Seyahatlerde En İyi Telefon Uygulamaları +15 Uygulama
Artık her şey bitti. Sırada bir ülkeye gittiğinde, hayatını kurtaracak, tatilde daha rahat etmeni sağlayacak, bir çok sorununu kolayca çözmeni sağlayacak mobil uygulamaları anlatmaya başlıyorum. Şimdi anlatacağım telefon uygulaması listesi mutlaka ama mutlaka gittiğin her ülkede akıllı cep telefonuna indirmeni tavsiye ediyorum. Peki bu 15 uygulama nedir ?
Konaklamasından ulaşımına, GPS’inden eğlence merkezlerine kadar gittiğin heryerde imdadına yetişecek olan 15 önemli uygulamayı bir kenara not et. Bazen yolunu kaybedersin, bazen nereye gideceğini bilemeyebilirsin, bazen otobüs-uçak-tren bileti alman gereken durumlar olabilir. İşte şimdi sayacağım bu 15 uygulama sayesinde, tüm işlerin çok ama çok daha kolay olacak. Haydi başlayalım.
1-Google Maps
Bu senin 1 numaralı kurtarıcın olacak. Önce Google hesabı açacaksın. Sonra gideceğin her yeri, Google Maps uygulamasında tek tek işaretleyeceksin. Bu işaretlediğin yerleri de, uygulamanın GPS özelliği sayesinde, pusulasını kullanarak bulacaksın. Uygulamayı internetin olmasa da kullanabiliyorsun. Ama sana tahmini yönleri çıkarır.
İnternetin olduğu takdirde kaç dakikada varacağını, hangi araçlarla ulaşacağını ve kaç km uzaklıkta olduğunu sana en ince ayrıntısına kadar veriyor. Gitmeden önce mutlaka bu uygulamayı kullanmayı öğren ve göreceğin heryerin adreslerini işaretle.
2-Momondo-Skyscanner
Eğer hala uçak bileti almadıysan veya bulunduğun ülkeden başka bir ülkeye geçmeyi planlıyorsan ve uçak bileti alman gerekiyorsa, bu 2 uygulamayı mutlaka kontrol et.
Sana, en ucuz uçak biletlerini bulacak ve çok kolay bir şekilde biletini kredi kartını kullanarak ödeyebileceksin. Özellikle Güney Doğu Asya ülkelerini gezerken, her daim kurtarıcım olmuştur kendileri.
3-Booking-Airbnb-Hostelworld-Hostelbookers
Bu uygulamaların hepsini de yazasım geldi valla. Booking ile otel arıyor olacaksın. Airbnb ile ev arıyor olacaksın. Hostelworld ve Hostelbookers ile ise, Hostel yani Yurt arıyor olacaksın.
Bu uygulamaları mutlaka ama mutlaka her daim telefonunda yüklemiş ol. Özellikle gitmeden önce konaklama işlemlerini halletmediysen bu uygulamalar sana çok yardımcı olacaktır. Tüm yurtdışı konaklama siteleri yazıma bakabilirsin.
4-Couchsurfing
Yurtdışında nasıl bedavaya konaklanır ? İşte bu program sayesinde. Daha önce bir çok kez anlatmıştım. Ama telefon uygulamasının da olduğunu belirtmemiştim.
Gideceğiniz şehirlerde sizi bedavaya ağırlayacak olan kişileri bu uygulamadan bulabilir ve konaklamaya 1 TL dahi ödemezsiniz. O yüzden ennnn sevdiğimiz desem yeridir.
5-Rome 2 Rio
Otel-uçak-tren gibi her türlü ulaşım alternatiflerini tek uygulamada toplayan Rome 2 Rio, hem en ucuz fiyat sonuçlarını getiriyor hem de tüm alternatifleri tek sitede görmenizi sağlıyor.
Olmazsa olmazlardandır kendileri, çünkü bütün ulaşım seçeneklerini tek çatı altında toplayan, bu kadar kaliteli bir site daha yok diye biliyorum.
6-Whatsup-Viber-Tango
Zaten bir çoğumuz bu uygulamaları kullanıyor. Malum, telefonlardan görüşmek veya mesajlaşmak artık bedava. Ama internetiniz olduğu müddet geçerli.
Yurtdışında, hem birbirinizle haberleşmeniz hem de Türkiye’de bulunan yakınlarınızla kolayca iletişim halinde olmanız açısından çok ama çok yararlı uygulamalar.
7-Trip Advisor-Foursquare
Yemek, otel, ulaşım gibi aklınızdaki her türlü sorunun cevaplarını bu uygulamalarda bulabilirsiniz. Nereye gitmeli, nerede yemek yemeli, nasıl gitmeli gibi her konuda yardımcınız olacaktır.
Bu uygulamaların en güzel yanı, tamamen kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar ve önerilere dayalı olmasıdır. Böylece bir işletmeye ait tüm bilgileri tarafsızca görebilirsiniz (Tamamen tarafsız olmasada oldukça yakın diyelim).
8-Hoteltonight
Son dakika otelde konaklama yöntemi. İnan % 30-40 daha ucuz. Mantık şu : Otellerin son dakikaya kadar boş kalan odalarını satmak için kullandıkları bir sistem.
Bütün otellerin boş odalarını, son dakikada görmeni sağlıyor. Diyelim gittiğin şehirde hala otelin yok. Ya da var olanlar çok pahalı. İşte bu uygulama sayesinde şehirdeki en ucuz otelleri bulabiliyorsun. Çok kolay ve inanılmaz avantajlı bir uygulama.
9-Roomer Travel
İnsanların iptal etmek istedikleri odalarını alma yöntemi. Nasıl mı ? Diyelim ki birisi otelden oda ayırttı. Ama kullanmayacak. Otelin parasını da ödedi. İadesi de yok.
İşte bu uygulama sayesinde o kişi, odasını neredeyse yarı fiyatına satıyor oluyor. Sen de bu fırsattan yararlanıyorsun. Artık gereksiz otel parası ödemeye son !
10-CityMaps2Go
Diyelim bir yere gitmen gerekiyor. Ama internetin yok. İşte bu uygulama sayesinde internete erişimin olmasa bile, civarındaki bütün alternatifleri görebiliyorsun.
Aslında bir nevi GPS mantığında çalışıyor. Ben bir çok ülkede bu uygulama sayesinde çok ama çok kolay gezdim. Hayat kurtarır. Gerçekten de…
11-XE Currency veya Currency Convertor
Sana en son kur oranlarını verir. Böylece kazıklanmazsın. Ayrıca internetin olmasa da bu uygulamayı kullanabilirsin. Böylece gittiğin ülkenin para birimini anında öğrenebilir, en uygun kur oranlarını görebilirsin.
Mesela Kamboçya‘da iken sırf bu programı kullanarak en azından % 5 daha karlı kur oranlarından yararlanmıştım. Hele ki, son zamanlarda kurun bu kadar arttığı dönemde, çok faydalı olacaktır.
12-Taxi Calculator veya Taxifarefinder
Bir ülkeye gittin. Taksiye binmen gerekecek. Ama “Gideceğin yeri nasıl tarif edersin, derdini nasıl anlatırsın ve kaça mal olur ?” gibi sorularının cevabını bilmiyorsun.
İşte bu noktada, bu programları kullanarak en ince ayrıntısına kadar biliyor olacaksın. Hongkong, Japonya, Singapur gibi ülkelerde taksi çok pahalıdır. Bu program sayesinde önlemini önceden almış olur, taksiden inerken sürprizle karşılaşmamış olursun.
13-Jet Lag Rooster
Jat Lag olmaya son. Bu uygulama, uyku problemini yenmen için sana gereken bilgileri veriyor ve ne yapman gerekiyorsa senin için planlıyor.
Özellikle uzun uçuşlarda mutlaka deneyin derim. Ben, Güney Amerika uçuşumda denemiştim ve gayet de memnun kalmıştım.
14-Lounge Buddy
Hava limanlarında zaman geçirmeyi çok severim. Heyecan başlar. Mutluluk hormonu tavan yapar. Ama inan 2 saatten sonra sıkmaya başlar. İşte bu uygulama varsa, havalimanında zaman geçirmek için neresi varsa sana tek tek sunar.
Dünyanın en büyük ve en iyi havalimanlarından birisi olan Singapur’un Changi Havalimanında yararlanmış, oldukça da memnun kalmıştım.
15-I translate
Dil bilmek mühim. En azından derdini anlatacak kadar. İşte bu program sayesinde 90’dan fazla dilde çeviri yapabiliyor olacaksınız. En azından zorda kalan durumlarda yardımcı olur.
Bonus
Hava durumları konusunda accuweather uygulaması sayesinde hava durumu bilgilerini haftalık, aylık ve ya günlük görebilirsin. Böylece seyahatini planlarken olumsuz hava şartları olması halinde, alternatif planlarını önceden yapabilirsin.
Oh be. Buda bitti. Vallahi ne biliyorsam her şeyi tek tek anlatıyorum. Elimden geldiğince, işinizi kolaylaştıracak ne kadar bilgim varsa aktarmaya çalışıyorum. Umarım gittiğin bütün şehirlerde, bu uygulamalar sana yardımcı olur. İnan bana dünyayı gezmek zaten kolay bir şey iken, bu programlar sayesinde çocuk oyuncağı haline geldi.
Instagram’dan da takip etmeyi unutma : www.instagram.com/birhayalinpesinde
O yüzden sakın kafanda büyütme. Sadece anlattığım ve önerdiğim ne varsa iyice ezberle. Bu anlattıklarım sayesinde, gittiğin ülkelerde işin ne kadar kolaylaşacak sen bile inanamayacaksın. Sen yeter ki hayal et. Düş peşine…
Bilgilendirme için teşekkürler
Rica ederim. Seyahatlerde kullanılması gereken bu harika telefon uygulamaları umarım herkesin işine yarar
supersin kardesim. senin sayende cok kolayliklar edindim. cok okuyan degil cok gezen bilir sozunun kanitlanmis vucut bulmus halisin desem abartmis olmam herhalde. yazilarinin cogunu okudum hepside cok faydali bilgiler iceriyor.
Seyahat ederken bildiğim her şeyi anlatmaya çalışıyorum. Yardımımız olduysa ne mutlu !
Ya sen ne güzel içten bi insansın, maşallah sana ? fotolara gıpta ile baktım. Hepimize bol gezmeler..
Çok teşekkür ederim
Selamün aleyküm Müdür.
Aklıma birşey takıldı.
Tatil Arkadaşlığı site-uygulamalari var mı?
Türkiye’den benle aynı zamanda o ülkeye gidecek kişileri gösteren veya bir şehir seçtik diyelim; Tiflis-Gurcistan veya Tiran-Arnavutluk ” oraya gidecek Türk-Alman-Amerikan-Japon turistleri gösteren buluşturan bir uygulama program mutlaka vardır!!
Trip advisor forum sayfaları kilitli herhalde veya mobilden gözükmüyor..
Booking.com da forum veya guruplar yok galiba
Oysa her ülke her sehir icin detaylı bilgi mevcut!!
videolarını izliyorum elinize sağlık. bir şey sormak isterim japonyada uber dışında taksi uygulaması var mıdır? uber de büyük araç yok ondan dolayı sormak istedim. kalabalık olunca bazen metro yerine minivan taksi tercih edilebilir diye düşünüyorum