En İyi Seyahat Uygulamaları

Elimden geldiğince dünyanın dört bir yanına gitmeye çalışıyorum. Biliyorum. Sen de, hayatın, yaşamın en güzel duygusu olan seyahat etme hissini yaşamak istiyorsundur. İşte bu yüzden, tüm seyahatlerimi inanılmazzz derecede kolaylaştıran, aslında seyahat etmenin ne kadar kolay olduğunu bana öğreten gezi uygulamalarından bu yazımda bahsetmek istiyorum. Biliyorum. Bazen, bir yerlere gitmenin çok zor olduğunu düşünebiliyorsun. O yüzden, güzel tatil planları yapman için, seyahatlerde kullanmanı önerdiğim, hayatını inanılmaz derecede kolaylaştıracak 10 En İyi Seyahat uygulamaları listesini yazmak istedim.

Aşağıda sayacağım uygulamaları, hem Android Seyahat Uygulamaları hem de İOS seyahat uygulamaları olarak indirebilirsiniz.

Kullandığım En İyi 10 Seyahat Uygulamaları

Şimdi. Dünyayı keşfet, hayatını yaşa, seyahat etmenin ne kadar kolay olduğunu gör istedim. Aşağıda anlatacağım, en iyi seyahat uygulamalarını bir yere gitmeden ya da planlar yaparken, tek tek not etmeni şiddetle öneriyorum.

İnan bana, dünyayı gezmek sandığından çok ama çok daha kolaydır. Tüm anlatacağım tatil uygulamaları, hayatını inanılmaz derecede kolaylaştıracak. Hayal et. Düş peşine…

1. Google Maps

Bir yere gitmeden önce, ilk kullanmanız gereken telefon uygulaması bu olsun. Neden mi ?

Çünkü, bir yere gitmeden önce, o yerin konumunu görebilir, hatta harita üzerine yıldızlar atarak, kendine rotalar çıkarabilirsin. Bitmedi ! Bu uygulamayı, internetin yokken dahi kullanabilirsin.

seyahatlerde_kullanılan_en_iyi_uygulamalar

Seyahatlerde kullanılan en iyi uygulamalar : Google Maps

Benim için en önemli uygulamalardan birisidir. Hatta, bir çoğumuzun kafasında beliren “Acaba oralarda kaybolur da, başıma bir şey gelir, derdimi anlatamaz rezil olur muyum !” korkusu, bu uygulama sayesinde neredeyse imkansız seviyesine geliyor.

2. Trip Advisor

Dünyanın en büyük seyahat forumu. Neredeyse her şehir, her konu hakkında soru-cevabını bulabileceğin yer. Hatta bana da sıkça sorulan “Bir yere gitmeden önce, nasıl hazırlanıyorsun ? ” sorusunun cevabını verdiğim harikaaaaaa forum.

Bununla beraber, otel-ulaşım ve uçak bileti işlemlerini dahi yapabileceğin, tüm seyahatseverlerin hayran olduğu en önemli seyahat uygulamalarından birisi.

en_iyi_seyahat_uygulamalari

En İyi Seyahat Uygulamaları Arasında Olmazsa Olmaz : Trip Advisor

Trip Advisor, bir yere gitmeden önce, özellikle rota çıkarma konusunda kullandığım bir platform demiştim. Bu uygulama sayesinde, aradığım tüm soruları bulabildiğim nadir yerlerden.

3. Rome2Rio

Dünyanın en güzel ulaşım uygulamalarından birisi. Neden mi ? Çünkü, tek bir uygulama altında, o ülke veya şehirdeki, otobüs fiyatından tutun da, uçak fiyatına, hatta paylaşımlı araç fiyatına kadar sonuçları alabildiğiniz sitelerden birisi de ondan. Bir yere gitmeden önce, özellikle ulaşım konusunda mutlaka not etmen gereken bir uygulama.

4. WhatsApp

Yurtdışında iletişim konusunda her daim vazgeçilmezimdir. İnternet olduğu müddetçe, bedavaya konuşabildiğimiz harika uygulamardan birisi. Tahmin ediyorum. “Yahu Deniz.  WhatsApp’i olmayan mı kaldı !” diyebiliyor olabilirsin. Ama ben yine de hatırlatayım dedim.

5. Maps.Me

Diyelim, Tokyo’ya gideceksin. Telefonunu kullanarak haritadaki konumunu, bölgedeki otel ve restoranları hatta metro saatlerini görmek istiyorsun. Ancak internetin olmayacak. Ne yaparsın ?

en_iyi_seyahat_telefon_uygulamalari

En İyi Seyahat Uygulamaları Arasında Yer Alan : MAPS ME

Maps.Me uygulamasını indireceksin. Olay şöyle işliyor : Herhangi bir şehrin haritasını (O haritada restoranlar, gece kulüpleri v.s.her şey işaretlenmiş oluyor.), internetin varken uygulamaya indiriyorsun. Daha sonra, o ülkeye gidince, internetin olmasa bile, indirdiğin harita üzerinden kolayca gideceğin yerleri bulabiliyorsun. Muhteşem bir uygulamadır.

6. HotelTonight

Bunu altın harflerle bir yere not et. Son dakika otel bulacağın zaman kullanman gereken uygulama olacak. Öyle ki, bazen % 30-40 daha ekonomik rakamlara kalabilirsin. O derece efsaneeeedir.

en_iyi_uygulamalar

En İyi Otel Uygulaması : Hotel Tonight

Aslında mantık çok basit : Otellerin son dakikaya kadar boş kalan odalarını satmak için kullandıkları bir sistem bu. Seyahat uygulamaları arasında, özellikle konaklama kısmında benim favorilerimden.

7. XE Currency

İnternetin olmasa bile, döviz kurlarını sana en doğru şekilde veren uygulamalardan bir tanesi.

Özellikle, Güneydoğu Asya ülkelerinde çok ama çok işime yaramıştı. Sana da tavsiye ederim.

vizesiz_tayland

Phi Phi Adası-Tayland

8. UBER

Bu yaz Güney Amerika’ya gittiğimde bu efsane ötesi programı kullandım. Özellikle, ulaşım konusunda başım sıkışınca yardımıma koşan çok yardımsever bir uygulama oldu.

Aslında, sistemin çalışma mantığı çok basit. Diyelim ki, A noktasından, B noktasına taksi ile gitmek istiyorsun. “Ne kadar tutar, nasıl gidilir, derdimi nasıl anlatırım ?” gibi sorular zihninde belirebiliyor.

brezilya - rio

Uber uygulamasını çok rahat bir şekilde kullandığım Rio

İşte bu programa üye olduktan sonra, sisteme kredi kartını tanımlıyorsun. Sonrasında, konum üzerinden seni sistem tanıyor ve gideceğin yeri işaretlemeni istiyor. Bulunduğun yerdeki araçların uygunluk durumuna göre, araç seni tam konumundan gelip alıyor. Hatta dediğim gibi, gideceğin yere ne kadar ödeyeceğini de uygulamada görebiliyorsun.

İndiğinde ise, ister kredi kartından, istersen nakit olarak ödemeni yapabiliyorsun. Ancak, bu uygulamayı kullanabilmek için internetin olmalı. Şahsen Rio De Janeiro’da bir çok kez kullanmış birisi olarak, mutlaka bu uygulamayı da not etmeni öneriyorum.

9. Lounge Buddy

Dünyadaki bir çok havalimanında aktarma yaparken, insan biraz zaman geçirip, seyahat anının keyfini çıkarmak ister.

İşte bu uygulama, havalimanlarında neler yapman gerektiğini, nereye gitmen gerektiğini sana tek tek söyler. Bizzat Singapur‘da denedim ve çok memnun kaldım.

10. Artıway

Son zamanlarda bir çok kez karşıma çıkan uygulamalardan bir tanesi de ARTIWAY. Çalışma mantığı da çok ama çok basit : Diyelim otel rezervasyonu yapacaksın. Ya da kıyafet-elektronik eşya alacaksın.

Eğer bu alışverişini Artıway üzerinden yaparsan, harcadığın rakama göre para iadesi alırsın. O gün içerisinde, diyelim ki Booking’den bir otel rezervasyonu yapacaksın. İşte sistem üzerinde, o gün Booking’den yapılacak %’lik anlaşma ne kadarsa, sana tam da o kadarlık bir para iadesi yapılıyor. Buna da, bonus diyorlar.

Aslında sadece Booking değil, Morhipo, Boyner, Trendyol gibi, daha bir sürü marka ile anlaşma yapan harika bir uygulama.

dunyayi_ucuza_gezmek

Artıway Gibi Programlar Candır

Bu yazılarım da ilgini çekebilir : 

Gördüğün gibi, bu uygulamaların hepsinin çalışma mantığı çok ama çok basittir. Tek yapman gereken, birazcık incelemek. Bu kadar ülkeyi gezerken, küçük dağları yeniden keşfetmedim. 21. y.y.’ın olmazsa olması bilişim sektörünü, olabildiğince takip ettim. Seyahat uygulamaları da, hayal ettiğim bir çok yere gitmeden önce en büyük destekçim oldu desem yeridir. Sana da anlatmak istedim. Sen yeterki hayal et. Düş peşine…

menü başlığı resimi

instagram logo resimiyoutube logo resimi

7 Yorum

  1. mustafa
    • Deniz Pehlivan
  2. can
    • Deniz Pehlivan
  3. melisa
    • Deniz Pehlivan

Cevapla

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.