Rize’deki Pokut Yaylası Hakkında Her Şey
Pokut Yaylası, Rize’de gördüğüm en güzel Rize yaylalarından bir tanesi oldu. Her ne kadar, 2050 rakımlı yaylaya gelmek için çektiklerimi bir ben, bir Allah bilse de; doğrusu Pokut Yaylası için yine o yolları çeker, efsane manzarasına uzun uzun bakar, Rize yemeklerinin tadına varır, nefes almanın keyfini yine çıkarırdım. Bu duyguları sizler de yaşayın diye, Pokut Yaylası’na nasıl gidilir, nerede kalınır tüm bilgileri tek yazıda anlatacağım.
Pokut Yaylası Nerede, Nasıl Gidilir?
Çiçekli Yaylası’nı gezdikten sonra, bir sonraki durağımız olan Pokut’a gidelim diyoruz. Önce, Çamlıhemşin’deki Kahve Çinçiva’da dinlenip, güzel bir kahve içiyoruz Fırtına Deresi’ne karşı. Birazcık soluklandıktan sonra, yine direksiyon başına geçiyoruz.

Pokut Yaylası’ndaki Doğa Konuk Evi Manzarası : Pokut yaylası ulaşımı çok zordur
Bu arada, Pokut Yaylası’na giden yol işte tam da buradan başlıyor. Emin’in “Deniz kardeşim bak baştan uyarıyorum. Yol kötüyse, araba çıkamazsa ne yazık ki dönmek zorunda kalırız. Bunu bilesin.” demesine aldırış etmiyorum. Ne kadar kötü olabilir ki ?
Buradan yetkililere sesleniyorum : Ne olur şu Pokut yolunu düzeltin. Birilerinin başına bir şey gelmeden, keşke dememek için yapın bunu.
Pokut Yaylası, Çamlıhemşin’den 21 Kilometre, Kahve Çinçiva’dan ise yaklaşık 12.4 Kilometre uzaklıkta. Düşününce 5 dakikalık yol değil mi ? Ne kadar sürüyor biliyor musunuz ? TAM : 1 saat 20 dakika…
Rize’de yayla gezisi planları yapmadan önce : RİZE linkine tıklayın.
Pokut Yaylası yolu rezalet. Doğanın dokusu bozulacak diye yolu yapmıyorlarmış. Çok fazla turist gelirmiş. İyi güzel de, bu yollarda insanlar ölebilir ! Özellikle yağmurdan sonra tüm yol çamurlaşıyor. 4X4 araç yoksa, hele bir de şöför usta değilse, mümkün değil çıkılmaz.

Rize’deki Yaylaların Yolları : Bu Yol İyi Bile
Biz, neyseki 4X4 araç ile buralara geldik. Emin’in şöförlüğü zaten harika. Her ne kadar bir ara yolun ilk yarım saatinde çok zorlansak da, sonrasında alışıyoruz ve Pokut Yaylası’na çıkmayı başarıyoruz.
Uçak bileti almadan önce : Mutlaka Uçak Bileti Arama Motorları yazımı okuyunuz
Bu arada; Pokut’a otostop ile de gelebilirsiniz. Yolun hemen başlangıç kısmında bekleyin. Özellikle pikap araçlar durup, yardımcı oluyorlar. Aracınız yok ise, Çamlıhemşin’den Pokut Yaylası’na giden dolmuşlar var. O arabalar, o yolları nasıl çıktı hala aklım almıyor.
Pokut Ermenicede : Rüzgarlı Vadi demekmiş.
Pokut Yaylası Nasıl Bir Yer, Ne Yapılır?
Pokut’a varmadan önce, sağ tarafımızda Sal Yaylası bizi selamlıyor. Pokut ile Sal yaylası arası zaten yakın sayılır. Yürüyek 20 dakika civarında sürüyor. Bu 2 yaylada toplasanız 150 ev ya var, ya yok.

Pokut Yaylası : Zorda olsa çıkmayı başardık sevinci
Artık yavaş yavaş akşam olmak üzere. O yüzden, bir an önce çadır kuralım, gün batımını izleyelim diyoruz. Meğer yasakmış. Anca köyün dışında, tepede çadır kurabiliyormuşuz. Her ne kadar inat etsek de, olmuyor. Zaten 2 gündür dağlarda olduğumuz için üstelemiyoruz, Pokut’daki en güzel otellerden birisinde kalalım bari diyoruz.
Pokut’ta yapılacak en güzel şey : Doğada yürüyüş yapmak.
Pokut Yaylası Konaklama İmkanı var mı?
Pokut’ta aslında bir çok otel var. Tam otel gibi demek doğru değil. Dağ Evi veya Konuk Evi diyorlar zaten.
Biz, Pokut Doğa Konuk Evi’nde konakladık. Tamamen ağaçtan yapılmış otelin içerisinde ayakkabı ile dolaşmanıza izin verilmiyor. Otelin içerisine girdiğiniz andan itibaren ev terliği ile gezmeniz isteniyor. Bu arada, harika ev yemekleri yapıyorlar. Ya da biz mi çok açtık orasını bilemiyorum.
Gecelik kişi başı 150 TL ödesek de, bu fiyata sabah ve akşam yemekleri de dahildi. Pokut Doğa Konuk Evi linkinden detaylara bakabilirsiniz.
Otel çok güzeldi. Hakkını yemeyeyim. O kadar yol ve çadır hayatından sonra dinlendik doğrusu.
Başka Nereye Gidilir?
Pokut Yaylası’na kadar gelmişken, mutlaka Sal Yaylası’na da gitmek gerekiyor. Özellikle gün batımı anı OLAĞANÜSTÜ. Büyük harflerle yazayım ki, asla ama asla bu anı kaçırmayın.
Pokut Yaylası rakımı : 2050 metre
Hele bir de bulut denizi görebilirseniz, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Hatta zaman ve fırsatınız olursa, mutlaka Hazindak Yaylası’na da yürümelisiniz.
Rize Hakkında Yazdığım Şu Yazıları da mutlaka okuyun
Pokut Yaylası, bu kadar güzeldi işte. Her ne kadar 1 gece kalsak da, benim için Rize’deki en favori 3 yayladan birisi oldu. Havası, yemekleri ve sunduğu manzarasını görmek için, ömrünüzde bir kez mutlaka görmenizi öneriyorum. Yaylalara, dağlara, Kaçkarlar’a selam olsun. Hayal edin. Düşün peşine…
Pokut yaylasına hep gitmek istemişimdir.Bir türlü nasip olmadı
Çok güzeldi Pokut yaylası. Mutlaka gitmenizi tavsiye ederim
Yazının sonunu “Gito Yaylası, bu kadar güzeldi işte.” şeklinde bağlamışsın Deniz. Pokut olacak o Pokut 🙂
Ayrıca Opel Astra ile de çıkılabildiğine şahit oldun. Bende o konuda yazı yazacağım 🙂
Sorma heyecandan hep 🙂 Ya öyle de. O kadar riskli ve arabanın canı çıkıyor ki
Eski Eşim Oralıydı Harika Manzarası oldukça güzel. Biz çıktığımızda hiç sis yoktu güzelce tadını çıkardık. Yollar yapılıp doğası bozulmadan görmekte fayda var..
Pokut Yaylası benim de çok sevdiğim bir yayla oldu
merhaba.çamlıhemşine kadar özel aracımızla gidip arabayı güvenli bir yere bırakıp,yaylaya dolmuşla çıkma imkanımız var mıdır acaba?bir de dolmuş gün ve saatlerini nereden öğrenebiliriz?
Her gün dolmuş var diye biliyorum
Millet 2çeker araba ile vızır vızır pokut yaylasına çıkarken. 4*4 araba ile çıkmışınız bide cok kotu yol diye aglanip duruyorsunuz deniz beyciğim. Ordaki guzelliklerin uzun yillar diger nesillerimize aktarilmasi icin yola ihtiyacı yok daha fazla 4*4 araca ihtiyacı var. Saygilar sevgiler
POKUT YAYLASINDA KAMP YERLERİ VAR MI?
Cumartesi yola çıkıp otostopla rizeye gidip 1 hafta kadar oradaki yaylarda geçiricem bir karadenizli olarak güzel olduğuna eminim umarım güzel bir kamp tecrübesi olur benim için yazınız da yardımcı oldu teşekkürler