Avrupa’da 5-10 Euro’ya Nasıl Uçak Bileti Bulunur ?
Avrupa’ nın En Ucuz Havayolu Şirketleri listemi bağıra bağıra duyurmadan : Önce şunu söyleyeyim: “5-10 Euro çok bile.” Ama örnek olsun diye, sırf görmeniz için, dün gece denk geldiğim bu bilet üzerinden gideyim istedim. Belki inanmayanlar olacaktır. Ekran görüntüleri ile de zaten aşağıda kanıtlıyor olacağım. Ve inanın bana, özellikle Avrupa’da uçak bileti maaliyetlerinizi çok ama çok uygun rakamlara denk getirebileceksiniz. Nasıl mı ?
1. Avrupa’ nın En Ucuz Havayolu Şirketleri
Hep duymuşsunuzdur: “Avrupa’da 1 Euro’ya uçak bileti kampanyası ile ucuz uçak biletleri aldım.” ya da “Avrupa’da uçmak o kadar ucuz ki, bedava desem yeridir yahu!” gibi kelimeleri arkadaşlarınız sarfetmiştir.
Ya saçma ya da viral reklam olarak algılamışsınızdır. İnanasınız gelmemiştir. “Mümkün değil.” deyip, es geçmişsinizdir. Es geçmeyin diye, bir de benden duyun istedim. Bal gibi de mümkün. Hem de çok ama çok yaygın bir şekilde.
Avrupa’da ucuza uçak bileti bulmak veya ekonomik uçuşlar keşfetmek hiçte öyle zor şeyler değildir. Birliğin getirdiği en güzel avantajlardan birisi olan kolay ulaşım ağı sayesinde, Avrupa kıtası içerisinde ulaşım çok basittir.
Özellikle tren ağlarının yaygın olmasından dolayı havayolu şirketleri rekabet edebilmek adına böyle fırsatlar yaratarak insanları cezbeder.
Çünkü, havalimanına gidip saatlerce check in ve bagaj işlemleri ile uğraşmak istemeyen yolcular, genellikle trenler ile seyahat ettikleri için, havayolu firmaları da çok uygun rakamlara yolcu taşırlar. Ama firmaların da uyanıklık yapıp, bir şekilde sizden ekstra gelirler elde ettikleri durumlar vardır. Peki bunlar neler ?
2. Avrupa’da Düşük Maliyetli Firmalardan Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?
Önce şunu bilin. Mutlaka ama mutlaka, düşük bütçeli havayolu firmalarından kampanyalı uçak bileti alarak uçacaksanız online uçak biletinizi aldıktan sonra, uçacağınız gün yaklaştığında online check in işleminizi MUTLAKA yapın.
Check in yaptığınızı kanıtlayan çıktıyı MUHAKKAK yanınızda bulundurun. Bu, en ama en öneli noktalardan biridir. O check in yapılacak ve çıktısı yanınızda olacak! Bitti mi ? Hayır.
Havalimanına geldiniz. Muhtelemen el bagajınız ile uçuyor olacaksınız. Çünkü, bu firmaların hemen hemen hepsinin kampanyalı fiyatlarına bagaj hizmeti dahil DEĞİLDİR. Yani bagajınızı VEREMEZSİNİZ. Uçağa binerken yanınıza alıyor olacaksınız.
Ama dilerseniz, uçak biletinizi alırken bagaj için ayrıca ücreti de ödeyebilirsiniz. Tabi 5 Euro ederindeki uçak biletinin yanında 20 Euro gibi bagaj ücreti ödüyor olacaksınız.
O yüzden, eğer büyük bir bagajınız varsa ve kabine alamayacaksanız mutlaka uçak biletinizi alırken, bagaj ücretinizi de ödeyin. Diyelim sadece el bagajınız var.
O halde, x-ray’lerden geçerken size check-in dökümanlarınızı soracaklar. Sonra bagajınızı bir aparatın içerisine koyacaklar veya tartacaklar. Eğer ki, el bagajınız, hem hacim olarak hem de ağırlık olarak belirtilen limitlerin içerisinde değilse, vay halinize ! Neden ?
Çünkü, bu saatten sonra sizden bagaj ücreti alacaklar. El bagajınızın uçağa alabileceğiniz limitlerin dışında olduğunu ve bunun için ekstra ücret ödemeniz gerektiğini söyleyecekler. Peki ne kadar ?
Söyleyeyim. Ağırlığına göre değişmekle beraber, muhtemelen aldığınız uçak bileti fiyatının 3-5 katı olacaktır. Çünkü adamlar bu yöntemle para kazanırlar.
O yüzden bu 2 unsura çok ama çok dikkat edin. Eğer bagajınızın büyük olacağını düşünüyorsanız, mutlaka ama mutlaka uçak bileti alırken bagaj için de ayrıca ücreti online ödeyin. Çünkü havalimanında ödeyeceğiniz rakama göre çok daha ucuz olacaktır.
Ama bagajınız hem hacim hem de ağırlık olarak belirtilen limitlerin içerisinde ise; merak etmeyin hiç bir sıkıntı yaşamaz ve aynen de söyledikleri gibi 1 Euro’ya satın aldığınız biletiniz ile krallar gibi uçarsınız.
Peki Avrupa’da ucuza uçak bileti bulabileceğiniz havayolu firmaları neler ?
3. Avrupa’nın En Ucuz Havayolu Şirketleri
Şimdi size anlatacağım 10 önemli düşük bütçeli havayolu firmaları, kendimce en ucuzdan en pahalıya şeklinde sıralı. Bunları, sizlere örnek olsun diye anlatıyorum. Sonuçta yaz gelmek üzere ve bir çoğunuz harıl harıl yaz planları yapmaya başlamışsınızdır.
Eğer, uçak ile Avrupa’da gezecekseniz mutlaka bu listedeki 10 önemli havayolu firmalarına göz atın derim. Avrupa’nın en ucuz havayolu şirketleri ise :
- Rynair : Avrupa’da ekonomik uçuş yapan havayolu firmalarının başında geliyor. Hatta sadece Avrupa’nın en ucuz havayolu şirketleri arasında değil, “Dünyanın en ucuz havayolu şirketi” olarak biliniyor. 1 Euro’ya bile bilet satabiliyor. Kredi kartı ile alırsan 5 Euro ilave ediyorlar ama Visa Electron kartınız varsa bunu ödemezsiniz.
Bagaj paralıdır. Ayrıca havalimanına gitmeden önce internetten check-in yapmalı, çıktısı sizde olmalıdır. Örnek ekran görüntüsü olsun diye aşağıya ekliyorum.
Bir çoğunuz “Ben bakıyorum, bakıyorum. Hiçte öyle 5-10 Euro’ya bilet bulamıyorum.” diye söyleniyor olacak. Ben de yaklaşık 20-25 dakika uğraştıktan sonra buldum. Öyle her dakika, her rotada bilet bulunmaz. Aramak lazım. Aradıktan sonra hepsi 1 tık uzağınızda.
- Easyjet: İngilitere merkezli Easyjet ile 10-20 Euro’ya bir çok ülkeye uçabilirsiniz. Aslında Rynair gibi aynı mantıkta ama bana nedense 1 tık daha üst firma gibi geliyor. Konsept ve sistem tamamiyle aynı.
- Wizzair : Macaristan merkezli Wizzair, aslında Türkiye’ye artık uçmuyor. Ama Avrupa‘da uçarsanız; Barselona, Roma ve Paris gibi şehirlere, Prag ve Budapeşte gibi şehirlerden çokça uçuşlar düzenliyor. Fiyatlar genelde tek yön 30 Euro civarında oluyor.
Ayrıca Wizz Discount Club’a üye olduktan sonra, bir çok uçuş neredeyse 10 Euro daha ucuza mal oluyor. Bu üyelik kartına yıllık 30 Euro ödüyorsunuz ama bir kaç kez uçtuktan sonra daha karlı uçak bileti alıyor olacaksınız. Üye olmak için tık tık
- Corendon : Özellikle Türkiye’den, Belçika ve Hollanda gibi ülkelere bolca uçuyor kendileri. Fiyatlar da çoğunlukla tek yön 39 Euro civarında oluyor. Lakin kredi kartı ile alırsanız, 10 Euro ekstra para talep ediyorlar. Gerçi bu ara uçuşları iptal etmeye başladılar. Ama ben yine de belirtmek istedim.
- Germanwings (Eurowings): Lufthansa’nın sahip olduğu bir hava yolu firması olan Germanwings, Avrupa’nın bir çok ülkesine ucuz ve ekonomik uçak bileti arayanların yardımına koşan bir firma. Hatta en büyüğü desem yanılmam. Genellikle tek yön 39 Euro’ya uçuyorlar.
- Transavia: Hollanda merkezli Transavia ile sadece Avrupa’ya değil, Fas , Dubai, İsrail gibi ülkelere de uçabiliyorsunuz. Geçenlerde Kanarya adalarına gitmeyi planlarken oldukça uygun fiyatlara uçtuklarını görmüştüm. Genelde tek yön 29 Euro civarında.
- Norwegian Air Shuttle: Danimarka merkezli Norwegian’ı bir kez kullanmış birisi olarak mutlaka ama mutlaka bir yere not etmenizi öneririm. Özellikle İskandinav ülkelerinde ulaşım pahalıdır.
O yüzden uçak kullanmanız gereken durumda Norwegian yardımınıza koşacaktır. Ayrıca, bir çok uçakta bedavaya internet hizmetleri oluyor. Genellikle tek yön uçuşlar 40 Euro civarında.
- Tuifly: Avrupa’nın en büyük turizm şirketlerinden birisi olan TUI’nin havayolu firması. Genelde Almanya merkezli bir çok ekonomik uçuş gerçekleştiriyorlar. Çoğunlukla gidiş geliş uçak bileti fiyatları 70-80 Euro.
- Vueling: İspanyo kökenli Vueling, bagaj dahil uçuşlar gerçekleştiriyor. Tek yön uçak bileti fiyatları 30-40 Euro civarında değişiyor.
- Meridiana: İtalya merkezle Meridiana, Milan-Napoli gibi şehirlerde sıkça uçuyor. Tek yön fiyatlar gayet uygun. 25-30 Euro arasında değişen fiyatları var.
4. Avrupa’da Gezerken Ben Ne Öneririm ?
Önce şunu bilmelisiniz. Bu bahsettiğim firmaların bir çoğunu, uçak bileti arama motorlarında göremeyebilirsiniz. O yüzden, genellikle kendi sitelerinden kontrol edin derim. Gideceğiniz rota kesinse ve hala karar verememişseniz, tek tek hepsine bir göz atın.
Özellikle Rynair ve Easyjet gibi firmalardan bilet almaya çalışın. Ama onlarda da bagaj ve check in işlemleri için ekstra para vermeniz gereken durumların olabileceğini bilin. Erken rezervasyon ile ne kadar ucuza uçabileceğinizi sanırım görmüş oldunuz.
Avrupa’da tren ile mi, otobüs ile mi yoksa uçak ile mi gezmeli ? Diğer en önemli husus bu olacaktır. Özellikle İskandinav ülkelerinde bolca ulaşım aracı değiştirecekseniz, mutlaka Interrail yaparak gezin.
Çok daha ucuza mal edersiniz. Interrail nedir diye soracak olursanız, cevabı için İnterrail nedir yazıma tıklayın. Ayrıca interrail bilet fiyatları yazımdan da masraflarınıza da bakabilirsiniz.
Eğer, daha düşük bütçeli gezmeyi düşünüyorsanız, otobüs her daim daha ucuz olacaktır. Özellikle Güney ve Doğu Avrupa ülkelerinde yine 3-5 Euro’ya otobüs ile geziyor olacaksınız.
Kullanmanız gereken otobüs firmaları : Megabus, Eurolines en önemli ekonomik otobüs firmaları olacak. Zaten bunun için de ayrı bir yazı olan Avrupa’nın en ucuz otobüs firmaları yazımda anlattım.
Benim Avrupa’ nın En Ucuz Havayolu Şirketleri hakkında söyleyebileceklerim bu kadar. Eğer eksik kalan bir nokta varsa lütfen yorum yazınız. Bu yaza sanırım yavaş yavaş hazırlanmaya başladığımızı düşünüyorum. Ben, ne biliyorsam zaten anlatıyorum. Yardımımız dokunuyorsa ne mutlu.
Öncelikle vermiş oldugunuz bilgiler için tşklr ben 20 yıl hollandada yaşamış Türk ve hollanda vatandaşıyım TR de yaşıyorum avrupada 10 devlet gezdim ispanya portekiz hariç belarusu minsk i letonya litvanyayı slovakyayı çok merak ediyorum artı polonyayı gezmeyi tatili severim biraz gürültü kalabalık soguk sıcak probelemim var saglık olarak yazın belarus litvanya letonya gibi ülkelerde yaşamak isterin serin kışında güzel yurdumuz ege akdenizde belarusu çok begeniyorum fakat hollanda dan daha soguk 9 ay kış hatta ordan sürekli beraber yaşayacagım bir hayat arkadaşı edinmek istiyorum şekerin tansiyonum var artı bel fıtıgı var bende artı sakin huzurlu bir yaşam için saglıkçı bir hanım efendiyle veya normal güzel iyi biriyle tanışıp 9 ay burda 3 ay orda yaşama düşüncem var entellektüel humanist düşünce birikimli biriyim düşünce olarak genel kültürüm çok geniş avrupa TR cvbınıza şimdiden tşklr sevgi ve saygılarımla
Hocam merhabalar, öncelikle böylesine güzel bir site hazırladığınız için teşekkür ederim, kaç gündür bağımlısı oldum resmen, yaz için bişeyler planlayacağım, bakalım. Hocam bir sorum var, bu yazıyı okuduktan sonra kafamda oluştu: Hocam şimdi ilk başta vizeyi aldığımız ülkeye girme ya da en son o ülkeden çıkma gibi bir zorunluluk var mı? Mesela Antalyada Konsolosluğu olmasında ötürü ben Almanya’dan Schengen vizesi almayı düşünüyorum ama üstteki uçuş firmalarına baktığımda Slovakya gibi ülkelere çok daha ucuz biletler var. Ben Almanya konsolosluğundan vizemi alsam uçak biletimi Slovakya’ya alsam sonra gezi içinde Almanya’ya gitsem, sonra başka bir yerde Türkiyeye dönsem sıkıntı çıkar mı? Bu şekilde bir plan Schengen vizesi almaya engel olur mu?
Merhaba, gezginler için oldukça iyi bilgiler vermişsiniz. Wizz Discount Club’a üye oldum ama henüz ödeme yapmadım, bir deneme yapmak istedim ama üye olmadan izin vermiyor. Siz üye olmaya değer diye yazmışsınız, az para değil günün koşullarında , 30 euro isteniyor. Gerçekten ucuza bilet bulunuyorsa değer tabii ki… Genelde Türkiye’den pek bulunmaz herhalde… Bir şey daha sormak istiyorum, interrail satın alındığında tren bileti alırken interrail numarası mı giriliyor yoksa gişeden mi hallediliyor bilet?
Selamlar