Bulgaristan Gezilecek Yerler +6 Şehirleri
Hemen hemen herkesin aklından geçmiştir, yanı başımızdaki komşumuz Bulgaristan’ı ziyaret etmek. Bize sadece birkaç saat uzaklıktaki bu muhteşem topraklarda Bulgaristan gezisi yapmak farklı ama bir o kadar da keyifli bir deneyim. Size önerim: Bulgaristan Gezilecek Yerler planı çıkartırken, öncelikle Bulgaristan başkenti Sofya‘yla başlayıp sırasıyla Bulgaristan şehirleri; Plovdiv (Filibe), Varna, Burgaz, Bansko ve daha nicesini gezmeniz.
Bitmek bilmeyen Bulgaristan gece hayatını; lezzetli Bulgaristan yemeklerini denemek için plan yapanlardansanız, haydi komşu kapısı Bulgaristan’ı anlatmaya başlıyorum.
Bulgaristan’a ister otobüsle, isterseniz kendi aracınızla gidebilirsiniz veya Bulgaristan’da araba da kiralayabilirsiniz. Aşağıda sizlere çıkaracağım bütün Bulgaristan şehirlerine rahatça gidebilirsiniz.
Bulgaristan Gezilecek Yerler – En Güzel Bulgaristan Şehirleri
Bulgaristan; el değmemiş bakir doğası, Roma’dan Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehirleri, masmavi denizi ve kilometrelerce uzunluktaki plajları, kesintisiz kayak pistleri, ülkemize göre oldukça ucuz olmasıyla, yaklaşık bir milyonluk Türk nüfusu ve sayamadığım onlarca güzelliğiyle adeta bizi davet ediyor.
Aslında daha görülecek onlarca Bulgar şehri olsa da; ben sizlere kendimce en beğendiğim en güzel 6 Bulgar şehrini hazırladım. Haydi gelin ilki Sofya ile başlayalım.
Sofya
Sofya, komşumuz Bulgaristan‘ın başkenti olmasının yanında, tarihi, turistik ve çok ama çok güzel bir şehir. Otobüsle dahi gidebildiğimiz; Sofya, çılgın gece hayatı, tarihi yapıları ve harika doğası ile, beni de cezbeden bir şehir oldu.
Unutmadan bir şey daha : Evet. Sofya bize göre oldukça ucuz bir şehir. Aslında bu ucuzluk, tüm Bulgaristan için geçerli.
Balkanlar’da yer alan Bulgaristan’ın Sofya şehri, Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri ve tarihi M.Ö 5. yüzyıla dayanan bir Başkent aslında.
2500 yıl öncesinde bile, insanların neden burayı tercih ettikleri aslında aşikar; etrafı ulu dağlarla çevrili olan şehir büyük bir vadinin içinden geçen İskar Nehri’nin yanına kurulmuş.
Ulu dağlarıyla, nehriyle, yeşil doğasıyla bugün de, geçmişte de insanoğlunu cezbetmeyi başarıyor.
Ben Sofya’ya İstanbul’dan otobüsle yaklaşık 8 saatte gittim. Biletimi Alpar Turizm’den gidiş-dönüş 40 Euro’ya (öğrenci 25 Euro) aldım. İstanbul’dan Sofya’ya Alpar Turizm gibi Huntur, Nişikli, Avar, Has, Metro gibi birçok otobüs firmasının seferi var.
Ayrıca artık Sofya Ekspresi ile de İstanbul’dan Sofya’ya trenle gidebiliyorsunuz. Trenle Sofya’ya gitmek isterseniz TCDD’nin sitesinden tren biletinizi alabilirsiniz.
Sofya’da gezilecek görülecek o kadar çok yer var ki. Bu yüzden öncelikle size özet olarak bu güzel noktaları belirtmek istiyorum;
- Vitosha Caddesi
- Sveta Petka Kilisesi
- Banyabaşı Cami
- Ulusal Sanat Galerisi
- Alexander Nevsky Katedrali
- Antika Pazarı
- Ivan Vazov Ulusal Tiyatro
- Saint George (Rotunda) Kilisesi
- Ulusal Kültür Sarayı
- Borisova Gradina Parkı
- Sveti Sedmochislenitsi Kilisesi (Kara Cami)
- Sofya Üniversitesi
- Krystal Garden
en önemli Sofya gezi noktaları.
Sofya hakkında en detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz, Sofya Gezilecek Yerler yazımı okumalısınız. O yazımda bu güzel Bulgaristan şehrine dair harika gezi önerilerimi tek tek göreceksiniz.
Hatta;
Aşağıda en uygun otelleri listeledim. İsimlerine tıklayarak tek tek inceleyebilirsiniz.
Sofya İyi Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 89 euro olan Best Western Premier Thracia Hotel
- Gecelik iki kişi 94 euro olan Hotel Anel
Sofya Orta Bütçeli Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 60 euro olan Olives City Hotel
- Gecelik iki kişi 68 euro olan Sofia Residence Boutique Hotel
Sofya Ekonomik Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 25 euro olan Family Hotel Saint George
- Gecelik iki kişi 40 euro olan L’Opera House
Sofya Ev Apart Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 38 euro olan Apartment Durvenitza
- Gecelik iki kişi 50 euro olan Nevski Apartment
Sofya Hostel Önerim :
- Gecelik kişi başı 6 euro olan Hostel Mostel
- Gecelik kişi başı 8 euro olan Moreto & Caffeto
Plovdiv (Filibe)
Plovdiv nam-ı değer Filibe, tam 8000 yıllık bir tarihe sahip olan bu harika şehir; Makedonya Krallığı’ndan, Roma İmparatorluğu’na, Bizans’a, Osmanlı’ya kadar onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, bir Bulgaristan şehri.
340 bin nüfusuyla Bulgaristan’ın ikinci büyük şehri olan Plovdiv, “2019 Avrupa Kültür Başkenti”.
Aynı zamanda Bulgaristan’ın önemli ekonomi, ulaşım, kültür ve eğitim merkezlerinden biri.
Plovdiv, İstanbul’a sadece 422 km uzaklıkta ve birçok otobüs şirketi tarafından karşılıklı olarak otobüs seferleri bulunmaktadır. Bu tarihi şehre ister otobüsle, isterseniz de kendi aracınızla gidebileceğiniz harika bir rota.
Bulgaristan Başkenti Sofya’ya, sadece 143 km uzaklıkta olan Plovdiv, Bulgaristan gezisi yaparken kesinlikle uğramanız gereken noktalardan biri.
Madem bu güzel Bulgaristan şehrini övdüm, hadi gelin Plovdiv’de gezilecek yerlere tek tek beraber bakalım:
- Knyaz Alexander I Caddesi : Plovdiv’de gezilecek yerler rotama Knyaz Alexander I Caddesi’nden başladım.
Plovdiv halkının ve şehre gelen turistlerin oldukça zaman geçirdiği yerlerden biri olan Knyaz Alexander I Caddesi’nde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.
- Dzhumaya Mosque (Cuma Cami) : Knyaz Alexander I Caddesi’nin sonuna geldiğinizde Dzhumaya Meydanı’nında bulunan Roma stadyumu kalıntıları hemen önünüzde beliriyor.
Stadyumun hemen yanı başında ise Cuma Cami’yi görürsünüz. Cami, 1364 yılında Sultan II. Murad’ın emriyle yaptırılmış ve Balkanlarda bulunan en eski cami olarak karşımıza çıkıyor.
Caminin altında ise Türklerin işlettiği şirin bir kahve var. Size önerim, lokum ve gül suyuyla sunulan Türk kahvelerini denemelisiniz. Unutmayın, bir kahvenin 40 yıl hatrı vardır.
- The Virgin Mary Kathedrali : Cuma Cami’den çıkıp sağa döndüğünüzde arnavut kaldırımlı eski Filibe başlıyor.
Yapılar yavaş yavaş değişmeye başlıyor ve karşıma Meryem Katedrali çıkıyor. 9. yüzyılda yapılmış olan bu tarihi katedral zamanla yıkılmış, 1844 yılında yeniden yaptırılmış.
Bulgarlar için önemli olan yapı Plovdiv’e geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden biri.
- Antik Roma Tiyatrosu : Plovdiv’de en çok turist çeken yerlerden biri de Roma tiyatrosu. Tiyatro 7000 bin seyirci kapasiteli, büyük bir kompleks günümüzde de bir çok dans, tiyatro, müzikal gösteri burada sergilenmekte ama benim en çok ilgimi çeken ise bölgedeki Osmanlı evleri oldu.
Tiyatroya giden yolda, arnavut kaldırımlı sokaklarda onlarca rengârenk Osmanlı evinin yanından geçtim. Roma ve Osmanlı’dan kalma yapıların bir arada olması; şehrin zenginliği, tarihini, kültürünü yansıtmaya yetiyor.
- Lamartine’s House : Osmanlı’dan kalma evlerden biri de Lamartine’s House, Fransız Şair Alphonse de Lamartine bir dönem bu evde yaşamış.
Aynı zamanda Türk dostu olan Alphonse’nun Türk tarihiyle ilgili eserleri de şuan müze olan bu evde sergilenmektedir.
- Hisar Kapia : Roma döneminde 2. yüzyılda Acropolis’e giriş için yapılmış olan bu heybetli kapı Osmanlı döneminde de kullanılmış ve adına Hisar Kapısı denilmiş. Osmanlı döneminde zamanla çevresine harika Osmanlı evleri yapılmış.
Roma tiyatrosunda olduğu gibi Roma kapısıyla, Osmanlı evlerinin bir bütün olması çok güzel bir tablo çiziyor.
Sokağın başından baktığınızda bazı evler surların üstüne yapılmış, bazı evlerin ise cumbaları kapının üstüne sarkmış güzel bir tarihi sentez ortaya çıkmış.
- Regional Ethnograohic Müzesi : Dış görünüşü büyüleyici olan bu Osmanlı evi, 1847 yılında bir tüccar tarafından yaptırılmış. 1930 yılından beri ise Etnografya Müzesi olarak kullanılmaya başlanmış.
- Nebet Tepe : Şehir turumu Nebet Tepe’de güneşin veda ettiği zamanlarda bitirdim. Tepede büyük bir arkeolojik sit alanı bulunmakta, ee haliyle şehrin tarihi milattan önce 6000 yılına dayanınca sit alanı görmek normal oluyor.
Burada önce Trakyalılar yaşamış sonra ise Makedonya Krallığı şehri fethetmiş ve zamanla tepe bir Yunan akropolisi haline gelmiş.
Roma İmparatorluğu şehri ele geçirdikten sonra Meriç Nehri’yle tepe arasına gizli bir tünel yapılmış, Osmanlı Devleti ise tepeyi Meriç Nehri’nin gözetimi için kullanmış.
Bana kalırsa ise tepe çok güzel bir Plovdiv panoraması sunuyor; size önerim geldiğinizde Nebet Tepe’ye gelin güneşin batışında Plovdiv’i, Plovdiv’in harika Osmanlı evlerini seyredin.
Aşağıda en uygun otelleri listeledim. İsimlerine tıklayarak tek tek inceleyebilirsiniz.
Plovdiv İyi Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 73 euro olan Ramada Plovdiv Trimontium
- Gecelik iki kişi 90 euro olan Park Hotel Sankt Peterburg
Plovdiv Orta Bütçeli Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 45 euro olan Hotel Restaurant Odeon
- Gecelik iki kişi 54 euro olan Boutique Guest House Coco
Plovdiv Ekonomik Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 30 euro olan Plaza Hotel
- Gecelik iki kişi 37 euro olan Hotel Evmolpia
Plovdiv Ev Apart Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 35 euro olan Apartments Plovdiv
- Gecelik dört kişi 66 euro olan Bright House
Plovdiv Hostel Önerim :
- Gecelik kişi başı 10 euro olan Funky Monkey Hostel
- Gecelik kişi başı 10 euro olan Hostel Old Plovdiv
Varna
Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki incilerinden biri de Varna. Bulgaristan’ın en büyük limanına sahip olan şehir, deyim yerindeyse yazın Avrupalı turistlerin akınına uğruyor.
Mayıs ayından sonra başlayan turist akını ekim ayına kadar devam etmekte, tabi Varna kulüpleri de bitmek bilmeyen gece hayatıyla dolup taşmakta. Eee ülke ucuz olunca Bulgaristan geceleri sabahlara kadar sürüyor.
Varna; İstanbul’a sadece 450 km uzaklıkta ve hergün birçok otobüs şirketi tarafından karşılıklı otobüs seferleri düzenlenmekte. Aynı zamanda, Bulgaristan başkenti Sofya’dan, Varna’ya uçak seferleri de var.
Şehir de dolaşırken Osmanlı’dan kalma birçok tarihi eserle karşılaşıyorum. Varna, II. Murad döneminde 1444 yılındaki Varna Savaşı’ndaki zaferle Osmanlı’ya geçmiş ve tam 5 asır Osmanlı Devleti’nin hükümdarlığı altında kalmış.
- Sea Garden : Şehrin en beğendiğim köşelerinden biriydi. Varna’nın sosyal hayatı Sea Garden’da geçiyor. Sea Garden’a geldiğinizde spor yapan, bisiklete binen Varnalıları görüp enerjilerine hayran olacaksınız.
Kafe, restoran ve barlarında olduğu parkta Karadeniz’in eşsiz manzarasıyla içkinizi yudumlayabilirsiniz.
Park günün 24 saati hareketli sanki güneş hiç batmıyormuş gibi hayat devam ediyor.
Parkın içinde akvaryum, açık hava tiyatrosu, Dolphinarium ve Hayvanat Bahçesi bulunmakta; birde halka açık kum plajları da parkın sahile inen kısmında yani açıkçası Sea Garden’da tüm gününüzü dolu dolu yaşayabilirsiniz.
- Assumption Katedrali : Her şehrin bir simgesi vardır. Bazı şehirler için bu bir yemektir; bazıları içinse bir bina.
Varna’nın da simgesi heybetli yapısıyla Assumption Katedrali. Katedral, Bulgarlar için çok önemli bir değere sahip.
Osmanlı’ya karşı ölen Rus askerlerinin anısına Varnalılar tarafında yapılmış ve Sofya’daki Alexander Nevsky Katedrali’nden sonra ülkedeki en büyük katedral.
Aşağıda en uygun otelleri listeledim. İsimlerine tıklayarak tek tek inceleyebilirsiniz.
Varna İyi Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 68 euro olan Grand Hotel London
- Gecelik iki kişi 72 euro olan Graffit Gallery Design Hotel
Varna Orta Bütçeli Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 62 euro olan mOdus Hotel
- Gecelik iki kişi 55 euro olan Panorama Hotel
Varna Ekonomik Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 35 euro olan Hotel Oceanic
- Gecelik iki kişi 37 euro olan Boutique Splendid Hotel
Varna Ev Apart Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 36 euro olan City Apartments La Casa
- Gecelik iki kişi 45 euro olan Varna Main Street Classic Apartment
Varna Hostel Önerim :
- Gecelik kişi başı 6 euro olan Yo-Ho Hostel
- Gecelik kişi başı 7 euro olan Avocado Hostel
- Aziz Konstantin ve Elena : Varna’ya 10 km uzaklıktaki, bu harika yazlık kasabaya Bulgaristan’nın Bodrum’u desem yerinde olur.
Yüzlerce tesisiyle adeta deniz, kum, güneş tatili isteyenler için en doğru adreslerden biri. Gecelerini sorarsanız ise Bulgarlar eğlenmeyi, eğlendirmeyi biliyorlar gerçekten hem de çok ama çok ucuza.
Aşağıda en uygun otelleri listeledim. İsimlerine tıklayarak tek tek inceleyebilirsiniz.
Aziz Konstantin ve Elena İyi Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 56 euro olan Romance Splendid and SPA Hotel
- Gecelik iki kişi 65 euro olan Azalia Hotel & SPA
Aziz Konstantin ve Elena Orta Bütçeli Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 37 euro olan Kristel Hotel
- Gecelik iki kişi 43 euro olan Aqua Azur Hotel
Aziz Konstantin ve Elena Ekonomik Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 25 euro olan Atlant Hotel
- Gecelik iki kişi 29 euro olan Hotel Koral
Aziz Konstantin ve Elena Ev Apart Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 20 euro olan Villa Katalina
- Gecelik iki kişi 38 euro olan Apartments with Pool View in Saints Constantine and Helena
- Golden Sands : Varna’nın en güzel sahillerinden birine sahip olan Golden Sands yani Altın Kum, her yaz on binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.
Bizdeki Marmaris ne ise Golden Sands’da Bulgarlar için öyle ve Türkiye’ye göre çok ama çok ucuz. Altınkum, sadece denizi veya plajlarıyla da bitmiyor; onlarca gece kulübüyle de gündüzlerinizi taçlandırıyor ve dediğim gibi bize göre çok ama çok ucuz fiyatlara.
Aşağıda en uygun otelleri listeledim. İsimlerine tıklayarak tek tek inceleyebilirsiniz.
Golden Sands İyi Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 70 euro olan Hotel Admiral
- Gecelik iki kişi 85 euro olan International Hotel Casino & Tower Suites
Golden Sands Orta Bütçeli Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 44 euro olan Hotel Pliska
- Gecelik iki kişi 49 euro olan Hotel Royal – All Inclusive
Golden Sands Ekonomik Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 21 euro olan Hotel Kabakum
- Gecelik iki kişi 32 euro olan Family Hotel Piter
Golden Sands Ev Apart Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 30 euro olan HPM Sirena Apartments – Front line
- Gecelik dört kişi 41 euro olan Galina Apartment Cabacum Beach
Burgaz
Bulgaristan’ın turizm incilerinden biri de, Burgaz. Şirin mi şirin bir Bulgaristan şehri. Bende ilk görüşte tarihi binaları, sokaklarının temizliği, parklarıyla tam bir Avrupa şehri havasını uyandırdı.
Kırklareli’yle Burgaz’ın komşu olmasından dolayı şehirde birçok Bulgaristan Türkü var, açıkçası bu kadar çok Türkle karşılaşmak beni çok mutlu etti.
Burgaz, İstanbul’a sadece 334 km uzaklıkta ve bu şirin şehre ister otobüsle isterseniz de aracınızla gelebilirsiniz.
Tabi kendi aracınızla gelip Kırklareli’nin köylerini keşfederek Aziziye (Dereköy) Sınır Kapısı’ndan ülkeye veda etmekte güzel bir seçenek olabilir.
Burgaz’da gezilecek yerlere değinmeden olmaz tabi. İlk durak, şehrin kalbi:
- Aleksandrovska Caddesi : Burgaz’da hayat bu caddede yaşanıyor. Aleksandrovska Caddesi’nde kafelerden restoranlara, butiklerden hediyelik eşya alabileceğiniz mağazalara kadar aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz.
- Sea Garden : Burgaz’ın en güzel yerlerinden biri Sea Garden yani Deniz Parkı. Denize doğru set set inen parkta ister sporunuzu yapabilirsiniz, isterseniz de dinlenip huzuru bütün vücudunuzda hissedebilirsiniz.
Aynı zamanda güneşlenip denize girebileceğiniz bir kumsal da bulunuyor.
- Saint Anastasia Island : Karadeniz’deki nadir adalardan biri olan St. Anastasia Island, Sea Garden’daki iskeleden kalkan küçük teknelerle gidip güzel zaman geçirebileceğiniz bir adres. Adada deniz feneri, küçük bir şapel ve restoranlar bulunuyor.
- Burgaz Kum Heykeller Festivali : Burgaz’da yazın kesinlikle görmeniz gereken yerlerin başında geliyor, bu festival.
Dünyanın dört bir yanından gelen heykeltıraşların kumdan heykelleri temmuz ayının başından eylülün ayının sonuna kadar burada sergileniyor.
Aşağıda en uygun otelleri listeledim. İsimlerine tıklayarak tek tek inceleyebilirsiniz.
Burgaz İyi Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 53 euro olan Hotel Bulgaria
- Gecelik iki kişi 60 euro olan Kalina Family Hotel
Burgaz Orta Bütçeli Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 29 euro olan Hotel Doro
- Gecelik iki kişi 33 euro olan Hotel Gran Via
Burgaz Ekonomik Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 19 euro olan Hotel Palma
- Gecelik iki kişi 23 euro olan Boryana Hotel
Burgaz Ev Apart Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 33 euro olan Studio Apartment in Center Burgas
- Gecelik iki kişi 45 euro olan Luxury Apartments Burgas
Burgaz Hostel Önerim :
- Gecelik kişi başı 12 euro olan Hostel & Hotel Zebra
- Gecelik iki kişi 26 euro olan Guesthouse Fotinov
- Sunny Beach : Öyle bir yer düşününki denizi Kabak Koyu gibi olsun, eğlencesi ise Ibiza. Yakınlardan örnek vermek isterdim ama ne Bodrum’da ne de Çeşme’de böyle bir eğlence görmedim.
Sunny Beach öyle bir yer ki hem çok ucuz, hem de eğlence hiç bitmiyor. Partiler, gösteriler sabahlara kadar sürüyor; sanki gün doğmadan otele gitmek yasakmış gibi eğlencenin, dansın dorukları yaşanıyor.
Unutmadan, birde meraklısıysanız birçok casino var. Bu sahil kasabası Burgaz-Varna yolunda Burgaz’a sadece 34 km uzaklıkta.
Bölgede onlarca resort otel var, hem de ülkemizin batı kıyılarında ödediğimiz fiyatların çok çok azına bu harika yerde tatilinizi yapabiliyorsunuz.
Aşağıda en uygun otelleri listeledim. İsimlerine tıklayarak tek tek inceleyebilirsiniz.
Sunny Beach İyi Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 60 euro olan Hotel Beroe
- Gecelik iki kişi 73 euro olan Grand Hotel Pomorie
Sunny Beach Orta Bütçeli Otel Önerim :
- Gecelik üç kişi 45 euro olan Hotel Renaissance
- Gecelik iki kişi 50 euro olan Hotel Golden Ina – Rumba Beach
Sunny Beach Ekonomik Otel Önerim :
- Gecelik üç kişi 19 euro olan Aparthotel Aquaria
- Gecelik iki kişi 25 euro olan Apartcomplex Harmony Suites – Monte Carlo
Sunny Beach Ev Apart Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 35 euro olan The Poolhouse
- Gecelik iki kişi 45 euro olan Apartment Harmony
Bansko
Malum kış geldi, hepimiz kayak yapmak için can atıyoruz. Eee peki en yakın nereye gidebiliriz: Uludağ seslerini duyar gibiyim ama Uludağ’a değil Bansko’ya gidiyoruz. Tabi otele gecelik servet ödemek isterseniz, Uludağ’a gidebilirsiniz.
Avrupa’nın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Bansko, İstanbul’a yaklaşık 600 km uzaklıkta özel aracınızla 7 saatte gidebileceğiniz şirin olduğu kadar ekonomik bir kasaba.
Ayrıca Sofya’ya uçakla gidip Sofya Havaalanı’ndan da 2 saatte Bansko’daki otelinize ulaşabilirsiniz.
İster profesyonel olun, ister amatör Bansko’da her türlü zorluk derecesine göre kayak pistleri var.
Kasabadaki pistlerin toplamı 70 km ve Dünya şampiyonu Alberto Tomba’nın kayak yaptığı, siyah zorluk dereceli 2600 metrede bulunan Tomba kayak pisti de Bansko’da bulunmakta.
Bansko’ya özel aracınızla gidiyorsanız, Yunanistan üzerinden otobanı (İstanbul – İpsala – Dedeağaç – Kavala – Krinides – Drama – Dolce Vita – Bansko) kullanarak gitmenizi öneririm.
Bansko’da konaklama için her bütçeye uygun yüzlerce tesis bulunmakta. Gecelik 15 Euro’dan başlayan fiyatlarla hem tatilinizi, hem de kayağınızı yapıp konaklayabilirsiniz.
Balkanların en güzel ve gelişmiş kayak pisti olan Bansko, konaklama seçenekleriyle ülkemize göre çok ama çok ucuz.
Bansko’ya bir kayak tatilinden çok daha fazlası için gidebilirsiniz. Bu şirin kasabada sabahlara kadar eğlenebileceğiniz onlarca gece kulübü, bar, striptiz kulüpleri ve kasinolar var.
Yani bir kayak tatilinde aradığınız her şeyi Bansko’da bulabilirsiniz. Bansko Caz Festivali ve Avrupa’nın en büyük kayak partisi olan Horizon Festivali de Bansko’ya dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin ve kayak severlerin akın akın gelmesini sağlıyor.
Aşağıda en uygun otelleri listeledim. İsimlerine tıklayarak tek tek inceleyebilirsiniz.
Bansko İyi Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 81 euro olan Saint George Palace Hotel
- Gecelik iki kişi 84 euro olan Elegant Lux Hotel
Bansko Orta Bütçeli Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 59 euro olan Murite Club Hotel & SPA – Half Board & All Inclusive
- Gecelik iki kişi 65 euro olan Home Care Pirin Golf Apartments
Bansko Ekonomik Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 33 euro olan Bariakov Family Hotel
- Gecelik iki kişi 35 euro olan Family Hotel Vihren
Bansko Ev Apart Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 50 euro olan Vassiliovata Kashta Apartments
- Gecelik iki kişi 57 euro olan Cornelia Boutique Hotel
Gül Vadisi (Kazanlık)
Öyle bir yer düşünün ki uçsuz bucaksız, mis kokulu lavanta bahçeleriyle, gül bahçeleriyle dolu olsun. Böyle yerler sadece filmlerde olur diye düşünüyorsanız: Yanılıyorsunuz.
Bulgaristan’ın ortasında Balkan Dağları’nın arasında güller diyarı Kazanlık şehri, adeta masallardan çıkmış gibi. Gül Vadisi’nde bulunan bu şehirde asırlardır, gül üretimi yapılıyor. Yüzyıllar önce gülü bu vadiye Türklerin getirdiği söyleniyor.
Kazanlık şehri, gül üretiminin yanı sıra son birkaç yılda dünyada lavanta çiçeği üretiminde lider olan Fransa’yı da geçmeyi başardı. Bulgaristan’ın şirin şehri Kazanlık, adeta tüm dünyaya lavanta çiçeğini satmayı başarıyor.
Kazanlık şehrinde her yıl haziran ayının ilk haftası ‘Gül Festivali’ düzenleniyor. Festivale, yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce konuk geliyor. Bu harika festivalde gül kraliçesi seçilip, gülün toplanması ve kaynatılmasıyla festival son buluyor.
Gül Vadisi, İstanbul’a sadece 405 km uzaklıkta. Eğer kendi aracınızla gelecekseniz, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkıp Harmanlı üzerinden Kazanlık şehrine gelip vadinin uçsuz bucaksız lavanta tarlalarını ziyaret edebilirsiniz.
Aynı zamanda Kazanlık şehrine İstanbul’dan da direk otobüsler bulunmakta, isterseniz uçakla Sofya’ya gidip oradan da Kazanlık’a yerel otobüslerle ulaşabilirsiniz.
Aşağıda en uygun otelleri listeledim. İsimlerine tıklayarak tek tek inceleyebilirsiniz.
Gül Vadisi (Kazanlık) İyi Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 44 euro olan Roza Hotel
- Gecelik iki kişi 50 euro olan Grand Hotel Kazanluk
Gül Vadisi (Kazanlık) Orta Bütçeli Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 31 euro olan Hotel Teres
- Gecelik iki kişi 39 euro olan Hotel Diamond
Gül Vadisi (Kazanlık) Ekonomik Otel Önerim :
- Gecelik iki kişi 23 euro olan Suites Bulgari
- Gecelik iki kişi 28 euro olan Hotel Champion
Bulgaristan’a nasıl ucuza uçak bileti bulabilirim diyorsanız, En iyi uçak bileti arama motorları yazıma bakınız.
Bulgaristan, keyiflidir. Küçük bir tatil yapmak ve İstanbul gibi metropol bir şehirden kaçıp, hafta sonu stres atıp, yeni yerler görmek için ideal bir adrestir.
Hem oldukça yakın, hem de ekonomiktir. Bulgaristan, size sunduğu güzelliklerle yılın 12 ayı ziyaret edebileceğiniz bir lokasyon.
Bulgaristan’daki en uygun otelleri listeledim. Güvenle, Şu Linke tıklayarak inceleyin
Diğer Bulgaristan Yazılarım
Euro, bu kadar uçmuşken; Avrupa ülkeleri bir kenarda dursun. Bırakın kendinizi komşuya; çok ama çok az para harcayarak, hem eğlenin, hem de gezin. Gerçek huzuru yakalayacağınız, dünyanın güzelliklerinin farkına varacağınız bir seyahatinizin olmasını diliyorum. Sadece hayal edin ve düşün peşine…
Nedim bey Bulgaristan paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum.Eşimle beraber gitmeyi düşündüğümüz yerlerin gezi planını sayenizde zahmet çekmeden çok kolay bir şekilde yaptık.Başka alternatifler olmasına rağmen yazınızı okuyunca diğerlerine bakma gereği dahi hissetmedik.Emeğinize sağlık.
Bulgaristan gezilecek yerler yazısını keyifle yazdık. İşe yaradığını görmek çok güzel
Bulgaristan gerçekten bizlerin bütçesine göre emeğinize sağlık her ay değişik yerlere en az bir defa gidip geziyoruz tşkler
Rica ederim ne demek. Gezecek yer çok fazla elimizden geldiğince anlatıyoruz. Bulgaristan da bunlardan bir tanesi
Ellerinize saglik gercekten faydali biz yazi oldu benim icin. Su an bulgaristan haskovo’dayim ve nereye gitsem de pazarimi guzel gecirsem diye dusunurken kafamda sekillendi bile tesekkurler 😊
Rica ederiz. Bulgaristan yazımızı keyifle yazdık. Beğendiğinize sevindik
TEŞEKKÜRLER Deniz Bey, temmuz ayındaki Balkan gezimiz için ihtiyacımız olan bilgileri sade ve güzel bir şekilde sunmuşsunuz.
Rica ederim. Bulgaristan gezisi yapacaklara yardımımız olduysa ne mutlu
yazınızda bahsi gecen her yere gittim doğasıyla ucuzluğuyla sakinliğiyle gercekten tam tatil yapılacak yer.2017 kurban bayramı sunny beachteydim.bu senede aynı yere rezervasyon yaptırdım deniz ve eglencesi süper hiç rahatsız olmuyorsunuz nessebar ve sozopol tam bir osmanlı şehri çoğu türk hiç yabancılık çekmiyorsun banskoya kafamı dinlemek için gitmiştim işe yaradı sofya ve plovdive dedemin ve atalarımın izini görmek için gitmiştim tarihi binalara camilere hayran kaldım kazanlık muhteşem razgrad ve şumnuda türklerle konuşmak beni çok duygulandırdı,varna tam avrupai bir şehir doğası muhteşem altınkum sahili ve eğlencesi efsane rusçuk şehri ren nehri kıyısında butik binalarıyla sakinliğin adresi.Yazınızı okurken gittiğim bu yerler anılarımda canlandı teşekkürler
Rica ederim. Bulgaristan gezinizin güzel geçtiğine sevindim
bir önceki yazımda rusçuk ren nehri kıyısında yazmışım yanlışlıkla doğrusu tuna nehri kıyısında romanya sınırında hatta ordan da Romanya,ya geçtik doğası şatoları sizi masal diyarına götürüyor.Braşov tam bir ortaçağ şehri gibi görülmesi gerekir.Bükreş.te Atatürk büstünü görmek beni çok duygulandırdı.