Mauritius Adası Gezisi Yapacaklara Harika +10 Öneri

Mauritius, pırıl pırıl denizi, bitmek bilmeyen ıssız sahilleri, Hint Okyanusu’nun tam kalbinde 1 milyondan azıcık fazla güler yüzlü halkı ile dünyanın dört bir yanından gelen seyahat severlerin hayran olduğu bir ada ülkesi. Soğuk bir aralık ayında, 10 saatlik uçuş sonrasında ulaştığım sımsıcak bu tropik ada hakkında, aşağıda sizler için uzun uzun deneyimlerimi en ince ayrıntısına kadar anlattım.

Aklınızdaki bütün Mauritius Adası hakkındaki soruların tamamının cevabını bu gezi yazımda göreceksiniz.

Ama önce :

Hani bazen “Her şeyi bırakıp öyle bir yere gideceğim ki, ardıma bile bakmayacağım. Öyle bir gideceğim ki, kendim bile inanamayacağım gittiğime.” diye söyleniriz ya.

Ülkenin en yaygın sembolü DODO kuşu. Sadece Mauritius’da yaşarmış. Ama ne yazık ki, artık nesli tükenmiş. 

İşte, o gideceğimiz yer Mauritius olsa gerek. Bilmiyorum. Belki de, Mauritius’da o kadar mutluydum ki, tek başıma çıktığım balayı gezimde hayatımın en güzel anılarını, maceralarını yaşadım.

mauritius adalari

Mauritius’un harika sahilleri : Mauritus gezilecek yerleri ve harika adaları ile insanı cezbeder

Sahildeki kum tanesi gibi, Hint Okyanusun’da minicik yer işgal eden bu ada ülkesinin ıssız koylarında yüzdüm, her daim gülen çocukları ile dans ettim, balıklara dokuna dokuna suyun altında yürüdüm.

Ben, 69. ülkem Mauritius’a aşık oldum. O yüzden, bu yazımda, Mauritius hakkında bildiğim her şeyi tek tek en ince ayrıntısına kadar anlatayım diyorum.

1. Mauritius’a Nasıl Gidebilirsiniz ?

Efendim ben Mauritius’a, dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden SatGuru ile gittim. Kendileri, 80’den fazla ülkede ofisi olan, özellikle Afrika‘da çok deneyimli tur programlarını organize eden ve inanılmaz bilgili tur rehberleri olan güzel bir şirket.

Böyle bir geziyi, o bölgeyi daha iyi bilen birileri ile gezmek istediğim için kendilerine güvendim ve çok ama çok memnun bir şekilde 5 gün geçirdim. Hatta, Mauritius’dan yaklaşık 2 saat uzaklıktaki Seyşeller’e uçtum ve 4 gün Seyşeller‘de kaldım.

mauritius_balayi

Mauritius’daki alev ağacı, sadece Aralık ayında bu kadar güzel olurmuş

Bu arada (Gerçi aşağıda zaten anlatacağım), eğer bu turu bireysel yani tur firmasından almasaydım, bana daha pahalıya mal olacaktı.

O yüzden, eğer ki böyle pahalı bir ülkeye gidecekseniz, SatGuru gibi bir firma ile irtibat kurup kendilerinden paket teklifleri alın derim. Bireysel tur programı yapacaksanız, inanın daha pahalıya mal olabiliyor.

Ama, eğer backpack yani sırt çantası ile gezecekseniz, o halde bireysel de Mauritius turu planlaması yapabilirsiniz. Bu önerim, özellikle balayı veya biraz rahatını düşünenlere aslında.

Mauritius’da, konakladığım bölge Grand Baia bölgesi idi. Adanın kuzeyinde bulunuyordu. THY ile 10 saat süren uçuşum sonrasında, 5 gün boyunca adanın neredeyse tamamında bulundum.

Lakin, bir kaç noktasını ne yazık ki göremedim. Çünkü inanılmaz yağmur yağdı. Bir dahakine diyelim diyerekten erteledim. Ama sizler için, aşağıda tüm gözlem ve bilgilerimi liste olarak anlattım.

Aşağıda, soru cevap şeklinde, belki de Türkiye’nin en kapsamlı Mauritius notlarını görebilirsiniz. Sorularınız olursa yorum kısmına yazın lütfen.

2. Mauritius Vize İstiyor mu ?

En güzel yanı da bu. Mauritius, bizden vizesiz ülkeler arasında. Sadece ülkeye girerken göçmenlik kağıdı doldurmamız gerekiyor hepsi bu kadar.

Bu kağıtta ise; nerede kalacağımızı, nereden geldiğimizi ve ne zaman döneceğimizi soran sorular var.

mauritius_balyi_oneri

Mauritius’da olağanüstü bir gün batımı anı

Ayrıca, gümrük memurları sizden “Geri dönüş uçak biletinizi” isteyebiliyor. O yüzden dönüş biletiniz yanınızda veya telefonunuzda olsun derim.

Mauritius Para Birimi : Mauritius Rupisi. 1 dolar yaklaşık 35 Rupi

Bu arada, ülkeye ayak bastığınız hava limanı Sir Seewoosagur Ramgoolam Uluslararası Havaalanı. Limanda 1 saatlik internet kullanımı ücretsiz. Duty free fiyatları ise bizdekilere göre çok daha pahalı.

O yüzden, İstanbul’dan veya diğer ülkelerden gelirken duty free alışverişinizi yapıp, öyle Mauritius’a gidin derim. Çünkü, ülkede alkol ve sigara da pahalı. Bilginize…

3. Mauritius Nerede ? Mauritius’a Nasıl Gidilir ?

Mauritius, Hint Okyanusun’da, Doğu Afrika’nın da doğusunda bulunuyor. Bu ada ülkesine en yakın ülke Madagaskar.

Yakın dediğime bakmayın : Kuş uçumu 1.000 km’den fazla. Bu arada Mauritius adaları, aslında 4 ana ada. Yani ülkeyi, tek bir ada olarak düşünmeyin.

Mauritius’a, uçakla gitmeniz gerekiyor. Yukarıda hava alanının adını da söyledim zaten. THY direkt seferler düzenliyor ve Mauritius uçak bileti fiyatları ortalama gidiş dönüş 1.000 dolar civarında. Aktarmalı olarak Qatar Airways de gayet güzeldir ve fiyatlar ortalama 800 dolar. Hatta size bir öneri :

Mauritius nerede nasıl gidilir yazımı da detaylıca bir okuyun derim

Bu arada, eğer olur da adada araç kiralamak isterseniz, şu siteyi kullanabilirsiniz. Özellikle araçla arabayı gezmek çok keyifli ve kolay oluyor. O sitede de, onlarca araç kiralama firması bulunuyor. Gayet de güvenilir ve uluslar arası bir site.

Bununla beraber, Mauritius’da halk otobüsleri ile bir çok yere gidebilirsiniz. Duraklardan direk otobüse binip, otobüste bilet ücretini ödeyebiliyorsunuz.

4. Mauritius’da Yaşam Nasıldır ?

Bir ada ülkesinde yaşam nasıl olabilir ki ? Kafaları çok rahat. Hiç acele etmiyorlar. Hep gülüyorlar. Herkes, adada bir gelenek olduğu için, akşam üzeri gün batımını izlemeye sahillere akın ediyor. Akşamları dans ediyorlar. Hatta kumarhanelerde kumar da oynuyorlar.

Halkın dini, genelde Hinduizm. Adanın dört bir yanında tapınaklar yapmışlar. Aşağıda gezilecek yerler kısmında da anlatacağım zaten. Bu arada Hinduizm konusunda merakınız varsa : Hindistan Dinleri Nedir & Hinduizm Nedir yazıma bakabilirsiniz.

mauritius_alısveris

Mauritius Adalarında en yaygın din Hinduizm : Mauritius turları son yıllarda oldukça popüler

Halk, 3 farklı dil biliyor : Bunlar Fransızca, Kreolce (Fransızca gibi aslında.) ve İngilizce. Bu 3 dili de, adanın her bir mahallesinde duyabiliyorsunuz.

Ama yerli halktan tanıştığımız Jemal’in söylediğine göre, 11 dil konuşuyorlarmış. Bu 3 dil en yaygınıymış. Bununla beraber Hintçe’den Arapça’ya; hatta Afrika’daki farklı dillere kadar konuşuyorlarmış.

Adada halk, günde 6-7 Euro’ya yaşıyor. Sizden gelmesi en muhtemel soru olan “E bu adamlar nasıl geçiniyor ?” sorusunun cevabını hemen vereyim : Pilav yiyorlar. Alışveriş yapmıyorlar. Olabildiğince minimal yaşıyorlar. Kırk kanaat geçiniyorlar.

Ayrıca, Mauritius’a her yıl 1 milyondan fazla turist geliyor. Bu turistlerin % 80’inden fazlası Fransız. Özellikle aileler ve balayı çiftlerinin en çok tercih ettikleri destinasyonlardanmış bu ülke.

5. Mauritius Pahalı mı ? Mauritius Adası Hakkında Bilgiler

Mauritius, bana göre çok pahalı bir ülke idi. Nedenini bilmiyorum ama, insan hiç ucuza bir şey bulamaz mı ! Yoktu. Yemek=Pahalı, içecekler=pahalı, motor kirası=pahalı. Hatta örnek vereyim size :

  • Motor kirası :  23 dolar
  • Benzin : 1.4 dolar
  • Etin kilosu : 25 dolar
  • Su altı yürüyüşü ve zipline : 30 dolardan başlıyor
  • 4 yıldızlı bir otel : 2 kişi 200 dolar civarında
  • 2 ggbyt İnternet : 450 Rupi. Ayrıca 350 Rupi de hat bedeli. (Emtel firmasını öneririm.)

Sanırım bu rakamlar ne kadar pahalı bir ülke olduğunu anlatmama yetmiştir. Ama merak etmeyin. Yazının sonuna doğru, nasıl ekonomik gezeceğinizi anlatacağım.

Ülkede doğal su havzası yok. Yağmur suyunu arıtıp, göletlerde depolayarak su ihtiyaçlarını sağlıyorlar.

Bununla beraber adada alışveriş merkezleri, mağazalar gibi yerler de var. Alışveriş yapacaklar, özellikle Grand Baie veya Port Louis civarında ne ararlarsa bulabilirler. Yine söylüyorum : Her şey, Türkiye’den daha pahalı olacaktır.

Ayrıca her yerde dolar geçiyor. Kredi kartınızı da rahatça kullanabilirsiniz. Ayrıca trafik soldan akıyor. Özellikle araç kiralayacaksanız bunu önceden bilin istedim.

6. Mauritius’da Ne Yenir ?

Yerel yemek aramayın. Balık, pizza, tavuk en çok yedikleri yemekler. Mutfaklar Hint esintileri ve sosları ile bezenmiş. Her şeye sos koyuyorlar. Fransızlar en çok gelen turistler oldukları için, pizza restoranları kimsenin olmadığı köylerde bile var.

mauritius_deniz_kultur

Mauritius’da ne yenir : Tabi ki balık

Meyve konusuna da değinelim : Öyle Tayland‘daki gibi rengarenk meyve beklemeyin. Burada da ananas, kokonat veya mango tabiki var ama öyle çok fazla değil. Alkol olarak ise, bolca rom içebilirsiniz.

Çünkü adanın % 90’ı şeker kamışı tarlaları ile kaplı ve bu kamışlardan da, hatırı sayılır derecede rom üretiyorlar.

Yemek fiyatlarından da bahsedelim :

  • Pizzalar : 250-350 Rupi arasında
  • Markette kutu kola : 22 rupi
  • KFC’de menü : 150 rupi
  • Orta halli bir restoranda güzel bir yemek : 500-700 Rupi arasında
  • Mekanda 1 bira : 150 Rupi (Yerel biraları Phoenix ve Blue Marly. Ben Blue Marly’i daha çok sevdim.)
  • Markette 1 bira : 40 Rupi
  • Markette şarap : 220 Rupi

Super U Grand Baie : Burası büyük bir alışveriş merkezi. Alışveriş, günlük yiyecek-içecek için burayı kullanabilirsiniz. Grand Baie la croisette veya Mont Choisy shopping mall da her şeyi bulabileceğiniz yerlerden. Zaten bunların hepsi bir birine çok yakın.

Gittiğim restoranlar :

  • Restaurant le Plaisir de poivre ( SSR Botanik bahçesinin orada) : Burada balık yemiştim. Çok güzeldi. Menüye 850 peso ödedim. Fiyatlara baktıktan sonra % 20 indirim isteyin. Ben istedim direk olur dediler.

Bu arada, ben akşamları hep otelde yemek yedim. Konaklama fiyatına dahildi. Akşamları ıstakoz, karides yemekten bıkmıştım. (Tabi ki öyle bir durum yok. Bayılırım.) Aslında bir kaç restoranda daha yemek yedim ama beğenmediğim için burada önermek istemiyorum.

Ben, ŞU OTELDE konaklamıştım. Otel direk okyanusa sıfırdı. Aşağıda daha detaylıca KONAKLAMA kısmında anlatacağım zaten merak etmeyin.

7. Mauritius’da Gezilecek Yerler Nereler ?

Gelelim en önemli konumuz Mauritius da gezilecek yerlere. Ben, Mauritius’da bu kadar çok gezilecek yerin olduğunu bilmiyordum. 1-2 günde gezerim diye düşünüyordum.

Ama inanın bana 5 gün anca yetti. Ayrıca, aralık ayında gitmiştim ve sürekli yağmur yağıp, tekrardan hava açıyordu. O yüzden, plan yaparken aniden bastırabilecek yağmurlara göre de plan yapmak lazım.

Mauritius adası gezilecek yerler

Mauritius Gezilecek Yerler Harita Görüntüsü : Mauritius harita örneği : Mauritius adaları nerede

Şimdi sizlere, aşağıda rota şeklinde gezdiğim yerleri sıralayacağım. Bu rotaya göre, günlük planlamalar da yapacağım. Bana sorarsanız, her bir bölge için 1 gün ayırabilirsiniz. Rotalar kısmında da tek tek günleri belirteceğim zaten.

Dikkat : Güneye hep yağmur yağıyor. Kuzey günlük güneşlik iken, güneyi sel almış olabiliyor.

Ben bu gezimdeki gezilecek yerleri, Sat Guru liderliğindeki rehberim Jemal ile keşfettim. Kendisi doğma-büyüme Mauritiuslu.

Gün gün, beni Mauritius’un farklı bölgelerine bizzat kendisi götürdü. Ben de şimdi sizlere, özet olarak Mauritius’da gezilecek yerlerde yaptığım rotayı sırası ile anlatacağım :

Aşağıda anlattığım tüm noktaları, Google Maps’de aratıp, kaydedebilirsiniz. Böylece konumlara göre gezmeniz daha kolay olur.

Mauritius Adasının Kuzeyi 

Mauritius Adasının, bence en en en popüler yeri kuzeyi. Zaten çoğu otel de hep bu civarda. Kuzeyin en önemli şehri ise Grand Baie yani Büyük Koy.

Burada onlarca otel, restoran, casino (Grand Baie Casino güzeldi), bar, pub, mağaza, avm, plaj, tapınak, kısacası ne ararsanız bulabilirsiniz.

mauritius_plajlari

Mauritius’da her yer böyle güzel sahillerle çevrili : Morityus

Şimdi ben sizlere, ziyaret ettiğim tüm plajları ve noktaları sırası ile anlatacağım. Bu plajları, motor kiralayarak gezmenizi öneririm. Motorun günlük fiyatı 500-700 Rupi civarında. Ayrıca ehliyetiniz olmadan motor kiralayabiliyorsunuz. Bilginize…

Mauritius Adası Plajlarının listesi :

  • Grand Baie Beach : Direk bölgenin sahili aslında. Şehrin merkezinde yer alıyor. Özellikle ter temiz kumu, up uzun ağaçların olduğu küçük parkı ve dilediğinizde hemen yemek yemek için ulaşabileceğiniz restoranları var.
  • La Cuvette Public Beach : Hemen Grand Baie’deki Royal Palm otelin ilerisinde bulunuyor bu plaj. Denizi çok güzel. Özellikle akşam üstü efsane.
  • Pereybere Halk Plajı : Burası da, adanın kuzeyinde yer alıyor. Denizini sevdim ama biraz kalabalıktı. Halk ve turistler iç içe. Bu arada çoğu plajda kendi şemsiyenizi kendiniz getiriyorsunuz. Plajlarda işletme olarak sadece küçük büfeler oluyor.
  • Bain Boeuf Halk Plajı : Burası da halk plajı. Diğer plajlara nazaran daha sakin.
  • Notre Dame Auxiliatrice Kilisesi : Kuzeyde gördüğüm tek kilise. Kırmızı kilise de diyorlar. Özellikle fotoğraf çekmeyi seviyorsanız bayılırsınız.
  • Anse La Raie : Burası daha çok sörfçülerin takıldığı bir plaj. Denizini çok sevmedim.
  • Goodlands Bölgesi : İşte burası tam da halkın yaşadığı bölge. Dükkanlar, ofisler, sokakta otobüs bekleyen teyzeler, rengarenk yüzler. Gezmek için değil de, uğramak için gidilesi bir bölge.
  • Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden : Kuzeydeki plajları gezdikten sonra, Mauritius’un en güzel parklarından birisi olan bu botanik bahçesine geldim. Giriş 200 Rupi idi ama her bir Rupi’ye değdi doğrusu.

İçeride öylesine güzel nilüfer bahçeleri, geyikler, dev kaplumbağalar (Giant turtles), göletler vardı ki; sanki bir film çekiminde buldum kendimi. O yüzden size de mutlaka bu parkı gezmenizi öneriyorum.

mauritius_balayi_blog_oneri

SSR Botanic Garden : Park bu kadar güzeldi. Mutlaka uğrayın

Mauritius Adasının Doğusu 

Su altı turları yaptığım bölge Doğu bölgesi oldu. Aquaventure adında bir firma ile anlaştım ve adanın en doğusuna gittim.

Buraya gelme amacım, hem suyun altında yürümek hem de bölgedeki doğa sporları ile ilgili aktiviteleri yapmak.

Bu turların fiyatlarına gelince : Undersea walking tur 1,200 Rupi, fotoğraf çekinmek 900 Rupi, river tur 600 Rupi, tüm aktiviteler paketi ise 3.500 Rupi idi. Ben, su altında yürüyüşü, nehir turu aktivitelerini yaptım.

Su altı yürüyüşü turu şöyle oluyor : Sizi sahilden botlar ile alıyorlar. Açıkta bekleyen bir platforma götürüyorlar. 3-5 dakikada hızlıca neler olacağını anlatıyorlar. Ayağınıza, resiflerin kesmemesi için plastik bir ayakkabı giydiriyorlar.

mauritius_su_alti

Mauritius Su Altı Yürüyüşü

Sonra denize belinize bağlanan ağırlıklar ile atlıyorsunuz, başınıza cam bir fanus geçiriyorlar. İçine, platformdan basılan oksijen gönderiyorlar. Aniden suyun altına batıyorsunuz ve balıkları ellerinizle besleyerek bu 10 dakikalık farklı aktiviteyi deneyimliyorsunuz.

İlk başta insan biraz korkuyor ama merak etmeyin gayet güvenli aktivite. Zaten yaklaşık 3-4 metre derinliktesiniz. O yüzden korkacak bir durum söz konusu değil. He bu paraya değer mi ? Eğer hayatınızda bir kez yapıyorsanız değer. 2.’ye gerek yok diye düşünüyorum.

Bu turdan sonra River Tour yani nehir turu yapmaya gidiyorum. Sahilden sürat teknelerine biniyorum ve masmavi denizleri aşa aşa Grand River Southeast diye bir yere gidiyoruz.

Burada, yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda koy var. Sonunda da küçük bir şelale. Aslında burada çok bir şey yoktu. Ama yolculuk olağanüstü idi. Bu turu mutlaka yapın.

Hatta dönerken, Île aux Cerfs yani Geyik Adası’na da uğradık. Nehir turu fiyatına dahildi.

mauritius_tatil_yorumlari

Mauritius : İle Aux Cerfs adası

Ada, filmlerde sürekli gördüğüm ıssız ada gibiydi. Bembeyaz un gibi kumlar, kristal deniz, yemyeşil orman. Bir insanın tatilde beklediği her şeyi sağlayabilecek güzellikler vardı.

Ayrıca adada restoranlar ve barlar da vardı. Fiyatlar çok pahalı değildi. Burada 2-3 saat zaman geçirdikten sonra akşam olduğu için otele geri döndüm.

Bu arada,  günlük katamaran turları vardı. Hani bizde Ege ve Akdeniz’de yatların günlük turları olur ya. İşte onun katamaran hali. Bunların günlük kişi başı fiyatı 4.000-5.000 Rupi idi. Tahmin ettiğiniz üzere ben bu etkinliği yapmadım.

Mauritius Adasının Batısı 

Adanın her bir bölgesinde yapılacak onlarca şey var doğrusu. Bugünki planımızda ise batı yakasını gezmek var. İlk durağımız Mauritius’un başkenti Port Louis.

  • Port Louis : Adanın başkenti burası. Marina, kordon ve mağazaların merkezi aynı zamanda. Adada en çok müslüman halk burada yaşıyormuş.
mauritius_nerede_porrt_louis

Port Louis’de yer alan kaleden çektiğim bir manzara : Citadel

Gezilecek yerler ise : Blue penny museum, Fort Adelaide/Citadel yani kale. Giriş ücretsizdi. Bu kaleden şehri ve adayı resmen tepeden görebiliyorsunuz. Ama olmazsa olmaz değil.

  • Trou Aux Cerfs yani Volkanik Dağ: Burası, 23 tane yanardağdan tek aktif olanıymış. Yani patlasa şaşırmayız diyorlar. Bildiğiniz yanar dağın en üst noktasına tırmanıyorsunuz. Oval şekli tepeden görüyorsunuz.
mauritius_hakkinda

Yanardağın Manzarası

Ama her yer yemyeşil. Aman. Umarım hep yeşil kalır. Yoksa Mauritius ve bölgedeki halk için ciddi tehlike demek. Bu arada, hemen yakınında da hediyelik eşya alabileceğiniz tekne modelleri imalathanesine gittik.

  • Le Port Ship Model : Burada el emeği tekne yapıyorlar. Mauritius’da en en en değerli hediyelik eşya, genelde tik ağacından yapılan (Endonezya’dan geliyor bu ağaçlar.) el emeği, göz nuru maket tekneler. Bu konuda çok iddialılar. 150 Euro’ya da tekne var, 30.000 Euro’ya da.
  • Flic and flac : En güzel gün batımını izleyebileceğiniz sahillerden birisi burası. Aslında bu bölge küçük bir kasaba gibi. Ben akşam üzeri denk getiremedim hiç. Eğer sizin imkanınız olursa, mutlaka burada gün batımı anına şahit olun.
  • Casela World of Adventures : İşte Mauritius’da en çok merak ettiğim yerlerden birisine gidiyorum. Aslanlar, zürafalar ne ararsanız görebileceğiniz, park demeye dilimin varmadığı (Çünkü bildiğiniz ormanın içerisine hayvanat bahçesi kurmuşlar.), güzeller güzeli bir yer burası. Giriş 800 Rupi.
mauritius_dogasi

Aslanlarla yürüyebildiğiniz park : Mauritus

Aslanlarla yürüyüş yapmak isterseniz 800 Rupi civarında. Aslında daha ne etkinlikler var. Ama ben sadece parkı gezmekle yetindim. O kadar büyük ki park, sanırım en az 4 saat ayırmak gerekiyor.

  • Big Willy’s: Burası çok güzel gece kulübü idi aslında. Bizim zamanımız yetmedi gidemedik. Yanından geçerken not almışım. Belki siz gidersiniz diye yazayım dedim.

Mauritius Adasının Güneyi 

Artık bugün 4. günümüz. Adanın en kuzeyinden en güneyine gelmek, yaklaşık olarak 1 saat civarında sürüyor. Haritadan bakınca yakınmış gibi göründüğüne aldanmayın.

Bu arada, ben adanın güneyini çok iyi gezemedim. Çünkü sürekli yağmura yakalandık. Belli başlı noktaları gezmesem de, size rota olarak anlatacağım.

  • Ganga Taleo Tapınağı : Mauritius’da en önemli din Hinduizm demiştim. Her ne kadar diğer dinler ve ibadethaneler olsa da, benim en çok beğendiğim tapınak bu oldu. Hatta tapınağa gelmeden hemen önce, 2 tane devasa heykeli de görünce şaşırdım doğrusu.
mauritius_din

Ganga Taleo Tapınağı Mauritius

Burası aslında Hindu tapınağı. Göletin içerisine kurulmuş, çok çok değerli bir yer. İnanışa göre bu göl suyu, Hindistan’daki Ganj nehrinden taşınarak getirilmiş. Ölüler burada yakılıyormuş. Yeni araba alan, evlenen, kısacası her duaya ihtiyacı olan buraya koşarmış.

  • La Vallee Des Couleurs Nature Park : Mauritius’da en çok eğlendiğim yerlerden birisi olan bu parka gidiyorum. Dünyanın en uzun 3. zipline’ı bu parkta dediler. Parka giriş 300 Rupi, Zipline ise 1.750 Rupi idi. Çığlık çığlığa kaldığım efsane keyifli bir parktı.
zipline_mauritius

Mauritius’da yaşadığım en güzel deneyimlerden : Zip Line

Ayrıca, ellerimle 145 yaşındaki dev kaplumbağaları besledim, parkın güzelliğinde kayboldum. Bakmayın park dediğim. Bunların hepsi, bildiğiniz dev ormanlık araziler.

Bu arada, 2 tane zipline var. Ben, uçmalı olana bindim. Bir de oturmalı olan vardı. Onu yapmayın derim. İsterseniz Quad yani Atv ile parkı 1-2 saatte gezebiliyorsunuz. Zamanınız olursa bu aktiviteyi de yapabilirsiniz.

  • Gris Gris Sahili : Burası, parka yakındı ama gitme gereği duymamıştım. Özellikle deniz kenarındaki uçurumların manzarası ve fotoğraf açısı çok güzelmiş. Ben nedense bunu gözden kaçırdım. Siz kaçırmayın derim.
  • Curious corner of Chamarel : Burası garip bir müze. Adanın güney batısında yer alıyor. İçerisinde farklı ilüzyonlar var. Giriş 275 Rupi.
  • Seven Coloured Earth in Chamarel : Burası milli park aslında. İçerisinde, belki de Mauritius’un en güzel şelalesi (Aşağıda yazıcam. Adı Chamarel şelalesi), şu meşhur 7 renkli dünya da burada bulunuyor. 7 renk denmesinin nedeni, toprağın 7 farklı renkte olmasıymış. Parka giriş 200 Rupi.
  • Chamarel Waterfall : Burası, Mauritius’daki en güzel şelalelerden birisi olarak biliniyor. Yemyeşil tepelerden aşağıda dökülen şelale, Mauritius’da en çok ziyaret edilen yerlerden birisiymiş. Direk parkın içerisinde yer alıyor.
  • Le Morne : Buraya ne yazık ki yağmurdan dolayı gidemedim. Adanın, artık tam güney batı noktasındaki sahil bölgesi aslında. Hani google’a MAURİTİUS yazınca, şöyle denizin ortasında sanki kocaman bir uçurum varmış gibi görünen fotoğraf var ya. İşte orası burası. (Hatta yazıdaki kapak fotoğrafının olduğu yer.)

Eğer zamanınız olursa, mutlaka dağlarda hiking veya scuba diving yapın derim.

Ben, Mauritius’dan gezmeye değer noktalar olarak bunları gördüm. Elimden geldiğince, sizlere düzgün bir şekilde Mauritius gezilecek yerler rotası yaratmaya çalıştım. Ama daha işimiz bitmedi. Sırada, gece hayatı !

Adadaki tüm otelleri liste olarak sıraladım. İncelemek için tıklayın

8. Mauritius’da Gece Hayatı Nasıl ?

Eğer, huzur arıyorsanız Le Morne tarafında veya adanın doğusunda konaklayın derim. Kimsecikler yok. Çıt çıkmıyor.

Ama, gece hayatı da olsun, şöyle akşam canımız sıkılınca bir yerlere kaçalım derseniz, benim yaptığım gibi Grand Baei bölgesini seçin.

mauritius_gece_hayati

Mauritius Gece Hayatı : Grand Baei bölgesi ilk adresiniz olsun

Burada, akşamları belli başlı mekanlar var. Ben şimdi sırası ile size hepsini anlatayım :

  • Banana : Buraların en meşhur mekanı. Canlı müzik yapıyorlar. Aynı zamanda hem restoran hem bar. Giriş ücretsiz. 1 bira 150 rupi, kokteyller 250-400 Rupi arasında. Gece 3-4’e kadar eğlenebilirsiniz.
  • Azelle : Banana’nın hemen karşısında yer alıyor. Burası daha çok club havasında. Fiyatlar yine aynı sayılır. Burası da gece 3-4’e kadar açık.
  • Buddah Bar : Dünyanın bir çok noktasındaki Buddha Bar tarzındaki mekanlardanmış. Ben buraya da gitmedim. Zamanım yetmedi. Burası da Grand Baie’da.
  • OMG Night club : Mauritius’daki en meşhur gece kulübü burası. Herkesin önerdiği ama bence orta halli olan gece kulübü. Adresi : Yine Grand Baie’da
  • Big Willy’s : Burası, Port Louis veya Flic en flac taraflarında kalanlar için önereceğim mekan. Ben gidemedim ama namını çok duydum. Sizin için önereyim dedim.

9. Mauritius Balayı İçin Uygun mu ?

Uygun. Bu konuda çok netim. Gittim, gördüm, yazdım, öneriyorum. Gerçi ben, tek başıma balayına gittim ama olsun.

En azından, sizden gelen sorulardan neler aradığınızı kestirebiliyorum artık. Ama backpacker yani sırt çantası ile gezenler için, hiçte uygun bir ülke değil. Bilginize…

mauritius_turu

Mauritius Sahilleri

Şimdi efendim, bu adada kültür var, deniz var, kum var, gece hayatı var, romantizm var. Yani her şey var.

O yüzden, “Biz öyle otelde tıkılı kalmak istemiyoruz. Gündüzleri gezip, keşfetmek istiyoruz Deniz. Nereyi önerirsin ? ” diye sormadan önce, cevabını vermiş olayım.

10. Mauritius’da Nerede Kalınır ?

Ben, ŞU OTELDE konaklamıştım. Otel direk okyanusa sıfırdı. Grand Baie bölgesinde, gayet güzel bir oteldi. Lakin, odalar biraz eski idi.

mauritius_otelleri

Konakladığım Otel : Mauricia Beachcomber gayet güzeldi.

Her ne kadar, akşam yemeğinde karidesden bıkacak olsanız da, bu eksikliğini belirteyim derim. Ama gerek otel çalışanlarının ilgisi, gerek tertemiz denizi ve havuzu ile çok beğendiğim bir otel oldu.

Bununla beraber, aslında adada 10 dolara da konaklayacak yer var, 1.000 dolara da. O yüzden, ben sadece kendi kaldığım yerden bahsetmiş olsam da, tüm otelleri incelemek isterseniz TIKLAYINIZ.

Mauritius’a Ne Zaman Gidilir ?

Mauritius’a hangi mevsimde gidilir ? Yaz ayı aralık-mart olarak biliniyor. Bu aralar genelde en çok yağmur yağan dönemmiş. Ama yine de, en yoğun dönem bu dönemmiş.

mauritius_botanic

SSR Botanic bahçesi :   Maurıtıus

Özellikle marttan sonra daha az turist oluyormuş. Fiyatlar, diğer dönemlere nazaran daha uygun oluyormuş. Bu arada, Mart-ağustos arası kurak zamanlar.

Yani hava baya sıcak. Nem de oluyor. Ama, çoğu zaman güneşli olduğu için, aktivite açısından daha güzel zamanlar diyor rehberim Jemal.

mauritius_birhayalinpesinde

Kimseciklerin olmadığı onlarca sahil var Mauritius’da : Mauritius tatil yorumları ve önerileri

Mauritius, rengarenk denizi, her daim “Hayat kısa. Kuşlar uçuyor.” mentalitesini benimsemiş halkı, sımsıcak havası ile sizleri bekliyor efendim. Özellikle, balayı ararken “Şöyle hem deniz-kum-güneş olsun, e biraz da kültür olsun Deniz’cim.” diyorsanız, Mauritius’u gözüm kapalı öneririm. Eminim, siz de Mauritus’u benim sevdiğim gibi seveceksiniz. Hayal edin. Düşün peşine…

menü başlığı resimi

instagram logo resimiyoutube logo resimi

20 Yorum

  1. A.samet
    • Deniz Pehlivan
  2. Tuğçe
    • Deniz Pehlivan
  3. berke
  4. Cevdet
    • Deniz Pehlivan
  5. Esra Kaya
    • Deniz Pehlivan
  6. furkan
  7. Ebru
    • Deniz Pehlivan
  8. Mehmet
    • Deniz Pehlivan
  9. arzu
  10. Elif
    • Deniz Pehlivan
  11. kemal safel
  12. İnci
  13. Cemile secil kayi arici

Cevapla

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.