Sedir Adası : Kleopatra Plajı Gezisi Rehberi

Marmaris Sedir Adası, yabancılar arasında Kleopatra Adası olarak da bilinen, ama asıl adını, eskiden adada bolca bulunan ve artık hiç kalmayan Sedir Ağaçları’ndan almış fıstık gibi bir ada. Marmaris’de mutlaka uğranması gereken, merkezden 16 km uzaklıktaki mucize adayı gördükten sonra itiraf edeyim; adanın hem kendisi hem de bölgedeki diğer adalar gerçekten de söylenildiği kadar güzel. İşte bu yazımda, Sedir Adası nerede, nasıl gidilir, bilmeniz gerekenler nelerdir hepsini aşağıda tek tek anlatacağım.

Adanın tertemiz denizine ve koylarına hayran kaldıktan ve daha geçen ay gittiğim bu muhteşem adayı gördükten sonra, siz takipçilerime de bildiklerimi anlatayım diyorum.

Sedir Adası Kleopatra Plajı nerede, nasıl gidilir, giriş ücretleri ne kadardır hepsini aşağıda satır satır anlattım. Ama, öncelikle Marmaris Çevresi ve Sedir Adası Gezi Videomu sonuna kadar izleyip, Marmaris’in güzelliğine hayran olun. Youtube kanalımı da takip etmeyi unutmayın.

Sedir Adası & Kleopatra Plajı Hakkında

Sedir Adası, aslında bildiğiniz bir ada. Ama bu adada, Kleopatra Plajı diye sapsarı kumu olan harika bir plajı olduğu için, adadan çok bu plaj daha meşhur. Peki gerçekten de güzel bir plaj mı dersiniz ?

“Valla öyle güzel ki sahile terlikle girilmiyor; kumun olduğu alanda güneşlenmek yasak ve hiç bir şekilde kumu götürebileceğiniz herhangi bir olasılığa izin verilmiyor.” desem, sanırım bu efsane koy ve plaj hakkında duygularımı güzelce anlatmış olurum.

Bölgeye uçak bileti almadan önce, Uçak Bileti Arama Motorları yazımı okuyun.

Bu arada, “Plaja neden Kleopatra adı veriliyor?” derseniz : Tahmin edeceğiniz üzere, bu plaj o kadar güzel ki vakti zamanında Kleopatra’nın burada yüzdüğüne inanılıyor.

sedir_adasi_kleopatra_plaji

Sedir Adası’nın efsane Kleopatra Plajı fotoğrafta gördüğünüz üzere mutlu ediyor insanı

Bu plajın kumu efsane dedim ya hani. Gerçekten de kumu o kadar farklı ki suyun rengi bile inanılmaz güzel. Hatta her ne kadar efsane de olsa, bu plajın kumlarının Afrika’dan geldiği söyleniyor. Zaten bu tür sapsarı kum Türkiye’de bulunmuyor. Kleopatra demişken, biraz da tarihten bahsedelim :

Bu Sedir Adası’nda, Cedrae Antik Kenti ve kalıntıları da bulunuyor. Hatta Roma döneminden kalma tiyatro, agora gibi bir çok eser de hala ayakta kalmayı başarmış. Binlerce yıllık tarihten bahsediyorum!

Adada otel yok ama bölgedeki otelleri ŞU LİNKTEN inceleyebilirsiniz.

Sedir Adası Giriş Ücreti ve Fiyatları

Adada hamburger menü 70 TL, kola 20 TL. Özellikle yaz mevsiminde her yerde turist olduğu için, böyle bir fiyat politikası uygulamışlar. Sanırım hayatımda yediğim en pahalı hamburgerdi. Lezzet olarak da oldukça kötüydü. Buradan yetkilere gerekli mesajı da vermiş olalım!

Ayrıca, adada konaklama yapamıyorsunuz, çadır da kuramıyorsunuz. Ama sahildeki şemsiye ve şezlongları ücretsiz kullanabiliyorsunuz. (En azından bize para soran olmadı. Sanırım ücretsizdi. Çaktırmayın.)

sedir_adasi_yolu

Sedir Adası’nda böyle güzel yollar yapmışlar

Adada hava her daim sıcak. Özellikle temmuz ve ağustos ayında pişecek derecede sıcak. Nemden ve resmen biraz ileride yanan ateşin sıcaklığının yüzünüze vururmuşçasına insanı sıcaktan soğutan bir havayı görünce, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bu yüzden, yanınızda bolca

  • su
  • güneş kremi
  • gözlük
  • havlu

bulundurun derim. Bu arada, adada duş alabileceğiniz yerler de mevcut.

Mutlaka göz atın : Marmaris Gezilecek Yerler Marmaris Tatili

Sedir Adası Nerede?

Sedir Adası’nı övdük, güzelliklerini anlattık, önerilerimizi verdik de, bu Sedir Adası neredeymiş Deniz diyenlere : Marmaris’in girişinde yer alıyor. Marmaris merkezden 16 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Aşağıdaki Sedir Adası Harita konumu görüntüsünden, adanın konumunu görebilirsiniz.

sedir_adasi_nerede_nasil_gidilir

Sedir Adası Nerede & Nasıl Gidilir & Harita Konumu

Burası bir ada olduğu için, öncelikle sahildeki Çamlı Mahallesi’ndeki Çamlık İskelesi’ne ulaşmak gerekiyor.

Ondan sonra ise, tekneler ile adaya geçilebiliyor. Zaten o kısmı aşağıdaki “nasıl gidilir” bölümünde anlattım.

Mutlaka inceleyin : Marmaris Nerede?

Adaya Nasıl Gidilir & Tekne Saatleri

Bu bölgeyi gezerken, arabanız olursa, çok rahat edersiniz. İster şahsi arabanız olsun, ister kiralık. Ama arabanız olunca, inanın bu bölgeyi gezmenin tadı bambaşka olur. Ben Marmaris-Fethiye-Kaş gezimi hep kiraladığım arabam ile tamamladım.

Şu Siteye tıklayarak araçları tek tek inceleyebilirsiniz. Oradan bölgedeki tüm araç kiralama şirketlerini, gün gün fiyatlarını en detaylı şekilde görebiliyorsunuz. Güzel sitedir. Neredeyse her şehirde de araç kiralama şirketi bulabilirsiniz.

Gelelim konumuza. Sedir Adası’na gitmek için, öncelikle Çamlık beldesine gelmeniz lazım. Sonra, Çamlık İskelesi’nden kalkan tekneler ile yaklaşık 45 dakikada Sedir Adası’na ulaşılabiliyor.

sedir_adasi

Sedir Adası’nda yukarıdan çektiğim muhteşem bir görüntü

Sedir Adası’na ulaşım fiyatları ise, gidiş-dönüş : Kişi başı 40 TL. Ama çok önemli bir bilgi vereyim : Tekneler doldukça hareket ediyor. O yüzden, özellikle sabah saatlerinde kesin hareket eden tekne bulabiliyorsunuz ama öğleden sonra daha seyrek seferler düzenleniyor.

Sedir Adası’na gelmek için ve giriş için ücret ödemek gerekiyor. Mesela, Sedir Adası’na giriş ücreti 40 TL ama müze kartı olanlara ücretsiz. Adaya ulaşım ise gidiş-dönüş 60 TL.

Aşağıdaki yazıları okumadan Marmaris Gezi Planı yapmayın :

Ayrıca, Marmaris‘e kadar gelmişken, hemen Çamlı Köyü’nün yanıbaşında bulunan, özellikle sahili ile insanı mest eden İncekum Plajı’na gidebilirsiniz. Orası da, Sedir Adası kadar güzel bir koydur. Umarım, Sedir Adası ve Kleopatra Plajı hakkında merak ettiklerinizi cevaplayabilmişimdir. Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan beni takip etmeyi unutmayın. Hayal edin. Düşün peşine…

menü başlığı resimi

instagram logo resimiyoutube logo resimi

5 Yorum

  1. hülya
    • Deniz Pehlivan
  2. Yavuz öntürk
    • Esra
  3. Aydın barak

Cevapla

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.