En Güzel Marmaris Plajları ve Marmaris Koyları + 10 YER
Fethiye’ye yakın olduğu için sık sık geliyorum Marmaris‘e. Her geldiğimde de mutlaka gidilmemiş bir koy keşfediyorum. Hepsi de cennetten bir köşe gibi, bozulmamış, bakir kalmış Marmaris koyları. Öyle gitmesi de çok zor değil. Yeter ki kafanızda önceden nerelere gideceğiniz belli olsun. Aracınız varsa ister 1 günde birkaç plaj ve koya gidin, isterseniz de günübirlik tekne turlarına katılın. İşte bu yazımda, sizlere Marmaris plajları ve koyları hakkında bildiklerimi tek tek anlatıp güzel bir rota çıkaracağım.
Marmaris Gezi Planı Yapmadan önce, aşağıdaki Video’mu sonuna kadar mutlaka izleyin!
Marmaris Koyları & Marmaris Plajları
Marmaris Koyları ve Marmaris Plajları gezisi yaparken, kendimce 2-3 günlük plan yaptım. Planım, 1-2 gün arabam ile koyları gezip, 1 gününü de tekne turu yaparak gezmekti. Önce tekne turu yaparak Marmaris koylarını gezdim.
Selimiye tekne turuna katıldım ve kişi başı 70-80 TL’ye fıstık gibi koylarda yüzmek çok keyifliydi. Aşağıda o koylardan da bahsedeceğim. Merak etmeyin. Hatta şimdiden, bu geziyi bir yere not alın derim. Marmaris denize girilecek yerler açısından biçilmiş kaftan.
Sonraki günlerde ise, aşağıdaki koyları gezdim. Zaten hepsi bir birine oldukça yakın sayılır. Bu noktaları gezmek için de araç kiraladım. Araçsız gezmek zor oluyor. ŞURADAN rahatça aracınızı kiralayabilirsiniz.
Bununla beraber, Marmaris’de konaklamak için iptal edilebilir ve kredi kartı istemeyen otel seçenekleri olan bu siteyi kullanın derim.
Lafı daha fazla uzatmadan Marmaris’in plaj ve koylarını tek tek anlatalım:
- Marmaris Halk Plajı
- Uzunyalı Plajı
- İçmeler Plajı
- İncekum Plajı
- Kleopatra Plajı (Sedir Adası)
- Kızkumu Plajı
- Kumlubük Koyu
- Çiftlik Koyu
- Bördübet Koyu
- Cennet Koyu
1. Marmaris Halk Plajı – Uzunyalı Plajı
İlk önce Marmaris’in merkezinden başlayan Halk Plajı ve hemen bitiminde Uzunyalı ile devam eden plajlar ile giriş yapalım. Merkezde konaklıyorsan, kalabalıktan rahatsız olmuyorsan, çoluk çocuk tüm aile ile rahatça ulaşılabilecek bir yer arıyorsan, Marmaris Halk Plajı’nı ya da Uzunyalı Plajı’nı tercih edebilirsin.
İkisi de merkeze yakın olduğu için etrafında birçok cafe ve restoran oluyor. Ayrıca Marmaris Halk Plajı’ndan şezlong kiralayabildiğin gibi, kendi şemsiyenle de gelip keyif yapabiliyorsun.
Uzunyalı Plajı’nda ise şezlonglar işletmelere ait olduğu için ücretli. Duş hizmetinden faydalanmak için şezlong kiralaman gerekiyor.
Çok ziyaretçisi oluyor diye mi bilmem, suyu diğer Marmaris koyları kadar berrak değil. Ama ailecek gidip güzel vakit geçirilebilecek bir plaj. Merkezde konaklıyorsan, yürüme mesafesindeki en iyi 2 tercih. Bu arada o kadar merkezden bahsettik. Eğer ki merkezdeki otelleri görmek istersen, Şu Linke tıklayıp, en uygun otelleri görebilirsin.
Mutlaka Göz At Marmaris Nerede & Neresi & Haritası
2. Marmaris İçmeler Plajı
Merkezden 15 dakikada bir kalkan dolmuşlarla, Marmaris’e yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan canlı bir plaj ile devam edelim.
Plajda bulunan işletmelerden birinde bir şeyler yiyip içerseniz şezlong ve şemsiye ücreti ödemiyorsun. Ama şunu belirteyim, işletmedeki fiyatlar yüksek. Yer bulabilirseniz, kendi havlunuzu serin derim.
Bu arada suyu temiz, güzel. Denize girdiğinizde misafir balıklar gelip ayaklarınızı gıdıklayabilir. Hoş, güzel vakit geçirirsiniz yani.
Merkeze yakın önerilerim dışında, mükemmel vakit geçirebileceğiniz başka güzel plajlar ve koylar önereceğim şimdi. Hazır olun. Önce:
Marmaris’e uçak bileti almadan önce : Şu Yazımı sonuna kadar okuyun.
3. İncekum Plajı
Marmaris’e yakın bu 3 popüler plajdan sonra doğasını korumayı başarmış plajlara gidelim diyorum. Önce herkesin Kleopatra Plajı diye yanlışlıkla gittiği Çamlı Köyü taraflarındaki İncekum’un güzelliğinden bahsedelim.
“He neden yanlışlıkla İncekum’a gidiliyor Deniz” diye soruyorsunuz tabii. Şöyle ki, İncekum direk Kleopatra Plajı’nın karşısında olduğu için navigasyon yanlış getirebiliyor. Ama Kleopatra Sedir Adası’nda bulunduğundan, kara yoluyla ulaşım yok. Aklınızda bulunsun. Ki zaten onu da aşağıda anlatacağım.
İncekum’un giriş ücretlerinden bahsedeyim : Öncelikle arabayla otoparka geldiniz. Direk plaja geçemiyorsunuz. Traktörler sizi plaja kadar götürüyor.
İncekum Plajı’na girişi ücretli. Kişi başı 14 TL. Zaten herkesin yakındığı şey; hem girişte para verip hem de şezlonglara 10 TL ödemek. Önerim, şezlong almadan havlunuzu serip masmavi denizin keyfini çıkarmanız.
Allah’tan yeme-içme fiyatları uygun. Gözleme 12, ayran 4 TL mesela. Bunların dışında çam ağaçlarının altında huzurla uzanmak çok güzel. Adı gibi incecik kumlarda berrak bir denize girmek çok güzel.
Belki fiyatlar konusunda moraller bozulmuş olabilir ama inanın değiyor. Denizi, kumu, ağaçları, doğası her şeyi çok güzel. Tadını çıkarın, her zaman gelmiyorsunuz.
4. Kleopatra Plajı (Sedir Adası)
Marmaris’e gelenlerin en çok görmek istediği yerlerin başında Kleopatra Plajı geliyor. Neden peki? Bir ada düşünün… İçinde hem geçmiş zamanlardan kalan tarihi eserler hem de çok çok özel bir kuma sahip muazzam bir plajı olsun.
Öyle normal bir kumdan bahsetmiyorum. Zaten normal olmadığı için kumun olduğu alanda güneşlenmek yasak. Ve nedeni de, birinin kumu adanın dışına çıkarma olasılığı… Düşünün ne kadar özel bir kum olduğunu işte.
Ben Kleopatra Plajı hakkında dayanamayıp daha fazla detay vermeden sizi Sedir Adası: Kleopatra Plajı Gezisi yazımı okumaya davet edeyim. Orada her şeyi daha detaylı anlattım. Mutlaka okuyun.
5. Kızkumu Plajı
Denizin ortasında 600 metre kadar yürüyebildiğiniz doğal güzellik Kızkumu’ndan bahsetmeden olur mu hiç! İşte o Kızkumu’nun tam önünde bir plaj var. Marmaris’in diğer plajlarına göre biraz küçük bir alana sahip tabii.
Bana plaj açısından pek cazip gelmedi açıkçası. Özellikle sezonda jeep safari yapanların uğrak noktası olduğu için gereksiz bir kalabalık söz konusu. Biraz da düzensiz bir plajı var.
Ama hem denizin içinden yürümek hem de denize girmek güzel bir duygu yine de.
Kısa süreli kalınabilir. Daha uzun kalmak istediğiniz bir plaj varsa, hemen sizi daha sakin bir koya götüreyim:
6. Kumlubük Koyu
Kumlubük, şemsiyenizi hasırınızı serip keyfinize bakacağınız; ücretsiz, geniş, sakin bir koy. Biraz taşlık ama deniz ayakkabısıyla girerseniz problem yok. Suyu çok temiz.
“Kumlubük demişler ama sırf taş” demiştim ben ilk gittiğimde. Sonradan öğrendim, meğer az ilerdeki iskelenin olduğu kısım sırf kummuş.
Otele ait şezlonglar var ama yine de denize şezlong kiralamadan girebiliyorsunuz. Aklınızda bulunsun.
Bu arada Kumlubük Koyu’nda Marmaris Gezilecek Yerler & Marmaris Tatili yazımda anlattığım Turgut Şelalesi, Bayırköy ve Amos Antik Kenti’ne uğradıktan sonra gelip günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Hepsi birbirine çok yakın. O yazımı mutlaka okuyun.
7. Çiftlik Koyu
Marmaris gezisindeyken ”İlla git ha git Deniz” diye ısrarla önerdiğiniz Çiftlik Koyu’na gidelim şimdi hep birlikte. Bayırköy’den Marmaris Söğüt‘e doğru giderken meşakkatli yollardan ulaşabileceğin bir yer Çiftlik Koy.
Ama yol her ne kadar zorlu da olsa sonuna kadar değiyor. Doğal güzelliği bozulmamış koyun sahilinde lezzetli yemekler yiyip şezlonglarını kullanabileceğin 4 işletme var. Neresi hoşuna giderse havlunu ser, keyif yap.
Seçtiğin yerde şezlonglara kişi başı 15 TL ödeniyor ama restorandan bir şeyler yiyip içersen şezlongu ücretsiz kullanabiliyorsun.
Bu arada Çiftlik Koy’da çok fazla limana bağlanmış yat görüyorsunuz. Kişisel yatı olanların yanı sıra, günlük tekne turu yapanlar da uğruyor. Ama yine de öyle tıklım tıklım değil.
Benden onayı aldı. Güzel manzara, berrak deniz, lezzetli yemekler ve sakinlik…
Daha ne olsun ki?
8. Bördübet Koyu
Şehrin karmaşasından uzaklaşıp, çam ağaçları ve kuş sesleriyle adeta iyileşeceğimiz Bördübet Koyu’na gidelim mi?
Evet. Abartmıyorum. Resmen iyileştiriyor insanı. Denizle ormanın bir araya geldiği eşsiz bir doğası var. Bu kadar güzel olduğu için koruma altında tutuluyor.
Bu yüzden günübirlik misafirleri oluyor hep. Etrafta konaklayabileceğiniz sadece 1 kamping ve otel bulunuyor. Onlar da çevreye duyarlı olan insanlar. Bu yüzden doğasını bozabilecek bir durum söz konusu değil.
Peki nedir Börtübet’i özel kılan? Hemen cevaplayalım : 600 metre uzunluğundaki deresi. Ve derenin 1 kilometrelik bir plaja açılması…
Bir başka güzelliği de şişme bot ya da kanoyla huzur dolu bir gezintiye çıkabilmek. Ormanda yürüyüş yapmak… Bisiklet ile tur atmak… Balık avlamak…
Yani tam olarak doğadaki sessizlik ile deşarj olup, tatili mutlu mesut bitirebileceğiniz bir yer. “Nasıl giderim” diyorsanız; Marmaris – Datça yolunu giderken Gökova Körfezi’ne doğru topraklı bir yoldan gidiyorsunuz.
Buradan sonra 9 kilometre daha gitmeniz gerek. Yolda başka bakir koylar da var ama en güzeli Bördübet Koyu. Marmaris’e giderseniz ve vaktiniz olursa mutlaka uğrayın derim.
9. Cennet Koyu
Yiyeceğini, içeceğini, plaj sandalyeni, hatta çadırını alıp gidebileceğin adı gibi “Cennet” bir yere gidelim diyorum.
Yalnız baştan söyleyeyim : Zora gelemeyecek biriysen, Cennet Koyu’nu listene hiç ekleme. Çünkü tamamiyle doğal bir koy. Hiç bir işletme yok. Her şeyini kendin patika yollardan yürüyerek taşıyorsun.
Diğer plajlardaki yoğunluk burada yok. Çünkü az kişi biliyor. Ya da yol meşakkatli olduğu için tercih edilmiyor.
“Nasıl giderim?” sorusunu da hemen cevaplayalım. Selimiye’nin sonundaki Sığliman’ın sağındaki patikayı takip ederek yaklaşık 10-15 dakikada ulaşıyorsun. Bu seçenek zor gelirse, tur teknelerini de tercih edebilirsin.
Gözlerden uzak doğa ile iç içe olmak istersen kesinlikle seçeneklerinin arasında olsun. Şahsen ben orman ile iç içe oluşunu, sessizliğini ve berrak denizini çok sevdim.
“Vaktim yok, bu kadar plaja ve koya gitmem mümkün değil” diyorsanız, hemen size birkaç öneride bulunayım :
BONUS: Marmaris Tekne Turu
Marmaris’de tekne turu yapmadan dönmeyin derim. Hem ekonomik hem gezip keyif yaparak koyları görmek, insanı mutlu ediyor doğrusu. “Peki hangi tekne turlarını önerirsin?” derseniz :
- Akyaka tekne turuna katılın : Defne Koyu, İncekum Plajı, Zeytinlik Koyu, Sedir Adası Kleopatra Plajı, Lacivert Koy, Gelibolu Adası ve Sualtı Mağaraları’na giden yemekli turlar, kişi başı 70-80 TL oluyor. Bu rotada harika koyları görebiliyorsunuz.
- Selimiye Tekne Turuna Katılın : Sığ Liman, Koca Ada, Bademli Koy, Dirsekbükü’ne giden yemekli turlar, kişi başı 70-80 TL oluyor. (Giderseniz Şener Kaptan’ı tercih edin derim, işinde çok iyi. Marmaris Selimiye’den hareket ediyor.)
Özellikle Akyaka tekne turu çok mantıklı. Çünkü Sedir Adası ve İncekum’ a gitmek çok zor. Ayrıca giriş ücretleri, şezlong ücreti, gidiş-geliş masrafları ve yeme-içme derken baya harcıyorsunuz. Böyle tekne turlarına katılıp masrafları düşerek daha fazla yer görmüş olursunuz. Naçizane önerim.
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarım :
- Marmaris Gezilecek Yerler & Marmaris Tatili
- Marmaris Nerede & Neresi & Nereye Bağlı & Haritası
- Sedir Adası: Kleopatra Plajı Gezisi
- Fethiye Gezilecek Yerler
Marmaris hakkında, Marmaris Plajları ve Marmaris koyları konusunda benim anlatacaklarım bu kadar. Elimden geldiğince güzel bir Marmaris en güzel plajları rehberi yarattığımı düşünüyorum. Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan beni takip etmeyi unutmayın. Hayal edin. Düşün peşine…
Marmaris koylarını görmek istediğimden int.bir araştırma yaparken sizin güzel gezi yazınız karşıma çıktı. Bir solukta okudum ve eşimle gitmeye karar verdik. Biz bodrumda yazlari yaşıyoruz bodrum datça (feribot) ve marmari yapalim.dedik. bizi bilgilendirdiginiz için teşekkürker. Marmaris ilk günümüzde akyaka tekne turu öneriniz çok mantıklı geldi. Tüm güzellikler sizinle olsun. 🙋♀️
Merhaba,
Marmaris’te yaşıyorum ve bu güzel yerleri insan kendi gözleri ile mutlaka görmeli. Yazınızı okuyunca kendimi bir kere daha çok şanslı hissettim. Ellerinize emeklerinize sağlık. Hep derim; Her gezi bir keşiftir..!
Saygılar.
marmarisin en guzel koyu ve denizini unutmuşsunuz.AMOS koyu