Site Hakkında
İşin en zor kısmı, Nasıl bir blog kurmalı ? Tabii zor kısım kurmak değil, nasıl bir konsept uygulanacağı. Blog kurmak başlıklı yazıda siz de benim gibi bir blogu kolaylıkla kurabilirsiniz. Hem de hiç bir kod bilgisine ihitayaç duymadan. Ben de o yollardan geçtim ve paylaştığım kaynak başlangıç için takip edebileceğiniz en sağlıklı site.
Konsept olarak nasıl bir blog kurulacağına gelince ise, bu zamana kadar nereye gitmek istediysem, emeklerine sonsuz teşekkür ettiğim blog yazarlarından ve websitelerinden yararlanıp muhteşem rotalar çıkarabildim.Bu konuda da en çok yararlandığım kaynaklar yabancı websitelerdi.

Kyoto-Japonya (Dünyanın en güzel doğa manzaraları sunan ülkesi)
Bazı siteler inanılmaz kolayken bazılarında 10 saniye dahi durmadan çıkıyordum. Bu yüzden kendi sitemide tasarlarken nasıl bir tasarımı olmasın gerektiğini çok düşündüm ve o kadar çok değişiklik yaptım ki, artık bir ara yapmaktan bile vazgeçmek üzereydim. Tek amacım vardı. Çok basit olsun yeter.
İnsanlar bir gezi sitesinden ne bekler ?
Bu soruyu o kadar tartıştım ki insanlarla. Öyle farklı cevaplar aldım ki. Eğer siz de “Nasıl daha ucuza gezerim de, kalan parayla bir şehir daha görürüm” derdindeyseniz, turla seyahat etmektense kafasının estiği yere gitmeye bayılanlardansanız, “Kalacağım yer çok önemli değil merkezi olsun yeter” diyenlerdenseniz, bu site size istediklerinizi verecektir.

Kyoto Fushima Inari : Uç
Zaten anasayfada yer alan Nasıl Gezilir sekmesinin altında, sıkça sorulan sorular, nasıl ekonomik gezilir, yararlı websiteleri, seyahat tüyoları gibi sekmeleri göreceksiniz. Bunların hepsi, benim seyahatlerimde kullandığım en kolay yöntemler olan araçlar ve bilgileri içerir.
Bununla birlikte, Keşfet sekmesinin altında, kendimce tasarladığım kriterlere göre şehirler ve ülkeler sınıflanmış durumda. Bu soruyla çok karşılaştığım için böyle bir bölüm de açmak istedim. Ama henüz bütün yazılar bitmediği için fazla bir şey göremeyeceksiniz. Siteyi tam anlamıyla tamamlamam için en az 1 yıla daha ihtiyacım var. Ancak umarım hali hazırda olan yazılar, umarım işinize yarar.
Peki bu sitede farklı olan nedir ?
Normalde seyahat siteleri yukarıdan aşağıya inen sekmeler şeklinde yada sağ-sol taraflarında yer alan sekmeler şeklindedir. Biz buna ek olarak, harita üzerinde gittiğim yerleri gösteren ve işaretli noktalarda eklediğim yazılara dilediğiniz kıta-ülke-şehir halinde görebileceğiniz bir yöntem kullandık.
Nasıl mı ? Mesela gittiğim bütün ülkeleri ve o ülkelerdeki şehirleri görmek isterseniz sadece Ülkeler sekmesine tıklayarak bütün kıtaları-ülkeleri-şehirleri görebilirsiniz. Bütün şehir yazılarımı o kısımda görebilirsiniz.
Ayrıca yazılarımı önce o kıta hakkında, daha sonra o ülke hakkında ve en son da o şehir hakkında olacak şekilde tasarladım. Neden mi ?
Çünkü, bir yere gitmeden önce insan öncelikle o kıta hakkında araştırma yapmak ister. Kıtada yer alan ülkeleri görmek ister. Daha önceden belirtiğim gibi, benim önceliğim rotalar çıkartmak.
Bu yüzden bir kıtada yanyana olan ülkeleri ziyaret edebileceğinizi tahmin ettiğim için böyle bir harita modellemesinin yardımcı olabileceğini düşündüm.
,Ben de her kıtaya ilişkin, mesela Asya Kıtası Hakkında, şeklinde sekmeler oluşturdum. Böylelikle hem o kıtada bu zamana kadar izlediğim rotaları hem de kıta hakkında genel bilgileri bulabileceksiniz.
Mesela, Singapur’a kadar gelmişken Malezya’ya da geçmek isteyebilir yada yanıbaşında bulunan Endonezya’nın cenneti Bali’yi ziyaret etmek isteyebilirsiniz.
Bazen harita üzerinde görmek, yazı okumaktan daha kolaydır. Böylece zihinde canlandırıp planlar yapmak daha etkili olabilir.
Ayrıca, bir ülkede 1 den fazla şehire gitmişsem, önce ülke hakkında sonra o ülkede gezdiğim şehirler hakkında tek tek yazılar yazdım. ,
Çünkü, Hindistan’da bulunduğum şehirler hakkında tektek yazıları yazsaydım, rotanın nereden başladığını ve nasıl bir rota izlemek gerektiğini anlatamazdım.
Böyle büyük ülkelerde, gidecek çok fazla yer olduğu için, önce nereden başlanması gerektiğini bilmek gerekir. Bu yüzden bende, önce Hindistan hakkında detaylı bilgiler verip, sonra gideceğiniz şehir hakkında bilgiler verdim.
Zaten okudukça ne demek istediğimi anlayacaksınız. Tek amacım var; Sizin rota halinde ve düzgün planları yapılmış bir şekilde gitmenize yardımcı olmak.
Bununla birlikte,bir yazının en altında çıkan haritada yer alan pin (Haritada map location olarak görülür), direk şehrin merkezidir.
En çok sorulan sorulardan bir tanesi de budur. Çünkü, otel rezervasyonları hep şehir merkezinde yapılmak istenir. Benim için de en önemli kriter aslında budur. Bu yüzden, yapacağınız otel rezervasyonlarını bu pin’leri dikkate alarak yapınız. İnanın çok işinize yarayacak.
Site içerisinde çok fazla fotoğraf göremeyeceksiniz. Neden mi ?
Çünkü, fotoğraflar için tek tek adresleri göstermek amacı ile kurmuş olduğum facebook hesabım olan Birhayalinpeşinde sayfamda, tek tek adreslerini pin atarak işaretledim.
Yani, gezilecek bir yerden bahsederken, “Acaba bu bina neredeydi ? ” diye sormanız yerine, direk o fotoğrafta yer alan lokasyon kısmından, görmek istediğiniz binanın adresine direk ulaşabileceksiniz.

Bergen-Norveç (Deniz Mahsullerini Yemeden Dönmeyin)
Ama benden sizlere son ancak en önemli tavsiye. Sadece bu siteyi örnek alarak planlar yapmayın. Başka siteleride araştırın ve mutlaka ama mutlaka gitmeden önce gideceğiniz şehri tanıyın.
Google Maps’den şehrin konumunu, merkezini, hava limanını, metrosunu, gezilecek yerlerini kafanızda tasarlayın. Son olarakta, bu yerleri cep telefonunuzun GPS’ini kullanarak kaydedin.
İşte bunları yaparsanız asla kaybolmazsınız. GPS’iniz aynı zamanda pusulanız olacağı için, özellikle gece geç saatlerde, sokaklar tenhalaşıp adres soracak kimse kalmadığı zamanlarda nasıl hayatınızı kurtaracak göreceksiniz.

Beyrut’da Gezilecek Yerlerin Google Maps’de Tektek Pin Atılarak Hazırlanmış Hali
Umarım bahsedecek olduğum bu yöntemler ve yararlandığım kaynakların hepsi işinize yarar. Fazla kafanızda büyütmeyin. Uçağa bindiğiniz andan itibaren her şeyin ne kadar kolay olacağını göreceksiniz. İnanın, dünya sandığınızdan daha küçük…
Teşekkürler

Site hakkında her şey : Teşekkürler
Bu sitenin tasarımını hayal ederken kafamda hep “Acaba nasıl gerçekleştirebilirim ?” diye dönen sorular vardı. Beklentilerim oldukça yüksekti ve saolsun çok sevdiğim kardeşim Ozan Koçer, bu sitenin tasarımı, yönetimi, kullanımı, kısacası her konuda baştan sona yardımcı oldu.
Ozan ile Romanya ve Slovenya gezilerimde beraber başlayan arkadaşlığımız ve ortak zevklerimiz, sitenin tasarımı ve kullanımı konusunda oldukça interaktif geçen hayaller çerçevesinde gerçekleşti. Bu yüzden kendisine de sonsuz teşekkürlerimi sunmak istedim.

Mısır Piramitleri : Site nasıl kurulur diyenlere : Hayalle başlar her bir rüya
Sonrasında ise, dünya turuna çıkan, kendisi ile Couchsurfing aracılığı ile tanıştığımız, 5 dil bilen ve henüz 20 yaşında olan, site tasarımı ve kodlamaları hakkında daha henüz 9 yaşında iken kendisi öğrenerek bu işlere başlamış Kolombiyalı Nicolas Serrano’ya da çok ama çok teşekkür ediyorum.
Tebrikler, gerçekten çok güzel ve faydalı bir site olmuş. Ben ve eşimde baya bir ülke gezdik. Ben seyahat, o ise Erasmus dolayısı ile. Biz de bunları derleyip toparlayıp paylaşmak için bir site açtık. Amatör düzeydeyiz. Ancak hikayelerimizi ve gezdiğimiz yerleri paylaşmak onları sadece hatıra olmaktan çıkardığı için ayrıca eğlenceli ve heyecan verici oldu bizim için. Sizin de başarılarınızın devamlı ve seyahatiniz bol omasını dilerim 🙂
İyi Günler…
Çok teşekkürler. Elimden geleni yapıyorum. Yardımcı olabildiysek ne mutlu
Hocam sizleri yeni keşettim. Gerçekten başarılı ve göz alıcı bir gezi siteniz var. Bir takipçi daha kazandınız. Bol şanslar…
Çok teşekkürler
yazılarınızı beğeniyle takip ediyorum.şuan sadece blog yazarlığından kazandığınız para ile geçiminizi sağlıyorsunuz ve gezi masraflarını karşılıyorsunuz gördüğüm kadarıyla bir sponsorunuzda yok.blogun birçok yazısında ise bizlerinde yapabileceğinden bahsettiniz bizi yüreklendirdiniz ayrıca teşekkürler bunun için.ama bir gezgin olup çekinceleri olan insanları aydınlatmak adına blog olayını biraz daha açıklarmısınız.bu blog için nekadar reklam bütcesi ayırdınız günde veya ayda kaç ziyaretçi var?siz güvenilirliğiniz ve samimiyetinizle ön plandasınız bu konuda da şeffaf olacagınızdan hiç şüphem yok.vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler
Aslında bu çok geniş kapsamlı bir soru ve cevabı da öyle. Reklamdan çok emek olmalı. Yılda 8000 sayfa yazı yazınca bir şeyler oluyor. Ama inanın bana, öyle dışarıdan göründüğü gibi pespembe bir dünya değil. Çok ama çok çalışmak gerekiyor ve sürekli üretmek
düşünce ve beyin olarak amaca ulasmanın verdiği haz ve ortaya cıkan sonuc mükemmel
Süper ötesi bir site, başarılarınızın devamını dilerim.