Gaziantep Gezilecek Yerler: En Güzel 18 Nokta

Gaziantep gezilecek yerler tamamını bir çok kez gözlemleme fırsatı yakaladım. Çünkü Harikalar Diyarı Gaziantep’i iş ve turistik amaçlı bir çok kez ziyaret ettim. Gaziantep ‘in yeri bende çok başka olduğu için nereden başlanır bilemiyorum. Bu güzide şehre her geldiğimde, Antep yemeklerine de Gaziantep turistik yerlerine de hep hayran kaldım çünkü. Ve böylesine etkilendiğim bu harika yerleri, sizin için Antepte gezilecek yerler olarak detaylandırmak istedim. Haydi o zaman, vakit kaybetmeden turumuza başlayalım. Aşağıda görmeniz gereken en güzel 18 yeri tek tek bulabilirsiniz.

Bu arada Gaziantep’i tek bir yazı ile sınırladığımı düşünmeyin. Antep ile ilgili anlatacak çok şey var. Zaten bu yüzden aşağıdaki tüm yazıları size daha iyi bir rehber olsun diye hazırladım.

1. Gaziantep Nerede & Gaziantep Harita

Gezilecek yerlere geçmeden önce iki milyondan fazla nüfusuyla ülkemizin en kalabalık şehirlerinden olan Gaziantep’in nerede olduğuna bakalım istedim önce.

Gaziantep’in konumu aslında bir beşik görevi görüyor diyebilirim. Çünkü hem liman kentlerine çok yakın hem de Orta Doğu ile Anadolu arasında bulunuyor.

Ki böylesine önemli bir konumda bulunmasından dolayı da zaten Türkiye’de sanayi ve ticarette oldukça önemli bir yere sahip.

Şimdi gelelim Gaziantep ilimizin nerede olduğuna. Gaziantep haritada da gördüğünüz üzere, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor.

gaziantep-nerede-harita

Gaziantep nerede – Gaziantep harita konumu

Ayrıca Antep, Türkiye’nin en eski yaşanılan kenti ve Dünya’nın da yaşanılan en eski kentlerinden biri…

Böylesine uzun tarihler boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehrimize nasıl gidilir konusuna gelirsek, şunu belirtmeliyim ki en mantıklı ulaşım şekli, uçak.

Bu arada Gaziantep’e nasıl ucuza uçak bileti bulabilirim diyorsanız, En iyi uçak ve tren bileti siteleri yazıma bir bakın derim.

Çünkü Gaziantep araçla ve ya otobüsle gerçekten çok uzak. Ama Gaziantep’e geldikten sonra araç kiralamak da en iyisi diyebilirim. Hem kısa sürede birçok yere gitmiş olup hem de zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

Bunun için de size çok güzel bir alternatif sunayım diyorum. Önereceğim site, 53.000’den fazla noktada tam 900 şirket arasından karşılaştırma yaparak size en iyi fiyatları sunan ve booking.com’un alt kuruluşu olan bir yer.

gaziantep-nerede-arac

Gaziantep Havaalanı’ndan merkeze ulaşım

Aracı nereden kiralamak istiyorsanız o linke tıklayarak fiyat karşılaştırmalarına bir bakın derim:

  • Bulunduğunuz şehirden araç kiralamak için: Şu linke
  • Gaziantep şehir merkezinden araç kiralamak için: Şu linke
  • Gaziantep Havalimanı’ndan araç kiralamak için de: Şu linke tıklayarak inceleme yapabilirsiniz.

Özellikle şehrin dışında bulunan ve Gaziantep gezilecek yerlere gidecekler ya da diğer sınır şehirlerine (Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay gibi) uğramayı düşünenler için, kesinlikle araç kiralama seçeneğini göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederim.

Diğer tüm alternatifleri Gaziantep Nerede : Nüfusu – Haritası – İlçeleri yazımda uzun uzun anlattım zaten. Antep gezi öncesinde mutlaka okuyun. 

2. Antep Yemekleri : Gaziantep’te Ne Yenir ?

Eminim ki bu yazıyı okuyan çoğu kişinin Antep’e gelmek isteyişinin bir numaralı nedeni, tabii ki Antep yemekleri…

“Gaziantep mutfağı gerçekten bunu hak ediyor mu?” sorusuna, “Elbette ki sonuna kadar hak ediyor.” cevabını veririm.

antep-yemekleri-baklava

Antep baklavası olmadam olur mu hiç !

Gaziantep yemeklerinin tamamını tatmak için bazen bir kez gelmek bazen de birkaç gün şehirde bulunmak inanın yetmiyor!

Bu yüzden UNESCO dünya mirası listesine girmiş olan Antep mutfağını daha detaylı incelemek, Gaziantep yemek yerlerini,  birçok Gaziantep restoran önerisini verebilmek için sizlere daha geniş kapsamlı bir rehber hazırlamak istedim.

Özellikle hafta sonu Gaziantep turu yapacaklar için kısıtlı zamanda birçok Antep yemeğini tatmanız için hazırlamış olduğum Gaziantep Yemekleri – En Güzel Antep Yemekleri : Antep’te Ne Yenir yazımı mutlaka okuyun derim.

3. Gaziantep Gezilecek Yerler

Gaziantep’te nereye gidilir Gaziantep gezilip görülecek yerler nerelerdir – Gaziantep nasıl bir yer?

Tüm bu soruların hepsini aşağıda cevaplayacağım hiç merak etmeyin. Bu güzel şehre bir çok kez gitme fırsatı bulduğumdan dolayı Antepte gezilecek yerlerin bir çoğunu gördüm diyebilirim. Bu yüzden aşağıda fazla fazla önerim olacak sizin için.

Öncelikle şunu söyleyeyim : Antep te gezilecek yerlerin çoğunluğu merkezde olduğu için hafta sonu turu yapacak olanlar, kolaylıkla gezebilme imkanı buluyor.

Ben size kolaylık olması açısından gezilebilecek tüm noktaları aşağıda tek tek yazıp uzun uzun anlattım. Hatta zihninizde tüm gezilecek yerler şekillensin diye 2 tane Antep’te gezilecek yerler haritası bile oluşturdum.

İki haritayı da aşağıya ekleyip Gaziantep gezilecek yerler rotasını tek tek yazdım. Şöyle ki :

Gaziantep-Gezilecek-Yerler-Şehir-İçi-Rotası.

Gaziantep gezilecek yerler haritası şu şekilde. Bu rotaya göre gezebilirsiniz.

Yukarıya eklediğim harita, Gaziantep gezilecek yerlerin sadece bir kısmı. Aşağıya bir tane daha gezilecek yerler haritası ekledim.  Bazı yerler merkeze uzak kalıyor. O kısımlara araç ile ya da toplu taşıma ile gitmenizi öneririm.

Ben zaten tüm gezilecek yerlerin açıklamasını aşağıda tek tek yaptım, hiç merak etmeyin. Bu arada, ben Antep’te Anadolu Evleri’nde konakladım. Size de bu oteli öneririm. Şu Linkten incelemeyi unutmayın.

Gaziantep Gezilecek Yerler Rotası :

  • Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi
  • Antep Kalesi – Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi
  • Gaziantep Atatürk Anı Müzesi
  • Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi
  • Gaziantep Hamam Müzesi
  • Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi
  • Bayazhan Kent Tarihi Müzesi
  • Kendirli Gazi Kültür Merkezi
  • Elmacı Pazarı Gaziantep
  • Gaziantep Bakırcılar Çarşısı
  • Handanbey Camii
  • Tarihi Zincirli Bedesten
  • Kaleoğlu Mağarası
  • Gaziantep Botanik Bahçesi
  • Gaziantep Savaş Müzesi
  • Mevlevihane Vakıf Müzesi
  • Medusa Cam Eserler Müzesi
  • Gaziantep Hayvanat Bahçesi
Gaziantep-Gezilecek-Yerler-Şehir-Dışı-Rotası

Gaziantep gezilecek yerler haritasının diğer tarafı ise bu şekilde

Gaziantep, yeme-içme açısından ne kadar zenginse, tarihi ve görülecek yerleriyle de önemli bir şehir.

Bu yüzden yemek konusunu anlatırken nasıl heyecanlanıyorsam, Gaziantep gezilecek yerleri anlatmaya başlamadan önce de heyecanlandım açıkçası. Bu yüzden Antep’in meşhur müzesiyle hemen başlamak istiyorum :

1. Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi

Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep gezilecek yerler içinde ilk olarak görülmesi gereken yerlerin en başında geliyor.

2000 yıllık bir tarihe sahip Zeugma antik kentinin kalıntılarını bir araya getiren bu müze, bölgenin tarihine tam anlamıyla ışık tutuyor diyebilirim.

Zeugma antik kentinden çıkan kalıntıların sergilendiği müzeyi tam anlamıyla gezmek için 3-4 saat gerekiyor. (Ki ben öyle yaptım.)

Ayrıca içerisinde dünyaca ünlü Çingene Kızı Mozaiği’ni bulundurduğu için ayrı bir öneme de sahip. Bu yüzden:

Dünya’nın en büyük ikinci mozaik müzesi unvanına sahip bu güzelliği ayrıca Zeugma Mozaik Müzesi : Çingene Kızı Mozaiği yazısıyla uzunca anlatmak istedim. Mutlaka okuyun derim. 

2. Antep Kalesi – Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi

Antep Kalesi hem Gaziantep merkezde bulunması hem de görsel olarak şehre farklı bir hava katması ile Antep’in önemli bir noktası olarak ön plana çıkıyor.

Gaziantep’in hem uzak hem de yakın tarihine ışık tutan bir konumda olduğu için de doğal olarak Gaziantep gezilecek yerler listesinde ilk sıraları hakediyor.

antep-kalesi

Antep Kalesi – Antep gezilecek yerler listenizde mutlaka olsun

Yapımı tam olarak bilinmemekle birlikte Roma dönemine dayandığı tahmin edilen kalenin içinde ayrıca 2017 yılında açılmış olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panaroma Müzesi de bulunuyor.

Ve bu müze insana ayrıca Antep’i sevdiriyor. Çünkü bu güzel şehrin düşman işgaline karşı gösterdiği direnişin 2 bine yakın kanıtı bulunuyor müzede.

Bu yüzden Antep Kalesi’ni mutlaka gezinize dahil edin derim.

Ben zaten Antep Kalesi ve içerisinde bulunan müze ile ilgili tüm detayları, ulaşımı, giriş – çıkış saatlerini ve birçok önemli bilgiyi Gaziantep  Kalesi : Antep Gezilecek Yerler yazımda anlattım. Mutlaka inceleyin.

3. Gaziantep Atatürk Anı Müzesi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antep’i ziyareti sırasında kalmış olduğu evin restore edilip müzeye dönüştürüldüğü bu müzeye gidelim şimdi.

Kurtuluş Savaşı sırasında Antep Bölgesi’ni savunan kahramanların ve daha bir çok hikayenin sinemasyon şeklinde anlatıldığı bu müzede, bir çok eski yayına ulaşılıyor.

ataturk-ani-muzesi

Gaziantep Atatürk Anı Müzesi

Müzede, Atatürk’ün kalmış olduğu odayı, o dönemden kalma ve hala korunan özel eşyaları görüp adeta geçmişe derin bir yolculuk yapıyorsunuz.

Müzeye giriş ücretinin sadece 1 TL olduğu Atatürk Anı Müzesi’ni, yakın tarihimize ilgi duyanların özellikle birkaç saatini ayırarak ziyaret etmesini tavsiye ederim.

Bu arada “ücretsiz iptal” seçeneği bulunan tüm Gaziantep otellerini incelemek için : Şu linke tıklayın. 

4. Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Atatürk Anı Müzesi’nin hemen yanında bulunan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, yediden yetmişe herkesin ilgisini çekebilecek çapta geniş bir müze olarak karşımıza çıkıyor.

Neredeyse 300 yıl boyunca el emeği olarak üretilmiş olan oyuncakların sergilendiği Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin her bölümünü hayranlıkla gezdiğimi söyleyebilirim.

Toplamda beş kattan oluşan Oyuncak Müzesi’nin ilk iki katı mağaradan oluşuyor. Mağara kısmında farklı milletlerin yerel yaşamlarının yansıtıldığı tasvirler çok ilgi çekici…

oyuncak-muzesi

Oyun ve Oyuncak Müzesi – Antep gezilecek yerler

Diğer üç katta ise farklı dönemleri yansıtan çizgi film kahramanlarının ve daha bir çok farklı oyuncak modelinin, üretildiği ülkeye ve döneme göre gösterimleri yapılıyor.

Sizleri zaman zaman çocukluk dönemlerinize yolculuğa çıkaran Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, kesinlikle Antep’te gezilecek yerlerin başında geliyor.

Çoğunluğu Alman ve Amerikan yapımı olan oyuncaklardan oluşan bu müzenin giriş ücreti ise sadece 1 TL…

5. Gaziantep Hamam Müzesi

Gaziantep, günümüze kadar hamam kültürü ile nam salmış bir şehrimiz olarak da bilinir. Hal böyle olunca, Gaziantep hamamları da şehrin merkezindeki bir çok bölgede hala faaliyet gösteriyor.

Bu arada müze, Gaziantep çarşıda Antep Kalesi’nin hemen yakınında bulunuyor.

Gaziantep Hamam Müzesi de onlardan biriymiş vakti zamanında. Hatta uzun yıllar ‘Paşa Hamamı’ olarak hizmet vermiş ama 2015 yılında restore edilerek müze haline getirilmiş.

Geçmişi 16. yüzyıla, Osmanlı Dönemi’ne kadar dayanan müze, Osmanlı Dönemi’nde külliyenin hamam bölümü olarak kullanılmak üzere Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış.

hamam-muzesi

Gaziantep Hamam Müzesi

Girişi ücretsiz olan müzenin tüm odalarında balmumundan heykeller bulunuyor ve kesinlikle geçmişteki hamam yaşamı, tüm araç ve gereçleriyle birlikte çok iyi tasvir edilmiş durumda.

Şu zamana kadar çok hamam gördüm fakat hamamın müzeye dönüştürüldüğü ilk yer burası. Kesinlikle geçmiş tarihe ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir müze.

Antep Kalesi’ne yakın olduğu için kaleyi gezdikten sonra hamam müzesine uğrayabilirsiniz.

Gaziantep’e planlar yapmadan önce “Antep’e nasıl ucuza uçak bileti bulabilirim” diyorsan, En iyi uçak ve tren bileti siteleri yazıma bir bak derim.

6. Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi

Gaziantep Hamam Müzesi’nden çıkıp 50 metre yürüdükten sonra sizi Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi karşılıyor.

Müze girişinde sadece 1 TL gibi bir giriş ücreti ödeyerek güzide Antep yemeklerinin geçmişine yolculuğa başlıyorsunuz.

Bu müzede dünyaca ünlü Gaziantep mutfağının geçmişte kullanılan mutfak araç gereçlerinin ve tüm yöresel Gaziantep yemeklerinin kategorize edilerek sergilenmesine tanık oldum.

mutfak-muzesi

Emine Gögüş Gaziantep Mutfak Müzesi

Antep yemeklerinin görseller ile nasıl hazırlandığı, hangi dönemlerde kullanıldığı tek tek anlatılıyor.

2008 yılında hizmete girmiş olan müze, ülkemizde ilk mutfak müzesi olarak biliniyor. Zamanınız bol veya gastronomiye ilgi duyuyorsanız, kesinlikle detaylı bir şekilde bu müzeyi incelemenizi tavsiye ediyorum.

7. Bayazhan Kent Tarihi Müzesi

Gaziantep tarihine ışık tutan mükemmel bilgiler alabileceğiniz Bayazhan Kent Tarihi Müzesi’ne gidelim diyorum şimdi.

Bu müze, Bayazhan’a girmeden hemen sol tarafta kalıyor. Müzenin girişinde sadece 2 TL giriş ücreti ödüyorsunuz.

İki katlı olan bu büyük müzede, Gaziantep’in spor tarihinden mutfağına, tarihi güzelliklerinden kardeş Avrupa şehirlerine kadar birçok bilgi ile donatılmaya hazır olun.

Çünkü Gaziantep’in tarihini ve farklı kültür hazinelerinin tamamını bu müzede bulmanız mümkün.

bayazhan-muze

Bayazhan’ın İçinde Bulunan Kent Tarihi Müzesi

Her girdiğiniz odada farklı bir konu ele alınıyor ve Gaziantep’in geçmişini, Gaziantep turistik yerlerini, doğa harikası yerlerini ve ekonomisini daha iyi tanıyabilme şansınız oluyor.

Bayazhan ise adından da anlaşılacağı üzere, bir han. 1900’lü yılların başında bir tüccar tarafından yapılmış ve şu anda içerisinde birçok elit restoranı barındırıyor.

Akşamları buraya yolunuz düşerse güzel vakit geçirebilirsiniz. İçerisinde bulunan Bayazhan Kent Tarih Müzesi’nde ise kente dair birçok bilgi bulabilirsiniz.

Bu güzel yerleri gezdikten sonra konaklayacağınız yeri “ücretsiz iptal” seçeneği ile ayırtmak için : Şu linki inceleyin derim. 

8. Kendirli Gazi Kültür Merkezi

Bayazhan Kent Tarihi Müzesi’ni gezdikten sonra Gaziantep Çarşı’ya doğru yol almaya başlamıştım ki yolun solunda yükselen eski uzun taştan bir yapı dikkatimi çekti ve yapının ihtişamına kapılıp kendimi içeride buldum.

Ve sonra bu güzel eski yapının aslında Gaziantep savunmasına kadar katolik kilisesi olarak kullanıldığını öğrendim.

Aynı zamanda burası Gaziantep savunması zamanında sığınak ve depo olarak da kullanılmış. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk, 1933 yılında iki katlı olan Kendirli Kilisesi’nin balkonundan halka seslenmiş.

kultur-merkezi

Tarihi Kendirli Kilisesi İçinde Bulunan Kültür Merkezi

Bu güzel yapı, günümüzde ise kültür merkezi olarak hizmet veriyor.

Ve eğer şanslıysanız, zaman zaman gösterimi yapılan Gaziantep savunması kahramanlarını ve Atatürk’ün şehre gelişinin resmedildiği kısa bir filmi de ücretsiz olarak izleyebiliyorsunuz.

İzlediğiniz film, Atatürk’ün balmumundan hareketli heykelinin ortaya çıkması ile büyük şaşkınlık yaşatıp, tüylerinizin diken diken olmasına neden oluyor. Bunu da belirteyim.

9. Elmacı Pazarı Gaziantep

Gaziantep çarşı içerisinde gezerken baharatçı dükkanlarıyla ünlü bir kapalı pazara rastladım.

İçeri bir girdim ki her yerden binbir çeşit mükemmel baharat kokuları geliyor. Kendimi kaybedeceğim sandım.

Çünkü bu pazar, Gaziantep turistik çarşılarının içerisinde karnına düşkün olanların çok seveceği bir yer. Bu arada başlığa “Elmacı” diye yazdım ama halk arasında “Almacı” olarak geçiyor.

gaziantep-elmaci-pazari

Gaziantep Elmacı Pazarı Girişi – Gaziantep çarşı

Şöyle söyleyeyim: Elmacı Pazarı’ndan ayrılırken, ellerinizde birkaç poşet ile çıkacağınızdan eminim. İnsan kendini durduramıyor. Pazardan neler bulabileceğinizi yazacak olursam :

Salçalar, değişik baharatlar, kuru yemişler, kuru çaylar, kurutulmuş sebze ve meyveler, antep fıstığı, pestil ve birçok yerel ürünü bu pazarda bulabilirsiniz.

Size tavsiyem, alacağınız ürünleri kesinlikle kargoya verin. Beğenirseniz de buradaki esnafların her zaman size bir kargo kadar yakın olacaklarını unutmayın.

10. Gaziantep Bakırcılar Çarşısı

Şehir merkezinde gezinirken belki onlarca kez içerisinden geçtiğim Gaziantep Bakırcılar Çarşısı’ndan bahsetmek istiyorum şimdi de.

Gaziantep’te bakır işçiliği, yaklaşık 4 koca yüzyıllık bir geçmişe sahip.

Bu yüzden ambiyansı ile göz kamaştıran, el emeği göz nuru olan bakır ürünlerinin bulunduğu bu çarşıyı karış karış gezmek gerçekten çok keyifli.

gaziantep-gezilecek-yerler-bakircilar-carsisi

Gaziantep’in göz bebeği meşhur Bakırcılar Çarşısı

Gaziantep Bakırcılar Çarşısı’nda gezinirken bakırdan yapılmış olan ürünlerden satın almak için kendinizi zor tutacağınıza eminim.

Bu arada eğer zamanınız bolsa, tezgahların arkasında olan imalathanelerde bu el işçiliğinin yapımını, bizzat bakır ustalarından izlemeyi kesinlikle ihmal etmeyin!

Gaziantep turundan önce mutlaka tüm Antep yazılarımı inceleyin : Gaziantep 

11. Handanbey Camii

Antep Kalesi çevresinde gezinirken kalenin hemen güneyinde bulunan eski tarz bir cami ilgimi çekti.

Tam olarak yapım tarihi bilinmemekle birlikte tarihi caminin 17. yüzyılda Erzincanlı beylerden olan Handan Ağa tarafından inşa edildiği eski sicillerde geçmekteymiş.

Handanbey Camisi, Osmanlılar Dönemi’nde bir çok kez onarılmış. Onarım için ayrılan gelir ise içerisinde bulunan saraçhaneden karşılanıyormuş.

gaziantep-handanbey-cami

Gaziantep Merkez’de Bulunan Handanbey Camii

Cami, Antep Savunması’ndan sonra kullanılamaz hale gelmiş ve savaş sonrası tekrar onarılarak günümüzdeki görüntüsüne kavuşmuş.

“Gaziantep’e nasıl ucuza uçak bileti bulabilirim” diyorsan, En iyi uçak ve tren bileti siteleri yazıma bak derim.

12. Tarihi Zincirli Bedesten

Gaziantep çarşıda bulunan ve Gaziantep gezilecek yerlerden biri olan Tarihi Zincirli Bedesten’i pas geçmek olmaz.

İlk olarak, 18. yüzyılda kurulduğunda kasaplar tarafından et hali olarak kullanıldığını belirtmeliyim.

Şuan ise birçok farklı yöresel ürünü, takıları, taşları, aksesuarları, el yapımı ürünleri bulunduran bir pazara dönüşmüş durumda.

gaziantep-zincirli-bedesten

Gaziantep Çarşı’da Bulunan Tarihi Zincirli Bedesten

“Bedesten” kelimesi de eski zamanlarda üstü kapalı, ince uzun olan, içerisinde alışveriş ve ticaretin yapıldığı yer anlamına geliyor.

Günümüze kadar korunarak gelmiş nadir bedestenlerden biri olan Tarihi Zincirli Bedesten, beş farklı kapıya sahip ve içerisinde mükemmel bir mimariyi barındırıyor.

Bu yüzden Gaziantep’e kadar gelmişken kesinlikle uğramanızı öneririm.

13. Kaleoğlu Mağarası

Aşağıda anlatacağım Gaziantep gezilecek yerler içindeki Tarihi Gümrük Hanı’nın içerisinde bir mağara olduğunu duydum. Ve merak edip bir gideyim dedim.

Mağaraya gittiğimde “Beni karanlık geçişler karşılayacak” diye düşünürken, eski tarihi yapısının korunarak bir kafeye dönüştürüldüğünü gördüm.

kaleoglu-magarasi

Kaleoğlu Mağarası’nın içindeki cafe – Gaziantep gezilecek yerler

Tarhini incelediğimde de 16. yüzyılda, ilk zamanlar hayvan barınağı olarak; Gaziantep savunması ve savaşlar sırasında ise mühimmat ve yiyecek stoklama yeri olarak kullanıldığını öğrendim.

Şimdi ise gideni şaşırtan bir kafeye dönüşmüş durumda. Bence özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek için iyi bir alternatif olur diye düşünüyorum. 

14. Gaziantep Botanik Bahçesi

Gaziantep şehir merkezinden bir an olsun ayrılıp hepbirlikte açık bir havada güzel bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz?

O zaman Gaziantep merkeze sadece 15-20 dakika yürüyüş mesafesinde olan Gaziantep Botanik Bahçesi’ne doğru gidelim diyorum.

Bu bahçeye sadece baharda gidilir diye düşünmeyin. Çünkü her mevsime uygun birçok bitki ve çiçek çeşidini görebileceğiniz rengarenk bir park burası.

gaziantep-botanik-bahce

Her mevsim rengarenk olan Gaziantep Botanik Bahçe

Ayrıca kafa dinlemek için de birebir. Fakat bazı yoğun dönemlerde düğün fotoğrafçılarına denk gelmemek için gideceğiniz günü ve saati iyi seçmeniz gerekiyor.

Botanik Bahçesi’nde bulunan her bitki ve çicek için yanlarında bilgilendirme panoları mevcut. Bu şekilde ilgi çekici ekolojik bilgilere sahip olabiliyorsunuz.

Bu arada tüm bu gezilecek yerler dışında Gaziantep’e gelmek için diğer nedenleri de merak ediyorsan, Gaziantep Şehrine Gitmek İçin 8 Efsane Neden yazıma da mutlaka bak derim. 

Bunun için ise giriş ücreti olarak sadece 1 TL ödemeniz yeterli oluyor. Zamanınız bolsa şehrin içinde yapay da olsa keyifli bir doğa gezisi neden olmasın. Öyle değil mi?

15. Gaziantep Savaş Müzesi

Gaziantep Savaş Müzesi, günümüzde yapılan restorasyon sonrasındaki adıyla Milli Mücadele Müzesi, şehrin Kurtuluş Savaşı zamanında yaptığı tarihi savunmanın en detaylı şekilde anlatıldığı bir müze olarak ön plana çıkıyor.

Girişi ücretsiz olan müze, Antep halkının vatanı eşsiz fedakarlıklarla koruduğunun örneklerini gözler önüne seriyor.

Müzede canlı görsel anlatımlar, sunumlar, bal mumundan heykeller, Gaziantep savunmasını çok iyi anlatıyor ve o günleri duygulu bir şekilde hissetmenizi sağlıyor.

Gaziantep-savas-muzesi

Gaziantep Savaş Müzesi

Milli Mücadele Müzesi’nde bulunan mağara bölümündeki görseller ve anlatımlar ise efsane… Sizi resmen o günlere götürüyor.

Antep’e kadar gelmişken Gaziantep Savaş Müzesi’ni kesinlikle listenizde üstlere koymanızı öneriyorum.

16. Mevlevihane Vakıf Müzesi

Mevlana Celaleddin Rumi’nin öğrencileri tarafından Mevlevilik tarikatını devam ettirmek üzere 1930 yıllarına kadar kullanılan bu konak ve avlu, şimdilerde müze olarak hizmet veriyor.

Meşhur Tahmis Kahvesi’nin arkasında kalan bu müzenin içerisinde; hatlar, kilim ve halılar, şamdanlar, el yazması Kuran-ı Kerim’ler bulunuyor.

mavlavihane-vakif-muzesi

Mevlevihane Vakıf Müzesi

Kısa bir müze ziyareti için gezilebilecek yerler arasında olan Mevlevihane Vakıf Müzesi’nin içerisinde ayrıca Mevlevi Tekkesi ve camii de bulunuyor. Aklınızda bulunsun.

Gezilecek yerleri bitirmeye yakınken, “Gaziantep’te nerede kalınır” diyorsan, ücretsiz iptal seçeneği bulunan otelleri : Şu linkten incele derim. 

17. Medusa Cam Eserler Müzesi

Gaziantep gezilecek yerlerde size bahsedeceğim son müzeye doğru gidelim şimdi.

Antep Kalesi’nin çevresinde bulunan ve 10 senelik bir geçmişe sahip olan Medusa Cam Eserler Müzesi’nde milattan önceki çağlara, Roma ve İslami döneme ait birçok cam eser ve obje sergileniyor.

Medusa Cam Eserler Müzesi, Antepte gezilecek yerlerdeki diğer müzelere kıyasla küçük olmakla beraber toplam 6 odadan oluşuyor.

gaziantep-cam-eserler-muzesi

Medusa Cam Eserler Müzesi Gaziantep

4000’e yakın cam eser ve objenin sergilendiği müzeye giriş ücreti ise 4 TL. Bir iş adamının 25 yıllık birikiminin devlet katkısı olmaksızın ortaya çıkardığı bu müze, doğrusu önemli bir takdiri de hak ediyor.

Bu yazımda Gaziantep şehrindeki müzelerden çok bahsettim. Çünkü Gaziantep gerçekten müzeler şehri olmuş.

Antep yemeklerinin tadına vardığınız öğün aralarında bol bol müze gezmek için bir çok seçeneğiniz var artık. Müze ve pazarlardan sonra sizin için listeye son bir yer daha eklemek istiyorum :

18. Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep merkezin biraz dışında kalan, 1000 dönüm arazi üzerine kurulmuş ve kayıtlara göre Dünya’nın en büyük üçüncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nden bahsetmeden geçmek olmaz.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, içerisinde hayal edemeyeceğiniz ölçüde 250’ye yakın hayvan türünü barındırıyor.

O kadar ki gününüzün yarısını çok büyük bir alana sahip olan bu hayvanat bahçesinde geçiriyorsunuz.

gaziantep-hayvanat-bahcesi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Ailecek Antep’i ziyaret ediyorsanız, müzeler dışında çocuklarınız ile bu hayvanat bahçesinde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Ayrıca akvaryumun, Zooloji Müzesi’nin ve safari alanlarının da ayrı bir zenginlik kattığı bu yerin giriş ücreti ise (2017) :

  • Yetişkinler için: 6 TL
  • Öğrenciler için: 3 TL

Bu arada Hayvanat Bahçesi merkeze göre biraz uzakta kalıyor. Bu yüzden :

Vaktiniz kısıtlıysa, araç kiralamanızı öneririm. Gaziantep’ten araç kiralamak için : Şu linki inceleyin derim. 

4. Gaziantep Eğlence Mekanları

Gaziantep’te sabahtan akşama kadar Antep yemekleri ve gezilecek yerler arasında mekik dokuduktan sonra günü bitirmeden şehirde eğlence mekanı arayışına mı girdiniz?

Eğer o kadar yemeğin ve gezinin üstüne yorulmadık diyorsanız, size Gaziantep eğlence mekanları hakkında birkaç ipucu vereyim.

Öncelikle Gaziantep’te eğlence mekanlarının kısıtlı olduğunu söylemeliyim. Yani gece hayatı gibi bir beklentiniz varsa, seçenekleriniz oldukça sınırlı.

Fakat canlı müzikli Antep gece mekanları ve birkaç iyi bar ve pub’ı şehirde bulmak mümkün.

gaziantep-bayazhan

Tarihi Bayazhan Restaurant

Mesela akşam olduğunda nezih bir ortamda güzel bir Antep akşamı geçirmek istiyorsanız, size Bayazhan’ı önerebilirim.

Bu hanın içinde bulunan Bayazhan Restoranı’nda eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Yine aynı hanın içinde bulunan, ambiyansı ve canlı müziği ile Spr Pub’da gecenizi sonlandırabilirsiniz.

Fiyatların ise burada Antep ortalamasının üstünde olduğunu unutmamanız gerekiyor tabii.

Diğer Gaziantep eğlence mekanları nerelerdir?

Gaziantep eğlence mekanları için gidilebilecek pubların, meyhanelerin ve barların listesini aşağıda bulabilirsiniz :

  • Gaziantep Meyhaneleri: Bayazhan Meyhane, Gar Restaurant, Akan Restaurant, Balkon Restaurant
  • Gaziantep Barları ve Pubları: Spr Pub, Hayal Kahvesi, The North Shield Pub

5. Gaziantep’te Nerede Kalınır & Gaziantep Otelleri

Antep’te nerede kalınır –  Gaziantep ucuz otel önerilerim nelerdir?

Gaziantep, ülkemizin çok fazla turist çeken bir yeri olması ve ülkemizin ticaret – üretim anlamında da lokomotif bir kenti olmasının verdiği avantajlar sayesinde Güneydoğu Anadolu’nun en gelişmiş şehri olarak ön plana çıkıyor.

Bu özelliğinden dolayı Antep, çok fazla konaklama seçeneği olan bir kente dönüşmüş durumda…

Öncelikle yukarıda bahsettiğim Gaziantep gezilecek yerlere yakın bölgelerde ve özellikle Gaziantep çarşı çevresinde bulunan Antep otellerinde kalmanız, kısa Gaziantep geziniz için çok rahat etmenizi sağlayacaktır.

Eskiden yapmış olduğum iş seyahatlerinde şehrin birçok bölgesinde farkı otellerde konaklamıştım fakat son seyahatimi tam anlamıyla turistik olarak gerçekleştirdiğimden dolayı, Gaziantep merkezde bulunan ve butik bir otel olan Anadolu Evleri’nde konakladım.

gaziantep-tas-evler

Bir dönem Yabancı Damat dizisinin çekildiği yerler – Anadolu Evleri – Gaziantep’te nerede kalınır diyenlere

Anadolu Evleri merkezi bir konumda ve İmam Çağdaş restoranının hemen arka sokağında bulunuyor.

Eski tarihi Antep yapılarının içerisinde bulunan Anadolu Evleri, eski bir tarihi yapının tekrardan restore edilmesiyle şu anki halini almış.

Eski taştan yapılmış olan bu butik oteli geçmiş ‘Yabancı Damat’ dizisinden rahatlıkla hatırlayabilirsiniz.

Merak etmeyin : Bu tarzdaki butik otellerden, lüks otellerden, iyi-orta halli otellerden ve Gaziantep ucuz otellerin hepsinden  aşağıda bahsedip incelemeniz için linklerini vereceğim.

Daha fazla laf kalabalığı yapmadan önerilerime geçelim diyorum :

Tüm Gaziantep otellerini isminin üzerine tıklayarak ayrıca inceleyebilirsiniz.  

Gaziantep Otelleri Butik ve Tarihi Otel Önerilerim :

  • Eski bir hanın içine kurulmuş tarihi bir otel olan Hışvahan Butik Hotel’de herşey düşünülmüş. Ödül kazanan bir Osmanlı eseri ve 10 odası olduğu için hepsi birbirinden özel. Zaten bu yüzden fiyatı, gecelik iki kişi 700 TL’den başlıyor.
  • Yukarıda detaylı olarak bahsettiğim ve gönül rahatlığıyla önerebileceğim Anadolu Evleri de kahvaltı dahil gecelik iki kişi 250 TL. (bazı zamanlar fırsat oluyor)
  • Eski bir konağın içinde bulunan ve 110 yıllık tarihi tescilli bir butik otel daha önereceğim. O da 13 adet konforlu odasıyla ve gecelik iki kişi 180 TL fiyatıyla konaklayabileceğiniz Ali Bey Konağı
  • Son önerim de geleneksel Antep Evi’nin 2016 yılında restore edilmesinden sonra açılmış. Ortak avlu etrafında çevrilen otel, sadece 5 odadan oluşuyor. Bu tarihi Efebey Konağı’nda konaklama ücreti, gecelik iki kişi 145 TL.

Lüks Gaziantep Otel Önerilerim :

  • Gaziantep merkezin 5 yıldızlı otellerinden birini önereyim şimdi de. O da gecelik iki kişi fiyatı 429 TL olan Grand Hotel Gaziantep
  • Şehir merkezine biraz uzak mesafede bulunan fakat bölgenin en iyi otellerinden biri olan ve iki kişi gecelik 390 TL’den başlayan fiyatlarıyla Divan Gaziantep Hotel
  • Konumu itibariyle kusursuz bir yerde bulunan ve modern tasarıma sahip odalarıyla gecelik iki kişi kahvaltı dahil fiyatı 362 TL olan Teymur Continental Hotel
  • Zeugma Mozaik Müzesi’ne 5 km. uzaklıkta bulunan, odaların tümünde hipoalerjenik ahşap mobilyalar barındıran ve gecelik iki kişi kahvaltı dahil fiyatı 351 TL olan Yılmazoğlu Park Otel
  • Gaziantep’in merkezinde bulunan, konforlu bir konaklama imkanı sunan ve gecelik iki kişi kahvaltı dahil fiyatı 290 TL olan Dedeman Park Gaziantep
  • Gaziantep’in tam merkezinde yer alan bir otel önereceğim son olarak. O da Yirmi yıllık tecrübesiyle puanı 8.5 olan ve gecelik iki kişi fiyatı 280 TL olan beş yıldızlı Tuğcan Hotel

İyi ve Orta Bütçeli Gaziantep Otel Önerilerim :

  • Şehir merkezinde bulunan ve gecelik iki kişi fiyatı kahvaltı dahil 184-200 TL arasında olan Tilmen Hotel
  • Ulaşım açısından şehrin en elverişli yerinde bulunan ve gecelik iki kişi kahvaltı dahil fiyatı 184 TL olan Jaleriz Hotel
  • Konaklamanın yanı sıra iş toplantılarının, seminerlerin, özel organizasyonlarının da yapıldığı ve fiyat fayda dengesi iyi olan, gecelik iki kişi fiyatı da 214 TL olan Safir Otel 
  • Orta bütçeli seyahat edenlerin tercih ettiği ve konsepti her yerde aynı seviyede olan, gecelik iki kişi fiyatı da 166 TL olan İbis Gaziantep

Bu arada Gaziantep şehrinin genelindeki oteller için : Şu linke tıklayarak ayrıca inceleme yapabilirsiniz. 

Yukarıda belirttiğim otellerin fiyatlarında dönemsel olarak artış ve azalışlar olabilir. Size önerim, seyahatleriniz kesinse, erken rezervasyonla günlük fırsatları yakalamanız yönünde olacaktır.

Şimdiden herkese bol keyifli Gaziantep tatili diliyorum.

İlginizi Çekebilecek Diğer Gaziantep Yazılarım :

Gaziantep gezilecek yerler yazımda, Gaziantep ‘te yapılacak her şeyi sizin için detaylı bir şekilde anlattım. Özellikle yukarıda Gaziantep’te ucuz otel önerilerini de vererek kısa zamanda daha verimli bir Antep gezisi yapmanız için ipuçları verdim. Antep yemeklerine doyacağınız, Harikalar Diyarı Gaziantep’in tadını doyasıya çıkaracağınız bir gezi yaşamanız dileğiyle. Yorumlarınızı ve sorularınızı aşağıda dile getirmeyi unutmayın. Hatta Birhayalinpeşinde sosyal medya hesaplarımızdan takip edip, sorularınızı sorabilirsiniz. Mutlulukla yollarda olun…

menü başlığı resimi

instagram logo resimiyoutube logo resimi

8 Yorum

  1. sadiye
    • Kübra
  2. Serpil Gül
    • Deniz Pehlivan
  3. Fatoş
    • Deniz Pehlivan
  4. Turan
  5. nesrin

Cevapla

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.