Marmaris Gezilecek Yerler: Marmaris Tatili Yapacaklara + 10 Benzersiz Öneri

Marmaris, çam ağaçlarıyla kaplı doğası ve birbirinden güzel Marmaris plajları ile Akdeniz ve Ege’nin en güzel tatil destinasyonlarından birisi. Muğla Marmaris’in en güzel tarafı da herkese hitap etmesi. Ben sakinlik aradığım için Marmaris Selimiye Köyü’nü tercih ettim ve 3 günlük mükemmel bir Marmaris tatili geçirdim. Daha canlı bir tatil arayanlar genelde Marmaris İçmeler tarafını tercih ediyor. Merak etme. Senin de Marmaris’te istediğini bulman için Marmaris köylerini, Marmaris gezilecek yerler listesini ve Marmaris koylarını aşağıda tek tek anlattım.

Marmaris Gezilecek Yerler yazımı okumadan önce aşağıdaki MARMARİS GEZİ Video’mu mutlaka izleyin!

Yazıyı okuyup Marmaris’in hangi noktası sana göreymiş karar verirsen, çok daha güzel bir tatil geçirirsin. Keyifli okumalar efendim.

Marmaris Nerede & Nasıl Gidilir ?

Öncelikle dostlar, Marmaris’i sadece merkezinden ibaret olarak düşünmeyin. Çevresinde gidilebilecek çok güzel noktalar var. Ben gitmeden araştırma yapıp notlarımı almıştım. Bu yazımda hepsini sizinle paylaşacağım.

Ama önce Marmaris nerede, nasıl gidilir bu soruları cevaplayalım :

Marmaris; sağında Fethiye solunda Datça, etrafında Rodos, Simi Adası ile Akdeniz ve Ege’nin kesiştiği bir noktada yer alıyor. Yemyeşil doğanın tam göbeğinde parlayan popüler liman kenti, Muğla’nın 13 ilçesinden birisi.

Uçak Bileti almadan önce : En İyi 10 Uçak Bileti Arama Motoru yazımı sonuna kadar okuyup, en uygun uçak biletini alın

marmaris_nerede

Marmaris Nerede – Marmaris’e nasıl gidilir – Marmaris harita – Marmaris gezilecek yerler

Gerek yemyeşil doğası, gerek mavinin her tonuyla mest eden plajlarından dolayı her yıl binlerce kişi Marmaris’i ziyaret ediyor. Kimi merkezdeki canlı ortama kendini bırakıyor kimi de Selimiye, Söğüt gibi Marmaris köylerinde sessizliği dinliyor.

Hal böyle olunca, herkes Marmaris’e nasıl gidilir, Marmaris içi ulaşım nasıl olur konularını merak ediyor tabii.

Bende bu konuları daha detaylı anlatmak için ayrıca Marmaris Nerede & Nasıl Gidilir? yazısı hazırladım. Tüm sorularınızın cevabı orada var. Mutlaka okuyun. 

Marmaris’te Yeme & İçme: Marmaris Ne Yenir?

Direk şu cümleyi kurmak istiyorum : Hayatımdaki en güzel ahtapotu Marmaris’te yedim. Ve anlatmak için sabırsızlanıyorum.

Abartmıyorum! Ailesi balıkçı olan Fethiyeli bir blogger olarak bu cümleyi kuruyorum. İyi yapılmış deniz ürünlerinden anlarım. Bu yüzden size de rahatlıkla deniz ürünlerini önerebiliyorum.

Önerilerime geçmeden önce Marmaris’teki restoranların çoğunun deniz kenarında olduğunu söylemek istiyorum.

Ayrıca Marmaris’in civar köylerinde işlerini mükemmel yapan yerler var. Ben genelde köylerdeki restoranları tercih ettim.

Bu yüzden size az ama öz birkaç mekan önereceğim. Her gittiğinizde uğramadan yapamayacaksınız. O kadar diyorum:

1. Selimiye Loca Hotel Restaurant 

Marmaris Yarımadası’ndaki Selimiye’de konakladığım otelin harika restoranından bahsedeyim öncelikle. Hem havuz hem de deniz manzarasına karşı mükemmel yemekler, güzel kahvaltılar yapabileceğin enfes bir yer. Konaklamasan bile yemek yemeye gidebilirsin.

Ayrıca işletme sahibi Seçil ve Kansu çifti, inanılmaz güleryüzlü insanlar. Gelenleri şahane ağırlıyorlar. Gittiğinizde selamımı söylerseniz, ayrıca yardımcı olurlar. Öyle güzel insanlar…

Peki yemeği nasıl bir ortamda yiyorsunuz? Loş ışık, altta çalan hafif müzik ve muazzam bir manzarada… Kahvaltıyı ise kuş seslerinin arasında doğayı izleye izleye yapıyorsunuz. Hem de her şey organik, her şey taze…

marmaris_loca_hotel_rastaurant

Marmaris Selimiye Loca Hotel & Restaurant’tın sessiz ortamında mükemmel manzara ile yemek yiyorsunuz

“Loca Hotel Selimiye’nin çok tepesinde, oraya nasıl gideceğiz Deniz?” diye soruyorsanız, hemen cevaplayayım. Rezervasyon yaptıktan sonra Selimiye sahilinden ya da çarşısından arabayla sizi almaya geliyorlar.

Yemeğiniz bitince de geri bırakıyorlar. Hem de ücretsiz. Gittiğinizde mutlaka rezervasyon yaptırıp oradaki huzur dolu ortamda şahane yemeklerin ve kahvaltının tadına bakın derim. Hatta Şu Linkten oteli inceleyebilirsiniz.

  • Rezervasyon için : 0252 446 41 97 – 0542 446 41 97
  • Adres : Selimiye Mahallesi, Yukarı Gemecit Mevkii, Marmaris / MUĞLA

2. Denizkızı Restaurant

En başta “Hayatımdaki en güzel ahtapotu Marmaris’te yedim” demiştim ya, işte orası şiddetli tavsiyeler üzerine gittiğim Marmaris Söğüt sahilindeki Denizkızı Restaurant…

Eğer deniz ürünleriyle aran iyiyse, buradan ahtapot yemeden asla ama asla dönme arkadaşım!

Mekanın sahibi Muhammet abi, yörenin usta balıkçısı ve usta aşçısı. Fındık Kalamarı yerli. Kokusundan bile lezzetli olduğunu anlıyorsunuz. Ahtapotu desen, efsane. Zeytinyağıyla ızgarada pişiriyorlar. Ben hayatımda böyle güzel ahtapot yemedim.

marmaris_denizkizi_restaurant

Marmaris Söğüt Denizkızı Restaurant’ta yediğim efsane Izgara Ahtapot : Marmaris gezilecek yerler

Ayrıca tadı bu kadar güzel olmasına rağmen Ahtapot Izgara da Kalamar Izgara da 60 TL. Böyle bir lezzeti bu fiyata bulamazsınız, söyleyeyim. 

Gelirseniz uğrayın demiyorum. Gelirseniz, ne yapıp ne edip gidin diyorum! Ayrıca Söğüt Bölgesi sessiz sakin bir yöre. Konaklamak isterseniz Denizkızı Restaurant’ın üst katı pansiyon.

Çift kişilik kahvaltılı odaları 400 TL. Önünde plaj var. Konaklamayı bilmem de restaurantını kesin tercih edin derim.

Yeşilliklerle kaplı huzurlu köy Söğüt’te konaklamak istersen, şu linkten otelleri inceleyebilirsin. 

  • Adres : Söğüt Köyü / Marmaris / Muğla
  • Telefon : 0252 496 50 32 – 0252 496 56 95

3. Manzara Restaurant 

Söğüt’ün tepelerinde bulunan Manzara Restaurant, küçücük bir köyde bulunmasına rağmen Dünya standartlarında lezzetler sunuyor.

Müşterilerin geneli nezih insanlar. Bu yüzden çok reklam yapıp bu düzeni bozmak istemiyorlar. Yemeklere gelecek olursak; deniz ürünü ve et ağırlıklı. Restaurantta menü yok, fiyatları göremiyorsun.

Perdelerin arkasındaki dolaplardan ne yiyeceğini çiğ haliyle görüp kendin seçiyorsun. Kalite üst düzey. Tabi fiyatlar da buna oranla yüksek.

marmaris_manzara_restaurant

Marmaris Söğüt’teki Manzara Restaurant : Marmaris Gezilecek Yerler : Marmaris Tatili

Ben fiyatları göremediğim için basit bir şey söylemek istedim. O da Yunan Karidesi. Beklemediğim şekilde lezzetliydi. Çıtır çıtırdı, içi de doluydu. Yiyeceğiniz her şey ortalamanın üstünde, haberiniz olsun.

Bu arada mekanın manzarası efsane! Hem denizi hem de Marmaris’in yeşil doğasını izleye izleye keyifle yemek yiyorsun. Gün batımında gidersen çok daha keyifli olur.

Kaliteli bir mekan olduğunu, fiyatların yüksek olduğunu, mükemmel bir manzaraya sahip olduğunu ve gün batımının muazzam olduğunu bilin. Ve ona göre gidin derim.

  • Adres : Cumhuriyet Mah., Söğüt 48730, Türkiye
  • Telefon : +90 506 937 88 36

4. Bayırköy Çınaraltı Kahvesi – Cafe

Meşhur Bayırköy Çınar Ağacı’nın hemen yanında bulunan yöresel bir mekana gidelim şimdi. Tarihi Çınar Ağacı’ndan aşağıda uzun uzun bahsedeceğim. Bu yüzden direk kafeyi anlatmaya geçiyorum:

Marmaris Turgut Şelalesi’ni gezdikten sonra yöresel tadları eşliğinde keyif yapabileceğin bir yer. Bayırköy denilen tam köy havasının olduğu meydana kurulmuş eski kahve sandalyelerini görünce direk içim ısındı zaten. Seviyorum böyle kasılmadığım, samimi, bizden olan yerleri.

Teyzeler elleriyle güzel kokulu gözlemeler açıyor, yayık ayran yapıyor. Daha ateşi sönmeden tavada kavurmalar getiriyorlar. Lezzetleri de tam özünüzü bulacağınız cinsten.

marmaris_cinaralti_restaurant

Marmaris Bayırköy Çınaraltı Cafe’de yöresel lezzetler bulabiliyorsunuz : Marmaris gezilecek yerler

Yemeğini ister Çınar Ağacı’nın altındaki meydanda, istersen de cafenin arkasında yeşilliklere bakan bahçede yiyebiliyorsun.

Bu arada fiyatlar da çok uygun. Peynirli patatesli gözleme 6, yayık ayran 4, kavurma 30, menemen 12, çay 2 TL. Güzelce acıkıp Çınaraltı Kahvesi’ne mutlaka bir şeyler yemeye gidin derim.

Ayrıca Çınaraltı’na gelirseniz, meşhur çam balı ve tuzlu fıstıktan almayı unutmayın.

Evet dostlar, Marmaris’te 3 gün kaldığımdan, mekan deneyimlerim bu kadar. Zaten konakladığım Loca Otel’in kahvaltısı ve yemekleri çok çok iyi olduğu için genellikle otelde yedim.

Ama itiraf edeyim : Denizkızı Restaurant’ın ahtapotuyla mest olduğum için başka bir yere giderek bu lezzeti unutmak da istemedim. Gerçekten böyle. Hala kokusu ve tadı aklıma geldikçe çıldırıyorum.

Bu arada önerdiğim restoranlara ilaveten, çok tercih edilen diğer restoranlara da hızlıca değineyim diyorum : 

  • Sardunya Restaurant: Selimiye Köyü deniz kıyısında bulunan deniz mahsulleri ağırlıklı bir mekan. Deniz ürünü mezeleri yanında alkol tüketebileceğin güzel bir mekan. Gitmeden mutlaka rezervasyon yaptırın. Kişi başı 80 TL üzeri hesap ödersin.
  • Mavi Pide: Datça yolu üzerinde Hisarönü sapağına gelmeden hemen solda kalıyor. Patlıcanlı kuşbaşılı pidesi efsane. Elmalı Ballı pidesi bile var. Fiyatlar 17-22 TL arasında. Pide sevenler kesin denemeli.
  • Bondjuk Restaurant: Marmaris Turunç Bölgesi’nin en iyi mekanlarından. Özellikle Bondjuk Salatası dillerden düşmüyor. Salaş bir yer, aynı zamanda bar hizmeti de veriyor. İki kişi 80 TL’ye alkolsüz güzel bir yemek yiyebilirsiniz.
  • Deniz Kapısı: Marmaris İçmeler’in en iyi kahvaltı yapabileceğiniz restoranlarından. Üstelik bir şeyler yiyip içtiğinizde plajı ücretsiz kullanma imkanı mevcut. Fiyatlar da kaliteye oranla gayet normal.

İşin özü; başta da söylediğim gibi köylerin deniz kıyısındaki restoranları genelde güzel. Rotanı oluşturup Marmaris’i keşfederken lezzetiyle mutlu edecek bir yer mutlaka buluyorsun.

Ben yemek konusunda mutluysam, orası bana daha bir güzel görünüyor. Marmaris’te o yerlerden biri oldu. Bakalım gezilecek yerleri de yemekleri kadar tatmin edici mi?

İncelemeden Plan Yapma: En Güzel Marmaris Koyları & Plajları

Marmaris’te Gezilecek Yerler

Marmaris, her gittiğimde mutlu ayrıldığım bir tatil beldesi olmuştur. Kleopatra Plajı’nın altın sarısı yumuşak kumları ayrı, İncekum’un doğal oluşumu ayrı, Söğüt’ten izlediğim gün batımı ayrı güzeldir benim için. Marmaris görülecek yerleri say say bitmez.

İşte bu yüzden, sizlere 3 günlük güzel bir Marmariste gezilecek yerler rotası çıkarayım diyorum. Marmaris merkez ve Marmaris çevresindeki önemli gezilecek noktaları gitmeden not edin derim:

Bu arada ben gezime Selimiye’den başladığım için ona göre bir rota belirledim. Siz aşağıya eklediğim haritadaki yerleri göz önünde bulundurarak; gitmek istediğiniz noktaları kafanızda belirleyip konakladığınız yere göre bir rota belirleyebilirsiniz.

marmaris_gezilecek_yerler_harita

Marmaris gezilecek yerler haritası genellikle Marmaris çevresindeki köylerden oluşuyor : Marmaris Tatili

Marmaris Gezilecek Yerler Rotamızın ilk durağı, Kanuni Sultan Süleyman tarafından inşa edilen merkezdeki Marmaris Kalesi :

  • Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi
  • Hafsa Sultan Kervansarayı
  • Kızkumu
  • Turgut Şelalesi
  • Bayırköy 
  • Amos Antik Kenti
  • Söğüt
  • Bozburun
  • Selimiye

Baştan uyarayım: Araçla gezecekseniz, geziye başlamadan önce mutlaka bolca benzininiz olsun. Özellikle Marmaris köylerinde gezerken benzin istasyonu bulmak çok zor. 

1. Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Ülkemizde tatil beldesine gittiğimiz zaman hep denize girmeyi, dinlenmeyi düşünürüz. Yanıbaşımızda duran tarihi yerleri görmek pek aklımıza gelmez.

Ben sırf bunu kırmak adına konakladığım Selimiye Köyü’nden merkezin yolunu tutuyorum. Yaklaşık 45 dakika sürüyor.

Liman kısmına yaklaşınca Eski Marmaris’in tam ortasında yükselen tarihi Marmaris Kalesi’ni görüyorum. Kanuni Sultan Süleyman, Rodos seferine çıkmadan önce yaptırmış bu muazzam kaleyi. Etrafında eski sokaklar ve taş evler bulunuyor.

marmaris_kalesi_muzesi

Marmaris Kalesi’nin yeşillikler içinde böyle güzel manzarası var işte (Kaynak: Tripadvisor – Ahmet R.)

Ayrıca 1991 yılından itibaren kalenin alt kısmına Marmaris Arkeoloji Müzesi açılmış. Marmaris Yarımadası’nda bu zamana kadar gelmiş geçmiş tüm medeniyetlerin tarihi kalıntıları sergileniyor.

Kalenin burçlarından Marmaris manzarası mükemmel görünüyor. Fotoğraflayıp anılarınıza eklemeyi unutmayın.

Bu arada kale küçük diye gidip görmeyi ihmal etmemek lazım. Ben ülkemizdeki tarihi yerlerde sadece turistlere rastlayınca üzülüyorum. Tabii ki turistlerin olması da çok güzel ama kendi insanımız da tarihini merak etsin, ilgilensin, değer versin istiyorum.

Bu yüzden gidip görelim diye bir başka tarihi gezilecek yerden devam edelim :

Marmaris Kalesi Açılış – Kapanış Saatleri ve Giriş Ücreti :

  • Yaz Saatleri: 08:30 – 19:00 (15 Nisan / 2 Ekim)
  • Kış Saatleri: 08:00 – 17:00 (3 Ekim / 14 Nisan)
  • Tatil Günü: Kışın Pazartesi kapalı.
  • Giriş Ücreti: 8 TL (Müze kartı olanlara ücretsiz)

2. Hafsa Sultan Kervansarayı

Marmaris Kalesi gezimden sonra kaleye yürüme mesafesinde bulunan Hafsa Sultan Kervansarayı’na doğru yürüyorum.

Dar bir sokaktan aşağıya doğru inince 8 odadan oluşan kervansaray karşılıyor.  Yine Kanuni Sultan Süleyman tarafından annesi adına yaptırılmış tarihi bir yer burası.

Öyle güçlü bir yapı ki bu zamana kadar hiç bir restorasyon aşamasına uğramadan bu zamana kadar gelmiş. Şimdilerde 1 cafe ve hediyelik eşya dükkanı işletiliyor. Önceden 1 tane de bar varmış.

Çok tepki alınca kapatılmış. Hala tepkiler var aslında. Bu yüzden de Muğla Belediyesi şu sıralar kervansarayı müzeye çevirmek için kolları sıvamış. Güzel bir gelişme bu. Tarihimize değer katıyor.

Merkezdeki bu güzel tarihi yerleri gördükten sonra Marmaris çarşıda birkaç tur atıp tekrar yola koyuluyorum. Bu defa istikamet Orhaniye Köyü’ndeki meşhur Kızkumu.

Marmaris merkez tarafındaki canlılığı, gece hayatını tercih edenler için burada konaklamak daha mantıklı olacaktır. Şu linkten tüm merkez otellerini inceleyebilirsiniz.

Bu arada aracınız yoksa aşağıda sayacağım yerlerin hepsine dolmuş ya da otobüsle ulaşım sağlayabiliyorsunuz. İçiniz rahat olsun.

3. Kızkumu

Şimdi Marmaris’in mucizesi diye adlandırdığım Orhaniye taraflarındaki Kızkumu’na gidiyorum. Denizden 10 cm. yükseklikteki suyun içinden yürünen bir yer burası. Yani bildiğin denizin ortasından etrafı izleye izleye yürüyorsun.

Adına birçok efsanenin yazıldığı Kızkumu, denizin ortasına kızıl renkle çizilmiş bir yol gibi duruyor. Suyun içinden 500-600 metre boyunca yürümek çok çok keyifli.

marmaris_kizkumu marmaris gezilecek yerler

Marmaris Kızkumu yolunun böyle boş durduğuna bakmayın, sezonda yürünmüyor : Marmaris Tatili

Ama yürürken mutlaka deniz ayakkabısı giyin. Suyun zemini taşlık olduğu için yürüyüş eziyete dönüşmesin. Bir de benim gibi mayıs-eylül aylarında giderseniz, kimsecikler olmaz. Rahat rahat yürürsünüz. Sezonda tıklım tıklım oluyor çünkü.

Kalabalık olmasının nedeni, Kızkumu’nun aynı zamanda bir plaj olması. Plaj kısmını aşağıda ayrıca anlatacağım. Ama şimdi doğada yürüyüş yapacağımız Turgut Şelalesi’ne gidelim:

4. Turgut Şelalesi (Turgutköy)

Kızkumu’ndan kısa bir mesafe sonra Turgutköy’deki Turgut Şelalesi’ne ulaşıyorum. Doğanın içinde küçük küçük şelalelerin olduğu acayip serin bir yer burası.

Zaten Turgut Şelalesi’ni özel kılan da yazın ortasında bile serin olmasıymış. Doğası da çok çok güzel. Yemyeşil ağaçların ve mavi kelebeklerin arasından geçe geçe tertemiz suyu olan şelalelere ulaşmak huzur veriyor, rahatlatıyor.

Öyle bir tane şelale yok. Yürüdükçe farklı farklı noktalarda birkaç şelale ile karşılaşıyorsunuz. Ve her şelalenin yakınına ahşap veya taşlardan yapılmış yollardan geçiyorsunuz.

Bu arada Turgut Şelalesi’nde Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu gibi bir yürüyüş yolu bulunuyor. Adı Karya Yolu.

marmaris_turgut_selalesi marmaris gezilecek yerler

Marmaris Turgut Şelale’sinde böyle doğanın içinde böyle huzurla yürüyorsunuz

Yürüyeceğin parkur Likya Yolu’ndaki gibi kırmızı beyaz işaretlerle belirlenmiş. O işaretli yolları takip ederek ormanın içinden Orhaniye’ye kadar yürüyebiliyorsun.

Bu arada Turgut Şelalesi sezonda çok kalabalık oluyor. Hatta Marmaris merkezden geze geze gelen jeep safarilerin uğradığı noktalardan birisi. Mayıs ayında bile birkaç tane vardı. Temmuz – Ağustosu düşünemiyorum.

Bu yüzden sezonda gidin diyemiyorum. Yine çok keyif alırsınız tabi ama kalabalık biraz bunaltabilir. Bilginiz olsun.

5. Bayırköy Çınar Ağacı

Marmaris merkeze gidip geldik. Kızkumu’nda denizin ortasından yürüdük. Doğada huzur bulduk. Şimdi de çam kokulu yollardan ilerleyerek 2000 yıllık Çınar Ağacı’nın gölgesinde gözleme ayran keyfi yapalım diyorum.

Bu ağaç, Turgut Şelalesi’ne çok yakın olan Bayırköy’ün meydanında bulunuyor. “Bayır Çınarı Tabiat Anıtı” olarak koruma altında tutuluyor. Bayırköy’ün sembolü ve uğuru haline gelmiş.

marmaris_cinar_agaci

Marmaris Çınar Ağacı’nın altına mutlaka gözleme ayran keyfi yapın : Marmaris gezilecek yerler

Hatta ağacın etrafında 1 kere dönmek, huzurlu ve mutlu bir hayat getiriyormuş. Ben kendim için de sizin için ağacın etrafında bir tur attım. Bu yıl hepimiz için bol gezmeli mutlu günler bekliyorum, bakalım.

Bu arada gözleme ayran keyfi yapalım dedim ya, yukarıda anlattığım Çınaraltı Kahvesi hemen ağacın yanında işte.  Geldiğinizde ağacın etrafında 1 kez dönüp gözlemeye gömülün derim.

6. Amos Antik Kenti

Bayırköy’den sonra Kumlubük Koyu’na gelmeden sol tarafta kalan tarihi bir antik kente doğru gidiyorum şimdi. Tarihi kenti görmek için sol tarafa dikkatlice bakmak gerekiyor. Çünkü tarihi bir yer olduğu hiç anlaşılmıyor.

Geniş alana yayılmış muhteşem bir tarih olmasına rağmen biraz bakımsız kalmış. Giriş ücreti yok. İstediğin saatte giriş yapabiliyorsun.

Rodos’un karşı yakasında bulunuyor. Tiyatro, tapınak ve heykel kalıntılarını görmek için biraz yürümek gerekiyor.

marmaris_amos_antik_kenti marmaris gezilecek yerler

Marmaris Amos Antik Kenti’nin manzara işte böyle muazzam… : Marmaris gezilecek yerler

Ben yorgunluk falan dinlemeyip direk Amos Antik Kenti seyir tepesine çıkıyorum. Çıkmak biraz meşakkatli ama manzarayı gördükten sonra yorgunluk gidiyor.

Marmaris’in masmavi denizi ayaklarınızın altındayken sonsuzluğa dalmak bambaşka bir duygu. “Bir dahaki sefere bu tepeye gün batımını izlemeye geleceğim” diye kendime söz verdikten sonra aşağıya doğru iniyorum.

Şehrin harabelerinde yürüyüp oradaki tarihi solumak çok güzel. “Keşke daha bakımlı olsa ve daha fazla ziyaretçisi olsa” diye düşünmeden edemiyorum. Biz değer verelim ki tarihimiz değer görsün öyle değil mi?

7. Söğüt

Marmaris gezilecek yerler rotamda, Orhaniye ve Selimiye’den sonra dağların arasında keçilere yol vere vere Söğüt‘e ulaşıyorum. Ege ve Akdeniz arasında kalan güneşin en güzel veda ettiği yerlerden birisi. Çok yeşil, havası güzel.

Ayrıca köy hayatı yaşantısı devam ediyor Söğüt’te. Doğallığından hiç bir şey yitirmemiş. Küçük bir kıyı şeridinin üzerinde restoranların, plajların olduğu sessiz, sakin, kendi halinde bir köy burası.

marmaris_sogut marmaris gezilecek yerler

Marmaris Söğüt tepelerinden böyle muhteşem gün batımı manzaraları izliyorsun : Marmaris Tatili

Doğal yaşamı seviyorsan, Söğüt’te de bir gün kalabilirsin. Burada köy evleri ve pansiyonlar mevcut. Ayrıca yukarıda yeme-içme kısmında anlattığım mükemmel lezzetteki Izgara Ahtapot, Söğüt’teki Deniz Kızı Restaurant’ta yapılıyor.

Köyün keçiboynuzu pekmezi ve baklası da çok meşhurmuş bu arada. Mevsimine denk gelirseniz, Söğüt baklası mezelerini deneyin derim.

Diğer gezilecek yerler de güzel ama ben böyle küçük ve samimi yerleri bir başka seviyorum. Köydeki teyzelere yolu sormak bile hoşuma gidiyor. Onların içten tavırları mutlu ediyor beni.

Söğüt’ten çıkınca yine böyle küçük bir köye uğrayım diyorum, Bozburun’a…

Söğüt’tün yemyeşil doğasında konaklamak istersen, şu linkten butik otelleri inceleyebilirsin. 

8. Bozburun

Söğüt’ten Marmaris’in güneybatısındaki en uzak köyüne gidiyorum şimdi. Dağların arasından giderken gördüğüm Bozburun manzarasında ilk dikkatimi çeken, küçücük bir kıyıda dip dipe sığdırılmış yatlar oluyor.

Öğreniyorum ki burası yat turizminin en popüler olduğu yermiş. Bozburun’un çevresinde mavi tur ‘un simgesi ahşap guleti inşa eden birçok atölye varmış.

marmaris_bozburun marmaris gezilecek yerler

Marmaris Bozburun gördüğünüz gibi ‘yat köyü’ gibi : Marmaris gezilecek yerler : Marmaris Tatili

Bu kadar yatın bir araya toplandığına bakmayın. Acayip sakin bir yer. Genelde insanlar Bozburun’a kaçamak yapmaya, kafa dinlemeye geliyor. Etrafında çok güzel koyları var.

“Çok kalabalık olmayan bir yer arıyorum” dendiğinde gelinebilecek en güzel yerlerden birisi.

Kafa dinlemek için Bozburun’da konaklamayı tercih edersen, şu linkten Bozburun otellerini incele derim.

9. Selimiye

İnsan dönüp dolaşıp evine gelir derler ya, benim de Marmaris’teki evim Selimiye oldu bu defa. Kendisi Marmaris kadar ünlü. Ama ona rağmen doğallığını hiç bozmamış.

İki kilometrelik kıyı şeridinde oteller, restaurantlar ve güzel bir taş yol bulunuyor. “Selimiye’de ne yapılır?” derseniz;

  • Selimiye tepelerinde muazzam manzara ile kafa dinleyeceğiniz güzel bir butik otelde kalınır. (Ben Loca Hotel’de kaldım, çok çok güzeldi. Şu Linkten oteli inceleyin)
  • Selimiye tekne turlarıyla civardaki birbirinden güzel koylar keşfedilir. (Ben Şener Kaptan ile tura çıktım, güzeldi, tercih edebilirsiniz.)
marmaris_selimiye

Marmaris Selimiye ve çevresi böyle huzur verici… : Marmaris gezilecek yerler : Marmaris Tatili

  • Arabaya atlanıp Bayırköyü, Kızkumu, Kumlubük, Söğüt, Bozburun, Sedir Adası gibi birbirinden güzel yerlere gidilir.
  • Selimiye kıyısında bulunan birbirinden güzel restoranlarda lezzetli yemekler yenir.
  • Ama en önemlisi, Selimiye’nin sakinliğinde yeni bir yıl için enerji depolanır.

Hem Akdeniz’in hem de Ege’nin güzel havasıyla birleşmiş Selimiye, Marmaris’e geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden.

Marmaris çevresinde daha uğramanız gereken çok yer var böyle. Aşağıda gidebileceğiniz diğer noktaları tek tek yazayım diyorum :

  • İçmeler : Merkeze 8 kilometre
  • Turunç : Merkeze 20 kilometre
  • Kumlubük : Merkeze 20 kilometre
  • Hisarönü : Merkeze 22 kilometre
  • Akyaka : Merkeze 31 kilometre
  • Selimiye : Merkeze 40 kilometre
  • Datça : Merkeze 70 kilometre

Marmaris çevresini ve gidebileceğiniz köyleri uzun uzun anlattım. Konakladığınız yere göre kendinize bir rota belirleyip gezebilirsiniz.

Tüm bu gezebileceğiniz yerlerin yanında bir de Marmaris’i Marmaris yapan güzel plajları ve koyları var tabii. O da ayrı bir konu. O yüzden, Marmaris gezilecek yerler rotamız bittiğine göre, aşağıda plajlara ayrıca değineyim diyorum :

Okumadan Plan Yapma: Sedir Adası

Marmaris Plajları ve Marmaris Koyları

Fethiye’ye yakın olduğu için sık sık geliyorum Marmaris’e. Her geldiğimde de mutlaka gidilmemiş bir koy keşfediyorum. Hepsi de cennetten bir köşe gibi, bozulmamış, bakir kalmış koylar.

Öyle gitmesi de çok zor değil. Yeter ki kafanızda önceden nerelere gideceğiniz belli olsun. Aracınız varsa ister 1 günde birkaç plaj ve koya gidin, isterseniz de günübirlik tekne turlarına katılın.

Ben Selimiye tekne turuna katılmıştım. Kişi başı 70-80 TL’ye fıstık gibi koylarda yüzmek çok keyifliydi. Aşağıda o koylardan da bahsedeceğim.

Lafı daha fazla uzatmadan Marmaris’in plaj ve koylarını tek tek anlatalım:

marmaris_plajlari marmaris gezilecek yerler harita konumu

Marmaris plajları ve Marmaris koylarından bazılarını haritada göstermek istedim : Marmaris gezilecek yerler

  • Marmaris Halk Plajı
  • Uzunyalı Plajı
  • İçmeler Plajı
  • İncekum Plajı
  • Kleopatra Plajı (Sedir Adası)
  • Kızkumu Plajı
  • Kumlubük Koyu
  • Çiftlik Koyu
  • Bördübet Koyu
  • Cennet Koyu

Aslında bunlar, Marmaris Koyları ve Marmaris Plajları’nın özetiydi. Detayları tüm koyları, giriş ücretlerini görmek için, sizi En Güzel Marmaris Koyları & Marmaris Plajları yazıma davet ediyorum.

Marmaris Gece Hayatı

Marmaris’te gece hayatı arayanlar için mekanların dağınık olmaması çok büyük avantaj. Hem yürüyerek rahatlıkla ulaşım sağlıyorsun hem de beğenmediğin bir yer olursa çıkıp hemen başka bir yere giriyorsun.

Tüm mekanlar barlar sokağında toplanmış durumda. Köpük partisi yapan büyük gece kulüplerinden canlı müzik yapan küçük barlara kadar her çeşit mekan var.

Çeşit çok olunca insan nerede eğleneceğini şaşırıyor tabii. Bu yüzden aşağıda gidebileceğiniz mekanlardan bazılarını sizin için listeledim :

marmaris_gece_hayati marmaris gezilecek yerler

Marmaris gece hayatı – Marmaris Barlar Sokağı – Kaynak (Tripadvisor) : Marmaris Tatili rehberi

  • Clup Areena: Marmaris Barlar Sokağı’ndaki en büyük mekan burası. 2000 kişilik kapasitesi var. Köpük partisi, lazer gösterileri ve dansçı kızlar hepsi bir arada. Eğlence sabah 4’e kadar devam ediyor. Giriş ücreti yok. Ama içerideki fiyatlar yüksek, bilginiz olsun.
  • Crazy Daisy: Köpük partisiyle birlikte eğlenebileceğiniz bir başka mekan daha. Güncel pop müzik ile sabaha kadar eğlenebilirsiniz. Burada da giriş ücreti yok. Damsız girilmiyor.
  • Greenhouse: Marmaris’in en eski barlarından. Yaz aylarında R&B ve comercial + vocal house + triable house müzik tarzlarıyla birlikte lazer gösterileri devam ediyor. Kışları ise belli günlerde sadece Türkçe müzik oluyor.

Böyle böyle mekanlar uzar gider. Aslında müzik zevkinize göre sesi ve enerjisi iyi gelen yerlere girip bir bakın derim.

Onun dışında kaldığınız otelde sizi klüp turuna çıkarmak isterlerse kabul etmeyin. Gece boyu tek bir mekanda hapsolursunuz, gerek yok. Kendiniz çıkıp keşfedin derim. Nasıl olsa Marmaris’te geceler uzun.

Marmaris Nerede Kalınır? & Marmaris Otelleri

Şimdi arkadaşlar, yazının başından beri hep “Marmaris’e ne için geldiğinizi bilin, o zaman Marmaris en keyifli yer olur” diyorum ya, bu söylediğim Marmaris gezilecek yerler rotası konusunda olduğu gibi, Marmaris konaklama konusunda da geçerli. Şöyle ki :

  • Mesela daha canlı ve gece hayatı olan bir yer olsun dersen : Marmaris merkez, İçmeler -Uzunyalı taraflarını tercih etmelisin.
  • Doğayla baş başa kalacağın daha sakin bir tatil istiyorsan da : Selimiye, Söğüt, Bozburun tarafları daha uygun olur.

Marmaris Otelleri linkinden efsane Marmaris Butik Otellerini incelemeyi unutmayın

Ben Marmaris tatilimde Selimiye Loca Hotel’i tercih ettiğim için sizlere de gönül rahatlığıyla Selimiye Köyü’nü önerebilirim. Ayrıca Söğüt Köyü’nde de çok sakin, manzaralı, uygun fiyatlı pansiyonlar mevcut.

“Yeri belirledim ama hangi otelde kalsam?” diyorsan, senin için tek tek araştırıp Marmaris merkez otellerinden ve Selimiye otellerinden önerilerde bulundum, incele derim :

marmaris_otelleri

Marmaris’in genelinde sessiz sakin kalınacak oteller mevcut : Marmaris gezilecek yerler

Otel isimlerinin üzerine tıklayarak tesisi inceleyebilirsin

Marmaris Selimiye Otel Önerilerim:

Selimiye’de kalmanız konusunda bu kadar ısrarcı olmamın nedeni, turizm eli değmesine rağmen doğası bozulmamış şirin bir sahil kasabası olması.

Aynı zamanda kafa dinleyeceğiniz, ve Selimiye tekne turlarıyla muazzam koylara açılabileceğiniz bir bölge olması… Ayrıca konum olarak ortada olduğu için civar köylere ve gezilecek yerlere yakın.

Ama! Selimiye’de konaklamaya karar verdiyseniz, vaktiniz de kısıtlıysa arabanızın olması şart. Araç olursa, yukarıda bahsettiğim gezilecek yerler rotasını daha hızlı gezersiniz. ŞU SİTEDEN aracınızı kiralayabilirsiniz.

Ben araç kiralayıp geldiğim için Selimiye’de çok rahat ettim. Konakladığım otel muhteşemdi. Bu yüzden ilk önce seve seve kaldığım Loca Hotel önerisiyle başlayayım diyorum :

  • Loca Hotel : Özel sektörden bıkıp ailesiyle birlikte Loca Hotel’i açan Seçil Ve Kansu çiftinin misafirlerini mükemmel ağırladığı muazzam bir otel burası. Abartmıyorum, memnun ayrılmanız için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar.

Otele gelince; manzarası öyle güzel ki gerçekten Marmaris’i locadan izliyormuş gibi hissediyorsunuz. Hani “Şurada mutlaka fotoğraf çekileceğim” diye can attığınız yerler vardır ya, Loca hotelin denizle birleşen havuz manzarası da tam olarak öyle.

Fotoğrafı da hemen aşağıya ekliyorum.Ayrıca Loca’da sabahları sadece doğa sesini dinleyerek organik açık büfe kahvaltının tadını çıkarmak çok huzurlu.

marmaris_loca_hotel

Marmaris Loca Hotel’in muazzam manzarası : Marmaris gezilecek yerler : Marmaris Tatili

Loca Hotel aynı zamanda restoran olduğu için yemekleri de çok güzel. Hele ki loş bir ışığın altında arkada hafif müzik ve Marmaris’in eşsiz manzarasıyla yemek yemek bambaşka…Bu arada otelin odaları temiz, özenli. Balayına gelen çiftlere özel hazırlanmış odalar da mevcut. 2 kişilik tek gece fiyatı döneme göre değişiyor. Şu Linkten inceleyebilirsiniz.

  • Fiska Butik Otel : Burası da yine Selimiye kıyısında bulunan 11 odalı bir butik otel. Otele ait özel bir plaj ve otopark bulunuyor. Denizi keyifle izlemek için odalarda balkon mevcut. 2 kişilik 1 gece fiyatı, 74o TL’den başlıyor.
  • Portakal Butik Otel : Toplam 13 odaya sahip şirin bir butik otel burası. Selimiye’nin 2 kilometre boyunca uzanan kıyısında bulunuyor. Bu yüzden otelin özel bir plajı mevcut. İlave olarak; bahçe, açık havuz ve araba kiralama hizmetleri de bulunuyor. 2 kişilik 1 gece fiyatı da 360 – 600 TL arasında değişiyor.
  • Selimhan Hotel : Limana yakın konumda bulanan otel aynı zamanda doğanın içine de kurulmuş diyebilirim. Otel alanını olabildiğince yeşillendirmişler. Fiyatlar Selimiye’ye göre biraz daha uygun. Çay 24 saat bedava. Ayrıca dinlenebileceğiniz açık hava terasları da bulunuyor. 2 kişilik 1 gece fiyatı, 270 – 350 TL arasında değişiyor.
marmaris_koylari marmaris gezilecek yerler

Marmaris konaklama bölgelerinde böyle birbirinden güzel koylar var : Marmaris gezilecek yerler

Marmaris Merkez Otel Önerilerim :

Marmaris merkez yoğun talep gören bir konumda olduğu için, çok fazla otel seçeneği var. Çoğu da birbirine yakın. Seçenekler çok olduğu için önce bütçene göre şu linkten tüm otelleri inceleyebilirsin.

Bu arada merkezde konaklamak istersen; plajlara, gece hayatına, restoranlara ve çarşıya yürüme mesafesinde olursun. Ayrıca Marmaris köylerine ve civardaki beldelere de Marmaris otogardan otobüse atlayıp rahatlıkla gidebilirsin.

Ama tekrar hatırlatayım : Merkezde genelde her şey dahil oteller mevcut ve kafa dinlemek biraz zor. Yani daha çok canlı, eğlenceli ve koşturmacalı bir tatil arayanlara hitap ediyor.

Her şey tamamsa Marmaris merkezdeki otel önerilerime geçelim :

  • Club Julian Otel Marmaris: Tam teşekküllü, içinde her hizmeti bulabileceğiniz bir otel burası. Marmaris merkezin iç kısımlarında yer alıyor. Denize kıyısı yok ama halk plajına yürüme mesafesinde. Yemeklerini herkes çok beğeniyormuş. 2 kişi tek gece fiyatı 600 ile 750 arasında değişiyor. Ama bu tarz otellerde kalma sürenize göre indirim sağlanır.
  • Casa De Maris Spa & Resort Hotel: Burası Marmaris merkezde denize kıyısı olan bir otel. Yine her şey dahil. İçinde tüm tatil hizmetleri var. Fiyatlar her otelde olduğu gibi erken rezervasyon yaptırırsanız daha uyguna geliyor. 2 kişilik 1 gece fiyatı, 500 – 1000 TL arasında değişiyor.
  • Grand Yazıcı Marmaris Palas Otel: Marmaris merkeze 15 dakikalık mesafede bulunan İçmeler’den bir otel önermek istiyorum. Yeşillerin arasına gömülmüş bir tatil köyü burası. Zaten bu yüzden çok dikkatimi çekti. İçinde yine her imkan var. Ayrıca özel plajı da bulunuyor. 2 kişilik 1 gece fiyatı, 500 – 1500 TL arasında değişiyor.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarım :

Marmaris yeşillikler içindeki pırıl pırıl deniziyle tam tatil yapılabilecek güzel bir destinasyon. Dediğim gibi sakin bir Marmaris tatili için Selimiye Marmaris, daha canlı bir tatil için Marmaris merkez tarafları tercih edilebilir. 2-3 günde Marmaris plajlarında ve Marmaris gezilecek yerler gezilerinde fıstık gibi bir tatil yapılabilir. Ayrıca ulaşım da çok kolay. Ulaşım konusunu da Marmaris Nerede? & Neresi & Harita yazımda ayrıca anlattım. Mutlaka okuyun. Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan takip edip, paylaşımlarımdan ilham alın. Ve hayal edin, düşün peşine.

menü başlığı resimi

instagram logo resimiyoutube logo resimi

2 Yorum

    • Ece

Cevapla

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.