2018’in Ucuz Uçak Bileti ve Otel Siteleri : En Yararlı 7 Site
Ucuz uçak biletleri bulma yolları, son 8 senedir aşina olduğum en önemli yetkinliğim oldu. Brezilya’dan Japonya’ya; Tayland’tan ABD’ye 70’e yakın ülkede hayallerimin peşinde koşarken en ucuz uçak bileti bulma yollarını öğrendim. Bırakın ucuz uçak bileti hayalini, bazı uçak bileti arama motorları 1 Euro’ya dahi (Evet bunu gerçekten de yaptılar.) uçak biletleri satmaya başladıkları gün, sabah akşam demeden sitelerini her an nasıl incelemem gerektiğini ve bu kampanyalardan nasıl haberdar olabileceğimi öğrendim. Merak etmeyin. Bu yazımda, hepsini tek tek aşağıda anlatacağım.
İçerik Listesi
Ucuz Uçak Biletleri Satan Şirketler Gerçekten Var mı ?
Önce şu durumu bir netlik kazandıralım : Dünyanın dört bir yanına, her daim ucuz uçak biletleri bulma şansınız vardır. Her şey, tamamen doğru zamanda, doğru sitede en uygun uçak biletlerini aramanızla başlar.
Yani diyelim ki; gelecek ay Maldivler’e gideceksiniz. Direk Türk Hava Yolları’nın sitesine girip, “Aaa biletler ne kadar pahalı !” şaşkınlığı yaşamanız, hemen hayallerinizden vazgeçmenize neden olacaktır. Neden mi ?

Seul-Güney Kore : Ucuz uçak biletleri alarak gittiğim ülkelerden birisi
Çünkü, muhtemelen uçak bileti arama motorları, hatta ucuz otel siteleri arama motorlarından dahi haberiniz yok da o yüzden.
Ya da varda, gerçeği yansıtmadığını, hayal olduğunu düşünüyorsunuz. Ama asla düşünmeyin. Neden biliyor musunuz ?
Çünkü hepsi tamamen gerçek. Bizzat kendim de kullandım ve aşağıda sıralı olarak, örnek ekran görüntüleri ile de anlatacağım.
Ucuza uçak bileti almadan önce aşağıdaki yazılarımı da mutlaka okuyunuz :
- Avrupa’nın en ucuz hava yolu firmaları
- Ucuz uçak bileti ne zaman alınır
- Uçak bileti alırken dikkat edilecek 5 husus
1. Aerobilet
2017 yılında sosyal medyada en çok gördüğüm hatta bir çok kez de kullandığım hem uçak hem otel hatta otobüs-tur-sigorta hizmeti veren firma.
Geçen dönemlerde 100 TL indirim kuponu verip; bir çok seyahat severin 2-3 TL’ye Atina’ya hatta daha nice şehirlere gitmelerine vesile olmuş güzide kurum kendileri.
Şimdi, olur da sitelerini incelerseniz “Ama Deniz. Baksana hiçte öyle 2-3 TL’ye bilet yok.” diye bana söylenebilirsiniz. Olmaz tabi.
Ara ara firmanın sitesine girip bakmanız ve uçak bileti kampanyalarını sürekli takip etmeniz, hatta mobil uygulamasını indirip; indirim gelince bildirim alarak haberdar olmanız gerekir. Öyle her saniye indirim olacak olsaydı, zaten bu yazıyı yazmama da gerek kalmazdı değil mi ?
Ayrıca, size bir örnek vererek bir şey daha anlatmak istiyorum.
Şimdi 8 Mart Gidiş – 22 Mart Dönüş İstanbul-Bangkok hattında hem Aerobilet’ten, hem de QatarAirways’in kendi resmi sitesinden; birebir aynı uçuşları seçtim. Aşağıda da, görmeniz için aradaki fiyatları kıyasladım.

En ucuz uçak biletleri satan şirketlerden birisi : Aerobilet
Aerobilet’te, 1469 TL olan bilet; QatarAirways’de tam 453 dolar yani yaklaşık olarak 1721 TL idi. Bu nasıl oluyor, aynı uçuş için, direk firmanın sitesi nasıl pahalı oluyor bilmiyorum.

Aynı uçak bileti Qatar Airways’in sitesinde Gidiş 254 dolar dönüş 198 dolar. Arada neredeyse 300 TL fark var.
Ama anlık yaptığım bir aramada bile, Bangkok gibi yoğun bir hatta 1500 TL altında bilet buldum.
Fiyat uyarı sistemi kullanarak da, uçak bileti fiyatı istediğiniz rakamlara gelince bildirim alarak haberdar olabildiğinizi de belirtmek istiyorum.
Kim bilir, Aerobilet’in kampanyası olsaydı, daha ne kadar uygun uçak bileti bulacaktım ! O yüzden, bir yerlere gitmeden önce Aerobilet.com.tr adresinden mutlaka uçak biletlerini inceleyin derim.
2. Kayak
Bu sitenin en en en sevdiğim yanı ne biliyor musunuz ? Herhangi bir rota seçmek zorunda değilsiniz. Sadece kalkış noktası ve fiyat aralığı seçiyorsunuz.
Sistem, otomatik olarak o noktadan nereye en uygun uçuş varsa, dünyanın dört bir yanını harita üzerinde size gösteriyor.

Kayangan Gölü – Coron – Filipinler de ucuz uçak bileti alarak gittiğim ülkelerden
Bu sayede, aniden bir yerlere gidebiliyorsunuz. Tıpkı benim, bir şubat ayı ortasında Filipinler’e gittiğim gibi.
Bir gün hiç aklımda yokken, bilgisayar başında bu sitede dolaşırken 1200 TL’ye Filipinler bileti bulmuş; uçağa atladıktan sonra hayatımın en güzel şubat ayını Filipinler’de geçirmiştim. O yüzden, bazen bir yerlere kaçmayı düşünürsen, Kayak biçilmiş kaftan olacaktır.
3. Momomdo
Benim hala en çok sevdiğim ucuza uçak bileti arama motorlarından birisi de Momondo. Hem kullanım kolaylığı hem de dünyanın neredeyse 196 ülkesinde de indirimli uçak bileti fiyatlarını tek ekranda göstermesi olağanüstü kolaylık sağlıyor.

Güney Amerika gezimden bir kare. İguazu Şelaleri. Ucuz uçak bileti arama motorları iyi ki var.
Bu sayede, özellikle Güney Amerika gezimde çok güzel fiyatlar bularak rahatça Güney Amerika’yı gezmiştim.
Hatta Momondo da, otel-araç kiralama fiyatlarını da tek ekranda gözlerimizin önüne serebiliyor. Ayrıca kullanımı da oldukça kolay.
4. Expedia
ABD gezimde sabah akşam kullandığım, özellikle son dakika fiyatları ile “Bir yanlışlık olmalı heralde!” diye şaşırdığım olağanüstü uçak-otel-araç kiralama arama motoru Expedia’dan bahsetmeden olmaz !
ABD gezi yazılarıma bakmayı unutmayın
Expedia, şahsen Amerika kıtasında olağanüstü fiyatları tek çatıda gösterebiliyor. Özellikle Travelocity.com ve Orbitz.com gibi sitelerin de sahibi olan Expedia, fiyat arama ve kıyaslama konusunda çok ama çok başarılı. 2018 yılında, daha da güçlenecekler gibi.
5. Skyscanner
Dünyanın en büyük uçak bileti arama motorlarından birisi olan Skyscanner da, sadece en ucuz uçak biletleri fiyatlarını göstermekle kalmıyor; aynı zamanda en uygun otel ve araç kiralama fiyatlarını da tek bir sitede gösterebiliyor.
Skyscanner’ın diğer güzel bir özelliği de; aslında Aerobilet gibi bir çok arama motoru tarafından da kullanılan “Fiyat Uyarı Sistemi”.

Kyoto-Japonya : Gördüğüm en güzel ülkelerden birisi oldu.
Yani siz, bir rotada fiyat belirliyorsunuz ve fiyat o rakama ulaşınca, sistem size bir bildirim gönderiyor. Böylece, sürekli fiyatları kovalayarak zaman harcamıyorsunuz.
6. Roomertravel
2018 yılında, artık hepimizin aşina olacağı bir otel arama motorundan da bahsetmeden olmaz. Adı Roomertravel
Bu sistem, bana göre son yıllarda çok ama çok yaygın olacak. Neden mi ?
Çünkü, bir otelde rezervasyon yaptırdınız. Otele gitmeyeceksiniz ve iade de yapamıyorsunuz. Ya da değişiklik/iade için dünya kadar ceza bedeli ödemeniz gerekecek.

Tokyo – Japonya : İndirimli uçak biletleri nasıl alınır ?
İşte bu sitede, dilerseniz o oteldeki yerinizi başkasına devredebiliyorsunuz. İade ederken veya odayı alırken, resmen bir pazarlık yani DEAL sürecinde işliyor. Siz, odaya bir bedel biçiyorsunuz ve satın almak isteyenler, o bedele göre taleplerini söylüyorlar. Ya da tam tersi, siz odayı satın almak için teklif veriyorsunuz.
Dünyanın önde gelen CNN, Yahoo, Forbes, The New York Times gibi basın yayın organları tarafından övgü dolu sözlerle bahsedilen uygulama, bence 2018 yılında çok daha fazla ses getirecek.
7. Booking
Benim için hala olmazsa olmaz bir site Booking. Dünyanın en büyük, en profesyonel ve kullanım açısından en kolay otel arama motoru.
Her ne kadar, 2017 yılında Türkiye’de kullanıma kapansa da, bence hala vazgeçilmemesi gereken otel arama sitelerinden.
Gerçi, son yıllarda fiyatları biraz daha diğer sitelere nazaran pahalı. Ama özellikle benim gibi çok fazla rezervasyon yaparsanız, Genius özelliği sayesinde indirimli otellerden yararlanabiliyorsunuz. Şu linkten de fiyatları inceleyebilirsiniz.

Tac Mahal-Agra-Hindistan
Sadece 2016 yılında, tam 3.6 milyar yolcu, dünyanın dört bir yanına uçtu. Bu yolcuların büyük bir çoğunluğu da, ucuz uçak biletleri kampanyalarını takip edip; yukarıda anlattığım sitelerden en uygun otel fiyatlarını bulup hayallerinin peşinden gitti.
İçlerinden birisi de bendim. Onlarca ülke, yüzlerce şehir gördükten sonra, dünyanın ne güzel olduğunu artık daha iyi görüyorum. Sen de yukarıda anlattığım sistemleri güzelce anlayıp, sabah akşam araştırdıktan sonra, neden o hayal olan yerlere gidemeyesin ki ? Sadece hayal et. Düş peşine…
güzel bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.
vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederiz.