Schengen Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Schengen vizesi, abartıldığı kadar çok zor bir vize türü değildir. 60 euro civarında size masrafı olur. Özellikle İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerden Schengen vizesi almak oldukça kolaydır. Ama Almanya gibi ülkelerden Schengen vizesi almak biraz daha sıkıntılı olabilir. Sıkıntılı olmasından kastım sana verecekleri giriş türleri ve kalacağın maksimum gün sayısı. Mesela, aynı evrakları kullanılarak İtalya’dan 1 yıl boyunca çok girişli vize alabilirken, Almanya’ya başvurursan 3 ay süre geçerli ve tek girişli vize verebilirler. Sanırım bu konularda Akdeniz ülkeleri biraz daha rahatlar. Lafı çok uzatmadan schengen vizesi gerekli evraklar listesini başlıyorum anlatmaya :

Kolezyum-Roma

Kolezyum-Roma

Schengen Vizesi Gerekli Evraklar Listesi

Genel hatları ile Schengen vizesine başvururken sizden isteyecekleri schengen vizesi gerekli evraklar ;

  • En az 6 ay geçerli bir pasaport (En az 2 sayfası boş olacak)
  • Pasaportunuzun ilk sayfası ve son sayfasının fotokopileri
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Gideceğiniz ülkeye göre değişir)
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınızın fotokopileri (Örnek siteler için tıklayınız)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Banka hesap cüzdanınız (Kalacağınız gün sayısı boyunca günlük 50-70 euro civarında olsa yeterli)
  • Varsa üzerinize kayıtlı olan tapular,araç ruhsatlarının fotokopileri
  • Vize talep formu (Konsolosluk veya onların aracı kurumlarının websitesinde bulunur)
Flam-Norveç

Flam-Norveç

Şimdi, bu saydıklarım genel hatları ile gerekli olan belgeler. Birde bunlara ilaveten çalışanlar, işverenler, öğrenciler ve ev hanımları için ayrı evraklar istediklerini de belirtmekte fayda var.

Çalışanlar için gereken evraklar ;

  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış olan seyahatinize ilişkin dilekçe
  • Şirket imza sirküleri
  • Faaliyet Belgesi
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
visa

Schengen vizesi gerekli evraklar listeleri

Genelde şirketlerde çalışanlar bu noktada firmanın ilgili departmanına bilgi vererek toplu olarak bu evrakları ilgili birimden temin edebiliyorlar. O yüzden derdinizi İnsan Kaynakları birimine bildirerek gerekli yönlendirmeleri genelde onlardan alabilirsiniz diye umut ediyorum.

İşverenler için gereken Schgen vizesi gerekli evraklar ;

  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış olan seyahatinize ilişkin dilekçe
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Faaliyet belgesi
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

Öğrenciler için gereken evraklar ;

  • Öğrenci belgesi
  • 18 yaşını doldurmamış ise anne ve babadan muvafakatname

Ev hanımları için gereken evraklar

  • Dilekçe
  • Evli ise evlenme cüzdanı
  • Evli ise eşinin değilse ailesinin durumunu kanıtlayıcı evraklar

Bunlar genel hatları ile vize sürecinde senden istenilen evraklar olacaktır. Ancak başvuracağın ülkenin vize şartlarını da mutlaka ama mutlaka başvuru öncesinde kontrol et. Zaten internet ortamında gidecek olduğun ülkenin ve sonuna vizesi yazman sonucunda, onlarca sitede güncel vize şartlarını görebilirsin. Gözünde çok büyütme. Çok zor işler değil. Sadece biraz zaman alıyor.

Ekran Alıntısı

Schengen vizesi gerekli evraklar

SON YAZILARIMDAN HABERDAR OL

E-MAIL Listeme kayıt olursanız, haftalık yazılarımdan haberdar olabilirsiniz !

Yorum Yap