Schengen Vizesi Nedir ve En Kolay Nasıl Alınır ?
Schengen vizesi nedir, nasıl alınır ? Avrupa… Paris, Berlin, Roma, Barcelona, Amsterdam… Kim bilir kaçına gitmeyi hayal edip duruyorsun. “Nasıl gidilir, nereye gidilir, schengen vizesi nasıl alınır, başvuru süreci nasıl organize edilir, Avrupa’ya he denince gidilir mi, gidersem gezmeyi becerebilir miyim ?” gibi kim bilir ne kadar soruyu kendine soruyorsundur.
Onca filmde, dergilerin kapak sayfalarında, arkadaşlarının övgü dolu sözlerini duyup duyup iç geçirdiğin meşhur Avrupa şehirlerine gitmenin kim bilir ne kadar uzun zamandır hayalini kuruyordun. İyi güzel de, bu Avrupa’ya gitmek için ne yapmak lazım ? Nasıl gitmek lazım ? Anlatayım…
Eğer Yeşil Pasaportunuz yoksa Avrupa Ülkelerine Gitmek için Schengen Vizesi Almanız gerekir.
Schengen Vizesi Başvuru Süreci
Daha önce çok kapsamlı bir şekilde “Avrupa Kıtası Gezi Rehberi” yazısı hazırlamış ve Avrupa kıtası hakkında da, detaylıca her şeyi özetlemiştim.
Şimdi de, biraz ayrıntılı olarak, bu kıtaya gitmek ve kıta da gezerken ihtiyacın olacak vizeyi (Avrupa kıtasındaki bütün ülkelere Schengen vizesine dahil değildir.) yani Schengen vizesini, sana biraz özet halinde anlatayım.
“Schengen vizesi nedir, nasıl alınır, kaça mal olur, schengen vizesini hangi ülkeden alırsam daha kolay olur, schengen vizesini kaç yıllık almalıyım ?” sorularının tamamını cevaplayacağım.
1. Schengen ve Schengen vizesi nedir?
Lüksenburg’un küçücük bir kasabası olan Schengen, 1985 yılında 5 ülke arasında imzalanan ve sınır kapılarındaki gümrük ve polis kontrollerini tamamen ortadan kaldırmak amacıyla yapılan anlaşmadır. Daha sonradan toplamda 26 Avrupa ülkesinin katıldığı bir bölge haline gelmiştir.
Asıl olay üye ülkelerin vatandaşlarının sınırlardan özgürce geçerek diledikleri ülkelere serbest hareket hakkı kazanmalarıdır. Yani Schengen birliğine üye herhangi bir ülkeye gittiğiniz anda, direk diğer üye ülkelere de geçebiliyorsunuz. İşte bu birliğin üye olduğu ülkelerde özgürce seyahat etmek için Schengen vizesi gerekiyor.
Ama Schengen vizesi almak için öncelikle bir pasaportunuzun olması gerekiyor. “Pasaport nedir vize nedir pasaport nasıl alınır ?” yazıma bakabilirsin. Bildiğim ne varsa o yazıda anlattım.
2. Peki Schengen ülkeleri hangileri?
26 ülke var demiştik. Bunlar;
- Almanya
- Avusturya
- Belçika
- Çek Cumhuriyeti
- Danimarka
- Finlandiya
- Fransa
- Estonya
- Hollanda
- İspanya
- İsveç
- İsviçre
- İtalya
- İzlanda
- Letonya
- Litvanya
- Lihtenştayn
- Lüksemburg
- Macaristan
- Malta
- Norveç
- Polonya
- Portekiz
- Slovenya
- Slovakya
- Yunanistan
- Hırvatistan.
Ama Hırvatistan’ın tam anlamıyla üyelik süreci bitmemiştir (Artık üye oldu.). Hatta Romanya ve Bulgaristan’da Avrupa Birliğinde yer almaktadır ve resmi olmasa da, Schengen vizenizin olması halinde, bu ülkelere de seyahat edebilirsiniz.
Yakında bu 2 ülkenin de bölgeye dahil edileceği bildiriliyor. Ayrıca bütün kıtanın Schengen üyesi veya Avrupa Birliği üyesi olup, olmadığını Buradan görebilirsiniz.
3. Schengen’e dahil olmayan ülkeler nereler?
Yukarıda belirttiğim gibi, Avrupa kıtasında yer alan bütün ülkeler Schengen’e üye değil. Yani Schengen alıp direk bütün kıtada yer alan ülkelere gidebilirim düşüncesinde olmayın.
Yukarıdaki üye ülkeleri kontrol edin ve ona göre gideceğiniz rotayı belirleyin.
Mesela Schengen’e dahil olmayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize isteyen/istemeyen ülkeler şu şekildedir :
- Arnavutluk (Vizesiz )
- Beyaz Rusya /Belarasu (Vizesiz )
- Bosna Hersek (Vizesiz )
- Bulgaristan (Ama Schengen Vizesi ile giriş yapabilirsin.)
- İngiltere (Birleşik Krallık Vizesi alacaksın.)
- İrlanda (Birleşik Krallık Vizesi alacaksın.)
- İskoçya (Birleşik Krallık Vizesi alacaksın.)
- Karadağ (Vizesiz )
- Kosova (Vizesiz )
- Makedonya (Vizesiz )
- Romanya (Ama Schengen Vizesi ile giriş yapabilirsin.)
- Sırbistan (Vizesiz )
- Ukrayna (Vizesiz )
- Rusya (Vizeli ) gibi ülkeler Schengen’e dahil olmayan ülkelerdir.
4. Peki bu Schengen ne işe yarar?
Hani dedik ya sınırlar kalkıyor, dilediğin yere gidiyorsun diye. İşte biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bu Schengen bölgesine girişte vize talep ediyorlar.
Yani gerekli evraklarınızı hazırladığınız takdirde, diyelim ki Roma‘dan giriş yapacaksınız, İtalya’dan Schengen vizenizi alıyorsunuz ve bir kez İtalya’ya giriş yaptıktan sonra bütün üye ülkelere sınırları olmadan özgürce seyahat ediyorsunuz.
Ancak şunu da bilmelisin ki, Avrupa Birliğine üye olmasına rağmen Schengen’e üye olmayan ülkeler olabilir.
Mesela İngiltere-İskoçya-İrlanda gibi. Bu ülkeler için ayrı vize başvurusu yapmak gerekmektedir. Sakın ola bunu aklından çıkarma. Zaten yukarıda da belirttim.
5. Schengen Vizesi çeşitleri nelerdir?
Öncelikle şunu bilmelisin ki, yeşil pasaportun varsa, Schengen vizesine başvurmadan özgürce seyahat edebilirsin.
Ancak benim gibi yeşil pasaport lüksünü tadamayanlardan isen, paşa paşa vizeye başvurmak zorunda kalacaksın.
Vizeye başvurduktan sonra, eğer kabul alabilirseniz, sana 30 gün, 90 gün v.s gibi bölgede kalabileceğin gün sayısını belirten limitlerin olduğu ve geçerliliği 3 ay 6 ay ya da 1-2 yıl şeklinde olan vize verilir.
Diyelim ki İtalya vizesine başvurdun ve sana 2 yıl geçerli olan ve 60 gün kalış süresi olan vize verdiler.
Eğer 61 gün kalırsan bir daha Schengen vizesi alamayabilirsin. Benden söylemesi. Birde vizeye başvurmadan önce bu vizelerin 3 türünün olduğunu bilmekte fayda var.
- Tek Giriş: Tüm Schengen bölgesine sadece 1 kez giriş hakkı veren başvurudur. Yani Schengen bölgesine 1 kez girip çıkış yaptıktan sonra, bir daha girişinizin mümkün olmadığı ve yeni vize başvurusu yapmanızı gerektiren giriş şeklidir.
- Çift Giriş: Tek girişin, çift hali. Yani diyelim bölgeden bir kez çıktınız, tekrar bir kez daha giriş yapabilirsiniz. Ama 3. kez giriş yapamazsınız. Tabi bu girişlerin toplamı, vizede yazan kalış gün sayısını aşmamalı.
- Çoklu Giriş: En güzel bu işte. Bölgede kalacağınız gün sayısının tanımlandığı ve vize süresinin biteceği tarihe kadar istediğiniz kadar giriş-çıkış yapabildiğiniz vizedir. Yani diyelim ki, Almanya vizesi aldınız. 1 Ocak 2016-31 Aralık 2016 dönemi yani 1 yıllık vize verdiler. Vizede de kalış süresi 30 gün ve çoklu giriş yazsın. O halde 2016 yılında dilediğiniz kadar giriş-çıkış yapabilir ancak içeride toplamda 30 günden fazla kalamazsınız.
Schengen vizesi başvurusu için gerekli evraklar yazımı okumadan ASLA schengen vizesine başvurma !!!
6. Schengen Vizesi Nasıl Alınır?
Şimdi, bu vizeye başvurmadan önce şunları bilmekte yarar var.
- Mutlaka ama mutlaka en çok kalacağın ülkeden başvurunu yap
- Bölgeye gireceğin ilk ülke hangisi olacaksa o ülkeden başvuru yap
- Gereken belgeleri eksiksiz tamamla
- Ülkeye girerken ne olur ne olmaz, otel-uçak rezervasyonlarını da yanına al
Bu vize işlemleri hep uyuz işlerdir. Şahsen oldum olası hiç sevmedim. Belge toplamak yetmezmiş gibi, birde sorguya tutulursunuz.
Mesela vizeyi İtalya’dan alırsın ama ilk girişini Almanya’dan yapacak olursun ve Almanlar senin ülkeye girişine izin vermeyebilirler.
O yüzden paşa paşa en baştan giriş yapacağın ülkeye karar ver. Hani çok sık olan bir durum değilde, ne olur ne olmaz…
7. Schengen Vizesi için gerekli evraklar nelerdir?
Schengen vizesi başvuru süreci, elinizde bulunan pasaport türüne göre değişir. Mesela ; diyelim ki yeşil pasaportunuz var. O halde Schengen bölgesine istediğiniz gibi gidebilirsiniz. Evet. Sizden Schengen vizesi istemezler.
Ama bordo pasaport sahibi iseniz, o halde ya Vizesiz Balkanlar ülkeleri turu yapacaksanız, ya da paşa paşa toplamanız gereken evrakları toplayacaksınız. Merak etmeyin. Gerçekten de çok zor süreçler veya belgeler değildir.
Özellikle, özel sektörde çalışıyorsanız, İnsan Kaynakları birimi bu konuda yardımcı oluyor. Ama ben yine de, Schengen vizesi başvurusu için gerekli evraklar yazımda toplamanız gereken evrakları tek tek anlattım.
8. Schengen Vizesi için nereye başvurmalıyım?
Diyelim ki hangi ülkeye gideceğine karar verdin. Muhtemelen yukarıdaki evrakları topladın. Artık sıra evrakları teslim edip resmi olarak başvuru yapmaya geldi.
Başvurunu ya direk o ülkenin ilgili konsolosuğundan yapacaksın ya da vize işlemlerini konsolosluk yerine halleden vize ofislerinde yapacaksın.
Hangi ülkeden Schengen vizesi almayı düşünüyorsan, Google’da ilgili ülkenin adını ve sonuna “Vizesi” yazarak aratman yeterli olacaktır.
Zaten onlarca website gerekli açıklamaları yapıyor. Sen de, ilgili ülkenin vize işlemlerini okuyup muhtemelen online olarak sıra (rezervasyon) alacaksın.
Daha sonrasında ya ilgili konsolosluğa ya da ilgili vize işlemlerinin yürütüldüğü ofise gideceksin. Ancak öncelikle emin olmak için ilgili ülkenin konsolosluğunun websitesine de bir bak.
Zaten seni konsolosluğun websitesi yönlendiriyor olacaktır. Ben tek tek süreci örneklemek istemedim. Çünkü bazı ülkeler “A” evrağını istemezken, bazıları isteyebiliyor. O yüzden seni yanıltmak istemedim…
Bu arada, Schengen vizesi konusunda, vize desteği almak isterseniz Hızlıvizeal.com ‘dan Sezai Abi’yi bulun. Bu işlerin üstadı olur kendisini. Ben, hiç 6 aylık vize alamamıştım. Sayesinde 6 aylık Schengen vizesi alabildim. Selamımı söyleyin. Yardımcı olur. ( 0090 549 515 10 05 )
9. En kolay Schengen vizesi için hangi ülkeye başvurmalı?
Bence, en kolay Schengen vizesi veren ülkeler Akdeniz ülkelerin.
- Yunanistan
- İspanya
- Fransa
- İtalya gibi ülkeler, bize daha uzun süreli vize veriyor.
Bu benim şahsi düşüncem. Özellikle
- Belçika
- Norveç
- İsveç
- Danimarka
- Almanya gibi ülkelerden vize almak, inan çok daha zor.
Ben İtalya ve Yunanistan’dan 1 yıllık vize almama rağmen, sonraki yıllarda Danimarka’dan 1 aylık anca alabildim…
10. Schengen vizesine, ilk giriş yapacağım ülkeden mi başvurmalıyım?
En çok kalacağın ülkeden başvur. Bu soruyu o kadar çok sordunuz ki. O yüzden ayrıca belirteyim dedim.
Çünkü, genellikle bir kez bir ülkeye gittik mi, yanındaki diğer ülkeleri de gezmek isteriz. Kafamızda planlar yaparız. Mesela “1 hafta İtalya’da kalayım, diğer hafta Fransa ve İspanya yaparım.” gibi planlar döner durur.
İşte bu yüzden, bu planlarını destekleyen otel-uçak rezervasyonlarınızı (Bak rezervasyon diyorum. Daha biletleri satın almıyorsun.) güzelce sunmanı öneririm.
En iyi uçak bileti arama motorları yazılarıma da bir bakın derim.
Bonus: İnterrail yapacağım. Vize şart mı?
Şart. Bu interrrail sevdası, benim seyahat ve gezme aşkımın doğmasında ki en önemli başlangıçlardan birisi oldu.
O yüzden, sen de bu sevdanın peşinden koşacaksan, evraklarını iyice tamamla, bütün belgelerini güzelce sun, özellikle bankada bir miktar para mutlaka olsun (Günde 50-60 Euro isteyebiliyorlar) ve ilk giriş yapacağın ülkeden vizeni almak için başvur.
Sonra da gider, İnterrail bileti satın alırsın. Detaylar için interrail nedir yazıma bakabilirsin. Ki mutlaka bakın derim.
Schengen Vizem var. Sınırlardan geçerken kontrol edilecek mi?
Durum şu : Schengen bölgesine bir kez girdiğin andan itibaren, Schengen bölgesine üye olan bütün ülkelere, sanki İstanbul’dan Ankara’ya gidiyormuş gibi, genellikle ne sınır ne de güvenlik aşaması görmeden, özgürce gezebilir ve bir daha kontrole maruz kalmazsın.
Ama, bölgeden her çıkışında ve girişinde, yine kontrole tabi olacaksın.
Konaklama konusunda Booking.com linkini kullanınız.
Benim Schengen vizesi nedir ve Schengen vizesi nasıl alınır ? sorularınıza vereceğim cevaplar bu kadar. Uzunca dönem geçerli bir Schengen vizesi alıp, üzerine bir de interrail bileti alarak, Norveç’ten İtalya’ya, Fransa’dan İsveç’e, İspanya’dan Danimarka’ya özgürce gezeceğin günler geçirmeni, hayatının en güzel günlerini yolda, seyahatte, macera peşindeyken yaşamanı diliyorum…
Merhaba abi.Yazın arkadaşlarla birlikte kendi arabamızla yurt dışına gitmek istiyoruz.Bulgaristan’da tanıdıkta 1 hafta kalacağız ve oradan Makedonya,Romanya,Ukranya vs. dolaşmayı düşünüyoruz 3’er gün kalarak.Bu mümkün mü yani karşılayacak hesaptaki bakiyemizi göstersek yeterli olur mu? ve son olarakta Bulgaristan Schengen vizesi vermiyor sanırım :/ Yunanistan’dan alıp Bulgaristan girip orada 1 hafta kalıp yukarlara doğru devam etsek sıkıntı olur mu? Şimdiden teşekkürler saygılar,sevgiler…
Bütün schengen vizesi şartlarını yerine getirirsen tabi mümkün. Yunanistan’dan schengen alabilir, ya da Bulgar vizesi alarak diğer ülkelere araçla geçebilirsin. Schenge vizesiniz Yunanistan’dan alırsan sorun olmaz tüm bölgeyi gezersin.
Çok teşekkürler abi o zaman Yunanistan’dan alıp Bulgaristan’dan giriş yapsak olur dimi? Birde son olarak biz şimdi her ülkede 2-3’er gün kalmayı düşünüyoruz araba ile gideceğimizden rezervasyon göstermesek yine alabilir miyiz Schengen vizesini? Gerçi arabada konaklayacağızda çaktırmamak lazım 🙂 Teşekkürler şimdiden.
Nasipse bu yaz çok bilinen bir tür şirketinden benelux,Paris turu satın aldik.16 temmuz 2017 tarihli.En çok Fransa’da konaklayacagimizdan dolayı tur şirketi Fransa dan vizeyi almamızı istedi.Aldik da.3 ay Multi toplamda 30 gün.Ama beni çok düşündüren bir durum var.Girisi Düsseldorf dan yapacağız:(
Otobüsle Brüksel e geçilecek.Almanta sıkıntı çıkartır diye çok korkuyorum.Ve yılların tur şirketi böyle bir hatayı nasıl yapar diye hayifaniyorum.Turu ve vizeyi aldıktan sonra jeton düştü bende.Sizin yorumunuz nedir Deniz bey?
Almanya çok sorunlu bir ülke. Schengen vizenizi hangi ülkeden aldıysanız ilk oradan girin.
Selamlar ilk schengen vizemi Malta dan aldim 37 yaşindayım tek giriş 20 gün , bir terslik oldu Maltaya gitmek istemiyorum direk Yunanıstan a gitsem sorun olurmu önerilerin için şimdiden teşekkürler
Schengen vizesini hangi ülkeden almışsanız o ülkeden ilk girişi yapmanız gerekir.
Merhaba Deniz bey biz slovakya ya shengel. Vizesi aldık ve ilk olarak slovakya nin kosice şehrine gidicez ordan italya ya uçakla geçebilirmiyiz sıkıntı yaratırmı italya ilk giriş yerimiz slovakya olacak ama kosice den italya trenle 1gün sürüyor muş bizde uçakla geçelim dedik sıkıntı.olurmu acaba
Eğer schengen vizeniz multiple girişli yani çoklu girişli ise sorun olmaz.
Merhaba Deniz bey,vize istemeyen ülkelere giriş yaparken pasaportumuzu kullanmamız daha sonra alabileceğimiz vize işlemlerinde kolaylık sağlar mi?
Hayır. Schengen vizesinin en büyük olayı eksiksiz vize evraklarını tamamlamaktır.
sayfanın en üstündeki -başlığın dahi üstünde- görseldeki yer neresi
Merhaba Deniz bey aslında soracak bir çok sorum var benim ama aklıma en çok takılan şuan Hollanda’ya gitmek istiyorum ve vize konusunda red alma ihtimalim yüksek gözüküyor çalışmadığım için bu yüzden Yunanistan a gidip bir gece konaklayarak ordan Hollanda ya geçmek ordada bir hafta gibi bir süre kalmak ne kadar doğru ve mümkün ? bunun için Schengen çoklu vizesi almak çok daha kolay gibi gözüküyor
Yunanistan da Schengen bölgesinde. Muhtemelen onlar da schengen vermezler
Merhaba deniz bey bi yakınım 3 kezdir yanıma ziyarete geliyo fakat her defasında 3 aylık vize istememize rağmen bir aylık veriyorlar acaba davetiyede extra bişeymi yazmamız gerekiyo normal akraba ziyareti bu bi fikir verirseniz sevinirim teşekkürler
Ben en son schengen vizesi başvurumu 6. kez Yunanistan’dan yaptım 1 aylık verdiler. 3 ay iyiymiş
merhaba 1 yillik yunanistan multi schengenim var. yunanistana girmeden bulgaristan ve romanya ya giris cikis yapabilirmiyim?
Normalde schengen vizesini hangi ülkeden almışsanız o ülkeden ilk giriş yapmanız beklenir
Merhaba, ben işitme engelli Yunanistan schengen vizesi aldım. Tek girişli. Avusturya’ya gitsem sorun olmaz dimi? Teşekkürler.
İlk girişi Yunanistan’dan yapın. Oradan uçakla Avusturya
Merhaba deniz bey ben daha önce küçük yaş evliliğinde ceza evine girdim cezanı infaz ettim şimdide yurt dışında çalışmaya gitmek istiyorum bi engel olur mu
Orasını inan bilemem
Merhaba benimde bir sorum olucakti her sayfada bir sey yaziyor anneme davetiye gönderdim.6 senedir sorunsuz sekilde gelip gidiyor.simdi 2 senelik mult 90 gün oturumlu vize verdiler.anladigim kadariyla 90 gün burda kalip 90 gün türkiyede kalirsa tekrar gelebiliyor.sizin bu konuda bir bilginiz varmi.90-180 hesabi diyorlarmis buna.
Arkadslar ingiltere ye gitmeyi dusunuyorum fakat calisan biri oldugum icin yasim genc die vermiyolar vize kolay kolay danistim bi kac yere pasaportun da 2 adet schengen olursa ve 1 adet te vizwsiz bi ulke guven arz eder kolayca gidebiliraon diolar once yunanistana gideceksin sonra almanyaya schengen alacaksin diolar diyer avrupa uyelerine zaten elimdeki schengenlw gidemiior muyum ayri ayri schengen almama luzum var mi diyer ulkelerin muhurleri olsa yetmiyor mu gezerken yardimci olursaniz sevi irim
Merhaba ben Avusturya Salzburg da yaşayan akrabamın daveti üzerine Avusturya konsolosluğundan c kategorisi ile 3 aylık vize aldım,ilk başta Avusturyaya gideceğim bir süre sonra Hollanda daki Akrabalarımıda ziyaret etmek istiyorum.Vize tarihim geçerliyken Avusturya dan trenle Hollandaya seyehat edebilirmiyim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Schengen bölgesinde olduğu için gidebilirsiniz.
Ben almanyadan shengen aldim girişim oradan olacak çikiş norveçten yapacagim multi giriş sikinti olur mu
Yok olmaz. Schengen vizesinin tüm gerekliliklerini doğru yerine getirmişsiniz
Sitenizi çok beğendim. Verdiğiniz bilgiler çok güzel teşekkürler
Deniz Bey merhaba,
Viyana-Prag Budapeşte tatilim olacak. Giriş Avusturya’dan fakat en çok Budapeşte’de kalacağımız için vize başvurusunu Macaristan’dan yaptık. Avusturya girişinde sıkıntı yaşar mıyız? Problem olabileceği söyleniyor, ne dersiniz?
Bana sorarsanız, schengen vizesi için ilk hangi ülkeden giriliyorsa o ülkeden schengen vizesi almak lazım
Merhaba ben zav ile Almanya ya staj için gidiyorum ama gidicem yer langeoog adasında hangi havaalanına inmem gerekiyor ?
abi lütfen ama lütfen cevaplamanı bekliyorum. ben rotamı makedonya-srbıstan-bosna hersek-karadağ-kosova-arnavutluk ve tekrar makedonya olarak belirledim. Birinci sorum abi istanbuldan otobusle üsküpe gitmek istiyorum fakat yunanıstan ve bulgaristan uzeri gideceğim için shengen geriyor shengeni yunanistandan başvurup bulgaristan uzeri gidebillr ve rotamdaki ülkeleri aynı shnegenle gezebilirmiyim
Schengen ile uğraşma. Uçakla vizesiz Balkan Ülkeleri’nden birisine git. Oradan tek tek vizesiz ülkeleri gez
abim İkinci sorum ise rotamın sonuna geldiğimde yani arnavutluğa geldiğimde tekrar makedonyaya ordanda istanbula dönmk yerine arnavutluktan istanbula gelebilirmiyim ve nasıl bir rota izleyebiilirim? lütfen cevabların benım için çok önemli abi shnegen yüzünden vazgeçme derecesine geldim neredeyse :((((
Schengen vizen varsa, otobüsle dönebilirsin. Ama schengen vizen yoksa mecbur uçakla döneceksin
spersiniz deniz bey ,sizi takip etmeğe bugün başladım.bende çeşitli ülkeleri gezdim ve gezmeğe devam edeceğim yazılarımla katılmak isterim
saygılarımla
İyi günler Rusya’da yaşıyorum Türk pasaportum ve burda çalışma iznim var. Schengen vizesi almam gerekiyor Türk vatandaşı olarak Rusya’dan Schengen vizesi alabilir miyim
Konsolosluklardan Schengen vizesi alabilirsiniz.
Merhaba deniz bey öncelik geçmiş olsun benim bir sorum olucak ben şimdi 3 yıldır aynı şirkette çalışıyorum ve şuan Almanya ya gitmek istiyorum. Kız arkadaşım Erasmus için orada ben en güzel 3 aylık vizeyi nereden alırım çünki 2 ve 3 defa gitmek istiyorum nasıl yapsam daha iyi olur Yunanistan’dan mı alsam yardımınız için teşekkürler
Almanya’ya bir çok kez gideceğini kanıtlayan otel ve uçak rezervasyonların olursa Almanya schengen vizesi alabilirsin
Merhabalar, arkadaşım Erasmus için İsveç’e gidicek ayrıca bende öğrenciyim ve bende onun yanına gezmeye gitmek istiyorum ve daha önce hiç vize almadım ve sizin nasıl vize alınır hangi ülkeler daha kolay vize verir yazınızı okudum sanırım İsveç çok sorun çıkartıyor bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz ?
Evraklarınız tam olursa İsveç Schengen’i alabilirsiniz
merhaba deniz abi , vize almayla ilgili bir sorum olacak . Yunanistandan vize alıp (ada vizesi değil direk yunanistan vizesi) ama hiç yunanistana girmeden fransaya girebilirmiyim sorun olur mu ?
Sorun olabilir. Çünkü, schengen vizesi alınca, hangi ülkeden alındıysa o ülkeden ilk giriş yapmanız beklenir. Ama sorun yapmayanlar da olabiliyor. Biraz şans gibi
Merhabalar, benim arkadaşım polonyada okuyor oturumu vs var. Birlikte avrupa turu yapmak istiyoruz. Bana davet mektubu yazarsa shengen vizesine üç aylık başvursam red alırmıyım acaba otel vs ayarlamadan gideceğim.
Merhaba deniz abi, yeşil pasaportum var ama üniversite sınavına gireceğim .yazın interrail yapmak istiyoruz ama bu süreçte lise bitmiş üniversiteye geçmemiş oluyorum. Yani öğrenci olmuyorum yeşil pasaport şartında öğrenime devam ediyor olmak yazıyor. Bu şart vizeyi almaya engel midir yoksa alınabilir mi ? başvuruyu şu an öğrenci iken yapsak, yazın öğrenci değilken gezsek olur mu? Lütfen cevaplarsanız çok seviniriz
Merhabalar, yeşil pasaportum var yazın interrail yapmak istiyoruz ama üniversite sınavına gireceğim ve lise bitmiş üniversite başlamamış oluyor öğrenci olmuyorum .şu an okuyorken vize için başvursam yazın öğrenci değilken gezsek olur mu sıkıntı çıkar mı ?
Kaliteli bir yazı. Tebrik ederim.
Öncelikle bu güzel gezinti ve bilgileriniz için ;teşekkür ederim.İtiraf edeyim bir o kadar da imrendim.Biz,Prag,Viyana,Budapeşte tatiline çıkıyoruz.Malum en büyük engelimiz dil.17-24 Ocak tarihlerine orda olucaz.Yazılarınızı okudum.Biz FlixBus dan aldık ulaşımları,değişiklik yapabiliyormuyuz.Yazılarınız dışında bilmemiz gereken başka ayrıntılar varsa bilmek isteriz🤗
Merhabalar. Uçak bileti almadan uçak rezervasyonu nasıl yapabiliriz? Bir türlü bulamadım. Sadece uçuş numarasını vs mi belirtmemiz gerekiyor acaba? Teşekkür ederim.