Amerika Turist Vizesi Nasıl Alınır ?

Amerika turist vizesi başvuru sürecini anlatmadan önce : Baştan söyleyeyim. Ben Work and Travel ile ABD’ye gitmiştim. Bütün işlemlerime de, work and travel sürecinde danışmanlık yapan firma destek olmuştu. Work and travel ile başvuranlar, zaten sponsor firmalar aracılığı ile vize alacakları için, daha kolay bir süreçten geçeceklerdir. Alacağınız vizenin ismi de J1 vizesi olacaktır. Peki ya “Amerika turist vizesi başvurusu” yapacak olsanız ? Bunun için ne gibi bir süreç işleyecek ? Anlatayım.

Öğrencilik Yıllarımın İlk Ülkesi ABD-San Francisco

Öğrencilik Yıllarımın İlk Ülkesi ABD-San Francisco

Öncelikle, ABD vizesi almak oldukça zor olarak bilinir. Didik didik ederler. Gerekli tüm belgeleri de eksiksiz isterler. Malum ABD Turist vizesi yani göçmenlik vizesi olmayan (Non-immigrant visa) olan ABD turist vizesi, uzun soluklu bir vizedir. Adı da DS-160 olarak bilinir. Hatta kısaca “DS belgesi” de denir.

Başvuruyu yapacağınız websitesinin linkini tıklayacak ve istenen tüm bilgileri EKSİKSİZ doldurmanız gerekecek. ABD vize başvurusu için ilgili websiteyi görmek için tıklayınız. Sonrasında ise hangi şehirden başvuru yapacaksanız (İstanbul veya Ankara) o şehri seçmeniz gerekecek. Başvuru esnasında, sistem size bir numara verecek. O numarayı muhakkak bir yere not edin. İlk aşama bitti.

Amerika Turist Vizesi online başvuru süreci

Las Vegas-Rüya Şehir

Las Vegas-Rüya Şehir

Öncelikle websiteden tüm bilgileri İNGİLİZCE (Türkçe form henüz yok. Ama internette bir sürü örnek doldurulmuş başvuru formu görebilirsiniz.) doldurduğunuzu varsayıyorum. Formu doldurma işlemi bitti. Sırada ne var ? Sırada ABD Konsolosluğundan randevu talebi alma kısmı var. ABD vizesi için randevu alacağınız websiteyi görmek istiyorsanız tıklayınız.

Siteye geldiniz. “BAŞVUR” sekmesine tıkladınız. Oradan da “ABD Göçmen Olmayan Vize Başvurusu (DS-160)” olanı seçeceksiniz.(Şubat 2016 itibari ile en son hali bu. Kim bilir ! Belki sistemde değişiklik yaparlar. Sizi yanıltmış olmayayım.) Sonrasında ise “HESAP OLUŞTUR” kısmını dolduracaksınız.

Formu doldururken önce DS-160 Numarası kısmını göreceksiniz. Hani ilk başvurunuzu yaparken yukarıda yabancı bir website linki vermiştim ya. Orada size bir barkod vereceklerdi hani. İşte o barkod numarasını bu formda gireceksiniz. Sonra da “Vize Türü” kısmında B2’yi seçeceksiniz. Bu, ABD’ye gitme amacınızın turistik olduğunun ve “Turistik ABD Vizesi” istediğinizin kanıtı olacak. Sonrasında “Başvuru Sahibi Oluştur” dedikten sonra işlemleriniz hazırdır.

Amerika vizesi nasıl alınır ?

Los Angeles-ABD

Bu arada, bir de ödeme yapmanız gerekecek. Malum. ABD’ye gitmek için ve bu vizeyi almak için, öncesinde ABD Vize Başvuru ücretini ödemeniz gerekecek. O da 160 dolarcık. ABD vize çeşitlerini ve ABD vize ücretlerini görmek isterseniz tıklayınız. Zaten inanın bana, şu verdiğim linkte adamlar zaten adım-adım her şeyi anlatmışlar. Hem de Türkçe. O yüzden şu ana kadar ben sadece durumu özetlemiş oldum.

Amerika Turist vizesi için gerekli evraklar

Niagara Şelaleri-ABD

Niagara Şelaleri-ABD

  • 5 cm’e 5 cm Amerika Vize başvurusu için geçerli, son 6 ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf. (Bunu, fotoğrafçınızı mutlaka ama mutlaka belirtin. ABD vize başvurusunda kullanacağınızı muhakkak söyleyin.)
  • Yukarıda yaptığınız Online ABD Vize başvuru çıktılarınız gerekecek.
  • Şirketinizden son 3 ayın maaş bordrolarınız
  • Şirketinizin Vergi levhası
  • Bordronuzun kayıtlı olduğu firmanın imza sirküleri ve ticari sicil gazete örneği
  • Firmanızdan aldığınız ve yetkili kişi tarafından izinde olacağınız ve tatile gittiğinizi belirten imzalı izin yazısı
  • Kalacağınız otellerin rezervasyonları
  • Uçak biletinizin rezervasyonları (Gidiş-dönüş)
  • Eski pasaportunuz (Bu da önemlidir. Geriye döneceğinizi bir nevi kanıtlar niteliktedir. Öyle düşünürler.)
  • Üzerinize tapulu ne varsa tapuların aslı veya fotokopisi
  • Bu evrakların hepsini tamamlar, başvurunuzu yapar ve sakin tavırlarla süreci atlatırsanız 1 hafta içerisinde vizeniz onaylı bir şekilde, belirttiğiniz PTT şubesine ulaşır.

Amerika Turist Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Pasifik Okyanusu Sahilleri

Pasifik Okyanusu Sahilleri

  • Tüm evraklarınızı, güzel bir şeffaf dosyada, sıralı ve düzgün bir şekilde hazırlayın. Düzen, sizin daha rahat hareket etmenizi ve karşı tarafa daha hazırlıklı görünmenizi sağlar.
  • Gözünüzde BÜYÜTMEYİN. Mesela asla heyecanlanmayın. Cem Yılmaz aklınıza gelsin. Çok ciddi söylüyorum. Kasmayın kendinizi. Rahat olun.
  • Evraklarınızı teslim etmeden önce, sıra numarası almanız gerekecek. Zaten randevunuz vardı. Burası da bir banka gişesi gibi özünde. Herkes sırayla vize görüşmesine giriyor sonuçta. Sıranız geldiği zaman sakin tavırla evraklarınızı teslim edin. Bir de parmak iziniz alınacak.
  • Bu arada size gidiş amacınızı, kaç gün kalacağınızı, Türkiye’de ne işle meşgul olduğunuzu falan soracaklar. Gayet rahat ve kendinizden emin olarak net cevaplar verin. Sakin dediysekte: “Abi. ABD çok eğlenceliymiş. Arkadaşlarla Vegas’da biraz çılgınlık yapalım diyoruz !” gibi bir cevap verirseniz, pek muhtemel anında ret yersiniz.
  • İstedikleri belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim edin. Adamlar bir kural koymuşlar ve her şey gayet net. Eğer bir evrak eksikse, tamamlamaya bakın. Ama yoksa, pek muhtemel RET yersiniz. Kural, kuraldır onlar için.
Amerika vizesi nasıl alınır ?

Washington

İstanbul ABD Konsolosluğunun adresi: İstinye Mahallesi, Üç Şehitler Sokak, No:2 İstinye-İstanbul. Hatta websitesi için tıklayınız. Ankara ABD Konsolosluğunun adresi: Atatürk Bulvarı 110 Kavaklıdere Ankara. Websitesi için tıklayınız.

Zor bir şey gibi görünen 2 kısmını tahmin ediyorum. İlki: Dolduğuracağınız evraklardan bazılarının ingilizce olmasıdır. Ama merak etmeyin. İnternetten bulabilirsiniz örneklerini. İkinci kısım ise, bu belgeleri eksiksiz tamamlayıp, tamamlayamayacağınız endişesi olabilir. Ama merak etmeyin. Bir şekilde tamamlarsınız diye düşünüyorum. Elimden geldiğince ümit ediyorum. Dilim döndüğünce de anlatmaya çalıştım doğrusu.

Amerika vizesi nasıl alınır ?

Financial District-New York

Yani işin özü şu dostum: Yukarıda saydığım evrakları tamamladıktan sonra, ABD Vizesi kolayca alınabilir. Kafanda asla büyütme. Hatta adamlar vize verdikleri zaman 10 yıllık veriyorlar. Ama 10 yıl densede, öyle yıllarca ABD’de kalamazsın. Pek muhtelem toplamda 6 ay kalacak kadar vize süreniz olur. ABD’ye gitmeden ya da gitmeye karar vermeden önce, sizlere en büyük tavsiyem ABD seyahat yazılarımı önce güzel bir okuyun derim. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri Gezi Rehberi yazım size bir çok konuda yardımcı olur. Görmek için tıklayınız.

Özgürlük Heykeli-New York

Özgürlük Heykeli-New York

Güzeldir ABD. Eğlencelidir. Özellikle satın alacağınız bir araba ile oradan oraya yolları arşınlayacağınız, çok güzel manzaralara şahit olacağınız bir ülkedir. Fırsat olsa da bir daha gitsek. O derece anıları, tadı başkadır bende. Umarım, beklediklerinizden çok daha güzel bir ABD seyahati yaşarsınız.

SON YAZILARIMDAN HABERDAR OL

E-MAIL Listeme kayıt olursanız, haftalık yazılarımdan haberdar olabilirsiniz !

2 Yorum

  1. Elif

Yorum Yap