Mikonos Gezi Rehberi – Partiye Hoşgeldiniz
“Mikonos diye bir yer varmış Yunanistan’da. Özellikle yazın gitmemiz lazım bak. Madem eğlenicez bu adayı kaçırmayalım.” dedim yol arkadaşıma. Evde yine her zamanki gibi hayaller kurup, nasıl bir rota çıkaracağımıza karar veriyorduk. Biz rota çıkarırken çat diye karar verenlerden değiliz ne yazık ki. Hiçbir şeyi kaçırmadan, görmemiz gereken ne varsa en küçük ayrıntısına kadar araştırıp, geri döndüğümüzde “Keşke şunu da yapsaydık. Tüh be…” demeyenlerdeniz. O yüzden herşey eksiksiz olmalı. Mikonos gezimiz başlıyor.
1. Mikonos’a Başlangıç
İstanbul’dan kalkan uçağımızla önce Atina’ya uçuyoruz. Neden Atina ? Çünkü daha ucuz. Mikanos’a direk gidebilirdik ancak 2 kat daha pahalıydı. Bizde önce Atina’ya gidelim ordan 20-30 Euro ödeyip feribotla geze geze adaya geçeriz dedik. İyi ki de öyle yapmışız.
Sıcak bir haziran ayında önce Atina Uluslararası Havalimanı’na iniyoruz. Havalimanında yer alan otobüslere 10 Euro ödeyerek Rafina Limanına 1 saatin sonunda ulaşıyoruz. Zaten bir sürü yanyana dizilmiş gemileri görüyoruz.
3 tane ana firma var bu işleri yapan demiştim ya. İşte biz kendi seçtiğimiz gemimize biniyoruz. Gemi derken feribot işte. Bizim gibi binlerce insan, arabalar, motorlar da tekneye doluşuyor. Hınca hınç dolu. Çünkü günlerden cumartesi. Derken feribot tam vaktinde ayrılıyor. En üst kata çıkıp el sallayarak şehre veda ediyoruz. Çünkü istikamet Mikonos.
2. Mikonos Hakkında
Hani bizim nasıl illerimiz, daha sonradan ilçelerimiz, köylerimiz, kasabalarımız varya. İşte Yunanistan’da da haliyle durum aynı. Gideceğimiz çoğu ada Kiklad Adaları ilinde yer alıyor. Yunanistan’ın Güney Ege bölgesinde yer alan Kiklad Adaları bir il ve bu ilin bir adası da Mikonos. Ada 1453’ten 1832’ye kadar Osmanlı hakimiyetinde yer almış.
Sonradan Yunan devletinin bir parçası olmuş. Adada öyle yemyeşil topraklar, akarsular, dereler yok. Granitten oluşan bir ada. Yani heryer çorak toprak. Bitki örtüsü namına hiçbirşey göremezsiniz. Bu adada 3-5 ağaç var hepsi o. Yaklaşık 10 bin kişi adada ikamet ediyor. Ada üzerinde 10 tane de köy bulunuyor ve adanın bir çok yerlisi bu köylerde yaşıyor.
Yaklaşık 90 Km sahil şeridine sahip bir ada. Adanın geçim kaynağı malum turizm. Dünya jet sosyetesinin eğlence ve alkol çılgınlıklarına ev sahipliği yaparak adını duyurmuş bir yerden bahsediyoruz.
Adada doğru düzgün yeşillik namına hiçbirşey bulunmamasına rağmen, insanların özgürce adada eğlenmelerinden dolayı diğerlerinden farklılaşmış. Özgürceden kastım ne mi ? Mesela çırıpçıplak denize girebilirsiniz. Kimse sizi karışmaz. Polis gelip sizi götürmeye çalışmaz. Çünkü adada zaten polis 1 elin 5 parmağını geçmeyecek düzeyde.
Mikonos’a nasıl ucuza uçak bileti bulabilirim diyorsanız, En iyi uçak ve tren bileti siteleri yazıma bakınız.
Peki bu ada neden bu kadar meşhur ? Denizi masmavi mesela. Gece hayatı dillere destan. Her türlü bar, gece kulübü, taverna adada bulunuyor.
Arnavut kaldırımı labirent sokaklarında, bembeyaz evlerin masmavi pencerelerine baka baka sokaklarında kaybolup, begonvil ve sardunyaların sokakları güzelleştirdiği, muhteşem deniz ürünlerini tadıp, harika kokteylerini içip sabah gündoğumuna kadar eğlenip günbatımını da aynı güzellikte izleyebililirsiniz.
Yanlız sokakları gerçekten labirent gibi. Ada çok fazla rüzgar aldığı için sokaklar bu şekilde dizayn edilmiş. Ayrıca eskiden korsan saldırıları olunca, halk bu sokakların avantajını kullanarak korsanlardan kaçarak saklanırmış.
,Uzun lafın kısası, bu harika sokalarında kaybolup, mis gibi Ege havasını içinize çeke çeke sahillerinde yürüyüp, harika günbatımını izleyerek huzur dolu bir tatil yapmak için Mikonos harika bir desdinasyon. Mikanos gezimiz başlasın…
3. Mikonos’da ulaşım
Mikonos’a nasıl gidilir ? Biz Atina’nın Rafina limanında feribotla yaklaşık 4 saatte Mikonos’a ulaştık. Yol üzerinde birçok adaya da uğradık. Vallahi o kadar güzeldi ki bu yolculuk keşke fırsat olsada bir kez daha yapsam.
Eğer siz Atina’dan değil de başka biryerden bu adaya feribotla gelecekseniz aslında birçok adadan da ulaşabilirsiniz. Size verdiğim websitesine bakınız ve nereden gelmek istiyorsanız o feribotu kullanınız.
Biz Mikonos’dan sonra da Santorini’ye yine feribotla geçtik. Birçok adaya feribot seferi düzenleniyor. Bu noktada sıkıntı yaşamazsanız. Sadece ne olur ne olmaz diye, özellikle yoğun sezonda gidiyorsanız, önceden feribot biletinizi almanızı ve çıktısını da yanınızda götürmenizi tavsiye ederim.
Eğer uçakla Mikonos’a gelecek olursanız, hem İstanbul’dan hem de Atina’dan direk Mikonos Havalimanı’na uçuşlar düzenleniyor. Şehir merkezine 4 km uzakta yer alan bu Havalimanına ulaştıktan sonra ister araba kiralayarak isterseniz taksi veya motorlarla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Ancak taksi ile ulaşımınızı sağlayacaksanız önceden rezervasyon yaptırmanız lazım. Çünkü adada taksi sayısı oldukça az. Havalimanı-Şehir merkezi taksi ücreti 10 Euro civarında olacaktır.
Taksi bulamazsanız otobüsle de şehir merkezine ulaşabilirsiniz ancak yoğun sezonlarda geçerli ve tek yön 1.60 Euro. Ancak çok ağır valizleriniz varsa mutlaka taksi ile ulaşımınızı sağlayın. Şehir içinde de taksi ile ulaşım sağlanabilir.
Ama adada çok az taksi olduğu için mutlaka ama mutlaka ya ATV ya da motor kiralamalısınız. Günlük ücretleri 10-20 Euro civarında olacak. Bunu mutlaka yapın. Çünkü ulaşımın yüzde 90’ı bu araçlarla sağlanıyor.
4. Mikonos’da yeme-içme
Mikonos’da nerede, ne yenilir, ne içilir ? Deniz ürünleri hastası olduğum için benim en çok tercihim hem tavernalarda hem de diğer sahil restoranlarında bulunan deniz ürünleri satan yerler oldu.
Ama hem İtalyan hem Yunan hem Türk yemeklerini de bulabilirsiniz. Özellikle şehir merkezinde ve Little Venice (Küçük Venedik )’de yer alan çok güzel restoranlar var.
Ancak pahalı olduğunu şimdiden söyleyeyim. Ne kadar mı pahalı ? Kişi başı 30-50 Euro civarında ödemeniz gerekir. Bu da en az ödemeniz gereken ücret.
Eğer bu restoranlar pahalı gelirse, zaten merkezde onlarca kafe ve restoranlar da tercihleriniz arasında olacak. O zaman 10-20 Euro’ya da yemek yiyebilirsiniz. Hep söylüyorum. Bu rakamların sonu yok.
Ama genel anlamda bir akşam yemeğini balık, alkol, meze ve salata eşliğinde tamamlamak isterseniz ortalama 25-30 Euro ödersiniz. Dediğim gibi bu ada pahalı bir ada.
Mikonos’da Restoran önerisi vermek gerekirse, Nammos restoran en meşhur restoranlardan bir tanesi. Aslında burası bir beach restoran. Sanırım adadaki en pahalı restoran kendileri. Bilmem kaç yüzbin Euro ederinde şarapları olan biryer. Websitesi için tıklayınız.
Eğer restoran takıntınız yok diyenlerdenseniz, şehir merkezinde yer alan yüzlerce restorandan birini seçin derim. Çok güzel restoranlar var. Menülere bakıp bütçenize göre karar verin.
Little Venice tarafı muhteşem manzarasından dolayı biraz pahalı olabilir. O halde sizde şehir merkezi kısmında yer alan restoranlara yürüme mesafesinde ulaşır, dilediğinizi seçersiniz. Ne olur ne olmaz diye Tripadvisor’ın en iyi 30 restoran listesini de ekliyorum. Tıklayınız.
5. Mikonos’da konaklama
Mikonos’da nerede konaklanır, ne kadara mal olur ? Kimine göre çok ucuz kimine göre pahalı. Kişi başı en az 30-40 Euro konaklama masrafınız olacak. Aklınızda tutun derim.
Konaklamanızı şehir merkezine yakın bir noktada yapmanızı öneririm. Dilerseniz eğlencenin gündoğumuna kadar sürdüğü ve insanların bu adaya gelmelerindeki en büyük neden olan Super Paradise Beach Club veya Paradise Beach Club gibi sahillerinin olduğu bölgelere yakın yerlerde de kalabilirsiniz.
Ben şimdi size tek tek otel seçeneklerini anlatıyorum. Bu oteller, Mikonos’da mutlaka ama mutalak listenizde olsun. Hepsinin linkine tıklayarak detayları görebilirsiniz. Seveceğinize eminim.
Mikonos İyi Otel Önerim :
- Mikonos’un en pahalı otellerinden birisi olan Boheme Otel‘in gecelik fiyatı ne yazık ki 2,442 TL.
- 9.4’lük mükemmel konumu, gecelik 1,078 Tl fiyatı ile Leto Hotel
- Mykonos Princess hotel’in gecelik fiyatı 913 TL.
- Tharroe of Mykonos otelinin gecelik fiyatı 902 TL
- Mikonos’un kalbinde yer alan Harmony Boutiqeu Hotel‘in gecelik fiyatı 712 TL
Mikonos Orta Halli Otel Önerim :
- 8.5 puanı ile gecelik fiyatı 2 kişi 366 TL olan Terra Maria Hotel
- Mikonos’un tam kalbinde yer alan, 8.6 puanı ile Matogianni Hotel gecelik 407 TL
- Mikonos’un merkezinde bulunan Petotos Town Hotel, gecelik 566 TL
- Madres Studios, gecelik 651 TL. Mikonos’un merkezinde yer alıyor.
- Tam 9.2 puan almış bir otel olan Villa Varnali‘nin gecelik fiyatı 500 TL.
Mikonos Düşük Bütçeli Otel Önerim :
- 2 kiş gecelik 293 TL fiyatı ile Stelios View
- A Hotel Mykonos otelinin gecelik fiyatı 390 TL.
- 8.3 puanı ile Vista Loca‘nn gecelik fiyatı 290 TL.
Sizler için Mikonos‘daki otelleri yukarıdaki şekilde sınıfladım, her biri merkezi konumda olan bu otellerden linklerine tıklayarak bütçeniz ve kişisel tercihlerinize göre seçimlerinizi yapabilirsiniz. Bu alternatiflerin Mikonos’da konaklama konusunda çok yardımcı olacağını düşünüyorum.
6. Mikonos’da Eğlence-Alışveriş-Gece Hayatı
Eğlence… Yavaş yavaş başlayalım. Ada zaten eğlence adası. Yeşillik namına birşey yok. Varsa yoksa beach partiler, çılgın gece hayatı, deniz, kum, güneş… Alışveriş için ise, yerel dükkanlar tercihiniz olabilir.
Hem hediyelik eşya alabilir hem de çok güzel tasarlanmış yazlık kıyafetler alabilirsiniz. Özellikle şehir merkezinde yer alan butikler, bembeyaz sokaklarda kaybolarak keşfedilmeli.
Mikonos’da Eğlence
Mikonos’da nerede eğlenilir ? Bu adaya geldiğimiz de, “Ne kadar çılgın, ne kadar eğlenceli olabilir ki ?” diye sorguluyordum. Meğer eğlence değil çılgınlıkmış burası. Sahilde gezen onlarca çıplak turist güneşlenip denize girerken, bir yandan da neredeyse 24 saat devam eden beach partiler durmak bilmiyor.
Eğer gece hayatına düşkünseniz, sarhoş olup dans etmekten keyif alıyorsanız Mikonos sizin için güzel bir tercih olabilir. Birde unutmadan herbir köşede bol miktarda Türk geçliği görüyor olacaksınız. Bence en güzel çaktırmadan onların muhabbetlerini dinlemek. Ah bizim gençler…
Mikonos’da Alışveriş
Bu adada öyle AVM yada devasa pasajlar göremezsiniz. Şehir merkezinde yer alan onlarca küçük dükkanlardan hediyelik eşyalar alabilir, kuyumculardan alışveriş yapabilirsiniz.
Bu dükkanlarda takılar ve keten ürünler oldukça yoğunluktadır. Antik Yunan döneminden kalma hediyelik eşyalar ve takılar muhtemelen sizinde dikkatinizi çekecektir.
Mikonos Plajları ve Gece Kulüpleri
Sadede geliyorum… Ben akşamları özellikle tatildeysem mutlaka akşamları dışarı çıkarım ve arkadaşlarımla eğlenmeyi çok severim. Gerçi kim sevmez ki ? Farklı kokteylleri deneyip, özellikle o yurtdışında ki rahatlık beni daha özgür kılar. Hele birde mis gibi bir haziran ayında, Ege’de yer alan bir ada da eğleniyorsam değmeyin keyfime. O yüzden bu adada eğlence konusunda ne gördüysem, ne yaşadıysam hepsini sırasıyla anlatayım.
3 yer çok popüler. İlki malum çıplak birşekilde insanların keyfine baktığı yer olan Super Paradise Club. Birde bu ada eşcinselerin ağırlıkta olduğu bir ada. Zaten gidince göreceksiniz.
Kimsenin hayatına karışmak gibi bir derdimiz yok. Ama bilin istedim. Karşınızdan çırıl çıplak bir abi geliyor olursa, sudan çıkmış balığa dönüp garip tepkiler vermeyin diye söylüyorum.
Ama kimse kimseye ne laf söylüyor ne de hor görüyor. İnsanlar özgürce diledikleri gibi yaşıyor. Bilin ve göreceklerinize hazırlıklı olun.
Burada hem gündüz hemde gece sürekli bir parti ortamı var. Gündüz masaların ve barın üzerinde başlayan eğlence, gece havuz başında devam ediyor. Gündüz giriş ücreti ödemiyorsunuz ancak gece ödüyorsunuz.
Şehir merkezinden kalkan otobüslerle de buraya gelebilirsiniz. Şezlonglar ücretli. Sanırım 8 Euro civarındaydı. Ama dilerseniz havlunuzu kuma serip bedavaya güneşlenebilirsiniz. Alkol fiyatlarıda 5-10 Euro civarında. Kokteylleri mutlaka deneyin.
Bir diğeri ise Paradise Club. Burası Super Paradise’a göre daha sakin ve hemen yanıbaşında. Buraya da dilerseniz merkezden kalkan otobüslerle gelebilirsiniz. Tek farkı Super Paradise’daki gibi çok rahat bir ortam yok. Biraz daha az çıplak var. Burda da hem gece hem de gündüz devam eden eğlence söz konusu.
En son tercihimiz ise şehir merkezi oluyor. Burada özellikle yer alan Little Venice bölgesinde yer alan tavernalarda mutlaka bir akşam eğlenin. Eğer tavernalar sizi kesmezse, mutlaka ama mutlaka Skandinavian Bar’a uğrayın. Umarım çok kalabalık olmaz. Burayı görmeden sakın dönmeyin. Fırsat olsada bir kez daha görsek…
7. Mikonos’da gezilecek yerler nereler ?
Mikonos’da (Mykonos’da) nereler gezilir ? Tek tek anlatıyorum. Hani demiştim ya bu adada özgürlüğü tadarsın, atlarsın bir motora o koy senin bu sahil benim tek tek gezersin. İşte onları tek tek şimdi anlatacağım.
Gezilecek yerlerin hepsi adanın farklı noktalarına dağılmış bir halde. Ama inanın “Yok şunu görmeden sakın dönme” diyeceğim hiçbirşey yok. Sahilse,en alası bizim ülkemizde de var. Denizse , bizim Bodrum’dan-Kaş’a kadar olan kısmı buralara bin basar.
Öyle “Mikonos’da bir deniz var. Ben böyle birşey görmedim valla.” diyecek bir durum yok. Hani adanın etrafında resifler olur, bizim bilmediğim bir deniz olur, ölen mercanlardan meydana gelen un gibi kumların oluşturduğu sahilleri olur anlarım.
Ama gece hayatı, çılgın partileri, motorla adanın dört biryanını özgürce dolaşma hissi, bembeyaz evlerin süslediği şehir merkezini film kesiti gibi kaybola kaybola gezme hissi dışında muhteşem denecek bir yanı yok.
- Paradise Club : Sabah gözlerimi muhteşem Ege denizini görerek, şehir merkezinin tepe noktalarından birinde yer alan otelimde açıyorum. Hava sıcak. İlk işimiz motor kiralayıp adayı keşfetmek. Motor ehliyetim yok. “Komşu ehliyet yok ama valla bak sürmeyi biliyorum.” diyorum çocukluğumun Fethiye gibi bir sahil şehrinde motor sürerek geçirdiğim günlerin verdiği özgüvenle.
“Tamam komşu. Güveniyorum sana.” diyor Yunan abim. Motora binip sahillerden, tepelerden geze geze adanın öbür tarafına geçiyoruz. Bir kaç saat Paradise Club olarak bilinen sahilde güneşlenip birşeyler içiyoruz. Çok etkilemiyor bizi.
Yani işte turkuaz deniz, sapsarı kumları olan bir sahil. Hemen yanıbaşında yer alan Super Paradise Club’a gitmek üzere motorumuza atlıyoruz. Bu arada bu 2 sahil birbirine çok yakın. İkisininde konsepti aynı. Konsept ne mi ? Dur anlatıyorum.
- Super Paradise Club : 10 dakika sonra Super Paradise Club’dayız.Buraya ulaşana kadar kafamda biraz deli sorular vardı. “Valla ölsem çıplaklar kampının önünden bile geçmem haberin olsun Deniz.” diyordum kendime.
Sahile varınca durumu anlıyorum. Sen ister üzerine çıkar ister çıkarma, millet önüne kadar gelip, sahilden süzüle süzüle ordan oraya yürüyor. Çıplak… Sahili de 2’ye ayırmışlar. Bir tarafından çıplaklar, diğer tarafında normal bizim gibi takılanlar. Herkes halinden memnun. Meğer durumu biz büyütüyormuşuz.
Gencinden, yaşlısına herkes keyifli. Barların üstü her daim dansçılarla dolu. Özellikle akşamüzeri kalabalıklaşmaya başlıyor. Akşam herkes oteline döndükten sonra, gece yarısından sonra asıl gerçek eğlence başlıyor. Sabah gündoğumuna kadar insanlar kendinden geçiyor. Evet kendinden geçiyor. Gidince görürsün…
- Elia Beach : Super Paradise’da yeterince oyalandıktan sonra gelmişken görelim dediğimiz Elia Beach’e gidiyoruz. Meğer asıl güzellik buymuş. Denizin rengi olsun, sakinliği olsun herşeyi ile diğer sahillerden daha güzel geldi bize.
Sonradan öğrendikte, meğer bu sahil Yunanistan’ın da en güzel sahillerindenmiş. Güneşlenip, yemek yedikten sonra akşamüzeri güneş yavaştan dinlenirken artık birazda şehir merkezini gezelim diyoruz. He bu arada, eğer otobüsle şehir merkezine dönecekseniz belirli bir saate kadar otobüs var. Sanırım akşam 7’ye kadar. Aklınızın bir köşesinde bulunması dileğimle.
- Mikonos Şehir Merkezi (Mykonos Town) : Şehir merkezine dönerken harika Ege havasını içimize çeke çeke motorumuzla geze geze keyfini çıkarıyoruz. Valla bir kez daha söylüyorum mutlaka motor ya da ATV kiralayın.
Derken 20 dakika gibi bir sürede merkeze varıyoruz. Merkez oldukça küçük. O yüzden keşfetmeniz çok zaman almayacaktır. Tek sıkıntı labirent gibi sokaklar. Yön bilgisi konusunda iyiyseniz ve yönünüzü havaya bakarak kestirebiliyorsanız rahat edersiniz.
Bu daracık kireçboyalı bembeyaz sokaklarda kaybolup, taveranaların, dükkanların, restoranların arasından kaybola kaybola günbatımını izlemeye gidelim. Bana sorarsanı en güzel noktaya. Yel değirmenlerinin bulunduğu yere…
- Mikonos Yel Değirmenleri : Hani demiştik ya bu ada sürekli rüzgar altında. Ayağınızı yerden kesecek kadar şiddetli esiyor diye. İşte bundan yararlanmak için bu yel değirmenler inşa edilmiş.
Buraya gelirken adanın maskotları olan pelikanlarla karşılaşıyoruz. O kadar meşhurlar ki herkes fotoğraf çektirmek için birbiri ile yarışıyor. Pelikanların da umurlarında değil. Bıkmışlar artık. Neyse…
Bu nokta güneşi batırmak için ideal. Hem yeldeğirmenleri üzerine yansıyan güneş ışınlarını yakalayabilir, hem de sağ tarafınız da kalacak olan harika Mikonos manzarasını resmedebilirsiniz. Kaçırmayın…
- Little Venice (Küçük Venedik) : Ne Little Venice’miş be kardeşim diyorsunuz muhtelemen. Öyle ama. Bu adanın en önemli yerlerinden. Yel değirmenlerinden ayrılıp bu güzel bölgeye gidiyoruz.
Deniz kenarına kurulu olan bu yerde genelde kafeler ve restoranlar var. Şehirdeki en pahalı restoranlar, tavernalar, kafeler burda. Önce sokaklarında kayboluyoruz ardından rastgele içlerinden birisini seçiyoruz.
Adanın yemekleri zeytinyağının verdiği lezzetli bizi bizden aldı. Mutlaka bu bölgede bir akşam günbatımı eşliğinde yemek yemeyi unutmayın derim. Yemek önerilerini de zaten yukarı da verdim. Birde bu bölgede sürekli kaybola kaybola gezmenizi öneririm. Bembeyaz sokaklarda özellikle akşam saatleri çok keyifli oluyor.
- Mikonos Ano Mera Köyü : Bir sonraki gün gerçek Mikonos’u görelim diyoruz. Erkenden kalkıp geleneksel Yunan yaşantılarını gözlemlemek üzere bu köye gidiyoruz. 1542 yılında Panagia Tourliani Manastırı görülmesi gereken bir yapı.
Başkada şöyle güzel böyle güzel denecek birşey yok doğrusu. Köyde oyalandıktan sonra yine bütün sahilleri ertesi günde geziyoruz. Akşam üzeri yine şehre dönüyoruz.
- Mykonos Church of Panagia Paraportini (Panagia Paraportiani Kilisesi ) : Akşam şehir merkezini bir kez daha dolaşalım diyoruz. Yine durağımız Little Venice tarafı. Malum adada kilise olsun şapel olsun bolca bulmak mümkün.
En önemlisi de bu kiliseymiş. Yapımına 13 yy’da başlanmış ve 17 yy’da bitmiş. Adadaki en önemli tarihi yapılardan. Gelmişken görün derim. Biz tarihi yerleri Atina’ya sakladığımız için ve Mikonos’da öyle olmazsa olmaz bir tarihi yapı ya da müze önerisi görmediğimiz için, çok fazla kültür denizinde boğulmadık.
Adada çok fazla görülmesi gereken yapı yok. O yüzden bir motor ya da ATV kiralayarak o sahilden bir diğerine gidip, akşamüzeri şehir merkezi olan Little Venice sokaklarında kaybolup, gece ya sahil partilerinde ya da şehir merkezinde yer alan tavernalarda veya gece kulüplerinde eğlenip güzel zaman geçirmek, görülmesi gereken yapılardan daha keyifli.
Atlayın motorunuza, sıkıldıkça bir plajdan diğerine gidin. Zaten eğlence düşkünüyseniz muhtemelen sabah gündoğumuna kadar eğlenecek ve öğlen uyanıyor olacaksınız. Ya da hiç otele gitmeyin, sahilde uyuyun. Yapanları görmüştüm doğrusu…
8. Mikonos’da kaç gün kalmalı ?
Mikonos küçük bir ada olmasına rağmen deniz-kum-güneş ve eğlence konusunda güzel bir rota olacaktır. Eğer bu tür aktiviteleri seviyorsanız en az 3 gün kalmalısınız. Zaten 3 farklı plajda 1’er gün harcasanız, 3 gün hemen bitebilir. Adanın etrafında da yeni yerler keşfetmek isterseniz 5 gün de kalınabilir.
9. Mikonos’da yapılmadan dönülmemesi gerekenler neler ?
- Mutlaka belirttiğim bütün yerleri ziyaret et
- Harika deniz ürünlerini tat
- Ülkenin gururu soğuk kahvesi Frappe iç
- Meşhur yoğurt dondurmasını tat
- Yerel içkiler olan Uzo (Rakı) ve biraları Mythos’u dene
- Mutlaka motor veya ATV kirala
- Sabahlara kadar özgürce eğlen
- En az bir tavernaya git
Mikonos eğlence anlamında meşhur olduğu kadar, şehir merkezinin harika sokakları ve yemekleri ile de meşhurdur. Sanma ki sadece gece hayatı, partiler var. Bir yaz tatilinden beklediğin çoğu şeyi, sana Mikonos verebilir. Hem de Çeşme veya Bodrum’a kıyaslanınca çok daha makul fiyatlara.
10. Mikonos’a ne zaman gitmeli ?
En kalabalık ay Temmuz ve Ağustos. En ideal dönem Mayıs-Haziran veya Eylül-Ekim. Çünkü daha az kalabalık ve fiyatlar daha uygun. Özellikle Temmuz ve Ağustos’da herşey çok daha pahalı ve kımıldayacak yer yok.
E birde ülkeye gelen jet sosyetesinin para sıkıntısı olmayınca fiyatlarda biraz pahalı. Ayrıca bildiğiniz gibi en bunaltıcı sıcaklar Temmuz ve Ağustos aylarında. Adada ağaç sayısı adetlerle sınırlı olduğu için, her daim bunaltıcı bir sıcak olabilir.
11. Mikonos’da benim yapmadığım ama size önerilerim neler ?
- Civarda yer alan diğer adaları, Yunan adaları linkinden inceleyip, gezebilirsiniz.
- Dikkatinizi çeken kilise ve şapellere uğrayabilirsiniz
Biz civarda yer alan adalara gitmek dışında hemen hemen herşeyi yaptık. O yüzden şöyle bir düşündüğümde aslında çokta bizim yapmadığımız ve anlatmadığım birşey kalmamış. Dediğim gibi parti-deniz-kum-güneş…
12. Mikonos seyahati hakkında uyarılarım
- Özellikle yoğun dönem olan Temmuz-Ağustos’da fiyatlar fena
- Hava esiyor bile olsa yakıcı sıcaktan dolayı aşırı yanabilirsiniz. Dikkat…
- Eğer otobüsle sahillere gidecekseniz, mutlaka dönüş saatlerini sorun.
- Eğer motorla veya ATV ile gezecekseniz, dikkatli kullanın. Öyle çok güzel yolları yok.
- Taksi bulmak sıkıntı. Her zaman önceden rezervasyon yaptırın. Mutlaka…
- Mekanlar genelde 11:30’dan sonra dolmaya başlar. 11:29’a kadar kimseyi göremeyebilirsiniz.
Göreceklerinizi hazır olun. Önünüzden çırılçıplak geçen insanlar olacak. Şaşırmayın. Alışırsınız…
Mikonos sevimli şehir merkezi ile, çılgın gece hayatı ve sahilleri ile, lezzetli Ege yemekleri ile Bodrum veya Çeşme’ye gitmek yerine, alternatif bir rota arayanlar için güzel bir ada. Hem ucuz hem de ülkemize oldukça yakın. Adada geçirdiğim 3 güzel gün boyunca oldukça güzel vakit geçirip, Yunan kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatımız oldu.
Özellikle konuşmaları, davranışları, yemekleri bize çok benzer. İnsanların Türklerle bir derdi yok. Herkes durumu, politikacıların yarattığı bir sorun olarak görüyor. Türküm dediğiniz zaman “Aa komşu. Hoşgeldiniz.” diye Türkçe cevap verecek bir sürü Yunanlı ile tanışabilirsiniz.
Yunanistan İle İlgili Diğer Yazılarım
1.Yunanistan Gezi Rehberi
2.Atina Gezi Rehberi
3.Santorini Gezi Rehberi
4.Sakız Adası Gezi Rehberi
Umarım bu adanın çılgın gece hayatında limitlerinizi çok zorlamaz, eğlenceli ve farklı bir yaz tatili yaşarsınız. Görecekleriniz ve yaşayacaklarınız umarım harika zamanlar geçirmenizi sağlar. Bembeyaz sokaklarında kendinizi kaybedip, insanı mutlu eden Yunan müziklerini dinleyip, masmavi Ege denizi üzerinde batan günbatımı anından biranızı yudumlarken beni de yad edersiniz….
Bir sonraki durağımız ülkenin, hatta dünyanın en romantik şehirlerinden, güneşin en güzel doğup en güzel battığı ana tanık olabileceğiniz nadir adalardan. Santorini…
Çok güzel ve detaylı bir gezi bloğu olmuş gerçekten, eşimle seyehat planımı buna göre yaptım resmen, ellerinize sağlık 🙂
Mikonos gezi rehberi yazılarımı hazırlarken olabildiğince detaylı bir gezi notları yazmaya çalıştım. İşe yaradığını görmek güzel
Merhabalar biz bisikletimizi de goturmeyi planliyorduk ancak motor ve atv icin bile yollar bozuk dediginize gore bisiklet iicn uygun degil , bir de motor ya da atv kiralamak icin motor ehliyeti istiyorlar mi ?
Motor ehliyeti isteyen de oluyor istemeyen de. Yollar o kadar da kötü değil Mikonos’da. Bisiklet sürülür
Merhaba hırsızlık falan varmı atv veya motoru nerelere park ediyorsunuz
Mikonos’da hiç hırsızlık durumu görmedik. Motoru da bulduğumuz yere parkediyorduk
Merhaba Deniz Bey
Yunanistan seyahatime Haftaya basliyorum ve tamamiyle Sizin rotaniz dahilinde Olacak
her bölgeye +1 yada 2 gün ekleyerek. Size sorum Tatilimi özel arabamla yapiyorum , Mykonosta söylediginiz sahillere arabayla gitmek akillicami yoksa motor yada ATV kiralamak daha iyi mi olur ?
yazilarinizi severek Okuyorum ve Pesinden Aynisini daha Gelistirerek uygulamaya koyuyuorum
cok tesekkür ederim,
Yilmaz Düsbak
Merhabalar. Motor ile giderseniz daha keyifli olur. Yollar, en son ziyaretimden gördüğüme göre söylüyorum, dardı. Ama Mikonos süper bir yer
Merhaba Deniz Bey öncelikle çok güzel bir gezi blogu olmuş . Gece eğlence için önerebileceğiniz disco tarzı yer adı var mı ? ets tur ile gideceğim tur paketi almak istemiyorum bu yüzden kendim rahatça gezebilir miyim ?
Mikonos’da gece kulübü çoktur. O yüzden rahatça bu küçük adada dilediğiniz yerde özgürce eğlenebilirsiniz
Merhaba bizim 1.5 yaşında bir kızımız var, çocukla gitmeye çok uygun bir yer değil mi?
Çocukları ile Mikonos’u gezen bir çok kişi gördüm.
SEVGİLİ DENİZ BEY,PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM,BİZ BU AĞUSTOS SONUNDA GEMİ TURU İLE GİDİYORUZ YUNAN ADALARINA..MERAK ETTİĞİM TUR HARİCİ ŞEHİR MERKEZİ VE PLAJLARI BİREYSEL KESFETMEDE ZORLANIR MIYIZ?GEMİYE YETİŞME TELAŞI DA OLACAK ..TAVSİYELERİNİZ NE OLUR
Mikonos’da kalacağı zamana bağlı aslında. Eğer uzun kalacak olursanız, motor kiralayarak da hızlıca gezebilirsiniz Mikonos Plajlarını
Abi sadece bana mı çok pahalı geldi ya. Bahsettiğin rakamlar çok ucuk 🙁 gerçekten gidip keşfetmek istediğim biryerdi fakat bunrakamlar çok ucuk.
Bize her yer zaten pahalı. E üstüne bir de Mikonos olunca, daha pahalı oluyor
Merhaba Deniz bey, balayını Santorini,Mikanos ve Rodos şeklinde 2şer gün kalmalı planlıyoruz sizce nasıl olur ve ulaşımı nasıl yapabiliriz önerileriniz neler?
Merhaba 2’şer gün bence az olur. Çok sıkışabilir. Ama gitmeden önce Yunan Adaları yazımı okuyun derim. Oradan daha net planlama yapabilirsiniz. Ben yerinizde olsam her bir adaya 3’er gün ayırırdım
Merhaba Deniz Bey,
Biz temmuz sonunda 4 gün mikonosta olacağız. Atv kiralamak istiyoruz. Internetten gitmeden kiralamak mantıklı mıdır? Orada kiralamak istesek daha uygun fiyata bulabilir miyiz? Bir de oraya gittiğimizde atv bulamama ihtimalimiz olabilir mi? Internetten almak istesek önerebileceğiniz bir site var mıdır? Çok teşekkürler.