Viyana : Avusturya Başkenti Viyana Gezisi Hakkında HER ŞEY
Avusturya Başkenti Viyana’ya 7-8 sene önce öğrenciyken gittim. Avusturya‘nın en kültür-sanat dolu olan şehrini tam anlamıyla gezemediğimi düşündüm hep. O zamanlar Viyana Gezilecek Yerler noktalarının hakkını vererek tamamlayamadığımı şimdilerde daha fazla farkedince, Orta Avrupa Turu içerisinde tarih ve sanat dolu olan bu şehre tekrar gitmeyi aklıma koydum. Yaz sonrası sonbahar rotalarına bakarken uygun fiyatlı Viyana biletini görür görmez, ”İşte zaman bu zaman” dedim. Ve Avusturya başkenti olan bu masalımsı şehri keşfetmek için arkadaş grubumuzla döküldük yollara.
Avusturya Gezisi Planlayanlara :
yazılarımızı da mutlaka okumanızı öneriyorum. Böylece Avusturya’nın en önemli 3 gezi noktası konusunda en detaylı bilgileri okuyarak planlar yapabilirsiniz.
1.Viyana’ya Başlangıç
Kısa bir zaman dilimine Avusturya Viyana gezi programımı sığdırabilmek adına yaptığım planlar, hayaller derken Viyana da gezilecek yerlerin zamanı gelip çatmıştı.
Daha büyük mutlulukları sığdırmak için planladığım Viyana turumun bu sefer hakkını vermeye kararlıydım.
Viyana nerededir , nasıl bir şehirdir , yemekleri nasıldır , Viyana hakkında her şeyi, işte bu yazımda sizlerle en ince ayrıntısına kadar paylaşacağım.
Şimdi, Dünyanın en yaşanabilir şehirleri listesinde ilk sıraları kimseye kaptırmayan Avusturya’nın Başkenti Viyana‘yı hep birlikte tanıyalım.
2. Viyana Hakkında
Viyana nerede ? Viyana hangi ülkede ? Avusturya’nın başkenti olan Viyana, Orta Avrupa’da bulunan Avusturya’nın kuzeydoğusunda yer alan en büyük Avusturya şehri olarak biliniyor.
Hatta Avusturya Başkenti Viyana , ülkenin en kalabalık şehri olmasına rağmen en küçük yüz ölçümüne sahip şehri. (Viyana nüfusu yaklaşık 1,760 milyon) Aynı zamanda Avrupa’nın en önemli sanat ve kültür merkezlerinden de birisi…
Viyana’ya Uçak Bileti Almadan Önce : Şu yazımdan detayları okuyunuz
Viyana’yı gezerken, zamanında birçok imparatorluğa başkentlik yapmasının getirdiği kozmopolit hava, şehrin dört bir yanında hissediliyor.
Bu güzeller güzeli Avrupa şehri, Schengen vizeniz varsa yurtdışı seyahat planı için iyi bir alternatif doğrusu. Schengen Vizesi ile ilgili daha detaylı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
Viyana’da tarih var, sanat var, doğa var, müzik var. Uzun uzun kalsanız bile yapacak birçok şey bulabileceğiniz bir şehir burası…
Sokak aralarından duyulan piyano melodileri, sokak müzisyenleri, buram buram kokan kahve kokuları, lezzetli mutfağının yemekleri ve mimarisi ile Viyana’da sizi dolu dolu bir gezi bekliyor.
Üstelik diğer Avrupa şehirlerine göre daha güvenli ve hesaplı. Şehri seyahat etmek için bahar ve yaz aylarını tercih etmeniz, yemyeşil doğasının tadını çıkarmanızı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü Viyana’nın kış soğuğu, hiçte bizim alışık olduğumuz türden değildir doğrusu.
Avrupa kıtası planları yapıyorsanız : Avrupa Kıtası Gezi Rehberi yazımızı da okuyun.
Peki Viyana nasıl bir şehirdir ?
- 1938 yılında Alman orduları tarafından işgal edilen Avusturya , müttefik devletlerce kurtarıldıktan sonra dört işgal bölgesine ayrılarak Amerika Birleşik Devletleri, Sovyetler Birliği, İngiltere ve Fransa’nın ortak denetimine girmiş, 27 Haziran 1955 tarihinde imzalanan antlaşmayla bağımsızlığını kazanana kadar bu statüde kalmış.
Viyana , 2017 senesinde Dünyanın en yaşanabilir şehri unvanına layık görüldü; üstelik 2009 senesinden bu yana tam sekizinci kez arka arkaya…
- Düzenli seferleri ve şehrin neredeyse her sokağına ulaşan toplu taşıma ağıyla Viyana bu konuda da kesinlikle en iyiler arasında. Üstelik aylık sınırsız kullanımlı kartları çok ucuz.
- Dünyanın diplomat yetiştiren ve en eski okulu olan Diplomatische Akademie Wien , 1754 senesinde İmparatoriçe Maria Theresia tarafından kurulmuş ve hala dünyanın dört bir tarafından öğrenciler, bu okulda “Diplomasi” eğitimi alıyor.
- Viyana’da musluklardan akan suyu gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Yüzde yüz kaynak suyu tüketiliyor ve kaynak suyu yüksek kaliteli olduğu için herhangi bir işleme gerek kalmıyor.
- Avusturya başkenti Viyana aynı zamanda sanat, kültür ve müziğin de başkenti. Özellikle de klasik müziğin… Schubert, Mozart, Haydn, Beethoven gibi besteciler, Viyana’yı müzik şehri olarak kabul etmişler.
- Güzel ve dekoratif Barok tarzı, Viyana’nın binalarında hakim olan bir tarz olarak resmen tüm yapılarına bezenmiş.
- Rüyalar Şehri olarak anılan Viyana’ya bu ismin verilmesinde en büyük etken, ünlü psikanalist Sigmund Freud’un burada doğup büyümüş olması ve çalışmalarının bir kısmını burada yapmış olması. Onun anısını yaşatmak için böyle betimleniyor şehir.
- Kahvesi ile ünlü olan Avusturya , kahveyi Viyana kuşatması sırasında bıraktığımız kahve çekirdeklerinden öğrenmiş. 1683’te Osmanlı Viyana’yı terk ederken çok sayıda kahve çekirdeği bırakmış.
- Viyana’da 1534 yılında Osmanlı Akıncılar’ın gözetlenmesi için St. Stephen’s Katedrali’ne çan çalarak haber vermesi için bir memur tahsis edilmiş. Bu memuriyet, 1956 yılında artık Osmanlı tehlikesi kalmadığı düşünülerek kaldırılmış.
3.Viyana Gezi Rehberi
Seyahatimizi planlamadan ilk bilmemiz gereken Schengen Vizesi. Avusturya başkenti Viyana‘ya gitmek için schengen vizesi almanız şart.
Viyana’ya kaç gün gerek sorusu ise oldukça değişken bir soru. Eğer şehri hakkıyla gezmek istiyorsanız, bir hafta bile yetmeyebilir.
Viyana’da 2 kişi gecelik 120 TL’ye konaklayacak yerler var. Şu Linke tıklayarak inceleyebilirsiniz
Viyana müzeleri , Viyana sarayları ve keşfedecek birçok bölge var. Ancak ilgi alanınıza göre bu değişir. Özellikle müzelerde eleme yaparsanız, 3-4 gün yeterli olacaktır.
Ben daha önceki Viyana seyahatimi Budapeşte Viyana Prag şeklinde yapmıştım. Buralara kadar gelmişken Orta Avrupa’nın bu üç büyülü şehrini birden gezebileceğiniz bir haftalık tur planı da güzel olacaktır.
Turla mı gezmeli, kendi turunu kendin mi planlamalı diye kararsızsanız, artılarıyla eksileriyle konuyu çok iyi özetleyen yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
Viyana’da günlük ne kadar para harcarım ? sorusu özellikle euro almış başını giderken hepimizin odak noktası.
Hesaplı bir tatil planlıyorsanız güzel ancak uygun yerlerde yemek yiyerek ve kahve içerek günlük 30-40 euro arası bir para ile doyabilirsiniz.
Tabii daha uygun alternatifler seçerek harcamanızı oldukça aza indirmek de sizin elinizde.
Ekonomik yemek yeme yolları yazımızı okuyarak yurtdışında ucuz yemek yeme hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Müze fiyatları tek başına 15 euro civarında, eğer bir kaç müzeyi gezmek için zamanınız varsa 44 euro’ya müze kart alarak hepsini gezebilirsiniz.
Saray gezileri içinde çeşitli konseptlerde alternatifler mevcut. Ya da ben heryeri gezerim diyorsanız, Viyana şehir kartı almanızı öneririm. Hem de hoponhopoff otobüslerinden faydalanabilirsiniz.
Merak etmeyin. Aşağıda çok ama çok detaylı Viyana gezi önerilerim olacak. Bu kısmı henüz giriş kısmı idi.
4. Avusturya Başkenti Viyana’da Ulaşım
Viyana’ya gitmek aslında oldukça kolaydır. Hatta şehir içinde ulaşım; hava limanından ulaşım da tahmin ettiğinizden de basittir. Ama ben yine de detaylıca bu bölümü de anlatayım diyorum :
Bu kısımda zorlanmamanız ve tüm detayları görebilmeniz adına; Viyana Nerede Haritası Nasıl Gidilir yazısında tüm detayları anlattım.
5. Viyana’da Ne Yenir ?
Viyana’yı araştırmaya başladıysanız, Viyana Şinitzeli‘ni de pek muhtemel duymuşsunuzdur. Aslında bildiğiniz şinitzel ama nedense bu konuda çok ama çok başarılılar.
Winer Tafelspitz (et yemeği) , Viyana içi peynir dolgulu sosisleri ve Goulash (etli çorba) da diğer alternatifler. Bu yemekleri de çok beğenmiştim doğrusu.
Şinitzel konusunda en meşhur mekan olan Figlmüller’in birbirine yakın konumda iki tane yeri var. Ama sanırım en önemlisi, Figlmüller Wollzeile olanı daha meşhur. Bu restoran, han içine kurulmuş.
Burada yemek için önceden sitesinden yer ayırmazsanız, kapıdan gönderilmeniz ya da uzun kuyruklar beklemeniz olası.
Eğer rezervasyon yapmadıysanız ve yer de bulamadıysanız hemen karşısında bulunan Lugeck ’in şinitzeli Figlmüller ile aynı, sadece konsept olarak turistik değil.
Burada şinitzel fiyatları biraz pahalı, 15-20 euro arasında, ancak menüler büyük ve yanında lezzetli patates salataları da geliyor.
Daha uygun fiyata lezzetli yer olsun derseniz, Schnitzelwirt ve Huth Gastwirtschaft ’ı tavsiye ederim.
Bununla beraber, içi peynir dolgulu sosislerden tatmak isterseniz, birçok sokak tezgahlarında rahatça bulabilirsiniz. Bu arada, çoğunun domuz eti olduğunu unutmayın. En meşhuru nerede derseniz : Operanın karşısında bulunan Bitzinger …
Diğer bir mevzu ise elmalı turta ve melange kahvesi. Her cafe, elmalı turtayı kendine göre farklı bir lezzette yapıyor.
Turta fiyatları 3-5 euro arasında değişiyor. Ben en çok Cafe Hawelka ve Café Demel’de yediğimi beğendim.
Aşağıda Deniz’in Viyana VLOG’unu da ekliyorum. Çok detaylı değil ama özet bir Viyana VLOG’u hazırladı. Hatta Birhayalinpeşinde kanalımıza da ücretsiz abone olmayı unutmayın. Her hafta farklı ülkeleri video olarak kanalda paylaşıyoruz. Şu linkten abone olabilirsiniz.
Cafe Demel, 1888’den günümüze gelen kraliyet pastanesi. Bu arada, hediyelik ürünlerinin fiyatı oldukça pahalı. Bence buradan hediyelik bir şey satın almayın derim. Onun yerine, ortamı görmek ve turta-melange keyfi için mola verebilirsiniz.
Diğer cafe önerilerimden de özetle bahsedeyim dilerseniz. Bunlar:
- Opera karşısında bulunan Café Mozart da, meydana hakim konumu ile turta-melange durağınız olabilir.
- Diğer bir turistik nokta olan ancak farklı tasarımı ile görülesi mekan Café Central
- Tatlı severler için çikolatalı kremalı pastasıyla Café Sacher, önünde kuyrukların oluştuğu lüks bir otelin pastanesi.
Kaliteli bir pasta ancak ben abartıldığı kadar beğenmedim. İsterseniz otelin önündeki dükkandan hediyelik pasta alabilirsiniz.
Kahve için önerim : Julius Meinl ve Kaffemik. Aslında bu liste uzar gider. Sizlerin de önerileriniz olursa, lütfen yazının sonuna yorum olarak değerli yorumlarınızı bırakın.
6. Viyana Konaklama & Viyana’da nerede kalınır ?
Gezilerimde konaklama konusunda en önem verdiğim konu: Lokasyon. Viyana da birçok merkezden oluştuğu için özellikle ulaşıma yakın konumlu bir konaklama seçerseniz, zamanınızı çok daha pratik kullanabilirsiniz.
Konaklama için benim önerim : Neubau veya Naschmarkt civarı. Buralar hem akşam yürüme mesafesinde takılabileceğiniz mekanların bulunduğu hem de çok pahalı olmayan ve ulaşımı kolay bölgeler…
Biz Neubau Bölgesi’nde bulunan Debo Pansiyon’da kaldık. Banyosu ve tuvaleti içinde olan bir odaydı.
Kahvaltısı doyurucuydu, temizliği ve lokasyonu da iyiydi. Üstelik oldukça misafirperver bir yaklaşımları vardı. İki kişi iki gece kahvaltı dahil 160 euro verdik.
Bu oteli benim gibi booking.com üzerinden ayarlayabilirsiniz.
Diğer önerebileceğim Viyana otelleri seçenekleri ;
Otellerin isimlerine tıklayarak, inceleyebilirsiniz.
Pahalı otel önerim : Hotel Sacher tüm görülmesi gereken yerlerin, alışveriş caddesinin ortasında. Tatlı seviyorsanız, kafesinde meşhur tatlısını tadabilirsiniz. Bir gecesi iki kişi için 1900 TL civarında.
İyi otel önerim : Grand Ferdinand ,Grand Hotel Wien , The Ring Hotel bu üç otel de Hotel Sacher’e çok yakın konumda, yani lokasyonu çok iyi ve iki kişilik ücreti 700-900 TL aralığında.
Orta halli otel önerim : NH Wien City , Hotel Admiral , NH Collection Wien Zentrum , bu oteller de Mariahilfer isimli alışveriş caddesinin üzerinde bulunuyor. Geceliği, iki kişi için 400 TL civarında.
Apart-daire önerim : Kunsthaus Apartments , Grand Central Studio Apartments iki kişi 250 -300 TL olan bu apartmanlar merkeze çok yakın olmasa da ulaşıma yakın yerler.
Hostel önerim : Daha önce geldiğimde kaldığım Wombat’s City Hostels Vienna , Naschmarkt’deki konumu ile güzel bir hostel ve kişi başı 100 TL civarında. Burada 4 ya da 6 yataklı odalarda kalabiliyorsunuz.
7. Viyana Alışveriş – Viyana Gece Hayatı
Karntner Strasse ve paralel caddeleri, özellikle lüks alışveriş sevenlere uygun bir alışveriş caddesi… Aynı zamanda burada hediyelik eşya dükkanları da mevcut.
Mariahilfer Strasse ise nispeten daha hesaplı. Butik dükkanlar için, Lindengasse Sokağı ve çevresindeki sokakları tercih edebilirsiniz.
Viyana’dan ne alınır ?
Mozart çikolataları her yerde zaten, bir diğer ünlü figürü ise kraliçeleri Sisi. Sisi figürlü hediyelikler bir yana, Sisi’nin koleksiyonuna benzer değerli, yarı değerli takılar, taşlar alınabilir.
Bu arada, alışverişinizi cumartesi öğlene kadar yapın. Nerdeyse her yer pazar günü kapalı zaten.
Viyana’da kiliselerde, saraylarda ve bir çok yerde müzik dinletisi duyabilirsiniz.
Viyana’ya kadar gelmişken müzik keyfi yaşamadan olmaz. Şehrin her bir noktasında gezerken, size bilet satmaya çalışanları göreceksiniz. Ama dikkat. Öyle her bir etkinliğe sakın güvenmeyin. Çünkü bazıları tamamen turistik, değersiz olabiliyor.
O yüzden, değmeyecek bir şeye para vermemek için, turizm ofisinin önerdiği yerlerden bilet almanızı öneririm. Onun dışında asıl Opera Binası‘na gitmek isterseniz önceden biletinizi alın derim. İster ayakta, isterseniz koltuklarda opera keyfi yaşayabilirsiniz.
İç ortamı görmek için tüm dinleti boyunca olmasa da ortamı görmek için ayakta bile olsa bu deneyimi yaşamanızı öneririm.
Gitmeden opera biletinizi almak isterseniz veya neler varmış görmek isterseniz buradan inceleme yapabilirsiniz.
Akşam nerede bir şeyler içelim, oturalım ?
Lindengasse civarında güzel kokteyller, bira içebileceğiniz barlar var. Diğer alternatif ise Naschmarket ve civarı.
Naschmarket merkezinde barlar sokağı kıvamındaki yer, rahat ortamı ile özelikle sırt çantalı gezginlerin daha çok hoşuna gidecektir diye düşünüyorum. Şehirde çok klas mekanlar da var ama biz öyle yerleri sevenlerden değiliz doğrusu.
Bir kaç mekan önerisi verecek olursak :
- Aynı zamanda kitapçı olan Phil
- Renkli ortamı ile Puff
- Hipster tarzıyla If Dogs Run Free R
- ahat ve lokal ortamıyla Marea Alta
- Kokteylileriyle de Ganz Wien ve St. Art Galerie-Café-Cocktail bar önerilerim.
8. Viyana Gezilecek Yerler Önerilerim
Yukarıda da söylediğim gibi : Viyana gezilecek yerleri, aslında say say bitmiyor. O yüzden, aşağıda kendi planım ve deneyimlerim çerçevesinde, size gün gün planlar çıkaracağım.
Bu plana göre rahatça Viyana’da gezilecek yerleri tek tek görebilirsiniz diye umuyorum. Ama bu plan, liste olarak aşağıda yer alıyor. Detaylıca bu gezilecek noktaları, ilgili yazımdan okuyabileceksiniz.
1. gün Viyana gezilecek yerler :
- Museum Quarter
- Viyana Sanat Tarihi Müzesi
- Hofburg İmparatorluk Sarayı
- Ulusal Kütüphane
- Kohlmarkt caddesi (alışveriş)
- Cafe Demel (kraliyet pastanesi)
- Ankeruhr Saati
- Figlmüller – Şinitzel
- Aziz Stephan Katedrali
- Kartner Caddesi (alışveriş)
- Opera Binası
- Albertina Müzesi (çarşamba ve cumaları 21.00 ‘da kapanıyor)
- Cafe Sacher (meşhur çikolatalı pastası)
- Burggarten
- Karl Kilisesi (opera dinletisi)
- Naschmarkt
2. gün Viyana gezilecek yerler :
- Hundertwasserevi
- Kunst Haus Wien Museum
- Belvedere Sarayı
- Schönbrunn Sarayı
Gezilecek yerler ile ilgili daha detaylı bilgi için Viyana Gezilecek Yerler yazımı inceleyebilirsiniz.
9. Viyana’da Kaç Gün Kalmalı ?
Viyana’yı gezmek için, çok fazla gün ayırmanıza gerek yok diye düşünüyorum. 2 bilemediniz 3 gününüzü ayırsanız, bu küçük şehrin dört bir yanını rahatça görebilirsiniz.
Ayrıca, Viyana’ya kadar gelmişken, hemen yanı başında yer alan Prag ve Bratislava gibi Orta Avrupa şehirlerini de görebilirsiniz.
10. Viyana’da Bunları Yapmadan Sakın Dönme
- Güzel bir havada Schönbrunn Sarayı ’nın çimlerinde oturmadan,
- Meşhur Viyana Şinitzelini tatmadan,
- Dünyaca ünlü ressamların bulunduğu müzelerden birini gezmeden,
- Opera dinlemeden
- Şehrin cafelerinden birinde elmalı pasta ve Viyena kahvesi Melange’yı denemeden, Avusturya Başkenti Viyana‘dan dönmemelisiniz.
11.Viyana’ya Ne Zaman Gitmeli ?
Viyana’yı rahat rahat gezmek için en uygun zaman bahar ayları aslında.
Viyana hava durumu : Kışları sıfırın altında soğuklukta; bahar ve yaz aylarında ise mis gibi.
Mayıs – Haziran ayları arasında belediye binasının önünde yapılan eğlencelere denk gelmiştim bir önceki gidişimde ve çok keyif almıştım.
Haziran – Eylül arasında Müzik-Film festivalleri açık hava etkinliklerine katılmak için iyi bir fırsat.
Klasik müzik düşkünleri ise Wiener Musikverein’de yapılan geleneksel yılbaşı konserlerine katılabilir. Yani, aslında her mevsim Viyana’ya gidip güzel anlara şahit olunabilir ama ben sizin yerinizde olsam, bahar veya yaz mevsiminde Viyana’ya gitmeyi tercih ederdim.
12. Neden Viyana’ya Gitmeli ?
- Avusturya Başkenti Viyana, düzenli ve güvenli bir şehir. Kendi başına ilk defa Avrupa’yı keşfetmek için iyi bir başlangıç noktası.
- Normal binaları bile mimari yapısı ve bakımı ile görenlere hayran bırakıyor.
- Dolu dolu bir şehir. Lezzet var, sanat var, yeşil var, görkemli yapılar var.
- Sanat düşkünü biri hangi müzeye gideceğini şaşıracaktır. Öyle büyük ressamların eserleri var ki…
- Mozart, Beethoven, Franz Schubert gibi müzisyenlerin; Sigmund Freud, Alfred Adler gibi psikologların; Franz Kafka, Stefan Zweig gibi yazarların şehrini keşfetmek için Viyana’ya gidilmeli.
13. Viyana Seyahati Kaça Mal Olur ?
Viyana, Budapeşte ve Prag’a göre daha pahalı ancak diğer Avrupa ülkelerinden de daha uygun.
Euro yükselişi ile birlikte her şey pahalı olsa da en uygun ne yaparım sorusuna cevap olarak :
- Hostelde kalarak günlük 25 euro civarında konaklamaya,
- Günlük kart alarak 8 euro civarında ulaşıma
- 5 euro civarında sabah kahvaltısına,
- Uygun fiyatlı bir yerde iki öğün şinitzel yanında bira içerek toplam 20 euro yemeğe,
- Elmalı pay ve melange molasını 8 euro’ya,
- Ve akşam takılmasına da 4 euro içecek dersek toplam,
Viyana’da günlük 70 Euro civarı bir bütçeyle gezebilirsiniz.
Müze ve saray gezileri için artı ücret gerekiyor tabii. Tek bir giriş yaklaşık 15 euro, “Hepsini gezeceğim” derseniz müze kartı ya da Viyana şehir kartı almakta fayda var.
Viyana şehir kartı ile ilgili detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.
Yurt dışına çıkarken para mevzularını nasıl ayarlamalıyım yazımızı gitmeden okuyun derim.
14. Viyana Hakkında Uyarılarım
- Alışverişlerinizi cumartesi öğleden önceye kadar bitirin. Cumartesi erken kapanıyorlar, pazar günü çoğu mekan hiç açmıyor.
- Metro, tramvay biletleri kontrol edilebilir, denetim yok diye almayıp ceza yemeyin.
- Yürümesi kolay ayakkabılar giyin, müzede tüm gün ayakta durmak, kocaman sarayları gezmek kolay değil. Ayaklarınız isyan etmesin.
- Kışın seyahat edecekseniz, Orta Avrupa’nın soğuğunu tadacaksınız demektir, tedarikli gidin. Ve de erken kararan havaya göre gezi planınızı yapın.
- Viyana’da su çeşmeden içilebiliyor. Boşuna suya para vermeyin. Sokaklarda büyük çeşmeler bulunuyor, buralardan da su içebilirsiniz. Suyun tadı da oldukça lezzetli.
15. Viyana’da Benim Yapmadığım Ancak Önerebileceğim Yerler
Kısa zamana ben bu kadar sığdırabildim. Sigmeud Freud’un evini görmek ve meşhur dönme dolabın bulunduğu Prater’e gitmek de başka sefere kaldı benim için. İspanyol Binicilik Okulu da görülmesi gerekenlerden tabii.
Viyana hakkında bilgi verilecek, daha konuşulacak çok şey var belki ama benim sığdırabildiklerim bu kadar. Avusturya‘nın bu güzel başkenti Viyana’yı bir hafta sonu için bile olsa gezinize eklemelisiniz. Viyana gezilecek yerler’de Schönbrunn Sarayı‘nın ihtişamına tanık olmak, meşhur Viyana Şinitzeli’nin tadına bakmak, adım başı kulağa ve ruha iyi gelen melodilerle huzur bulmak ve çok daha fazlası için Viyana Turu’nu kendinize hediye etmelisiniz.
Viyana’da 2 kişi gecelik 120 TL’ye konaklayacak yerler var. Şu Linke tıklayarak inceleyebilirsiniz
Avusturya Viyana gezisinden önce ilginizi çekebilecek diğer yazılar :
- Viyana Nerede ? Viyana Haritası : Viyana’ya Nasıl Gidilir ?
- Viyana Gezilecek Yerler : En Güzel 18 Yer FULL LİSTE
- Prag: Dünyanın En Güzel Kentlerinden Prag Gezi Rehberi
- Avrupa Kıtası Gezi Rehberi
- Avrupa’da Hangi Şehirde Ne Kadar Harcanır
- Halhstatt Gezi Rehberi
- Salzburg Gezi Rehberi
Orta Avrupa Turu ya da Avusturya turu yapacaksanız Avusturya Başkenti Viyana , kültür-sanat , mimari ve tarih açısından en zengin olanı… Viyana hava durumundan da tekrar söz edelim : Bahar aylarında Viyana da gezilecek yerlerin tadını daha çok çıkartabilirsiniz. Çünkü, Avusturya Viyana‘da kış, sert ve soğuk geçiyor. Ben saatleri sabah 9 akşam 5 olan bir işte çalışıyorum. Ancak cuma gününü hafta sonuna bağlayıp geziyorum, kimi zaman da kendime daha fazla iyilik yapıp pazartesi gününü de ekliyorum gezime. İçinizde bu aşk varsa, hiç bir şey engel olmuyor. Siz yeter ki hayal edin. Düşün peşine…
ben avrupa turu yapmak istiyorum sizce 19 günde 18 ülke 22 şehir mi yapmalıyım yoksa tek tek mi gitmeliyim ??
Merhabalar; bu hafta sonu Viyanadaydım. bu yıl 7. ülkem oldu.Çoğu hafta sonu eşimle sırt çantasıyla yaptımız kısa geziler. Araştırma fırsatmız iş yoğunluğundan çok fazla olmuyor. Son üç hafta sonu gezimizi sizin yazılarınızla ve çizdiğiniz rotaya göre yaptık. Şu andaı malezya için yazılarınızı okuyorum ve sanırım çok da fazla yere bakmadan sizin rotaya göre gezeceğiz.iyi ki varsınız Emeklerinize sağlık.