Türkiye’nin En İyi Kayak Merkezleri
Kayak merkezi önerilerime gelmeden önce, biraz kışa “Hoşgeldin” demek istiyorum. Hoşgeldin kabusum. Üşümemin, donmamın sebebi. Buz gibi soğuk İstanbul kış ayazında, sabahın köründe işe giderken, hayatımı sorgulatan “Şu an mis gibi evde oturup. Battaniyenin altına girip, elimde seyahat dergim, masamda kahvem olsa ne güzel olurdu be !” diye hayallere daldıran mevsim. İsyan ettiren. Zor gelen mevsim.

Saklıkent-Antalya
Hatta bazı zamanlar “Şu an Tayland’ta olmak vardı. Palmiye ağaçlarının altında, bembeyaz kumlarda oturup, dalgaların kıyısında yürüyüp, kış ortasında güneş yanığı ile uğraşmak varken, ne yapıyorum soğuğun kalbinde ?” diye söylenirim. Ama hadi gel bu kış, söylenmeyi bırakıp, fırsattan istifade edip, Türkiye’nin dört bir yanına kış ayının güzelliklerine göre planlar yapalım.
Şimdi. Eğer bana: “Deniz. Kış aylarında nereye gidelim ? Biz kayak yapmayı severiz. Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri neresi” ya da “Kayak yapmayı bilmiyorum.
Nasıl ucuza uçak bileti bulduğumu, hangi uçak bileti arama motorlarını kullandığımı “En İyi Uçak Bileti Arama Motorları” yazımda tek tek anlattım. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
Şöyle kafa dinleyip, kar yağdıktan sonra kendini gösteren güneşin içimizi ısıtacağı, karların üzerine basarken çıkardıkları sesin huzuruyla boğuşacağımız, içeride yanan şöminenin sıcaklığından camların buğusunu ellerimle temizleyip, şöyle keyif yapacağım yerler nereler ?” diye soruyorsan cevabım aşağıda.
Türkiye’de kış ayında gidilecek en güzel yerler nereler ? Türkiye’nin en güzel kayak merkezleri ve kış ayında büyüleyici seyir keyfi sunan 10 güzel yeri neresi ? Anlatayım…
İçerik Listesi
En Güzel Kayak Merkezi Önerileri
Eğer derdin kayak yapmaksa : Kayak merkezleri, birbirinden farklı olabiliyor. Kimisi çok zorlu olarak bilinse de, kimisi daha kolay olabiliyor. Eğer ilk defa kayak yapacak olursan, mutlaka hocalardan eğitim almalısın. Aksi takdirde, şakaya gelebilecek bir spor olmadığını, canın yandıktan sonra anlarsın. Umarım böyle bir olayla karşılaşmazsın…

En İyi Kayak Merkezleri
Diyelim; kayak yapmayı öğrendin. Keyfini sürmek istiyorsun. Peki kayak yapmak için nereye gitmeli ve bu kayak aktivitesinin maaliyeti ne olur ? Şimdi, direk Uludağ’a cuma akşamı gider, pazar akşam dönerim dersen, pahalı olacaktır. E bir de, bu kayak işi ülkemizde lüks bir aktivite olarak görülür.
Nasıl ekonomik konakladığımı, ucuza otel-hostel ve ev kiraladığımı, “Ekonomik otel arama motorları” yazımda satır satır anlattım. Mutlaka bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim.
Ama inan bana, sana şimdi anlatacağım bazı yerler var ki öyle Uludağ’daki gibi aşırı pahalı değildir. He bu arada bu kayak işleri, sanırım artık yurtdışında daha ucuz. Sırf kayak yapmak için bir çok kayak sever, yurtdışındaki kayak merkezlerine akın eder oldu. Ben de senin için “Yurtdışında ucuz kayak rotaları” listemi hazırladım.
Bu işler ne kadar mal olur dersen : Gideceğin tarihlerdeki otel fiyatlarından anlayabilirsin. Bazı yerler 100-200 TL iken, bazı yerler 500-1000 TL olabilir. Otellerin listelerini de göresin diye, tek tek otellerin linklerini koydum. Göz gezdirirsin.
Otel rezervasyonlarınızı Kayak Otelleri linkine tıklayıp yapın.
Bir de son tavsiye : Kayak yapmaya haftaiçi git. En az % 30 daha ucuz olacaktır. Benden söylemesi. Yine çok konuştum. Türkiye’deki en güzel 10 kayak tesisine ve bu kayak merkezlerinin özelliklerine haydi gel birlikte bakalım.
1-Erzurum-Palandöken
Şehir merkezine 10 dakika uzaklıkta bulunan Palandöken kayak merkezi, 6 ay karla kaplıdır. 3.185 metrelik zirvesi ile saatte 4.500 kapasiteli 8 mekanik tesisle hizmet verir ve toplamda 22 pisti vardır.

Erzurum-Palandöken
Uzunluğu ise 12 km’dir. İster şehir merkezinde konaklayıp günü birlik gelebilir, ister de Palandöken’de bulunan otellerde konaklayabilirsin. Bir de gelmişken cağ kebabı yemeden dönmemeni öneririm. Ekonomik Palandöken otellerine mutlaka bakınız.
2-Kayseri-Erciyes
3 bin 916 metre yüksekliği ile Orta Anadolu’nun en yükseği. Dağın kuzey yamacında yer alan Tekir yaylası, Erciyes Kayak Merkezi‘nin bulunduğu yer. Kayseri’den 20-25 km uzaklıkta. Sönmüş bir volkanik dağ olan Erciyes, Mart ayı sonuna kadar hizmet veriyor.

Kayseri-Erciyes
Kayseri havalimanından kolaylıkla ulaşabilirsin. Bölgede konukevleri veya oteller hizmet veriyor ve gelmişken mutlaka 60 km uzaklıktaki Kapadokya’yı da gör derim. Kapadokya kışın başka güzeldir. Kayseri’deki ekonomik kayak merkezi otelleri için tıklayınız.
3-Isparta-Davraz
Isparta şehir merkezine 26 km mesafesede bulunan Davraz, Göller Yöresi‘nde yer alıyor. Tesis saatte 4.000 kişiyi ağırlayabiliyor ve 2.100 metre yüksekliğe çıkarabiliyor.

Isparta-Davraz
Toplam pist uzuluğu 5 km ve bir çok kayak merkezine göre daha hesaplı bir rota. Özellikle Ege bölgesi civarında isen, mutlaka, kayak yapmasan bile görmeni tavsiye ederim. Davraz kayak merkezi otelleri için tıklayınız.
4-Bursa-Uludağ
Ülkemizin en popüler ve en kazık yeri olur kendileri. Bursa‘dan 1 saat uzaklıkta, İstanbul’dan ise 220 km mesafededir. Kalabalıktır. İnsandan kaçarken, kendinizi kalabalığın ortasında bulursunuz. Ama hem yakındır hem de nam yaptığı için ayılıp-bayılınır.

Bursa-Uludağ
En uzun pist 2 km’dir. 25 otel hizmet verir. Saatte 850 kişi kapasiteli, 30’dan fazla pisti bulunur. Aynı zamanda bir çok etkinlik ve eğlence odaklı konserlerden dolayı tam bir cazibe merkezidir. Özellikle kış ortasında bir çok etkinlik ve kış partileri düzenlenir. Uludağ’daki efsane otellere göz atabilirsiniz.
5-Kastamonu-Ilgaz
Kastamonu-Çankırı arasında bulunan Ilgaz kayak tesisleri, Aralık-Nisan ayları arasında hizmet veriyor. Kayak merkezi 2.850 metre yükseklikte, köknar ve çam ağaçlarının arasında, Ilgaz Milli Parkı içerisinde yer alıyor.

Kastamonu-Ilgaz
Kayak pistlerinin ortalama uzunluğu 2.000 metre. Gece de kayak yapılabiliyor. Fiyatlar çok uygun. Ilgaz’daki ekonomik oteller için tıklayınız.
6-Bolu-Kartalkaya
İstanbul’a 275 , Ankara’ya 220, Bolu’ya 40 km mesafede yer alan Kartalkaya, 2375 metre yükseklikte bulunan kayak merkezi ile Köroğlu Milli Parkının kalbinde bulunuyor. Uludağ‘a alternatif olarak göz önünde bulundurabileceğin sakin bir rota.

Bolu-Kartalkaya : En güzel kayak merkezi
En uygun dönem Aralık ortası ile Mart ortası. 1250 yatak kapasiteli oteller hizmet veriyor. Saatte Tesis, 5000 kişiye yakın kapasitesi ile emrine amade. Pistlerin en uzunu 4.000 metre. Kartalkaya Kayak Merkezindeki oteller için tıklayınız.
7-Kocaeli-Kartepe
Tam mangalda sucuk yapmalık bir yer. Yanında da şöyle sıcak bir çay. Tepeye çıkarken, güneşli bir güne denk gelir de, dağın yamacında kalan şehrin bulutların altında kayboluşuna denk gelirsen, keyfine diyecek yoktur. Yol boyunca her yer kafa dinlemeye müsait.Kayak değil de, nedense ilk aklıma gelen şey bu olmuştu.

Kocaeli-Kartepe En iyi kayak merkezleri tesisleri
O yüzden, sende “Bir yerlere kaçayım ama kayak yapmasam da olur!” diyorsan, Kartepe çok güzel bir kaçış rotası olacaktır. Eğer kayakta yapacağım diyorsan, tesislerin olduğu kayak merkezine de çıkabilirsin. Saatte 4650 kişi kapasiteli ve 12 pisti olan Kartepe’de 1 adet de otel bulunuyor. Kartepe Kayak merkezi oteli için tıklayınız.
8-Antalya-Saklıkent
Antalya il merkezinden 45 km uzaklıkta bulunan Saklıkent, 2.750 metre yükseklikte bulunuyor. Tesise şehir merkezinden 1 satte ulaşabiliyorsunuz. Buranın en enteresan yanı ne biliyor musun ? Antalya’da t shirt ile gezerken, 1 saat sonra kayak yaparken kendini bulabilirsin.
Malum ben Fethiye’liyim. Bizim oralara yakın olduğu için arasıra gitmişliğim vardır. Fethiye’de kar yağmadığı için biz de, hem Antalya’yı gezer, hem de Saklıkent’e gelip, kar hasretimizi giderirdik.

Saklıkent-Antalya
Eğer, bu kayak merkezine gelmeyi düşünürsen , Antalya’da kal derim. Git-gel yaparak kolayca ulaşabilirsin. Ya da 1 tesis var onda da konaklayabilirsin ama sadece 1 tane olduğu için yer bulmak sıkıntı olabiliyor. Saklıkent‘e yakın otelleri görmek için Saklıkent Otelleri ‘ne bakabilirsiniz.
9-Kars-Sarıkamış
Kars‘a 55 km uzaklıkta bulunan kayak merkezi, 2800 metre yükseklikte bulunuyor. Kars Havalimanından 45 dakika mesafede. Buranın en büyük özelliği, benzerinin Alplerde bulunan kristal kar yapısı olduğu söyleniyor.12 kilometreyi bulan 5 farklı pist bulunuyor.

Türkiye’nin en güzel kayak merkezleri
2800 rakımlı olan bölge sarıçam ağaçları ile kaplı. Bu sene, belki kayak için değil ama sırf oraları görmek uğruna yaz aylarında gitmeyi planlayanlardanım. Belki sen kayak için gidersin diye yazayım dedim. Ayrıca, Kars gezi rehberi yazımdan da, aradığın tüm bilgileri bulabilirsin.
10-Gümüşhana-Zigana
Karadeniz. Yeri bende başkadır. Havası, dağları, ormanları, suyu, toprağı… İşte bu coğrafyanın en güzel kayak merkezlerinden birisi de Zigana’da. Gümüşhane’ye 40, Trabzon’a 60 km uzaklıkta. Aralık-Nisan döneminde bolca kar bulabileceğiniz Zigana kayak merkezinde, 661 metre uzunluğunda, 843 kişi kapasiteli tesis bulunuyor. Eğer Karadeniz bölgesine kış aylarında yolunuz düşerse, bir uğrayın derim. Zigana’daki ekonomik oteller için tıklayınız.

Gümüşhane-Zigana : Kayak tesisleri
Bu saydıklarıma ilaveten; Erzincan-Bolkar, Bingöl-Yolaçtı ve Ağrı-Bubi Dağı’nı da ekleyebilirsin. Belki oralara yakın bir yerde olursun ve ne yapacağına karar verememişsindir diye ekleyeyim dedim.
Bu kış inat ettim. Kayak yapmayı da öğreneceğim. İnsan hayatında merak ettiği her şeyi bilmeli. Benim de içimde hep bir ukte kalan kayak yapma merakı, umarım bu sene gerçek olacak.
Bu zamana kadar sucuk-ekmek, soğuktan korunmak için sıcak çay veya şarap içmenin yanında, biraz da bu sporu, ki bundan önce 3-4 kez denedim ama beceremeyenlerdendim, tam anlamıyla öğrenmek derdindeyim. Umarım sen zaten biliyorsundur da, belki bir yerlerde denk geliriz, bana da öğretirsin.
Aşağıdaki yazılarımı da mutlaka okuyunuz :
- Sevgili ile gidilecek 10 güzel ülke
- Dünyanın en ucuz ülkeleri
- Vize istemeyen ülkeler
- Vizesiz Ülkeler
- Dünyanın En Güzel Manzaraları
Umarım, güzel bir kış ayı geçirip, şöminenin başında soğuktan ellerini ovuştururken, yanıbaşında yanan odunların çıkardığı sesler altında uyuduğun bir köy evinde güzel bir kış ayı geçirirsin. Her mevsimin tadı ayrı. Keyfini çıkar…
Ben de Fethiyeliyim, biz kar oynamak icin Nif’e ve sonralarinda da profesyonel kayak icin Fethiye’deki Eren Dagi Kayak Merkezi’ne giderdik 🙂
Kayak merkezimiz olmasa da hayallerimiz var 🙂
Salda Gölü Eşeler Kayak Merkezini gördünüz mü?
Sarıkamış’a gitmemiş bir kişinin yazısı olmuş bu. Gitseydi Ilgaz, Kartepe gibi yerlerin daha iyi olduğunu iddia etmezdi. Kendisine ilk fırsatta gitmesini tavsiye ediyorum. Pistlerin güzelliğine şaşıracak.
Merhaba. En yakın zamanda bizzat kendim gideceğim. Türkiye’de kayak yapılacak her yer güzeldir. Doğa candır
Sarıkamış’ın pistlerinde kayan birisi yazsaydı bu yazıyı 1. sırada yer alması gerekiyordu diye tahmin ediyorum. Ama bence kasıtlı olarak yazıldığını düşünüyorum. Çünkü ilgili açıklamada Sarıkamış otellerine tıklayınca booking üzerinden Kartalkaya otelleri çıkıyor. Kısacası Sarıkamış’ın böyle arka planlara itildiğini görmek üzdü doğrusu..
Sıralama olarak değil, bilgi vermek amacıyla rastgele listelediğimiz, Türkiye’deki en iyi 10 kayak pisti sıralamasıdır. Yoksa, Sarıkamış’ın kristal kar güzelliğini bilmez miyiz ! Ayrıca linkler düzeltildi. Arada gözden kaçabiliyor. Selamlar
Tartışmasız kesinlikle Sarıkamış. Müthiş bir pisti var ve tabiki o çam ağaclari içine kayak yapmak ayrı bi guzel zaten doğa güzeliği de ayrı bisi
Aynen katılırım. Bende Sarıkamışı sonlarda gördüm ve şaşırdım. Çünkü Uludag, erciyes, Ilgaz da kayak yapmış biriyim. 3 yıl Sarıkamışda yaşadım. 3 yıl kayak yaptım. Herşeyden önce Sarıkamışın karı dünyanın 2 ncisi. Tek geçerim. Sevgiler.
Bence de Sarıkamış 1 numara diyorum. Özellikle o çam ağaçlarının arasından kaymaka o karın güzelliği ve herkese uygun pistler. Kartepe’yi yazmadım ben Sarıkamış’a gitseydim.
Sarıkamış, Türkiye’nin tartışmasız en güzel kayak merkezlerinden birisidir. Özellikle kar kalitesi candır
Sarıkamışta kalmak için otel önerisi var mı ? Gidipte beğendiğiniz veya duyduğunuz ?
Kars gezi rehberi yazıma bakabilirsiniz
Kardeşim Ilgaz Kastamonu değil Çankırı iline bağlı
Doğru söylüyorsun. Bazen yazı yazarken aklımız karışıyor. Düzeltme için çok teşekkür ediyorum
Kesinlikle sarıkamış 1. Sırada yer almalıydı.herkesim katabileceği pist var.en önemlisi kristal kar manzara cam ağaçları bol oksijen.