Türkiye’nin Maldivleri: Salda Gölü’nde Gezilecek Yerler
Türkiye nin maldivleri olarak kıyaslanmaktan bıkan ahali, koskoca Salda Gölü adına Saldivler der olmuş. Milyonlarca insan yollara düşüp, son yılların en gözde rotasına insanları akın eder olunca, dedim “Bi de ben gidip göreyim bakalım şu meşhur doğa harikası yeri”. Atladığım uçağa, mavinin her tonunun, beyazın her zerafeti ile kavsauşmasını bizzat yerinde gördüm a dostlar. Söylenenler gibi güzel, fakat gereken özenin hala verilmediğini düşündüğüm gezideki tüm deneyimlerimi aşağıda sizin için yazdım. Keyifli geziler.
SALDA NEDEN MEŞHUR?
Salda Gölü, Burdur yüksek magnezyum içerikli kayaç yapısından dolayı, bem beyaz kumlardan ve güzel plajı gölü olan salda nadir bir yerdir. Bu zemin yapısından ve üstüne dünyanın en temiz 5 gölünden birisi olmasından dolayı, özellikle kıyı kısımları turkuaz, orta kısımları da masmavi renkte.
Rakım deniz seviyesinden 1.200 metrede bulunuyor. Derinlik ise en derin noktası 180 metre
İşte bu görsel güzellik, diğer göllerde bulunmadığından, milyonlarca insan sırf bu renk cümbüşünü görmeye gidiyor ve instagram’dan efsane güzel fotoğraflar çekip paylaşıyorlar.
Böylece, yıllardır zaten orada duran, kendi halindeki burası, aniden popülist kültürün de etkisiyle ÜNLÜ oluyor. Tüm olay, bundan ibaret aslında. Buraya ait konumunu konum bağlantısından haritada görebilirsin.
Zemindeki bembeyaz kayaçlar, burasını güzel yapıyor
Tabi 2. ayrı durum daha var. Burası Mars ın kayaç yapısının benzerini barındıran, dünyadaki 2 yerden birisiymiş. O yüzden, aslında jeolojik olarak da değerli bölgeymiş, bu kısım ise turistlerin pekte umrunda değil gibi !!!
SALDA GÖLÜ’NE GİTMEYE DEĞER Mİ?
İnstagram: Birhayalinpesinde hesabımda fotoğraf paylaşmıştım ve altına da yüzlerce yorum gelmişti. Halkımız, yorumlarda 2’ye ayrılmışlardı : “Tamamen abartı diyenler” ve “Siz çok biliyorsunuz. Gitmeyin o zaman. Fıstık gibi bir göl.” diyenler.
Peki böylesine doğal mucize gözlerimizin önünde görsel şov yaparken, nasıl oluyor da böyle bir durumda bile 2’ye bölünüyoruz dersiniz ?
Cevabı belli aslında : Umduğunu bulamamak. Çünkü genelde bizler, bazı yerleri abartır da abartırız. Düşünün. Buraya “Türkiye’nin Maldivleri” yakıştırmasını yapacak göklere çıkarırız. İşte insanlar da burasına gelince, tıpkı Maldivler gibi bekliyorlar.
Üstüne üstelik, özellikle hafta sonu kalabalığında veya bayram döneminde gelip, meşhur Maldivler Plajı’na arabalarını dahi park edemeyip; üstüne, burada güzel fotoğraf çekmeye çalışırken, her daim arka planda birileri fotoğrafı da bozunca, geziden nefret ediliyor. Ayrıca düğün çekimi içinde evlenecek çiftler tarafından kullanılıyor. Bu harika doğaya kızmayın. Onun suçu yok. Suç bizim. Suç, çöpünü sahilde bırakanın, mangalının artıklarını burasının içine boşaltanın, içtiği kola şişesini göle fırlatanın.
O yüzden, hemen baştan belirteyim dedim : burası ülkedeki en güzel göllerdendir ve mutlaka görülmelidir. Sadece doğru zamanda, doğru yerleri gezilmelidir. İşte ben de size, aşağıda sırası ile bu durumların hepsini anlatıcam. He bu arada, tabiki gitmeye değer. Lafı bile olmaz !!!
Ayrıca, “Deniz sen çok biliyorsun!” diyenler olursa, MALDİVLER linkimden Maldivler yazılarımı okuyabilirler. Çünkü Maldivler’e de gittim. O gezime ve gördüklerime de dayanarak, bu yazımı yazıyorum. “Laf ettirmem, ezdirmem Salda’mı !!!” sahipliği ile anlatmaya devam edelim bakalım :
Ayrıca, aşağıda Gezi VLOG’u mu da ekliyorum. Sonuna kadar izleyip, sonra yazıyı okursanız her şeyi planlamış olursunuz. Kanala da ücretsiz abone olmayı unutmayın.
SALDA GÖLÜ NEREDE?
Gerekli uyarıları yapıp, bildiklerimize dair girişimizi yaptığımıza göre, artık doğa harikası en güzel göle plan yapacak olanlar için rotaları oluşturma kısmına geçebiliriz efendim.
Hangi ilde diye merak ederseniz, Denizli-Burdur-Antalya üçgeninin ortasında; Burdur-Denizli sınırında yer alıyor. Aşağıdaki haritadan buranın hangi ilimizde olduğunu ve konumunu görebilirsiniz. Hatta buradaki yazımdan, Salda Golu hakkında tüm detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.
SALDA GÖLÜNE NASIL GİDİLİR?
Antalya Salda Gölü yol tarifi için hızlıca özet geçecek olursam : Direk ulaşım yok. Zaten, birçok turist, yolunun üstündeyken uğruyor.
Ama belki siz de, benim yaptığım gibi direk teee uzaklardan gelip, bu güzeliği görmeye uçakla gelmeyi düşünenlerden olabilirsiniz. Denizli Çardak Hava Limanı’nı kullanmak en uygun yol. Özellikle Pegasus Hava Yolları‘nın, Sabiha Gökçen Hava Lima’nından her gün gidiş-dönüş seferleri bulunuyor.
Hava Liman’ına geldikten sonra ise, ne yazık ki direk yine ulaşım yok. En iyi yol, araç kiralayarak bu bölgeyi gezmek. Aracınızı da, şu linkten inceleyin derim.
Pek tabiki, otobüsle gelip Burdur un Yeşilova ilçesine çevresindeki otogardan gelmek isteyebilirsiniz. İşte bunun gibi daha onlarca seçenek olduğundan, kafanızı şişirmemek adına, Salda Gölüne Nasıl Gidilir yazımda her şeyi tek tek tüm alternatifleri ile anlattım efendim.
Ayrıca merak edilen burası isparta arası kaç km (kilometre) cevabı ise 107 km’dir ve yine merak edilen soru denizli saldivler arası kaç saat sorusuna ise 1 saat 36 dakika olarak cevap verebilirim.
Orada tüm ulaşım seçeneklerini ve önerilerimi görebilirsiniz. Burada konuyu dağıtmak istemiyorum ve anlatmaya devam ediyorum. Şimdiki konumuz, burdur yeşilova Salda’da cadir kampi muhabbetleri :
KAMP – BUNGALOV – KONAKLAMA DURUMU
Şimdi efendim. Göl çevresinde 1-2 tanecik otel, 1 tane kamp alanı dışında başka salda gölünde kalınacak yer YOK.
Zaten, öyle lüks olsun, parası neyse veririm bakış açısıyla gitmeyi planlıyorsanız, hiç gitmeyin. Hayal kırıklığına uğrarsınız.
Çünkü bu bölge 1. derece doğal sit alanı. Yani inşaat yapmak YASSAK.
O yüzden, eskilerden beri devam eden hangi Salda Gölü otel veya tesis varsa, hala devam ediyor ve kimse çivi dahi çakamıyor.
En uygun Salda Gölu otelleri listelediğim Şu Linkten inceleyebilirsiniz.
İşte burası böyle bir yer. O yüzden, hani olurda 1 gece bari olsun, konaklayalım diyorsanız, sizi KAMP KONAKLAMA SALDA GÖLÜ BUNGALOV yazıma davet ediyorum. O yazımda tüm Salda Gölü konaklama önerilerimi görebilirsiniz. Siz bu önerilerimi tek tek yan sekmelerde açın derim. Hepsi inanılmaz yardımcı olacak.
SALDA GÖLÜ YEME ve İÇME REHBERİ
Salda gölün’nün yaptığım en keyifli kısma geldik. Yeme&İçme kısmı. Her ne kadar, ne yersem yiyeyim 1 kilo dahi alamasam da, yeme&içme kısmına bayılıyorum. (Bütün kadınlar, muhtemelen şu anda bana kızıyorlardır !!!)
Baştan uyarayım : Burada öyle ne fazla yerel yemek çeşitliliği olacak; ne de onlarca restoran. Yöreye has 5 çeşit yemek say deseniz sayamam, ben yine de, Salda’ya gelip nerede ne yemişsem hepsini anlatayım :
Maldivler Tost
Burdur, Yeşilova civarında en yakın toplu yerleşim yerinin olduğu ilçe, yaklaşık Salda gölü’ne 4-5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 90’ların sonundaki ilçelerimiz vardır ya. İşte öyle sımsıcak, sakin yer.
Bu ilçenin de, tostu meşhur. Kıymalı tostunu yemeden dönmemek gerekir. Bunu, gitmeden önce yaptığım tüm araştırmalarda duymuştum ama gidip, yerinde tadınca haklı öneri olduğu gördüm.
Ben, gelince Maldivler Tost adında, rastgele sokakta dolaşırken denk geldiğim bu restorana gittim. Kıymalı Tost 4 TL, çay 1 TL, zafer gazoz 1,5 TL.
Bu arada hem Denizli, hem de Burdur’da zafer gazoz içemeyeni dövüyorlar. Ona göre. meşhur yani !
İlçede aslında tost yapan çok restoran var ve öyle lezzetli tost yapıyorlar ki, yahu dedim “4 TL’ye nasıl lezzetli yapıyorsunuz. Bir sırrı olmalı.”
Mekanın sahibi Mehmet abimden “Etler, tek yerden alındığından tüm tostçuların kıyması temiz. O yüzden lezzeti hep güzeldir.” cevabını aldım. Bu arada Mehmet abi tatlı abilerimizden, sıcakkanlı. On numara adam. Özlemişim böyle insanları. Valla özlüyor insan…
- Adres : Yeşilova merkez
- Fiyatlar : Kıymalı tost 4 TL, çay 1 TL
Güllü Ana’nın Yeri
Yeşilova Belediyesi Halk Plajı, muhtemelen sizin de uğrayacağınız plaj olacak. Tüm kampçılar, keyifçiler hep burada konaklıyor.
İşte burada, hemen sahil kısmında gözlemeci teyzeler var. Ben, 1 gece kamp yaptıktan sonra, ertesi sabah kahvaltıya Güllü Ananın Yeri’ne gittim. Ve rastgele gittim. Bilmeden. Okumadan. Gönülden !
Meğer inanılmaz sıcak kanlı teyze ile tanışacakmışım. Dayanamadım oturdum yanına. İnsan hep güler mi yahu!
Hatta kocası ile yaptığı harika atışmaları da vardı. Tam aile yeri. Güllü Ananın kızı ve damadı da mekanda çalışıyor. Hatta torunu bile. Güllü Ana, hem hamur açıyor; hemde herkese günaydın gülücükleri saçarak sataşıyor.
Bu arada restoranda, gözleme 7.5, çay 1,5 TL. Diyorum ya buralar inanılmaz ucuz diye. He bu arada, gittiğim bütün restoranlarda, tanıştığım bütün insanlar mutlu, pozitif, yardımsever, sıcak kanlılardı ki, bu duygunun ne demek olduğunu özlemişim. Bakın yine söylüyorum, özlemişim yani ! Tüm bölge ahalisine, hatırlattıkları için sonsuz teşekkürler.
Hatta Güllü Ananın mekanından çıkarken, “Lütfen bir daha gelin. Kahve ikram edelim.” dediklerini de hatırlayınca, son cümle olarak yazayım dedim.
- Adres : Yeşilova Belediyesi Halk Plajı
- Fiyatlar : Gözleme 7.5 TL, çay 1.5 TL
Pideci Sami
Burası öyle büyük göl değil. O yüzden, aracınız varsa her yere kolay ulaşabilirsiniz.
İşte olur da, kuzeybatı tarafındaki Doğanbaba Köyü’nün plajına yolunuz düşerse, Pideci Sami’de kuşbaşılı pide yemeden DÖNMEYİN.
Şiddetle öneriyorum. Altına da imzamı atıyorum. Hem eti, hem de çıtır çıtır hamuru ile beni benden aldı bu amcamızın pidesi. Pide 10 TL, kuşbaşılı olan 15 TL, gazoz 2.5 TL idi.
Burası sakin, sessiz ve salaş yer. 5-10 sandalyesi olan, Maldivler Plajı’na göre daha sakin plaj. Hatta bildiğim kadarıyla kampçılar buraya kamp atıyorlarmış fakat tesis yokmuş. Haberiniz olsun.
- Adres : Doğanbaba plajı
- Fiyatlar : Pideler 10-15 TL, gazoz 2.5 TL
Salda Gölü Kamp Alanı Restoranı
Kamp Alanı’nda belediyenin işlettiği restoran var. Sanırım bizim ülkenin en uygun restoranı burası.
Çadır kurmak, elektrikten, duşundan ve tuvaletinden yararlanmak ücretsiz.
Olur da restorandan Salda gölü çadır kiralama yapmak isterseniz o da diğer turistik yerdeki işletmelere göre bedavaya yakın. Çünkü sıfır kar marjı var desem yeridir.
Tesis, gece 24.00’a kadar açık ve dileyen okey-tavla oynayıp, keyif yapabiliyor. Burası, beni çocukluğumda ailemle tatile gittiğim yerlerdeki anılarımı canlandıran mekan oldu ! Akşamları canınız sıkılırsa uğrayın derim !
Bu arada Yeşilova’ya çok yakın olduğu için burada konaklama yapabilirsiniz. Ücretsiz iptal edebileceğiniz otelleri şu linkten inceleyin derim.
- Adres : Yeşilova Belediyesi Kamp Alanı
- Fiyatlar : Açık büfe kahvaltı 15 TL, alabalık 10 TL, sac kavurma 20 TL, tavuk ızgara 10 TL, Çorba 5 TL , zeytinyağlılar 5 TL, bira 8,5 TL
Sultanpınarı Dinlenme Tesisleri
Yeşilova Halk Plaji’na gelmeden, hemen golün sol tarafından bulunan güzel restoran burası. Üstü kapalı göl manzaralı tesiste, kuzu saç kavurmayı methetmişlerdi ve gerçekten de güzeldi. Mutlaka öneririm. Fiyatı : 40 TL
Sonradan tavuk saç kavurmayı denedim fakat pek beğenmedim. Önermiyorum. Saç kavurma, yanında buz gibi yayık ayranı ve enfes manzarası ile, güzel restoran arayanlara burayı öneririm.
- Adres : Yeşilova
- Fiyatlar : Saç Kuzu Kavurma 40 TL, saç tavuk kavurma 35 TL. Bu arada, kavurmanın yanında paçanga böreği, çoban salata ve acı ezme ikram ediyorlar. Akşam 8’e kadar açık.
PLAJLAR ve YÜZÜLÜR MÜ ?
Yeme içme kısmını da geçtiğimize göre, Salda’nın olmazsa olmaz sorumuza gelelim : Yüzülür mü ? sorusu da, aldığım sorulardan bir tanesi ve bu sorunun gelmesine şaşırıyordum doğrusu.
Çünkü salda gölü’nün suyu, dünyanın en temizlerinden bir tanesi olduğunu biliyordum. Ve itiraf ediyorum : Belirli plajlarda yüzmek keyifli fakat bazı plajlarda yüzmek zor. Hatta yüzmeyin diye uyarsam yeridir !!! Aşağıda Salda Gölü tehlikeli mi ve nedenlerini tek tek anlatacağım.
Başlamadan önce, bu bölgede yüzmenizi önerdiğim plajları, kabaca aşağıda hem yazılı olarak hemde Salda Köyü harita konumları ile anlatayım diyorum.
Maldivler Plajı (Saldivler)
Burası, aslında asıl Salda Köyü’nde bulunan ve buradaki en meşhur plaj zaten. Uzunluğu yaklaşık olarak 1 km. Araçla giriş ücreti olarak 5 TL talep ediyorlar. Plajda restoran ve cafeler var. Fiyatlar uygun.
Buranın suyu güzel sayılır, plajın başlangıç ve bitiş bölümlerinde su biraz balçıklı. Yani göle girince, aniden dizinize kadar balçığa batabiliyorsunuz.
Özellikle sabah saatlerinde yüzmek ve fotoğraf çekmek biçilmiş kaftan. Ayrıca bayramlarda ve hafta sonlarında çok çok kalabalık.
O yüzden hafta içi gitmenizi öneririm. Son olarak, hemen Adalar kısmında gölde yüzmeyin, aynı zamanda fotoğraf çekerek geçirin zamanı derim.
Salda Gölü Belediye Halk Plajı
Yukarıda da anlatmıştım. Belediyenin halk plajı var giriş ücretsiz ve suyu cam gibi. Sahilde yine gözleme yapan işletmeler ve belediyenin tesisi var.
Yüzmeye benim en sevdiğim plajlardan birisi oldu, zemini ve kıyıdan 50 metre uzaklaşıncaya kadar sığ olduğunu görürsünüz.
Özellikle orta kısımdan uzaklaştıkça plaj sakinleşiyor. Bu arada, hemen sahilde işletme bulunmuyor. İşletmeler, sahilden 150 metre kadar uzakta bulunuyor. Yaz mevsiminde su ve içecek ihtiyacınız olabilir. O yüzden, bu plaja gelmeden önce hazırlıklı olun derim.
Salda Gölü Tabiat Parkı
Burası da, yine işletme olarak hizmet veriyor. Zaten 2-3 tesisten birisi. Buranın da suyu güzel, bu bölge de her daim kalabalık olabiliyor.
Özellikle sahil kısmı, diğer plajlara nazaran daha yeşil diyebilirim. Suyu da, özellikle doğu yakasına göre, yüzmeye daha elverişi. Zaten bu bölgede de, çok yüzme meraklısını göreceksiniz. Kalabalığın olduğu bölgelerden.
Doğanbaba Plajı
Doğanbaba Köyü’nün plajı, diğer plajlara nazaran daha az tercih ediliyor. O yüzden daha sakin. Zaten sahilde Pideci Sami dışında işletme yok. Giriş ücretsiz. Suyu ve plajı da yüzmeye uygun fakat bana göre, plajlar sıralamasında 3.-4. sıramda yer alan plaj kendisi.
Su aniden balçıklaşabiliyor. Yüzme bilmeyenleri her daim bilgilendirelim.
Bu arada, daha onlarca plajda da yüzebilirsiniz ancak önermiyorum. Çünkü, daha önceki yıllarda boğulma vakaları olmuş. Su aniden balçıklaştığından, insanlar panik olabiliyorlarmış. Ayrıca, suda tuz az. O yüzden kaldırma kuvveti de, denize göre daha az. Aman dikkat edelim ! Yüzme bilmeyenleri, bilgilendirelim.
SALDA GÖLÜ’NDE GEZİLECEK YERLER & YAPILACAK ŞEYLER
Salda gölü gezilecek yerler aslında öyle sanıldığı gibi fazla değil. Zaten maksimum 1 gece konaklarsanız, burada yapılacak ve görülecek her şeyi deneyimlemiş olursunuz.
Gezilecek yer olarak, benim aklıma gelen en güzel şey: Yeşilova İlçesini ve Doğanbaba Köy’ünü gezmeniz. Hala 80’lerden, 90’ların başından kalan tabelaların olduğu, sımcıcak içten insanların yaşadığı yerler buralar.
Köy meydanlarında ahali ile içilen keyif dolu çaylar ve “Nerden geldiniz gençler ?” sorusuna verilen “İstanbul” cevabından sonra, büyük şehre karşı duyulan isyankar muhabbetler yapmaya biçilmiş kaftan buralar.
Bu arada Yeşilova’da, her perşembe pazar kuruluyor ama akşam 4’te kapanıyor. Yerel pazar görmek isterseniz uğrayabilirsiniz.
Bununla beraber, buraya mutlaka şahsi arabanız, bisikletiniz veya motorsikletiniz ile gelirseniz gölün etrafında tam tur da atmak lazım. Özellikle gölün doğu kısmında kimsecikler olmuyor. İn-cin top oynuyor.
Akşam üstü saatlerinde, aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere, doğu kısmında öyle güzel gün batımı oluyor ki, şöyle katlanabilir masa ve sandalyeyi sahile kurup, piknik havasında keyif yapmadan ayrılmamak lazım. Bunu yapacaksanız, Yeşilova’dan alışveriş yapıp, öyle planlar yapın derim. Çünkü doğu kısmında hiç işletme yok.
Eğer olur da, kışın Salda Köyü tatil için gelirseniz, Salda’daki Kayak Merkezi’ne uğrayabilirsiniz.
Eşeler Yaylası Tınaztepe’de bulunan kayak merkez aslında yeni sayılır ama 1.600 ila 950 metre uzunluğunda değişen pistleri ile kayak severlerin şimdiden uğrak noktası oldukları söyleniyor.
Bu arada uçak bileti almadan önce En İyi Uçak Bileti Arama Motorları yazımı sonuna kadar okuyun
SALDA GÖLÜ DİKKAT EDİLECEKLER!
İyi güzel övdük, güzelliklerini anlattık, planlarımızı yaptık. Sıra geldi dikkat edilmesi gerekenler, uyarı ve önerilerimize :
Yukarıda söylemiştim : Tekrar yenilemek istiyorum, eğer ki yüzmeyi bilmiyorsanız, YÜZMEYİN. İyi biliyorum diyerek de, ıssız noktalarda yüzmeyin. Bana bir şey olmaz diyerek, balçık olan alanlarda ne olur yüzmeyin…
Ayrıca, gölün, özellikle doğu yakasında kimsecikler olmuyor. O yüzden, market falan bulamazsınız. Yanınızda mutlaka yiyecek, içecek bulundurun. Gitmeden önce Yeşilova İlçesi içinde alışveriş yapabilirsiniz.
Bununla beraber, gölün etrafında gördüğünüz çöpleri lütfen toplayın. Bazı kendini bilmezler, yaptıkları mangalın közünü göle boşaltıyor. Ne diyeyim ! Diyecek bir şey bulamıyorum doğrusu.
Özellikle bayramlarda ve hafta sonlarında çok çok kalabalık olur. Maldivler Plajı’nda iğne atsanız yere düşmeyebilir. Fotoğraflarda gördüğünüz yer ile, canlısı farklı görünebilir.
Bu arada, fotoğraflarda gördüğünüz renk ile, canlısı farklı olabilir diyorum ya. İşte çoğu zaman bunun nedeni : Şans. Neden mi ? Çünkü gölün rengi değişiklik gösterebiliyor.
Gün içerisindeki rüzgardan tutun da, insanların geride bıraktıklarından dolayı dahi rengi değişebiliyor. Mevsimin, günün saatinin, daha bir çok şeyin nedeni olabiliyor.
Lüks beklemeyin, rahata erip, lüks işletmede keyif yapmayı planlıyorsanız, yanlış yerdesiniz.
Son olarak, etrafında, kişilerin çamurları vücutlarına sürdüklerini görebilirsiniz. Killerin, vücuda iyi geldiği söyleniyor ama alerjiniz varsa, hiç bulaşmamanızı öneririm. Sıra geldi, planlama kısmına :
SALDA GÖLÜ’NE NE ZAMAN GİDİLİR & KAÇ GÜN YETER?
Salda’ya 1 hafta gelip kalan da var; 1 gün dahi duramayan da. Bu, yerde tamamen ne beklediğiniz ile alakalı.
Ben şöyle plajında güneşleneyim, ekonomik tatil yapayım derseniz, 1 hafta da kalabilirsiniz. Ama bana sorarsanız, 1 gece konaklamalı Salda Gölü turları, yeter de artar bile.
Peki ne zaman gidilir diye soranlara : Yukarıda da söylediğim gibi yaz mevsiminin yoğun tatil dönemlerinde ve hafta sonlarında, bayramlarda, seyranlarda gidilmez. Çok kalabalık.
Hafta içleri, özellikle mayıs ve eylül aylarında, gitmeye en iyi zamanlar diyebilirim. Hatta buraya gelmişken, gelin daha kapsamlı planlar yapıp, güzel bazı gezi rotası çıkaralım :
BURDUR’A GELMİŞKEN BAŞKA NE YAPILIR?
Burdur’a gelmişken, hem Burdur’a, hem Denizli’ye, hem Pamukkale turu, hemde Isparta turu ile harika yerlere de uğramanızı öneririm.
Bu coğrafya binlerce yıllık tarihi antik kentlere, doğal güzelliklere ve keşfedilmeyi bekleyen onlarca köye ev sahipliği yapıyor. Mesela 3 ilimizden örnek rotalar verecek olursak :
- Burdur : Sagalassos Antik Kenti, İnsuyu Mağarası, Burdur Gölü ( 1-2 gün)
- Denizli : Pamukkale Travertenleri, Laodikeia Antik Kenti, Ağlayan Kaya Şelalesi, Kaklık Mağarası, Keloğlan Mağarası (1-2 gün)
- Isparta : Burası lavanta tarlaları ile meşhur olan Kuyucak Köyü, Yazılı Kanyon Milli Parkı (1 gün)
SALDA GÖLÜ, benzersiz göl manzaraları, ekonomik tesisleri, hala sakin kalan plajları ile benim hayran olduğum yer oldu. Her ne kadar sosyal medyanın abartısı olduğunu düşünerek önyargı ile gitsem de, Salda dönüşünde ülkemizde görülecek en güzel doğal destinasyonlardan birisi olarak listemde yerini aldı. Umarım sizler de beğenirsiniz. Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan beni takip etmeyi unutmayın. Hayal edin. Düşün peşine…
Salda hakkında çok şeye değinmişsiniz. Salda Gölüne yolu düşenler için güzel bir bilgilendirici yazı olmuş. Sizi tebrik ediyor sağlıklı gezmeler diliyorum.