yedigöller Turu
Yedigöller yazılarımda da aynı şeyi yazmıştım : Ben tur ile gitmediğim için bir şirket öneremiyorum ama en azından nelere dikkat etmeniz gerektiğini aşağıda tek tek yazacağım.
Çünkü internette “Yedigöller Abant turu” diye arama yaptığınızda birçok firma çıkıyor önünüze. İnsanın haliyle kafası karışıyor.
Ben de bu yüzden biraz da olsa kafa karışıklığınızın azalması adına, tur satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazayım diyorum :
- Öncelikle ilk bakmanız gereken şey, acentenin TÜRSAB üyesi olup olmadığı. Çünkü böyle organizasyonlar, sadece TÜRSAB’a üye olan şirketler tarafından düzenlenebilir. (Türsab sitesinden inceleme yapın mutlaka)
- Acentenin tur boyunca yapılacak olan tüm detayları açıkça belirtip belirtmediğini kontrol edin. (Ulaşım araçlarının cinsinden tutun, yemek öğün sayısına kadar her şey)
- Yine aynı şekilde hem ulaşımın hem de varsa konaklama durumunun açıkça belirtilmiş olması gerekiyor.
- Ayrıca ödeme noktasında da kafa karıştırmadan tüm temel bilgilerin verilmiş olması lazım. (Fiyata ne dahildir ne değildir gibi)
- Turu almaya karar verdiyseniz, mutlaka ödeme yapmadan önce iptal ya da erteleme durumunun şartlarını da öğrenin derim.
Bolu Abant’ta konaklamak isterseniz, çevresindeki tüm otelleri listelediğim şu linki inceleyin derim.
Tüm Abant Gölü ulaşım alternatiflerini anlattığımıza göre, biraz da Abant’ta ne yapılırmış ve Abant giriş ücreti neymiş, ondan bahsedelim :
3. Abant’ta Ne Yapılır & Abant Gölü Giriş Ücreti
Zaten ben sizin için Abant Gölü’ne Gitmek İçin 12 EFSANE Neden diye fıstık gibi bir yazı hazırlamıştım. Ama burada da Abant’ta yapabileceğiniz aktivitelerden kısaca bahsetmek istedim.
Abant faaliyetlerine geçmeden önce giriş fiyatlarına bakalım :
Abant Gölü Tabiat Parkı Giriş Ücret Tarifesi
- Şahıs: 5 TL
- Motorlu Bisiklet: 10 TL
- Otomobil: 15 TL
- Minibüs: 45 TL
- Midibüs: 75 TL
- Otobüs: 120 TL
Giriş ücretini ödedikten sonra Abant’ta (Gerçi bizden bir şey almadılar, hafta içi olduğu için midir bilmiyorum) :
- Hemen girişteki tanıtım merkezindeki küçük müzeyi gezip Abant Gölü broşürü alabilir,
- Tanıtım merkezinin karşısındaki Köy Pazarı’ndaki organik ürünlere bakabilir,
- Girişte bisiklet kiralayarak göl etrafındaki ağaçların arasında turlayabilir,
- Park içerisinde ya da sırtlardan geçen patikalarda harika doğa yürüyüşleri yapabilir,
- Gölün etrafına yayılmış ve her imkanı olan güzel piknik alanlarında keyif yapabilir,
- Abant kamp alanında Ali Amca’yla sohbet edip güzel bir kamp deneyimi yaşayabilir,
- 1 Mart – 1 Ekim arasındaki günlerde Abant Gölü’nde sportif olta balıkçılığını ücretsiz olarak yapabilir,
- Abant’ın harika yaylalarında yamaç paraşütü heyecanı yaşayabilir,
- Abant Gölü Tabiat Parkı’nın muazzam manzarasını seyir tepelerinden izleyebilir,
- Göl manzaralı harika otellerde konaklayabilir,
- Abant Yolu üzerindeki restoranlarda alabalık – et mangal ya da köy kahvaltısı yapabilir,
- En önemlisi de sonbaharı en iyi ifade eden muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.
Bolu Abant Gölü çevresindeki tüm otelleri listelediğim şu linki inceleyin derim.
Gördüğünüz gibi her ne kadar çevresi 7 kilometre de olsa Abant gezinize çok şey sığdırabilirsiniz. Yeter ki isteyin, plan yapın ve yola çıkın.
Abant’a Gitmeden Önce Mutlaka Şu Yazılarımı da Okuyun Derim:
- Abant Gölü’ne Gitmek İçin 12 EFSANE Neden
- Yedigöller Gezisi Hakkında 8 Önemli Bilgi
- Yedigöller Nerede & Nasıl Gidilir
- Yedigöller Kamp Konaklama Otel
Abant nerede ve Abant’a nasıl gidilir ile alakalı her şeyi, hatta daha fazlasını bu yazımda sizinle paylaştım. Bolu Abant Gölü ‘ne gitmek, gördüğünüz gibi çok da zor değil. Araç kiralama ve tur dışında toplu taşıma imkanının bulunması çok güzel. Şehirden çıkıp biraz kafa dinlemek istediğiniz zamanlarda günübirlik kaçabileceğiniz bir yer. Ayrıca Bolu Abant’ta yapılacak çok aktivite var. Yeter ki siz planınızı yapın. Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan beni takip edip, sorularınızı sormayı unutmayın. Hayal edin, düşün peşine…