Avustralya’da Work and Holiday
Avustralya’da Work and holiday nedir ? Hep soruyordunuz ya “Yurtdışında iş nasıl bulunur ? Yurtdışına çalışmaya nasıl giderim? ” diye. İşte çok ama çok güzel bir programdan bahsedeceğim şimdi. Benim de aklımı çelen bir program bu. Uzun zamandır hayalini kurduğum ülkede hemde. O ülke neresi mi ? O ülke, dünyanın en güzel, en gelişmiş ve refah seviyesi en yüksek ülkelerinden birisi. Yani Avustralya.
Avustralya’da Work and Holiday Nedir ?
Şimdi. Malum, daha önce ABD’de Work and Travel ile 4 ay hem çalışıp hem de gezme şansı yakalamış ve bunları en ince ayrıntısına kadar anlatmıştım.
İşte bu Work and Travel programının bir benzerini de Avustralya’da yapabiliyorsunuz. Şahsen son 3 yıldır harıl harıl ya yüksek lisans ya da yurtdışında çalışma şansı bulabileceğim programları araştırmış birisi olarak, bu programın çok heyecanlı olabileceğini düşünüyorum.
Ayrıca hem ABD hemde Avrupa’daki programlara göre daha ucuz, daha uzun süreli ve daha garanti bir program bu. Peki Avustralya’ya “Work and Holiday” programı ile nasıl gidebileceksiniz? Her önüne gelen bu programa katılabilir mi ? Başvuru şartları nelerdir ? Hadi gelin anlatayım.
Umarım bu güzel ülkede çalışma şansı yakalar, yanınıza bir gün gelip kahvenizi içer, azcıkta laflarız. İnsan bekliyor işte. En güzeli de, hayal edip motive oluyor. Hayallerinizin gerçek olması dileğimle.
1- Work And Holiday’de Yaş sınırı nedir ?
Bu programın ilk şartı yaş sınırıdır. Üniversite öğrencisi ve/veya üniversite mezunu 18-30 yaş arasında olmanız lazım. Mesela ben 26 yaşındayım ve üniversite mezunuyum. 30 yaşına kadar bu programa katılma hakkım var.
2- Türkiye’den bu programa kaç kişi katılabilir ?
Aynen Work and Travel’daki gibi, bu programın da katılımcı sınırları vardır. Onbinlerce başvuru alınır lakin herkes bu programa katılamaz.
Genelde 100 kişi bu programa katılmaya hak kazanır. Önemli olan Work and Holiday başvuru şartlarını sağlayıp, erken başvuruda bulunmaktır.
3- Bankada ne kadar para olmalı ?
Bu program size, o ülkede belirlenen süre içerisinde bulunma hakkı verir. İş-çalışma şansı/imkanı size bağlıdır.
O yüzden derler ki “Kardeşim sen Avustralya’ya iyi güzel geliyorsun da. Ya iş bulamazsan. O zaman ne olacak ? Yanında paran var mı ? ” diye akıllıca soru sorarlar.
O yüzden başvuru esnasında 5.000-7.000 Avustralya Dolarını hesabınızda göstermenizi isterler.
4- Benim ingilizcem hiç yok. Ne olacak şimdi ?
Gidemezsin. Orta halli ingilizce gerekir. IELTS veya TOEFL gibi belgelerle de kanıtlamak lazım. En azından biraz İngilizce biliyor olmak gerekir. Eğer ki, hiç ingilizce bilmiyorsanız, Türkiye’de önce bir dil kursuna gidin derim.
Birazcık dil bildikten sonra, ya TOEFL ya da IELTS ingilizce yeterlilik belgesi alabilirsiniz. Merak etmeyin. Çok yüksek puanlar istemiyorlar.
Mesela IELTS’den 4.5 istiyorlar. Normal şartlarda, iyi bir üniversitede yüksek lisans yapacak olsanız, pek muhtemel bu 6 hatta 6.5 civarında olurdu.
5- Bu programa kaç kişi katılabiliyor ?
Genelde 100 kişi katılabiliyor. Ama süreç ilk gelen ilk hak kazanır mantığında. Yani kura veya rekabet söz konusu değil.
Kim ki Work and Holiday başvuru şartlarını yerine getirir, evraklarını hazırlar ve erkenden kaydını olursa, o kişi ilk sırada yer alıyor. Peki başvuru tarihi en son ne zaman ?
6- Work And Holiday Başvuru tarihi ne zaman ?
Work and holiday başvuruları, 1 Temmuz tarihinde başlıyor. O yüzden 1 Temmuzdan önce başvurunuzu yapmanız lazım.
Kota 100 kişi olduğu için hemen dolabiliyor. Özellikle 1-2 ay içerisinde. 100 kişi çok az bir kota. Özellikle Avustralya gibi bir ülke için !
7- Alınan Avustralya vizesi süresi ne kadar süre geçerli ?
Tam 12 ay geçerli. Ülkeye girdiğiniz tarihten itibaren geçerli olmaya başlıyor. Ama diyelim ki : Avustralya’ya gittiniz. Türkiye’ye dönmeniz gereken bir durum oldu.
Merak etmeyin. Türkiye’ye dönüp, işlerinizi halledip tekrardan Avustralya’ya dönebilirsiniz. O yüzden gayet esnek bir yapısı var.
Mutlaka OKU : Avustralya Vizesi Nasıl Alınır
8- Work and Holiday Programı bana ne katacak ?
Mesela ; ingilizcenizi geliştirmek için 4 ay Avustralya’da dil eğitimi alabilirsiniz. Sonrasında da 8 ay boyunca Avustralya’da kalıp, çalışabilirsiniz. Hem diliniz gelişmiş olur hem de böyle güzel bir ülkede yaşama şansı elde edebilirsiniz.
Eğer çalışmaya karar verirseniz, aynı işverende 6 aya kadar çalışabilirsiniz. Eğer 6 ay dolarsa, hemen başka bir işte de çalışabilirsiniz. Avustralya gibi ülkelerde, çalışan adama iş vardır. Bunu ben değil giden kişiler söylüyor.
9- Work And Holiday Program ücreti ve masrafları neler ?
Gelelim en önemli ve benim her zaman nefret ettiğim kısıma. Para mevzuları yani. Work and Holiday programı ne kadara mal olur ?
Şöyle ki: Vize masrafı bu yıl itibari ile (Avustralya Doları olarak anlatacağım) AU$440, servis/hizmet ücreti AU$150, uçak bileti gidiş-dönüş yaklaşik AU$1600.
Ucuza da mal olabilir. Uçak biletini nasıl ucuza alırım diye soruyorsanız En iyi uçak bileti arama motorları yazıma bakınız efendim.
Yani toplamda 2.190 Avustralya doları masrafınız olacak. En büyük avantajı da, ABD Doları daha pahalı olduğu için ve Avustralya dolarından neredeyse % 40 daha değerli olduğu için, bize daha ucuza mal olabiliyor.
Avustralya’ya gittiniz. Avustralya ne kadar pahalı ? Avustralya’da yaşam masraflarınız ne kadar olacak ? Anlatayım.
Avustralya’da Aile yanı konaklama : Güzel, geniş ve rahat evlerde Avustralyalı aile ile yaşama deneyimi kazanabilirsiniz. Avustralya’ya alışma süreci için iyi seçenek bence bu aslında.
Tek kişilik odalarda kalınabiliyor, tabi evler büyük olduğu için konaklayan kişilerin sayısı 7-8’e kadar çıkabiliyor.(Çift kişi olarak gidenler iki kişilik odada kalabiliyor)
Fiyatlara oda, elektrik, su, sabah ve akşam yemek dahil. Fiyat aralığı haftalık olarak AU$250 ile AU$285 arasında degişebiliyor. Negatif yani ise şehir merkezine uzak olabiliyor.
Avustralya’da paylaşımlı ev (Share house): Yalnız başına yemek, bulaşık gibi işleri halledebilen ve daha özgür yaşamak isteyen öğrenciler için iyi bir seçenek.
Birçok oda seçeneği var 1, 2 veya 3 kişilik. Fiyat aralığı haftalık olarak AU$190 ile AU$340 arasında değişebiliyor.
Artı yönü şehir merkezinde veya yakın yerlerde olması. Gaz, elektrik, su, internet fiyatlara dahil.
Avustralya’da hostel masrafları : Bu tamamen kalacağın şehre, hostelın kalitesine ve odada kalacak olan kişi sayısına göre değişiyor.
Ama genellikle, Avustralya’da hostel masrafınız ortalama AU$25 civarında oluyor. Tabi bu günlük rakamlar. Haftalık AU$180 civarında bir konaklama masrafınız olacaktır.
Avustralya’da kiralık oda / kiralik ev / öğrenci evi: Söylediklerine göre, başlangıçta herkes yukarıda yazdıgım konaklama seçeneklerini kısa bir süre için tercih ediyormuş.
Neredeyse %90 herkes, 1-2 ay yukarıda yazdığım seçeneklerde konakladıktan sonra kendi arkadaşları ile eve çıkıyor yada oda kiralıyormuş.
Bu şekilde daha keyifli bir yaşam ve masrafların da daha düşük olduğunu söylüyorlar. Fiyatlar haftalık olarak AU$100 ile AU$500 arasında değişebiliyormuş. Bu tabi sizin nerede, kaç kişi kalacağınız ile doğrudan bağlantılı.
Özetle : Yaşam masrafları kişiden kişiye göre degişecektik, ancak standart sosyal hayatı yaşayacak şekilde ve düzgün bir yerde konaklayacak şekilde düşündüğümüzde, genellikle ortalama ayda herşey dahil AU$1400 ile AU$1700 arasında harcanıyor. (Buna herşey dahil; Konaklama, Ulaşım, Yemek, Gezmek, Eğlenmek vs.)
Bu rakamlara baktığımızda Work and Holiday yapan birisi düşük bir ücretle saatlik 15$ olan bir işte haftada ortalama 35 saat çalışsa, ayda 2100$ yapıyor. Buna karar vermek ya da vermemek size kalmış !
“Avustralya ne kadar pahalı ? ” diye bir soru sormuştum ya. Haydi onun üzerinden biraz gidelim. Ülkede örnek masrafları, fiyatları tahmini olarak özetleyelim. Şimdi.
Big Mac endeksi üzerinden gidiyorum. Bir Big Mac menü 5 Avustralya Doları. Bizde ne kadar ? Onu zaten biliyorsunuz. 1 saat çalışırsanız, 3 tane Big Mac menü alabiliyorsunuz.
Mesela diğer bir örnekte, süt olsun. 1 Litre süt AU$ 1.85. Kahve AU$3. Sinema bileti AU$10. 1 Litre Benzin ise AU$1.30. Gerçi bu liste uzar gider.
O yüzden, satınalma gücünü düşündüğünüzde ve karşılığında kazanacağınız parayı hesaba kattığınızda, sanırım refah seviyesinin bizdekine göre ne kadar iyi olduğunu tartışmaya gerek yok.
O yüzden tahmini kazancınızı ve katlanacağınız masraflarınızı üç aşağı beş yukarı bu anlattığım maaliyetlere göre tahmin edebilirsiniz.
10- Avustralya’da hangi işlerde çalışabileceğim ve ne kadar kazanacağım ?
Avustralya gibi ülkelerde refah diye bir kavram vardır. Gerçektende öyledir. Üniversite mezunu olduğunuza dair diplomalar veya saçma sapan belgelerden öte, insanların yetkinliklerine ve emeklerine duyulan saygı hat safhadadır.
Mesela inşaat işçilerini ele alalım. Yahu 1 saatine 40 Avustralya doları kazanabilirler. Bizdekini zaten biliyorsunuz !
O yüzden para kazanma hususunda en düşük kanuni ücret bile 14 $ olan bir ülkeye gidiyor olacaksınız. Genelde saatlik kazançlar 14-30 $ arasında değişir.
ABD, Kanada ve diğer bir çok gelişmiş ülkede saatlik ücret ile ödeme yapılması yaygındır. Artık çalışacağınız saate göre tahmini gelirlerinizi göz önünde bulundurabilirsiniz.
Örnek çalışabileceğiniz meslekler : Restorantlar, Kafeler, Barlar, Oteller, Temizlik işleri, İnşaatlar, Benzin istasyonları, Marketler, Fotoğrafçılık, Çiftlik ve şarapçılık işleri, Havuz parklarindaki işler diyebilirim.
Avustralya’da iş arayabilecekiniz websitelerden de biraz bahsedeyim. Bu sayacağım 4 website, Avustralya’da en çok kullanılan websiteler.
- http://www.seek.com.au/
- http://www.jobsearch.gov.au/
- http://www.careerone.com.au/
- http://mycareer.com.au/
Work and Holiday Başvurusu için ben ne öneririm ?
Eğer imkanınız varsa, ekonomik durumunuz şartları sağlayacak şekildeyse, yaşınız da genç ise, Türkiye’den 1 yıl uzak kalırsanız bir şey kaybetmeyecekseniz.
Hatta 1 saniye bile düşünmeyin derim. Ben bu programı daha yeni keşfettim. Daha önceden bilseydim çoktan başvurmuş olurdum.
“Deniz. İyi güzel bize öneriyorsun da ! Önce kendin neden yapmıyorsun ?” diye soruyorsunuzdur. Çok istiyorum. Lakin artık beni buralara bağlayan işler olduğu için gidemiyorum ama kim bilir, belki ileride neden olmasın diyerekten hayale devam ediyorum. Sonuçta önümüzdeki 4 yıl boyunca, bu şansı değerlendirebilirim.
Son olarak, eğer ki şu ana kadar süreci anlamışsanız ve kafanıza yatmışsa, adım gibi eminim “Work and Holiday’e nereden başvururum, bu konuda bana kim yardımcı olabilir? diye sorular da şekillenmeye başlamıştır.
Onu da söyleyeyim. Hub Edu diye bir firma var. Yıllarca Avustralya’da yüksek lisans programlarını araştırdım ve özellikle Onur’dan oldukça değerli ve faydalı bilgiler aldım. Saolsun çokta yardımcı oldu. Sydney’de falan da ofisleri var.
Özellikle Onur’a çok teşekkür ederim. Beni yaklaşık 5-10 kez ikna etmeye çalışmıştı ama bir türlü o kararı verememiştim. Size de yardımcı olacağına adım gibi eminim.
Hub Edu ile irtibata geçmek isterseniz, websiteleri için tıklayınız. Eğer böyle bir niyetiniz varsa, gidin bir çaylarını için derim.
Yani dostum, eğer ki fırsatın varsa, bu programı muhakkak göz önünde bulundur. Avustralya, bize her ne kadar uzak gibi görünsede, bineceğiniz bir uçakla 1 gün sonra yepyeni bir dünyaya yolculuk etmek hiçte zor değildir.
Gitmişken de, özellikle Yeni Zelanda ve Tazmanya gibi harika ve bakir 2 ülkeyi de muhakkak gezin. Avustralya’da ise, bir karavan kiralayıp, bu güzel ülkeyi doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine keşfedin.
Umarım bu serüvene bir şekilde şahit olup, belki bir gün ben de size eşlik ediyor olurum. Benim de çok ama çok hayranlıkla izlediğim ve bir gün mutlaka görmek istediğim çok güzel bir ülke.
Umarım hayallerimize bir şekilde ulaşır, böyle güzel ülkelere seyahat etme şansı yakalarız. Her şey küçücük bir hayal ile başlar. Sonrasında hayaller anı, anılar yüzünüzün gülmesine sebep olan küçücük anlar olur. Sen yeter ki hayal et. Düş peşine…
Merhaba.
Yazınız aslında çok güzel fakat insanın gözüne çivi gibi batan imla ve dil bilgisi hataları hem yazının okunabilirliğini azaltıyor hem de -af buyrunuz- özen gösterilmemiş hissi uyandırıyor.
Naçizane paylaşmak gereği duydum.
Yerden göğe kadar haklısınız. O zamanlar yeni blog yazıyordum ve bu kadar büyük kitlelerin yazılarımı okuyacağını düşünmüyor, sadece kendi bilgilerimi aktaracağım bir platfrom kurarım diyordum. Bir çoğunu geriye dönük düzelttim ama neredeyse 300 yazı var. O yüzden astarı yüzünden pahalı desem yeridir. tekrardan kusura bakmayın selamlar
merhaba ,
Yazınızı keyifle okudum. Biz 2 kişi Avustralya’ya gitmek istiyoruz ama work & holiday için yaşımız sizin kadar genç değil maalesef. 42 ve 44 yaşlarındayız . Yetişkinlerin sizim gibi gidip çalışma şansı nedir ? Sonrasında vizeyi Avustralya’da uzatabiliyor muyuz? Yazınızdan anladığım kadarıyla 12 ay vize veriyor. Aslınd asormak istediğim o kadar çok soru var ki ! Son olarak arkadaşımız yıllardır orada yaşıyor ve Avustralya vatandaşı onun sayesinde gelebilmemiz ve kalış süremiz uzatmamız mümkün mü?
Şimdiden teşekkürler
Bildiğim kadarıyla Avustralya’da work and holiday programı için yaş sınırı var. O yüzden pek olumlu cevap veremeyeceğim.
Bunu bende merak ediyorum. 39um. Ve bir kizim var 4 yalsinda.
Başvurular 10 Temmuz tarihinde alınmaya başlayacakmış. Dışişlerini arayıp bilgi aldım.
Merhaba,
10 temmuzdan once postayla gonderenlerin basvurulari kabul wdulmiyor o zaman degil mi?
Merhaba 🙂 Ben Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1. sınıf öğrencisiyim. Eğitim dili ingilizce olan okullarda okuyan kişilerin de (yani hali hazırda proficiency sınavını başarıyla geçmiş öğrencilerin) yine belirttiğiniz sınavlara girerek belge göstermesi gerekiyor mu? Eskiden gerekmiyordu fakat değişmediğinden emin olamadım. Ayrıca yeni kurallarda 18 yaşından büyük olmasının yanında lisans eğitiminin en az 2. yılını bitirmiş olması gerektiğiyle ilgili birkaç bilgiye rastladım. Bu konuda kesin bilginiz var mı?
Bence bu konuda HUBEDU ile bir konuşun derim. her sene yeni güncellemeler gelebiliyor
Merhaba , benim sorum bu programa başvurular bireysel olabiliyor mu yoksa bir kurum, acente aracılığı ile mi başvurmak zorundayız?
Aracı kurum tarafından oluyor
Kesinlikle aracı kullanmak zorunda değilsin. Elçiliğin sitesinde yeteri kadar bilgi var. Eğer belgeleri doldurmak için iyi ingilizcen varsa ( hata yapmamak adına ) ya da çevrende iyi ingilizce bilen biri varsa birlikte doldurabilirsin. Aracı kurumlar senin adına aynı belgeleri dolduruyor başka bir espirisi yok bi de yönlendiriyor şunlar bunlar lazım diye. Ama dikkatli şekilde elçilik sitesinde neler yazıyor bakarsan kendin de yaparsın. Bende türkiyedeki çalıştığım danışman firmama sordum bana elçiliğin sitesindeki yazıyı gönderdi direk 🙂 Bi tarafı ingilizce bi taradı türkçe 🙂
Hatta Hub edu ile de görüştüm Onur beyi de tanıyorum Toronto’ya gelmeden önce bilgi almıştım kendisinden. Çok ilgililer gerçekten. Aracı kurum gerçekten çok yüksek bir miktar istemiyorsa onlarla çalışabilirsin ” ay ben uğraşmak istemiyorum çevirmenlik işleriyle, ne gerekliyse söylesinler yapayım, siteden kendim bulup göndermek istemiyorum ” modundaysanız direk hub edu ile çalışın derim ben de 🙂 ama dediğim gibi vizeyi almanızda kesinlikle hiçbir aracı kurumun rolu yok.
Merhaba, ben bu programa başvurmak istiyorum tavsiye ettiğiniz siteden de bilgi almak için baktım ama ulaşım numaralarini bulamadim sadece kısa bi mesaj iletebildim. Benim yeşil pasaportum var fakat dil seviyemi kanıtlayan hic bir belgeye sahip değilim bu konuda yardimci olurmusunuz
Selam. Avustralya’da work and holiday başvurusu için, ne yazık ki o firma ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Dil bildiğinizi kanıtlayan belgeleriniz olsa harika olurdu
10 temmuzdan once postayla gonderenlerin basvurulari kabul olmuyor degil mi? Ikinci sorum: vize almak cok cok zor diye duymustum bu bilgi dogru mudur? Gidenler vize alanlarin akademik basarisi mi cok iyi veya ielts notu mu cok iyi ? Ornegin 4,5 ielts ile vizeye kabul alma olasiligimiz olur mu? Tesekkurler simdiden.
Bu konuda yukarıda belirttiğim firma ile bir görüşün derim. Avustralya’da work and holiday konusunu onlar çok iyi biliyorlar
Merabalar öncelikle bizi Avustralya hakkında aydinlattiginiz için teşekkür ederim ben 24 yıllık oto elektrik elektronik ustası yım ingilizcem var bekarim Avustralya nin bizim meslek dalında aldığını duydum sizce ne yapmalıyım ne onerirsiniz orda tanıdığım yok hangi vize ye başvurmak lazım kendi işimi yapmam için mümkünse yazarmisiniz tekrar tesekkurler
Arkadaşlar merhabalar. Ben bu programa başvuru yaptım ve evraklarımı gönderdim. 10 temmuzdan önce gönderilmesi konusunda tedirginlik duydum şu an. Bu konuyla ilgili net bilgi verebilecek kimseler var mıdır ? Teşekkürler..
Yukarıdaki firmayı arayabilirsiniz
Merhaba Deniz abi, ben ve arkadaşım yaklaşık 3 4 aydır Avustralya ile yakından ilgileniyoruz, yazınıza şimdi göz atma fırsatı buldum gerçekten çok etkileyici ancak, her insanda olduğu gibi bizim de kafamızda bazı soru işaretleri var. Ben ve arkadaşım 17 yaşındayız, ileride nasip olursa Avustralya’da yaşamak istiyoruz ve bunun için neler yapacağımızı pek bilmiyoruz açıkcası. Bir abimiz üniversitede Work and Travel yapmamızı önerdi ancak bu yazıdan sonra size danışmaya karar verdim, Üniversite okurken Avustralya’ya gitme şansımız olabilir mi yaz döneminde, biz burada yaşamak istiyoruz, yani oraya kalıcı olarak yerleşmek istiyoruz üniversite bittiğinde, bize yardımcı olursan seviniriz, en kolay ve en basit yoldan anlatırsan da çok mutlu oluruz severek takip ediyoruz.
Merhaba. Work and travel olan Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerlidir. Avustralya’da benzeri ne var inan bilmiyorum
merhaba ben eşim ile gitmek istiyorum fakat ben lise mevzunuyum eşim ise 2 yillik okul mevzunu work and holiday sansimiz yok baska ne onerebilirsiniz orada yasayan tanidiklarimda var bilgi topluyorum yardimci olursaniz sevinirim
Merhaba. Ben 21 yaşındayım ve makine mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Avustralya’ya gidip orada dilimi geliştirmek istiyorum. Dayım 15 yılı aşkın senedir çocuklarıyla birlikte orada yaşıyor ve ekonomik durumu iyi. Okuduğum okulda MUDEK bulunmuyor. Dil okullarıyla mı gitmeliyim ya da work and holiday ile mi gitsem daha mantıklı olur? Hangi yöntem ile gitsem daha ekonomik olur? Dayımın orada yaşıyor olması bana bir şey kazandırır mı ?
Bence work and holiday ile gidip hem çalışın hem yaşayın derim ama şartlar yukarıda yazılı. Umarım kazanabilirsiniz
avustralya da calismak ve yasamak istiyorum orda tanidigim yok hic nasil gidip calisabilirim fayans ustasiyim insaat sektörü tabi eger gidersem gidebilirsem daha sonra ailemide yanima almayi dusunuyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisin nasıl ve ne sekil gidebilirim sizden ricam benle paylasin bilginiz varsa bu konuda ricam.
Ya ben gittim diyelim 1 seneyi doldurdum ve işverenimle de anlaşıyorum. Daha fazla kalamaz mıyım bu ülkede? Dönmek istemiyorum TR’ye açıkçası…
Merhaba yaşım 28 lise mezunuyum ve açık öğretim üni ye kayıt olmuş sonra bir iki kez sınavına gidip okulu bırakmıştım yani dondurulmuş durumda. Kayıt yenileyip tekrar açık öğretim de üni öğrencisi olma imkaaanın var. Work and holiday ı açık öğretim öğrencisi iken başvuru yapabilirmiyim acaba
Teşekkürler
Merhabalar work and holiday programinda esimizi de getirebiliyo muyuz acaba kendimizle birlikte ? Bir de universite ogrencileride katilabiliyor mu bu programa? Simdiden tesekurler
Bende bu soruyu merak ediyorum.